יוסי והאייפון: מה באמת מספר הדוח הכספי של אייקון, בעלת רשת iDigital?

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/icon-report-2025

סליחה אבל לא ככה מסתכלים על דוח כספי.
הרווח הנקי בהחלט לא משקף את כל הסיפור.
אני די משוכנע שאם תבדוק לעומק תגלה סיפור אחר לגמרי.

סליחה אבל לא ככה מסתכלים על דוח כספי.
הרווח הנקי בהחלט לא משקף את כל הסיפור.
אני די משוכנע שאם תבדוק לעומק תגלה סיפור אחר לגמרי.
הי,
בטוח שקראת הכל, או רק ריפרפת בהתחלה?
אני שואל כי כתבתי בהמשך "אם ניתן למידע הזה חיזוק מספרי, אז הרווח הגולמי כ-10% בלבד, וזה עוד לפני הוצאות שיווק, שכירות והנהלה, מה שמעיד על תחרות גבוהה."
בכל מקרה, בכוונה סיפקתי קישור לדו"ח.
אשמח אם תשתף אותי בתובנות אחרות שאתה מפיק ממנו.

אז כן. קראתי הכל ואפילו עינתי בדוח השנתי בריפרוף.
מדובר בתאגיד שיודע להעביר הוצאות בצורה חוקית למקומות שיחשבו כהוצאה ולכן יקטינו את הרווח הנקי על מנת לשלם פחות מס בסוף השנה.
כל חברה רצינית עושה זאת .
סתם דוגמא אחת מהדוח. כמות החנויות עלתה יחסית לשנה שעברה. זאת הוצאה על מנת ליצר הכנסה עתידית אבל מקטינה את הרווח הנקי של אותה שנה.
אז החישוב שעשית ליחס בין הרווח הנקי להכנסות אומר הרבה דברים , ולא אומר מאום. ( הסתירה במשפט האחרון מכוונת )

פערי המחיר שיוסי רואה, לא חריגים

סליחה,
ראינו לא מזמן יבוא מקביל של איפון במחירי חו"ל מינוס

אז כן. קראתי הכל ואפילו עינתי בדוח השנתי בריפרוף.
מדובר בתאגיד שיודע להעביר הוצאות בצורה חוקית למקומות שיחשבו כהוצאה ולכן יקטינו את הרווח הנקי על מנת לשלם פחות מס בסוף השנה.
כל חברה רצינית עושה זאת .
סתם דוגמא אחת מהדוח. כמות החנויות עלתה יחסית לשנה שעברה. זאת הוצאה על מנת ליצר הכנסה עתידית אבל מקטינה את הרווח הנקי של אותה שנה.
אז החישוב שעשית ליחס בין הרווח הנקי להכנסות אומר הרבה דברים , ולא אומר מאום. ( הסתירה במשפט האחרון מכוונת )
בכוונה אתה מתעלם מהעובדה שהתייחסתי גם לרווח הגולמי?

סליחה,
ראינו לא מזמן יבוא מקביל של איפון במחירי חו"ל מינוס
בדיוק.
ולכן ציינתי בהמשך אותו המשפט שפערי המחירים הללו "מהווים ביטוי למבנה התחרותי שמתואר בדוח, עם שחקנים מורשים ושאינם מורשים, ולסיטואציה החדשה לפיה רבים עומדים בתור לסופר מרקט כדי לקנות אייפון במחיר זול בעשרות אחוזים מחנויות iDigital."
ככה זה שיש סחורה לוהטת ושוק פתוח לרווחה לשחקנים חדשים.
המחירים צוללים ואנו הצרכנים נהנים.

בכוונה אתה מתעלם מהעובדה שהתייחסתי גם לרווח הגולמי?
אני לא מתעלם. לא התיחסתי להרבה דברים שאמרת.
התיחסתי לנקודה אחת שצרמה לי והיא היחס בין ההכנסות לרווח הנקי. להבנתי הצגת זאת כאילו התאגיד הזה מרויח מעט על מנת לתת לנו מחירים טובים. וזה גם לדברך לא כך. אז על מה הויכוח.
ואפרופו וכחנות. אין לי כוח וחשק להתווכח על כלום. אז בא לא נהייה כמו בשירשורים האין סופיים הללו שהיו לך לאחרונה. אני לא שם .
תודה וערב מקסים.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור