טיפול אקוסטי לחדר מוזיקה קטן

• פותח הנושא פותח הנושא ilaubel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28
המלצה על ספק פנלים אקוסטים מעוצבים (כמו תמונה )שיכול גם ליעץ

מה הממדים של החדר אורך, גובה, רוחב?
לחדר קטן טיפול אקוסטי לא יספיק צריך גם RC
חברת Vicoustic המיצרת מוצרי אקוסטיקה מבצעת תיכנון חדר אקוסטי ב 99 יורו לחדר על פי האתר שלהם.
התיכנון בעזרת סימולציה ממוחשבת שלהם ותיכנון טיפול בעזרת המוצרים שלהם.
את המוצרים שלהם ניתן לרכוש אצל חלילית המיצג אותם בארץ.
לפני הרבה שנים הם נתנו את שרות התיכנון הממוחשב חינם, ואני השתמשתי בזה כבסיס למימוש בחדר ההאזנה שלי שהוא 3X3 מטר
הם ימליצו על טיפול מאוד מסיבי כדי למכור מקסימום רכיבים.
תתחיל בשליש הכמות ותוסיף על פי צורך.
https://vicoustic.com/project-request

הממדים של החדר 3X3 מטר גובה 250

תיקרה, סונקס,

קח בחשבון שאם לא בנית את הסט שלך בסביבה אקוסטית, ברגע שהוא ינגן באחת כזאת, קרוב לוודאי שתצטרך להחליף הכל.
בהצלחה.

זהה לחדר שלי, אם אתה צריך עזרה במדידה אקוסטית, כתוב לי בפרטי.
חג שמח,
איסי
בחדר כזה הכי טוב "למדוד " עם מטר

בחדר על 3 על 3 אתה תקבל הרבה צרות בבאס .
מלכודות באס של 99 אחוז מהחברות - לא עושות את העבודה.

מציע לך מאוד לשקול סאב וופר ולמקם אותו במקום שונה מהרמקולים הקידמיים כדי לקבל תגובה מאוזנת .
בהצלחה.

ניתן לחשב על פי אורך גל או חצי ממנו (3 או 6) את התדר שתקבל גל עומד (בערך)

סונקס סוגר לך מ HZ150 ומעלה (תלוי בעובי שלו) את עניין מתחת לזה אפשר לפתור בדרכי אחרות.

האם Active Electronic Bass Frequency Control Device, For Issues Between 15 and 150 Hz יעיל ושווה השקעה ?

יש פתרונות אקוסטיים אחרים, אי אפשר פשוט לזרוק הכל לבפנים ולפתור הכל במכה אחת (הלוואי שהיה אפשר), זה גם תלוי מאוד בציוד שלך, אתה לא הולך לבנות משהו אבסולוטי, צריך לעשות את זה בשלבים.

סונקס סוגר לך מ HZ150 ומעלה (תלוי בעובי שלו) את עניין מתחת לזה אפשר לפתור בדרכי אחרות.
איך בדיוק בלי לגנוב 60 /80 ס"מ או מלכודת ממברנה שעובדת ויש 2 כאלה בשוק שעולות כמו בית (בכמות שתספק לחדר בגודל כזה ) ?

האם Active Electronic Bass Frequency Control Device, For Issues Between 15 and 150 Hz יעיל ושווה השקעה ?
בחדר כזה - יש לך סיכוי -מהנסיון שלי זה עובד בחדרים קטנים - בגדולים פחות .
בכל מקרה ומה שלא מצילחים להבין פה - המלכודת באס הכי טוב היא סאב וופר.
יש פה אנשים שעדיין חושבים שתפקידו של סאב בוא להוסיף באס לרמקולים הקידמיים.
מה שמהווה בערך 10 אחוז מתפקידו .

צריך להתחיל ממשהו ואז להתקדם לדבר אי אפשר או כן אפשר תאוריות אין לזה סוף. לא צריך מלכודות בס, ולא תמיד יש בעיות ולפעמים גם בעיות נפתרות ע"י דברים שנוצרים כגון הוזזת רכיבים ומיקום זוויות וכו בכל אופן תצליח ותהנה ממוזיקה טובה שבת שלום.

צריך להתחיל ממשהו ואז להתקדם לדבר אי אפשר או כן אפשר תאוריות אין לזה סוף. לא צריך מלכודות בס, ולא תמיד יש בעיות ולפעמים גם בעיות נפתרות ע"י דברים שנוצרים כגון הוזזת רכיבים ומיקום זוויות וכו בכל אופן תצליח ותהנה ממוזיקה טובה שבת שלום.
באס לא נפתר מדברים שמזיזים.לא מובר בתאוריות. מדובר במדע מדויק - ואני יכול להגיד לך בוודאות של 100 אחוז (לא פחות) איך תהיה תגובת הבאס בחדר - בכל מקום שהוא ישב והכל מקום שהוא ימקם את הרמקול בו.

שבת שלום, מבורכת ושקטה לכל עם ישראל.

בחדר כזה - יש לך סיכוי -מהנסיון שלי זה עובד בחדרים קטנים - בגדולים פחות .
בכל מקרה ומה שלא מצילחים להבין פה - המלכודת באס הכי טוב היא סאב וופר.
יש פה אנשים שעדיין חושבים שתפקידו של סאב בוא להוסיף באס לרמקולים הקידמיים.
מה שמהווה בערך 10 אחוז מתפקידו .
האם אפשר להשתמש בסאב כמלכודת בס ללא RC וללא קרוסאובר?

האם אפשר להשתמש בסאב כמלכודת בס ללא RC וללא קרוסאובר?
היי,
זה מייצר בעיות אחרות .
עקרונית - יכול להיות שישפר את המצב ויכול להיות שלא.
ממליץ שלא - אבל כל מקרה לגופו

יש גם מלכודות באס אקטיביות
Screenshot_20240614_110819_Chrome.jpg

Ok אז בתור התחלה עדיף להניח פלטות סופגות או דפיוזרים ?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור