לני
חבר משקיען
- מעורבות
- 275
- נקודות
- 63
הי חברים
גילוי נאות, אני די חדש בתחום.
כמהנדס, קשה לי מאוד לקבל את נושא השפעת הכבלים על הסאונד, ובמיוחד כבלי מתח, אבל יש לו מעט חברים שמוצאים הבדלים אז צריך להיות משהו.
להבנתי יש שתי נקודות שבהם כבלי מתח יכולים להשפיע:
1. סינון רעשים - יחסית הנושא פשוט להבנה.
רעשים חיצוניים מעומסים אחרים (בדרך כלל כאילו בעלי מנוע קרי : מזגן מקרר....) שיושבים על אותו קו החשמל בבית נכנסים למגבר. אם הרעשים לא מטופלים כהלכה הם יעבורו לרמקולים דרך מתחי הזנה לערוץ ההגברה ויאפננו את הסיגנל המקורי.
2. מקדם הספק.
מקדם הספק זו חיה קצת יותר קשה להסבר.
מעגל חשמלי עם זרם חילופי מורכב מזרם ממשי (כזה הזורם דרך נגדים) וזרם מדומה (כזה הזורם דרך קבלים או סלילים).
במעגל חשמלי עם נגדים בלבד החיים מאוד פשוטים, כול האנרגיה מהייצרן (חברת חשמל) עוברת לעומס.
כאשר יש קבלים וסלילים במעגל אז הצרכנים האלה צורכים הספק היגבי (השראתי) ובנוסף הספק ממשי (בגלל ההתנגדות בסליל)
ולמה?
כי קיים זווית מופע בין הזרם האוהמי (שזורמים דרך הנגדים) להשראתי (שזורמים דרך הקבלים/סלילים).
ומה זה הפרש מופע?
הזרם החשמלי מתנהג בצורת סינוס בתדר 50 הרץ.
הזרם ההשראותי הוא גם אות סינוסי בתדר 50 הרץ (בעל אמפליטודה אחרת ) אבל הוא מוזז בפאזה. ראה תמונה.
שיפור מקדם ההספק יביא למעבר אנרגיה טוב יותר לצרכן.
ולמה זה חשוב לנו?
בגדול הזרם יקטן וחברת חשמל תוכל להשתמש בחוטים דקים אבל החוטים בתוך ההגברה שלנו נתונים וכך גם עובי החוטים בשנאי.
ולכן ההשפעה המיידית תהייה שיפור בנצילות השנאי בכניסת המגבר.
שנאי בריון יותר = הגברה חזקה יותר.
https://he.m.wikipedia.org/wiki/מקדם_הספק
גילוי נאות, אני די חדש בתחום.
כמהנדס, קשה לי מאוד לקבל את נושא השפעת הכבלים על הסאונד, ובמיוחד כבלי מתח, אבל יש לו מעט חברים שמוצאים הבדלים אז צריך להיות משהו.
להבנתי יש שתי נקודות שבהם כבלי מתח יכולים להשפיע:
1. סינון רעשים - יחסית הנושא פשוט להבנה.
רעשים חיצוניים מעומסים אחרים (בדרך כלל כאילו בעלי מנוע קרי : מזגן מקרר....) שיושבים על אותו קו החשמל בבית נכנסים למגבר. אם הרעשים לא מטופלים כהלכה הם יעבורו לרמקולים דרך מתחי הזנה לערוץ ההגברה ויאפננו את הסיגנל המקורי.
2. מקדם הספק.
מקדם הספק זו חיה קצת יותר קשה להסבר.
מעגל חשמלי עם זרם חילופי מורכב מזרם ממשי (כזה הזורם דרך נגדים) וזרם מדומה (כזה הזורם דרך קבלים או סלילים).
במעגל חשמלי עם נגדים בלבד החיים מאוד פשוטים, כול האנרגיה מהייצרן (חברת חשמל) עוברת לעומס.
כאשר יש קבלים וסלילים במעגל אז הצרכנים האלה צורכים הספק היגבי (השראתי) ובנוסף הספק ממשי (בגלל ההתנגדות בסליל)
ולמה?
כי קיים זווית מופע בין הזרם האוהמי (שזורמים דרך הנגדים) להשראתי (שזורמים דרך הקבלים/סלילים).
ומה זה הפרש מופע?
הזרם החשמלי מתנהג בצורת סינוס בתדר 50 הרץ.
הזרם ההשראותי הוא גם אות סינוסי בתדר 50 הרץ (בעל אמפליטודה אחרת ) אבל הוא מוזז בפאזה. ראה תמונה.
שיפור מקדם ההספק יביא למעבר אנרגיה טוב יותר לצרכן.
ולמה זה חשוב לנו?
בגדול הזרם יקטן וחברת חשמל תוכל להשתמש בחוטים דקים אבל החוטים בתוך ההגברה שלנו נתונים וכך גם עובי החוטים בשנאי.
ולכן ההשפעה המיידית תהייה שיפור בנצילות השנאי בכניסת המגבר.
שנאי בריון יותר = הגברה חזקה יותר.
https://he.m.wikipedia.org/wiki/מקדם_הספק