מוזיקליות VS דיוק

נכנסתי פעם בטעות לפורום של טכנאי ומהנדסי קול, וכל אחד סיפר איך הוא משפר את ההקלטות לפי טעמו האישי,
ממקסס, מוסיף ריברב, משנה איזון הכל במתינות ולפי הטעם.
אני חושב שאתה סוטה מהנושא, מה הקשר בין טעמו של הטכנאי במיקס או ב final cut לבין רצונו של פותח השרשור שמערכתו תשמיע את המדיה כפי שהיא נשמעה במקור לטכנאי כשרק הטכנאי או הוא אם היה שם יכולים לדעת.
הבן אדם כפי שהבנו שהוא על הרצף מטריל אותנו בעניין מאז הצטרף לפורום ורמז שאולי יפסיק, נחיה ונראה.

לא בטוח שרק פות"ש על רצף הטרלה.
----------
אם רוצים לשמוע את המדיה, כל מדיה כפי שנשמעה במקור, צריך רמקולים גדולים סט-אפ יקר ועדיין נשאר החדר שמשפיע על התוצאה.
השאיפה מכובדת. אפשר להתקרב לשלמות, אבל לא להגיע, מה שמוסיף עניין בחיים.
וזה דיון עתיק בפורומים אודיופיליים,
לחפרנים מקצועיים.

מה שהתחיל כשרשור סוער, עם טונים אישיים והאשמות הדדיות, נרגע פתאום והפך לענייני, כמעט אקדמי.
אותם קולות שניהלו את השיח עם להבות בגובה שני מטרים ועלבונות אישיים פשוט נעלמו מהשיח, והטון השתנה בבת אחת. פתאום החלו להצטרף אנשים שלא נשמעו זמן רב.
נשאלת השאלה: האם הדיון התמתן מעצמו, או שאולי משהו או מישהו שינה את כללי המשחק?
מה אומרים המומחים?

תמיר בוקר טוב

לא צריך להתבלבל מזה שהשרשור קצת יותר זורם...
שום דבר מהותי לא השתנה.
יש פה יותר מטרול אחד, שמשתעשע עם עצמו...
כן, יש גם נקודות מקצועיות פה ושם, אבל בין לבין עדיין רואים את אותו דפוס,
בקיצור, השרשור אולי נראה יותר מסודר, פחות copy paste, אבל הטרול רב התחפושות, עדיין פה...

נערך לאחרונה ב:
לא כפרה. פותח השרשור עדיין טרול מיותר, השיח פשוט קיבל פיבוט משאלה אדיוטית של הבנה אפסית בתחביב לדיון על... אקוסטיקה. לא חוכמה. מחר אפתח שרשור על דגי נוי אקזוטיים ונעשה לו פיבוט לשיטות תכנון רמקולים. מבטיח לך שגם אז יהיה מעניין.
לא עולה כסף לפרגן

50K כנראה זה המקסימום
לפני שאתה קונה מוניטורים ב 50k ספר לנו על החדר בו תשמע איתם; גודל, חלונות, פתוח למטבח, קירות גבס, ריהוט, שטיח, כבילה, יש לי KEF Q150 במצב מצוין בשבילך.

אז אני מבין שיש לך בדירה הזאת המון ניסיון עם כל סוגי רמקולים ומן הסתם מספיק כסף לרכישה והחלפה של סטריאו איכותי, האבחנה שלי: גרת עד גיל מתקדם אצל ההורים, לא עובד באופן קבוע, הקצת ירושה נשחקה ואין לך אמצעים לרכוש מערכת טובה למרות שיש לך שמיעה טובה ואתה פורק תסכולים כאן.

אז אני מבין שיש לך בדירה הזאת המון ניסיון עם כל סוגי רמקולים ומן הסתם מספיק כסף לרכישה והחלפה של סטריאו איכותי, האבחנה שלי: גרת עד גיל מתקדם אצל ההורים, לא עובד באופן קבוע, הקצת ירושה נשחקה ואין לך אמצעים לרכוש מערכת טובה למרות שיש לך שמיעה טובה ואתה פורק תסכולים כאן.
איך אני פורק תסכולים אם אני נחמד למרות שלא נחמדים אליי?
קרסה התיאוריה נשמה

נחמד כמו ב B Movie שהרוצח מחבק ומלטף את הקורבן ואז תוקע את הסכין עשרים פעם באותו המקום.

בינתיים נראה שמי שפורק כאן זה רק אתה נשמה
Takes one to know one דרכתי בטעות על האצבע הקטנה?

איך איך אתה כל פעם נופל מחדש למלכודת ואז אתה מלין וזועק לצדק.
האמת עמיר, אני פשוט לא מצליח להבין אותך. הפעם, אחרי כל השבועות האחרונים, אחרי כל האירועים שהיו אני מבין כעת שאתה פשוט לא שולט בזה.

"רציתי לחזור ולהציג אותה בפרופורציה הראויה והמנומקת"

באמש'ך אחי?????

טוב שלא נפלת גם למלכודת המשנית של אנלוגי / דיגיטל שנטמנה פה גם.

תשמע מה נעשה,
אני פה לא אחלץ אף אחד, לא אתערב, לא אשתתף בדיון, לא אקרא אף אחד לסדר ולא אקח חלק בטמטום הזה. זה כבר באמת מגוחך.

בשניה שיהיה פה ניצוץ הכי קטן הפוסט יעוף מפה.

ובאשר אליך, אתה כנראה תמשיך כהרגלך רק שהפעם, your on your own buddy.
נראה לי שהבנתי מה קרה כאן:

בגלל דברים לא קשורים שקרו בחיי האישיים, הייתי פגיע יותר לרעלים של חנטרישים כמו @eran-bar ‑‑ שרואה רעלים רק אצל אחרים אבל לא בתגובות הרעילות שלו עצמו לכמעט כל פוסט שלי החל ב‑5/6 ועד עכשיו, וגם עוד כמה שקפצו לא שיפרו את המצב. הטעות שלי הייתה שבחלק מהמקרים עניתי להם במטבע שלהם, מה שרק חיזק את טענותיהם וגרם לי להיות עסוק ברעל.

כש- @גיא הצטרף, נראה היה לי שהוא נרתם לפוסטים המשמיצים למיניהם, ונשבר לי מזה לגמרי, מה גם שהוא התייחס לבחירה המודעת שלי להגיב לטרול כאל נפילה במלכודת.

מאז נפלו הרבה במלכודת הזו, והכל בסדר, כמו שצריך להיות.

אז החלטתי לצאת מערמת הרעלים הזו, ואם מישהו ימשיך בכיוונים האלה, שיקפוץ.

בינתיים השרשור ממשיך יפה מאוד.

באופן עקרוני - אם הקלטה גרועה לא נשמעת גרוע - יש בעיה במערכת - כאמת מוחלטת.
נאמנה למקור -היא לא .
שוב יש אמת מוחלטת ויש טעם אישי .
אין בעיה להגיד שהטעם האישי הוא - כל דבר שעולה על דעתכם וראיתי דברים דיי הזויים-אבל זה טעם אישי -אז הכל קביל.אין פה נכון או לא נכון ואף אחד לא יכול לשפוט את זה לכאן או לכאן .קצת מודעות אבל עוזרת .הבעיה הקשה היא להודות שפלוני אלמוני אוהב סאונד לא נאמן למקור.
יש בעיה להגיד שהמערכת נאמנה למקור אם הקלטה גרועה -לא נשמעת גרועה.
זה לא הופך את המאזין לסייקו- יש מחירים גדולים להכל נשמע טוב ,גם הקלטה גרועה :
1.המחיר הראשון הוא שפרטים לא יהיו נוכחים בהקלטות טובות - מיקרו ומקרו דינמיקה,דיקיי וכו.....
2.כשהכל נשמע אותו דבר - אין למה לצפות -אתה פחות מתחבר למה שהמשורר רצה להעביר .הטונאליות קבועה .זמרות נשמעות תמיד באורגזמה וגברים נשמעים כמו משאית .
3.מערכות שכאלה ויש המון ( אולי הרוב - גם בתקציבי אולטרה היי אנד -שזו קטוגריה שיווקית נטו שלא קשורה למציאות-זה כבר נושא אחר ) - לי אישית מעוררות צורך עז בללכת לישון , זה יכול להיות תחליף נהדר לבון דורמין .

אני רואה גם מגמה עולמית כזו בהרבה חברות אולטרא שמנסות לשווק את זה כרומנטי,מוזיקלי ,אמיתי ועוד כל מיני בלבולי מוח שמאמללים את האודיופיל המצוי בשעה שזה סאונד מהונדס.
קשה מאוד לקבל סאונד אמיתי ונאמן למקור שהוא גם אורגני ונעים ( כשההקלטה לא גרועה) - זה תמיד ידרוש הרבה יותר מאמץ,הבנה,סינרגיה ...וזה לא כל כך מסחרי ללכת על הכיוון הזה .
אבל יש חברות אמיצות שכן - מעטות מהן שייכות לתחום המדומיין שנקרא אולטרא היי אנד .
"בעיה במערכת" -- במשמעות הזו, בניגוד לתקלה -- היא שיפוט אישי, לא אמת מוחלטת. זו בעיה למי שחושב שזו בעיה, ויכול להיות ברכה למי שאוהב את מה שהוא שומע במערכת שאחרים חושבים שהיא גרועה.

"קרוב למקור" זה לא לגמרי תלוש מהמציאות, אבל "המקור" לא מוגדר היטב -- אפילו ההקלטה לא קרובה למה שהוא באמת ה"מקור".
ובכל מקרה, מי אמר ש"קרוב למקור" צריך להיות האידיאל של כל אוהב מוזיקה?

ואם מערכת לא "נאמנה למקור", למה זה אומר שהכל ישמע בה אותו דבר, או "נעים בגב", או שלא יהיו פרטים ומיקרו פרטים ודינמיקה וכו'?

למשל אם מערכת מדגישה את הצלילים הגבוהים, ישמעו בה דווקא יותר פרטים, והיא עלולה להישמע לאנשים מסוימים אפילו יותר דינמית, כשהם מפרשים אגרסיביות כתוספת כוח וברק. אם הם נהנים מזה, למה לשפוט אותם או לנסות להסביר להם שהם טועים? שיהנו.

ואני לא חושב ש"הבעיה הקשה היא להודות שפלוני אלמוני אוהב סאונד לא נאמן למקור" -- למה שלא יאהב?

נראה לי שהבנתי מה קרה כאן:

בגלל דברים לא קשורים שקרו בחיי האישיים, הייתי פגיע יותר לרעלים של חנטרישים כמו @eran-bar ‑‑ שרואה רעלים רק אצל אחרים אבל לא בתגובות הרעילות שלו עצמו לכמעט כל פוסט שלי החל ב‑5/6 ועד עכשיו, וגם עוד כמה שקפצו לא שיפרו את המצב. הטעות שלי הייתה שבחלק מהמקרים עניתי להם במטבע שלהם, מה שרק חיזק את טענותיהם וגרם לי להיות עסוק ברעל.

כש- @גיא הצטרף, נראה היה לי שהוא נרתם לפוסטים המשמיצים למיניהם, ונשבר לי מזה לגמרי, מה גם שהוא התייחס לבחירה המודעת שלי להגיב לטרול כאל נפילה במלכודת.

מאז נפלו הרבה במלכודת הזו, והכל בסדר, כמו שצריך להיות.

אז החלטתי לצאת מערמת הרעלים הזו, ואם מישהו ימשיך בכיוונים האלה, שיקפוץ.

בינתיים השרשור ממשיך יפה מאוד.
תודה עמיר שעזרת לי לעשות רווח יפה בפולימרקט כי זה בדיוק הזמן שהימרתי עד שתחזור לכתוב כאן.
אבל אליה וקוץ בה, חשבתי שפסק זמן וצינון קצר יגרמו לך להרהור פנימי ושינוי דרכיך לא כדי לרצות אחרים אלא לחיות ברוגע עם עצמך והפתעה! עמיר חזר, מנסה להיות קצת יותר מאוזן וזה החזיק שני משפטים עד שהרעל שלו חזר לגלוש.
איזה כיף היה פה בלעדיך לקצת זמן, אבל אתה מקרה אבוד, גם גיל וגם אופי חרא ונושא למחקר בפקולטה למדעי הנפש וההתנהגות.
יאללה תתחיל לירות לכל הכיוונים.

תודה עמיר שעזרת לי לעשות רווח יפה בפולימרקט כי זה בדיוק הזמן שהימרתי עד שתחזור לכתוב כאן.
אבל אליה וקוץ בה, חשבתי שפסק זמן וצינון קצר יגרמו לך להרהור פנימי ושינוי דרכיך לא כדי לרצות אחרים אלא לחיות ברוגע עם עצמך והפתעה! עמיר חזר, מנסה להיות קצת יותר מאוזן וזה החזיק שני משפטים עד שהרעל שלו חזר לגלוש.
איזה כיף היה פה בלעדיך לקצת זמן, אבל אתה מקרה אבוד, גם גיל וגם אופי חרא ונושא למחקר בפקולטה למדעי הנפש וההתנהגות.
יאללה תתחיל לירות לכל הכיוונים.
עצור חביבי!!
הבנו, אתה לא אוהב את הבנדם. כוווווווווווווווווולנו הבנו!! אני דואג לשים באנר בראשי כדי שאף אחד לא ישכח שאתה לא אוהב אותו. סבבה?
יאללה שחרר אותנו מהשיט הזה כבר.

תודה!

ולך עמיר, שתי מילים: דפדף הלאה!

תודה.

• Like
Reactions: AK1
ומי ממכם שלא מתאים לו, ישוחרר מפה באלפית השנייה בלי רגע של חרטה!
זהו, שרפתם הפיוז!

• Like
Reactions: AK1
אז שוב
אם המערכת שקופה עד כמה שאפשר ו Flat כמה שאפשר החום יכול לנבוע בצורה אורגנית מההקלטה עצמה.
אם יש אדם שמעדיף מוזיקליות מלאכותית הוא פונה למנורות או לויניל
כי אין מה לעשות הם פחות מדויקים מדיגיטל וזאת עובדה כי הכל מדיד
למעשה ה"חום" כאן נובע מדיסטורשן שהוא לא בהכרח לא לא נעים לאוזן אך הוא כן בהכרח מדויק.
ושוב אין צורך לדעת איך ההקלטה נשמעה במקור כי גם מסך לא יודע איך סרט נראה במקור אבל יש לו "מצב במאי" שהוא מכויל על Flat כמה שאפשר.
אבל מי אמר שצריך להיות מדויקים, או שמלאכותי זה רע?

למה מעניינים במאים וטכנאים? הם לא קהל היעד, הם רק מתווכים, ומתווכים שלאו דווקא שומרים על טהרת הדיוק, אלא בהרבה מקרים מכניסים עיוותים מכוונים משל עצמם, ממגוון גדול של סוגים, כולל למשל שינוי איזון בין כלים וקולות, אם ע"י תוספת מיקרופונים ואם ע"י הגברת חלק מהמיקרופונים יותר מאחרים, ו/או אפקטים כמו EQ, echo, reverb, compression, limiting וכו', לפעמים עד כדי שינוי מוחלט של הצלילים -- זה נעשה הרבה בהקלטות של ה-Beatles, למשל, אבל לפעמים אפילו במוזיקה קלאסית ואקוסטית.

ואם מדברים על "נאמנות למקור", המקרה היחיד שבו זה באמת משמעותי זה בהשוואה למקור האמיתי -- מה שהשמיעו המבצעים.

ומי ממכם שלא מתאים לו, ישוחרר מפה באלפית השנייה בלי רגע של חרטה!
זהו, שרפתם הפיוז!
גיא? באמת? הבנאדם חזר אחרי שאמרת לו שנמאס לך ממנו ואתה מנער את חוצנך ממנו וכשחזר הדבר הראשון שעשה זה לתקוף אותי כאילו שום דבר לא השתנה ואתה מאיים עליי? המום :oops:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור