מה עדיף: הדיוק או האפשרות לכתוב בלי חשש לביקורת/תיקונים על הנכתב?

• פותח הנושא פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
3,104
נקודות
113
אני מעלה את האפשרות שייתכן שטעיתי בגישתי לכל אורך ההיסטוריה שלי בפורומים.

תמיד חשבתי שהדבר החשוב ביותר באינפורמציה שנכתבת, אם לא מדובר רק בחוויות אישיות של הכותב, זה דיוק/נכונות באספקטים הטכניים/חשיבתיים/פילוסופיים של הנאמר, כדי שלא ישתרשו טעויות בנתונים/חשיבה אצל הגולשים.

העניין הוא שאנשים לא אוהבים שיתקנו אותם, ועצם העובדה שזה עלול לקרות עלולה להרתיע אותם מלכתוב בכלל, גם כשייש להם מה לתרום, כולל אפילו אם אין בכלל אספקטים טכניים/חשיבתיים/פילוסופיים במה שייש להם לכתוב.

הגבתי בהרבה מקרים שראיתי אי-דיוקים ברמות שונות, וגם כשהייתי ענייני לחלוטין, ברמה של "זה לא מדוייק בגלל כך וכך, ואולי כדאי לשקול שכך וכך במקום", אנשים נפגעו, ו/או חשבו שזה על רקע אישי, והתפתחו "מלחמות עולם", שלפעמים הגיעו לאספקטים אישיים ולהעכרת האווירה בפורום, שזה ממש לא עובד ולא מקדם שום דבר.

אני שומע גם על אנשים שאינם מגיבים בפורום, אבל מתלוננים לליאור ולנמר, ומאיימים בעזיבת הפורום אם המצב לא יתוקן.

אז אולי כדאי בכלל להניח לאי-הדיוקים למיניהם להיות שם, ולא להגיב עליהם?
או שבכל זאת יש דברים שכן ראוי להגיב עליהם?

אני לא יודע אם יש דרך זהב באמצע ואיך לצעוד בה.

מה אתם חושבים?
אני מזמין גם אנשים שרק מתלוננים בעקיפין לדבר איתי ישירות, כאן ו/או בפרטי.

עמיר

נערך לאחרונה ב:
יש תמיד לשמור על תקינות סבירה.
לא להגזים.
אותי מנחה הפתגם: "ירצו יאכלו..."
לא לכפות את עצמך ודעתך באופן שאינו מתקבל על הדעת.
פריפקשן זה מושג תיאורטי בלבד, ואינו קיים במציאות.
לכן בטח שאין לחפשו ולנסות למוצאו בבני אדם.
אין לנסות ולהשתלט על השיח בשיטתיות אובסיסבית..

השאלה זה המינון , פעם ב ביקורת זה מקובל . כשאדם ניהיה 'מוכיח בשער' אז לא אוהבים את זה .

תתמקד בהפצת ידע/דעות אישיות (לא כלפי דעות של אחרים ומנת המשכל שלהם, אנחנו לא פה בשביל לתקן אנשים) ופחות בפילוספיה/פוליטיקה ואני בטוח שתהפוך לנכס בשביל האתר, עצם המחשבה על הבעיה היא האור שבקצה המנהרה שמאירה לך את שביל הזהב.

- בעד תקינות, מידע מדוייק שעוזר לאחרים.

- לכבד האחר ולא לזלזל בו משום סיבה כל שהיא.

- נגד התפלספות מיותרת ופרשנות מיותרת של תגובות האחרים.

- נגד להכפות דעה על האחרים ולשלול מהם זכות הבעת דעתם (כאילו שהם לא מבינים ורק דעתך הנכונה) אפילו אם אינה מתאימה לך.

נ"ב.

Simplicity and Tranquility is the key for success, happiness and peacefulness

נערך לאחרונה ב:
האתר הזה,והפורומים שלו,הם לא אתר של מוסד אקדמי.
כשמשהו כותב פה משהו,מהגיגיו וממצאי הידע שלו - ובא אחר ומתריס על אי דיוק או ולחילופין מבקש מראי מקום או ולחילופין בסיגנון כתיבתו מציג עצמו כמי שבא להושיע את קוראי האתר מפני מידע/ידע לא מדויקים/נכונים הוא לא פחות מחוצפן שמסרב לשחק לפי כללי המשחק של האתר הזה - ושכמותו. התופעה הזו לא הומצאה - כאן.
איזו התלהמות! WOW!!

האקדמיה וכל הסיפורים עליה אינם ממין העניין. לי אין תואר אקדמי, אני לא טיפוס אקדמאי, הכל מהאסוציאציות האישיות שלך.

"מתריס" על חוסר דיוק -- WOW!!

והאם לדעתך אין מקום לשאול על מראי מקום? אלה "כללי המשחק של האתר הזה"?

הגזמת, הפרזת וליכלכת.

שכחת הפעם לכתוב את HIH המזוייף שלך -- וזה אכן ממש לא.

הזמנתי במו ידי וביוזמתי פידבק ועזרה בהתמקדות.
לא הזמנתי התקפה מנופחת וצדקנית שכזו, שבעליל אין מטרתה לעזור בשום דבר.
גועל נפש.

ולא לשכוח: הפוסל -- במומו פוסל. עשית בדיוק מה שיצאת כנגדו.

עמיר

נערך לאחרונה ב:
תפתח שרשור על אודיו אנלוגי ותתן הסבר על כיולים, עצות והמלצות על פטיפונים ואביזרים.

אני מעלה את האפשרות שייתכן שטעיתי בגישתי לכל אורך ההיסטוריה שלי בפורומים.

תמיד חשבתי שהדבר החשוב ביותר באינפורמציה שנכתבת, אם לא מדובר רק בחוויות אישיות של הכותב, זה דיוק/נכונות באספקטים הטכניים/חשיבתיים/פילוסופיים של הנאמר, כדי שלא ישתרשו טעויות בנתונים/חשיבה אצל הגולשים.

העניין הוא שאנשים לא אוהבים שיתקנו אותם, ועצם העובדה שזה עלול לקרות עלולה להרתיע אותם מלכתוב בכלל, גם כשייש להם מה לתרום, כולל אפילו אם אין בכלל אספקטים טכניים/חשיבתיים/פילוסופיים במה שייש להם לכתוב.

הגבתי בהרבה מקרים שראיתי אי-דיוקים ברמות שונות, וגם כשהייתי ענייני לחלוטין, ברמה של "זה לא מדוייק בגלל כך וכך, ואולי כדאי לשקול שכך וכך במקום", אנשים נפגעו, ו/או חשבו שזה על רקע אישי, והתפתחו "מלחמות עולם", שלפעמים הגיעו לאספקטים אישיים ולהעכרת האווירה בפורום, שזה ממש לא עובד ולא מקדם שום דבר.

אני שומע גם על אנשים שאינם מגיבים בפורום, אבל מתלוננים לליאור ולנמר, ומאיימים בעזיבת הפורום אם המצב לא יתוקן.

אז אולי כדאי בכלל להניח לאי-הדיוקים למיניהם להיות שם, ולא להגיב עליהם?
או שבכל זאת יש דברים שכן ראוי להגיב עליהם?

אני לא יודע אם יש דרך זהב באמצע ואיך לצעוד בה.

מה אתם חושבים?
אני מזמין גם אנשים שרק מתלוננים בעקיפין לדבר איתי ישירות, כאן ו/או בפרטי.

עמיר
עמיר, אחרוג ממנהגי ואגיב פה, מכיוון שאני רואה חשיבות בדעת המיעוט שלי. אני אמנם פסיבי (כמעט) לגמרי בפורום אך אני קורא בו בשקדנות רבה. ואחד הכותבים שאני נהנה לקרוא במיוחד הוא אתה. נכון, היו שירשורים פה ושם שהדקדקנות שלך התישה גם אותי. במקרים אלה פשוט הפסקתי לקרוא.
כמו שמנחם כתב, מי שפעיל בפורום צריך לעשות זאת
מתוך הבנה ששאר המשתתפים יוסיפו,יגרעו ויאירו ואולי גם יעירו
.
מכיוון שלא ניתן לדעת היכן עובר גבול "הטעם הטוב" בו ההערות מפסיקות להיות מעשירות, וגבול זה משתנה מאדם אדם, וגם לגבי אותו אדם לפעמים, אני חושב שאתה פשוט צריך להמשיך כרצונך. ושכל אחד יפסיק לקרוא כרצונו...
אני לא חושב שאף כותב אחד צריך להרגיש "מאוים" או להירתע מלכתוב בגלל התגובות שלך. מהותו של הפורום היא שכל אחד יכול לכתוב ולהגיב לדברי אחרים כרצונו. הוא כתב, אתה כתבת... הכל טוב.
אורי

תפתח שרשור על אודיו אנלוגי ותתן הסבר על כיולים, עצות והמלצות על פטיפונים ואביזרים.
תודה על ההצעה, אבל לצערי, אלה לא נושאים שייש לי משהו מיוחד לתרום בהם.

יש בדרך כתבת רקע על הדפסות של תקליטים, ובעבודה יש כתבה על הדפסות מוקדמות לעומת מאוחרות... :)

עמיר

נערך לאחרונה ב:
מכיוון שלא ניתן לדעת היכן עובר גבול "הטעם הטוב" בו ההערות מפסיקות להיות מעשירות, וגבול זה משתנה מאדם אדם, וגם לגבי אותו אדם לפעמים, אני חושב שאתה פשוט צריך להמשיך כרצונך. ושכל אחד יפסיק לקרוא כרצונו...

אני לא חושב שאף כותב אחד צריך להרגיש "מאוים" או להירתע מלכתוב בגלל התגובות שלך. מהותו של הפורום היא שכל אחד יכול לכתוב ולהגיב לדברי אחרים כרצונו. הוא כתב, אתה כתבת... הכל טוב.
תודה, אורי! (ורד)

זה מה שחשבתי לנכון, וכך עשיתי במשך כל השנים שאני בפורומים, אבל לאחרונה נודע לי שייש אנשים שאינם מגיבים בפורום, אבל מתלוננים לליאור ולנמר, למרות שכבייכול אינם צריכים/אמורים להרגיש מאויימים, ושאפילו מאיימים בעזיבת הפורום אם המצב לא יתוקן.

למעשה, אפשר די בקלות להבין אותם -- אם הם חוששים שייש סיכוי שאמצא משהו בדבריהם להעיר עליו, למה להם להסתכן בוויכוח איתי, במיוחד אם הם רואים שייש אנשים שאיתם זה מגיע למצבים לא נעימים?

ניסיתי גם להיות "ממלכתי", לכתוב ולהגיב בצורה עניינית ומדוייקת, ללא שום דבר אישי, וגם זה לא הועיל.
אולי לא המשכתי בזה בעקביות מספיק זמן, ואולי בכלל צריך/כדאי להפסיק להעיר על אי-דיוקים.

מסתבר שייש אנשים שחושבים שרק מאמרים אקדמיים צריכים שלא להכיל דברים מוטעים/מטעים, למרות שדווקא האקדמייה עשירה במיוחד בדברים כאלה.

עמיר

נערך לאחרונה ב:
אני סבור ש:
1. המילה "דיוק" היא מילה בעייתית מאוד בייחוד בתחום שכולנו מסכימים שיש בו הרבה פסיכולוגיה.

2, צריך להשתדל להביע דעות בסגנון מקוצר עד כמה שאפשר. ריבוי משפטים ומילים מהווה בדרך כלל מצע לחוסר דיוק.

3. אם מישהו כותב משהו שנראה כדבר שטות, והדגש על המילה "נראה", אין סיבה שבעולם לרדת עליו באופן אישי. לדוגמה: מישהו כותב משפט אידיוטי לחלוטין כמו "הרמקול הוא הרכיב החשוב במערכת". במקום לענות לו "אתה לא מבין מהחיים שלך טיפש", אפשר לצטט את דבריו ולכתוב משהו כמו "לדעתי זה לא נכון, החלק הכי חשוב במערכת הוא (תשלימו מה שבא לכם)" (ואל תנסו לתקן את הדוגמה שלי בטענה שהיא לא מדוייקת).

אין בדברים האלה שלי כדי להצביע על מישהו ספציפי, מי שחש שהדברים מופנים אליו בוודאי טועה, אבל לטעמי הגישה שאני מעלה היא הנכונה.

אריה

עמיר:

מי בכלל דיבר אליך או העביר ביקורת עליך.
לא נראה לי שבכלל טרחת להבין מה שכתבתי ומיד התעסקת בדיון לגופו של אדם.

מחקתי את ההודעה שלי ואני...פורש מהשיח הזה בשל חוסר התועלת שבו.

אני עצמי לא נושא לדיון באתר הזה ובטח לא על ידך.

פרשתי תהנה מהבמה.

מנחם

עמיר:

מי בכלל דיבר אליך או העביר ביקורת עליך.
לא נראה לי שבכלל טרחת להבין מה שכתבתי ומיד התעסקת בדיון לגופו של אדם.

מחקתי את ההודעה שלי ואני...פורש מהשיח הזה בשל חוסר התועלת שבו.

אני עצמי לא נושא לדיון באתר הזה ובטח לא על ידך.

פרשתי תהנה מהבמה.

חצוף!!!

מנחם
זה לא עלי בכלל, זה רק במקרה בשירשור שפתחתי בנושא.
איזו היתממות!! WOW!!

אתה דנת לגופו של אדם, אמנם בלי להזכיר שמות, אבל זה מה שעשית.
ואכן, לא דיברת אלי, דיברת עלי, וכן, טרחתי להבין -- ובדרך כלל אי-הבנת הנקרא אינה הבעייה העיקרית שלי.

וכן, הבמה מאוד חשובה לי. פתחתי שירשור על טעות אפשרית שלי בגישה כדי ליהנות מהבמה ומהביקורת :מבולבל::eek:
כל הכבוד על עומק הראייה וההבנה.

ומי שמדבר על חוצפה... :(

עמיר

האמת שגם אני מזמן נואשתי מהאתר ולמרות שחלק מהדמויות "הבעיתיות כביכול" נעלמו בעצמם
ובמקום שהפורום יפרח, באופן פארדוקסלי הנוטשים פתאום מתגלים כאן חסרים.
לי קשה להתנתק מקריאה באתר, ואין לי ספק שאתה כאחד ממגרי העיניין הבולטים כאן ומעוררי הצפיה הבולטים
בחרת בדרך הנכונה (לדעתי) של נסיון להיטיב עם הכלל גם אם במחיר של וויתור עצמי
השאלה היא הפעם, האם ושלא כבעבר- דרכך תיצלח

אינני יודע מה נאמר ונטען מאחורי הקלעים אבל אני שותף מלא להרגשה שאם
הייתי אחד מהכותבים הבולטים כאן, ממך הייתי נזהר והייתי בוחר לשתוק, להתעלם או לעשות ניתוח מעקפים
כל מילה לא מדודה, טעות בסיסית שאינה מגובה בקביעה מדעית שנחתמה בידי מוסמכים
תוליד תגובה ארוכה, מנומקת אך גם מבלבלת שתסתיים לרוב בביטול הדיעה והעומד מאחוריה
והאמת שאינה בכיסך, הופכת באחת לאמת היחידה והמוחלטת תוך איזכור נוסף מטעמך שהאמת איננה בכיסך
כמו הפתגם הידוע "יש רק שתי דיעות....האחת שהיא שלי והשניה שאינה נכונה"

לא פעם אני קורא תגובותיך פעמים ושלוש לא בגלל שהן ארוכות אלא בגלל שהן סבוכות
מזכירות לי קצת את הסקירות של 6 moon.........
אסתכן ואומר כמה מילים (לאור בקשתך) ומתוך מטרה שעומדת מאחוריה רק נסיוני להיטיב
מבלי שיתפרש כביקורת כנגדך.

1. שפר את יכולת הספיגה שלך תוך נקיטת ריסון עצמי ברמה היסטרית
2. נסה לדבר יותר לגופו של נושא ופחות לגופו שלאדם
3. בהרגשתי שלמרות שאתה בתגובותיך "מכסה" את כל הרבדים, הרבה פעמים העיקר הופך לתפל- והתפל לעיקר.
4. קצר בתגובותיך.... ואל תישלח אחרים לדפדף הלאה, זה אולי נכון כפיתרון שמשרת עבורך, אבל לא ישים לאחרים
5. גם כשיש מקום להעיר לגופו של אדם, עשה זאת בצורה מדודה, לא פעם זה גובל "בהתעללות בגופה"
6. נסה ככל שתוכל לא ליהיות "בעל המילה האחרונה.

כל הכתוב הוא על דעתו וראייתו של הכותב בלבד ויש ואפשר, שהוא טועה ברובם או במקצתם של הדברים
ואנא, עשה מאמץ- אתה חשוב לאתר ואני בטוח שגם האתר לך
בהצלחה

תודה @GROOPER על הישירות. ניכר שהכוונה טובה ושהעצות טובות.

אמשיך לחשוב על דבריך.

ובלי קשר -- האם תוכל למנות את הנוטשים שחסרים לך, בין אם נטישתם קשורה אלי ובין אם לא?

עמיר

תודה @GROOPER על הישירות. ניכר שהכוונה טובה ושהעצות טובות.

אמשיך לחשוב על דבריך.

ובלי קשר -- האם תוכל למנות את הנוטשים שחסרים לך, בין אם נטישתם קשורה אלי ובין אם לא?

עמיר

לא קושר אליך, אבל חושב שקשור סתם לאווירה כללית שלכולם יש קשר אליה
לא אתחיל ללקט שמות אבל מתנוש הוא אחד הבולטים
תרם המון, אבל גם מושך אש סידרתי
חבל שנעלם או לפחות הוריד קצב, בסך הכל היה דמות תורמת ומעניינת
עוד אחד שממעט לכתוב ותרומתו ונסיונו גדולים - רוזי 1
וכמובן - יואל פרלמן בכתיבתו הרהוטה והעשירה
יש בוודאי עוד כמה שלא עולים לי כרגע
זה תישאל את קצין העיר- נמר
או סגנו- ליאור
יש להם רשימות.....;)

נערך לאחרונה ב:
עמיר,
דיוק הוא חשוב, אבל לא צריך להפריז בחשיבותו כשהדיון הוא אודיו - עניין סובייקטיבי לחלוטין. אסתכן ואומר שחשיבות הדיוק, כשלא מדובר בכיול מכשירים, נמוכה עד בינונית במשקלה.
לכן, כשבשם הדיוק מגיבים יותר מפעמיים, בעיקר כשזה לאותו גולש, זה מפסיק להיות דיוק לשם דיוק והופך להיות דיוק לשם הוכחת "אני צודק" או התנצחות, משהו שלפחות לי גורם לא לרצות לקרוא יותר כי זה מפסיק להיות עניין לכולם ובמקום זה הופך להיות עניין בין שני גולשים. אז הפואנטה היא שהתנצחויות הן עניין שלא בונה כי כמעט תמיד הן גם גולשות מתגובה לגופו של עניין לתגובה לגופו של כותב.
כשאתה, אישית, לא מתנצח, אז תענוג לקרוא, אבל התנצחויות יש לי מספיק בעבודה, לכאן אני מגיע כדי להתאוורר :שתוי:

עמיר,
נניח שנינו נראה אותו סרט,
אני אספר לך את הקטע שדיבר
אלי כמסר שדיבר אלי שקשור
לחיי הפרטיים,
ואתה תגיב לא מדויק לסרט
היה מסר בקטע אחר שאותו
רצה הסרט להעביר,
הרי במציאות כל אחד לוקח מהסרט
משהו אחר שאומר לו משהו אישי,
כל וויכוח כאן הוא אי הבנה בנינו :)

עמיר אני חושב שאתה צריך להמשיך להיות מי שאתה , אל תנסה לשנות להשתנות
בגלל המתלוננים למינהם.
רבים מהקוראים פותחים חזיתות ומאבקים בשדות שיש להם "שליטה " או "הבנה"
בגלל שאינם יכולים להתמודד.
אם רוצים פורום של שכונה נכון אין לך מה לחפש/לתרום.
אם רוצים משהו אחר תמשיך בשלך כמו שכתבת עד היום.

נצטט את הרס"ר: "שהגלים מתחזקים , מתגלים החזקים"

עמיר,
נניח שנינו נראה אותו סרט,
אני אספר לך את הקטע שדיבר
אלי כמסר שדיבר אלי שקשור
לחיי הפרטיים,
ואתה תגיב לא מדויק לסרט
היה מסר בקטע אחר שאותו
רצה הסרט להעביר,
הרי במציאות כל אחד לוקח מהסרט
משהו אחר שאומר לו משהו אישי,
כל וויכוח כאן הוא אי הבנה בנינו :)
אם הייתי מעיר על דברים כאלה, לא הייתי מתייחס אליהם כאל "חוסר דיוק".

עמיר

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור