כיוון וכיול הפטיפון שלי Linn LP12 Sondek

• פותח הנושא פותח הנושא capten
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

capten

אוהב את התחום
מעורבות
144
נקודות
43
לקראת פסח החלטתי לעשות טיפול לפטיפון.
הוזמנה רצועה חדשה וסט ניקוי ושימון חדש לציר המיסב.
תושבת המנוע פורקה והורכבה מחדש בתהליך כיול המהירות.
להלן התוצאות ומה שיש לצאט ג.פ.ט להגיד על כך.

על פי המדידה שבתמונה, הפטיפון שלך מתפקד באופן מדויק מאוד. הנה ניתוח קצר של הנתונים:

מהירות ממוצעת: 33.33 סל"ד — זהו בדיוק הערך הרצוי לפטיפון במהירות של 33⅓ סל"ד, שזה מצוין.

סטייה נוכחית: ‎-0.01% — זניח לחלוטין, כמעט מושלם.

מהירות מינ'/מקס': בין 33.31 ל-33.35 סל"ד — טווח תנודות קטן מאוד (0.04 סל"ד), שמעיד על יציבות סיבוב טובה.

סטייה כוללת (2-sigma / Wow): ±0.06% — מדובר ברמת סטייה נמוכה מאוד שמתאימה לפטיפונים איכותיים, כלומר יש מעט מאוד תנודות או "Wow", שזו סטייה איטית במוזיקה שיכולה להישמע אם המהירות אינה יציבה.

סיכום:

המדידה מצביעה על כך שהפטיפון שלך מדויק ויציב מאוד. זו תוצאה מצוינת שמצביעה על מנוע איכותי ו/או כיול טוב. אם אתה שומע מוזיקה אנלוגית, אתה יכול להיות מרוצה מהביצועים.

תמונות מצורפות

• Screenshot_2025-04-22-14-42-50-85_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
    Screenshot_2025-04-22-14-42-50-85_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
    KB 44.2 · צפיות: 46
מעניין מה הדיוק של האפליקציה עצמה. לא בטוח ואולי לא לגמרי סביר שהיא יכולה למדוד בדיוק כזה.

נראה לי שעדיף למדוד -- ולכייל! -- הרבה פרמטרים באמצעות AnalogMagik, כולל מהירות, VAT, אזימות, VTF, אנטי סקייטינג, load ו-gain של הפונו סטייג', channel balance, ואולי עוד. המוצר הזה, שכולל חומרה תוכנה, ו-test record, אינה זולה, דומני שבסביבות $1,200 + משלוח ומע"מ, ואם אני זוכר נכון ושום דבר לא השתנה, כדאי גם לרכוש test record נוסף של Analogue Productions.

ל- @אודיו זיפ יש את כל מה שנדרש, והוא נותן (בתשלום) את שירות הכיול הזה, כולל גם מיקום מדוייק של הראש באמצעות protractor, לא יודע איזה.

מעניין מה הדיוק של האפליקציה עצמה. לא בטוח ואולי לא לגמרי סביר שהיא יכולה למדוד בדיוק כזה.

נראה לי שעדיף למדוד -- ולכייל! -- הרבה פרמטרים באמצעות AnalogMagik, כולל מהירות, VAT, אזימות, VTF, אנטי סקייטינג, load ו-gain של הפונו סטייג', channel balance, ואולי עוד. המוצר הזה, שכולל חומרה תוכנה, ו-test record, אינה זולה, דומני שבסביבות $1,200 + משלוח ומע"מ, ואם אני זוכר נכון ושום דבר לא השתנה, כדאי גם לרכוש test record נוסף של Analogue Productions.

ל- @אודיו זיפ יש את כל מה שנדרש, והוא נותן (בתשלום) את שירות הכיול הזה, כולל גם מיקום מדוייק של הראש באמצעות protractor, לא יודע איזה.

אם זאת התוצאה אז כניראה זה נובע מיכולת דיוק האפליקצייה ומדיד התאוצה המובנה בטלפון. אני טועה ?
דרך אגב בצעתי מספר מדידות וכולן סביב ערך זה .

לגבי כיוון לראש. ניתן להפיק פרוטרקטור יעודי לכל זרוע יחודית לפי שיטת כיונון אחת מני שלוש אפשריות לנקודות נוול לפי בחירתך, באתר ווינילאנגין.
מצורפת דוגמה לזרוע של טורנס 160B Tp16.

תמונות מצורפות

• 17453277205876881473159163503015.jpg
    17453277205876881473159163503015.jpg
    KB 133.3 · צפיות: 59
נערך לאחרונה ב:
ולבסוף הכל נבדק עם התקליט הזה.

תמונות מצורפות

• 17453279088857554809638479813532.jpg
    17453279088857554809638479813532.jpg
    KB 151.5 · צפיות: 70
מוזמנים לאתגר: למי יש יותר קטן.
בצעו מדידת סלד ו- וואאו ופלטר לפטיפון שלכם בעזרת אפליקצייה יעודית לכך בטלפון ,ושימו כאן צילום של התוצאה.

אם זאת התוצאה אז כניראה זה נובע מיכולת דיוק האפליקצייה ומדיד התאוצה המובנה בטלפון. אני טועה ?
דרך אגב בצעתי מספר מדידות וכולן סביב ערך זה .
ממש לא בטוח. זה שתוצאה מוצגת עם 2 ספרות אחרי הנקודה ממש לא אומר שהדיוק של המדידה הוא 2 ספרות אחרי הנקודה.

לא ראיתי ש-Linn כותבים spec של הדיוק של הפטיפונים שלהם.

לא עסקתי בקריאת specs של פטיפונים, אבל נדמה לי שמספרים מתחת ל-±0.03% הם נדירים, ואם זה נכון, זה מעמיד בסימן שאלה גדול את דיוק המדידה.

לגבי כיוון אזימוט לראש. ניתן להפיק פרוטרקטור יעודי לכל זרוע יחודית לפי שיטת כיונון אחת מני שלוש אפשריות לנקודות נוול לפי בחירתך, באתר ווינילאנגין.
מצורפת דוגמה לזרוע של טורנס 160B Tp16.
פרוטראקטור לא מודד אזימות, זה מודד overhang -- עד כמה הראש מרוחק מבסיס ה‑shell, ו‑offset angle, מה הזווית שלו שמאלה/ימינה מה‑shell.

לא כל זרוע תומכת בכיוונון אזימות. אפשר לכוון אותו בעזרת פלס, אבל זה ממש לא מדויק, ורצוי לכוון אלקטרונית. יש מכשירים ייעודיים לזה, כמו זה (שגם דורש test record כמו זה של Analogue Productions). ב‑AnalogMagik זו רק עוד אופציה מני רבות.

מסתבר שיש גם אופציה מכאנית שנראה לי שאינה דורשת test record, אם כי לא ברור מה הדיוק שלה.
בכל מקרה, לא לקנות שום דבר לצורך זה לפני שמוודאים שהזרוע/shell תומכים בזה.

נערך לאחרונה ב:
הנה מדידה של לנקו L78 לפני כיול לפני זמן מה.
סתם דוגמא לכך שהאפליקצייה יודעת לתת גם נתונים פחות טובים לפטיפון לא מכוון.

תמונות מצורפות

• Screenshot_2025-02-08-14-36-30-61_35dd66a46e2000e66c3d544dbb2180f8.jpg
    Screenshot_2025-02-08-14-36-30-61_35dd66a46e2000e66c3d544dbb2180f8.jpg
    KB 42.6 · צפיות: 49
רמת הדיוק של מדדי תאוצה ומהירות (Accelerometer ו-Gyroscope) בטלפונים מבוססי אנדרואיד משתנה בין מכשירים, ותלויה באיכות החיישנים, קצב הדגימה (sampling rate), ורמת העיבוד של מערכת ההפעלה. הנה סקירה כללית:

1. דיוק תאוצה (Accelerometer):

דיוק אופייני: כ-±0.01 עד ±0.1 m/s².

רזולוציה: לרוב סביב 0.001–0.01 m/s².

שימושים: טובים ליישומים כמו ספירת צעדים, זיהוי תנוחות, תנועה כללית.

מגבלות: רגיש לרעידות, הפרעות מכניות, וללא כיול עלול להיסחף לאורך זמן.

2. דיוק ג'ירוסקופ (Gyroscope):

דיוק אופייני: כ-±0.1 עד ±1.0°/s.

רזולוציה: סביב 0.01°/s.

שימושים: זיהוי סיבוב, מצפן דיגיטלי, AR.

מגבלות: סחיפה לאורך זמן (drift), בעיקר באיכות נמוכה.

3. חישוב מהירות ממד תאוצה:

המהירות מחושבת על ידי אינטגרציה של התאוצה לאורך זמן.

בגלל רעש קטן במדידה, השגיאה במהירות נצברת מהר מאוד (drift משמעותי תוך שניות).

לא מומלץ להשתמש בטלפון לחישוב מדויק של מהירות לאורך זמן – אלא אם משולב עם GPS או Kalman Filter.

4. שימוש ב-GPS להשוואה:

GPS נותן מהירות מדויקת יותר (±0.2–0.5 m/s), אך בקצב דגימה נמוך (1–10 Hz).

שילוב GPS + Accelerometer נפוץ לדיוק גבוה יותר (למשל בנווטים או אפליקציות כושר).

רוצה לדעת לגבי מכשיר מסוים? אפשר לבדוק את סוג החיישנים שלו דרך אפליק
ציות כמו Sensor Box או Sensor Kinetics.

מוזמנים לאתגר: למי יש יותר קטן.
בצעו מדידת סלד ו- וואאו ופלטר לפטיפון שלכם בעזרת אפליקצייה יעודית לכך בטלפון ,ושימו כאן צילום של התוצאה.
wow
0.02%

Micro Seiki RX-5000air

WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.47.28.jpeg
WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.47.28(1).jpeg

זה מראש לא היה בספק, אבל נראה שגם כאן הנתונים טובים "מדי". זה לא נראה לי מאוד סביר שפטיפון פחות טוב, שגם אינו מכוון, יסטה מהמהירות המדויקת ב־0.02 יחסית ל־33.33, שזו סטייה של 0.06%. אבל אפשרי.

אני מבין שאתה מעדיף להאמין לאפליקציה, ואפילו נכנס לתחרות של "מי הכי", ובעצם אין לך שום אינטרס ממשי לברר את הנתונים המדויקים—שאם הם שונים, זה רק יוריד אותך בסטאטוס החברתי :)

סתם לידיעה:
  1. סטייה מהמהירות הממוצעת (כשהיא קבועה), למשל 33.5 במקום בדיוק ⅓33, מתחילה להיות משמעותית רק מעל סף מסוים. מי שיש לו שמיעה אבסולוטית ורגיש לסטיות קטנות בגובה הצליל, ירגיש בסטייה קטנה יחסית. אחרים עשויים שלא להבחין בבעיה כלשהי אפילו אם המהירות גבוהה או נמוכה באופן משמעותי יותר.

לדוגמה, מהירות של 33.43 סל"ד תעלה את הצליל שתדירותו 440 הרץ ל־441.3 הרץ, שזה 0.042 מחצי טון. כדי שתהיה עלייה בחצי טון (466.16 הרץ), המהירות צריכה לעלות ל־35.32 סל"ד. רוב האנשים לא רגישים לעלייה בחצי טון בלי שיש להם את הצליל הנכון להשוואה מיידית, שזה המצב בעת האזנה לתקליט.

2. גם חוסר יציבות במהירות אינו מורגש מתחת לסף מסוים, שאני לא יודע מהו מספרית. כשהסטייה קטנה, היא מורגשת קודם במקומות מסוימים, כמו בצלילים ארוכים, כמו דעיכה של פסנתר או בקלרינט ללא ויבראטו. כשהיא יותר משמעותית, זה כבר מורגש כזיוף.
כך שלי אישית כל העניין לא נראה מאוד חשוב. אבל זה רק אני.

בכל מקרה, שאלות:
  1. איזה סמארטפון יש לך?
  2. באיזו אפליקציה אתה משתמש?
  3. האם יש לך אופציה לכוון את המהירות של הפטיפון?
  4. האם אתה מודד את המהירות תוך כדי נגינת תקליט? זה משמעותי!
    יש לבדוק רק בתחילת התקליט, גם בתקליט שמתחיל בקטע מאוד שקט, וגם בתקליט שמתחיל מאוד חזק.

אנא דווח על התוצאות החדשות אם לא כך מדדת עד עכשיו.

אם שואלים AI, אז בשאלה ל-ChatGPT: "מה מידת הדיוק של מהירות (סל"ד) של פטיפון באמצעות אפליקצית סמארטפון, והדיוק של הסטיה מהמהירות הקבועה באחוזים.

התשובה:
=========================================================================

המדידה של מהירות פטיפון באמצעות אפליקציות סמארטפון (כמו RPM Speed & Wow, RPM Calculator, או PlatterSpeed) יכולה לתת אינדיקציה כללית, אבל יש מגבלות דיוק מהותיות – הן במהירות הממוצעת והן בזיהוי סטייה (wow & flutter). הנה פירוט:

1. דיוק מדידת מהירות ממוצעת (RPM)

מגבלות:​

• החיישן של הסמארטפון (gyroscope) אינו מדויק במיוחד – לרוב כי הוא מיועד למשחקים, מציאות מדומה וכו', לא למדידות טכניות.
  • יצרנים לא מכיילים את החיישן לדיוק מוחלט, והדיוק משתנה ממכשיר למכשיר.
  • גורמים כמו מרכזיות הסיבוב, חיכוך של הסמארטפון עם הפלטה, או הטייה קלה בזווית – משפיעים על הקריאה.

תוצאה בפועל:​

• לרוב יש סטייה של ±0.1 עד ±0.2 סל"ד (RPM), לפעמים יותר.
  • לדוגמה: אפליקציה שמראה 33.40 יכולה בפועל להיות 33.20 או 33.60.

באחוזים:​

• ±0.2 סל"ד סביב 33.33 = ±0.6%
  • כלומר: קשה לסמוך על האפליקציה למדוד בדיוק סטיות קטנות מ־0.5%.

2. דיוק מדידת Wow & Flutter (סטייה מהירותית)

מגבלות נוספות:​

• אפליקציות חינמיות לרוב לא מודדות סטייה קצרת־טווח אמיתית (כלומר תנודות בזמן אמת), אלא רק מציגות "סטייה ממוצעת" או סטיית תקן.
  • מדידה אמיתית של Wow & Flutter דורשת הקלטה של טון בדיקה והשוואת פרק זמן מול תדר.

רמת דיוק:​

• אפליקציות לא מדויקות מתחת ל־0.2% W&F (שזה סף בו מתחיל להיות מורגש בפסנתר).
  • מדידה רצינית נעשית עם מכשירים כמו Shaknspin, Feickert Adjust+, או מכשירי ניתוח אודיו.

לסיכום מעשי:​

סוג מדידהדיוק טיפוסי באפליקציהדיוק נדרש לזיהוי שמיעתי
מהירות ממוצעת (RPM)±0.1–0.2 סל"ד (~±0.6%)±0.3% ומעלה לרוב המאזינים
סטייה (Wow & Flutter)לא מדויק מתחת ל־0.2%~0.1% מתחיל להיות מורגש

=========================================================================

אישית, אני לא בטוח שהנתונים לגבי דיוק נדרש לזיהוי שמיעתי הם נכונים, מהסיבות שהזכרתי, אבל זה היה בדיון בונוס.

הנקודה החשובה היא שהרזולוציה של תצוגת המדידות גבוהה בהרבה מדיוק המדידה ע"י האפליקציה, שזו הייתה טענתי העיקרית מראש.

זה מראש לא היה בספק, אבל נראה שגם כאן הנתונים טובים "מדי". זה לא נראה לי מאוד סביר שפטיפון פחות טוב, שגם אינו מכוון, יסטה מהמהירות המדויקת ב־0.02 יחסית ל־33.33, שזו סטייה של 0.06%. אבל אפשרי.

1. איזה סמארטפון יש לך?
  2. באיזו אפליקציה אתה משתמש?
  3. האם יש לך אופציה לכוון את המהירות של הפטיפון?
  4. האם אתה מודד את המהירות תוך כדי נגינת תקליט? זה משמעותי!
    יש לבדוק רק בתחילת התקליט, גם בתקליט שמתחיל בקטע מאוד שקט, וגם בתקליט שמתחיל מאוד חזק.

אנא דווח על התוצאות החדשות אם לא כך מדדת עד עכשיו.

לגבי הלנקו L75. ניתן לכוון אותו לכל מהירות בצורה רציפה. פשוט הוצאתי אותו מהמהירות הקבוע למקום קצת אחר ומדדתי.

הטלפון שלי סיני וואן פלוס 7. להלן הנתונים שלו לפי צאטגפט.

Screenshot_2025-04-22-18-34-27-98_96b26121e545231a3c569311a54cda96.jpg

ברור שיש אופצייה לכוון המהירות. על כך מתבסס הפוסט. זה לא שיצא ככה באקראי. הרבה עבודה סיזיפית.
לגבי כיול עם תקליט ובלי תקליט. התוצאה אצלי תמיד אותה תוצאה. זה באמת זניח ברמות. יותר זניח מהטיעון הנכון שלך לגבי חצי אוקטבה .
ולסיום עמיר : זה באמת סתם פוסט של השווצה ילדותית. עפתי על עצמי. תן לי קצת להנות ממשהו לא חשוב ואיזוטרי של כיוון פטיפון .

לגבי כיול עם תקליט ובלי תקליט. התוצאה אצלי תמיד אותה תוצאה. זה באמת זניח ברמות. יותר זניח מהטיעון הנכון שלך לגבי חצי אוקטבה .
זה לא תמיד זניח, כי המומנט של החיכוך עם הוויניל בקטע חזק משפיע על חלק מהפטיפונים, כמו אפילו תקליט במשקל גבוה יותר.
אם מדדת עם תקליט חזק מתחילתו, ויצאה לך אותה תוצאה, אז נסגר העניין לגבי הפטיפון שלך.

ולסיום עמיר : זה באמת סתם פוסט של השווצה ילדותית. עפתי על עצמי. תן לי קצת להנות ממשהו לא חשוב ואיזוטרי של כיוון פטיפון .
יאללה, קיבלת :)

הי,
מאיזה פטיפון אתה נהנה יותר?
If it measures good and sounds bad, it is bad; if it measures bad and sounds good, you have measured the wrong thing
Daniel R. von Recklinghausen, former Chief Research Engineer, H.H. Scott

הי,
מאיזה פטיפון אתה נהנה יותר?
If it measures good and sounds bad, it is bad; if it measures bad and sounds good, you have measured the wrong thing
Daniel R. von Recklinghausen, former Chief Research Engineer, H.H. Scott
יש לי חמישה פטיפונים פעילים.
linn lp12 thorens 160 lenco l75 lenco l78 dual 1249.
מחוברים לשלוש מערכות שמע שונות. לכל אחד מהם אופי סאונד קצת שונה ממשנהו.
לשימחתי טרם החלטתי ממי נהנה יותר. נהנה מכולם.

1745411161631628782098131909655.jpg

תמונות מצורפות

• 17454112001565193904812403996429.jpg
    17454112001565193904812403996429.jpg
    KB 99 · צפיות: 84

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור