שפופרות או לא להיות!

• פותח הנושא פותח הנושא שניצל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
2,001
נקודות
113
אחרי שנה של הפסקה , חזרתי שוב לציוד שפופרות שלי, מזה שנה אני שומע טרנזיסטור נהדר ,והנה עכשיו שכבר התרגלתי ,החלטתי לחזור לפרה ולמונובלוקים השפופרתיים כדי לברר סופית מה אני באמת אוהב ,
ובכן , אין לי תשובה , הצליל השפופרתי גדול יותר בהרבה , חם יותר ,המיד בס מסופק בכמויות מסחריות ,הבמה מימדית יותר ,והבס מקבל מן אופי של ענן שמגיע באיטיות ועוטף את הצלילים במין רכות נמוכה ומחבקת , הטרנזיסטור לעומתו שקוף יותר,מהיר הרבה יותר ,צליל ריאליסטי בלי דאווינים ,הבס מהיר חזק ומדויק , הבמה קטנה יותר לעומת הקיר הצלילי שיוצרות השפופרות , האמת , שניהם טובים , מה מדגדג יותר בלב ומפעיל את מרכז הרגש ,כנראה שהשפופרות ,למרות חולשות פה ושם ,לטרנזיסטור כמעט ואין חולשות ,ובזה חולשתו ,קשה להיות עם צליל כל כך נקי שנה שלמה ,אז אפשר לומר שהשנה הבאה עלינו לטובה תהייה שנה שפופרתית ,תנו לי קצת ליכלוך ,זה מרעיד את הלב .(אני יודע שלחלק יש ציוד שפופרות נקי,ככה כולם חושבים).

...בלי דאווינים...

אמרת הכל.

שניץ, יש לך שני סטים של מגברים בבית (שאני יודע עליהם לפחות).
זה לא נראה לך קצת התעסקותי להתחיל להעביר בין שני מגברים, בשביל לשמוע מוזיקה? אתה לא מעדיף להשאר עם סט אחד שבא לך טוב, ולשפר רק אותו? ואם לא בא לשמוע מוסיקה, אז מכבים את המערכת?

אצלי 50% מהזמן אני מדליק את המערכת, שומע מוזיקה, לא נהנה (מסיבה כלשהו, לאו דווקא קשורה לציוד), לוחץ על STOP (או מרים מחט) והולך להתעסק עם דברים אחרים.
ב- 50% האחרים אני מתמוגג.
לא עדיף, מאשר להתעסק עם שני מגברים שיושבים בבית?

אתה מזכיר לי אודיופיל עם מבטא כבד כזה שאמר לי פעם שהוא מחליף כל שנה שנתיים חתיכת ציוד, כי זה גורם לו לריגוש חדש מהמוסיקה. אני מקווה שאתה לא שם.

למה. לא נראה לך כל כמה חודשים להנות מעולם אחר , שניהם אצלי הרבה שנים ,לא נפרד מהם ,שניהם באים לי טוב,וכל פעם מתרגש מחדש שמחליף ,אני דווקא לא מחליף ציוד מזה שנים ,בגלל שקשה למצוא יותר טוב ,
בכלל מה שכתבת לי היום נראה יותר כתרגיל לשחרור האצבעות .

[סתם בדיחה גרועה

בוקר טוב האמת התרגלתי לשפורפרות .

אני בשבועיים האחרונים בודק את המג'יק של LINN ( רק הסטרימר ללא ההגברה מיועד לשמש כמקור ) עושה עבודת פיענוח מעולה לדעתי ה DAC המוצלח ביותר שאני שמעתי וללא ספק מוצלח יותר מכל CD טרנזיסטורי שאני שמעתי וגם שילובים של טרנספורטרים עם DAC ( ברור שלא שמעתי הכל וגם לא אשמע ) אבל כמה בהחלט מכובדים .

עדיין הנגן השפורפרתי שלי ,במערכת שלי ,מוצלח יותר בכך שמקבלים את מה שיש לשפופרות ואין לטרנזיסטורי וזה הגודל , הנפח ההרמוניות ש CD שפורפרתי מוצלח עושה ( החוויה של להיות בהופעה ) .
הטרנזיסטורי מדוייק ומופרד לפרטי פרטי פרטים ,שמתגמדים לעומת מילוי החדר שמבצע הנגן השפורפרתי שכשלעצמו גם מפורט מאוד .

לגבי המגיק של LINN .לדעתי יש פה פתרון מוצלח מאוד ואיכותי למי שמעדיף לעבוד עם מחשב , ברמה של מכשירים טרנזיסטורים שעולים הרבה הרבה יותר ועם קבצי FLAC וקבצי מאסטרינג של לין הוא עולה עליהם.

אני בשבועיים האחרונים בודק את המג'יק של LINN ( רק הסטרימר ללא ההגברה מיועד לשמש כמקור ) עושה עבודת פיענוח מעולה לדעתי ה DAC המוצלח ביותר שאני שמעתי וללא ספק מוצלח יותר מכל CD טרנזיסטורי שאני שמעתי וגם שילובים של טרנספורטרים עם DAC ( ברור שלא שמעתי הכל וגם לא אשמע ) אבל כמה בהחלט מכובדים .

עדיין הנגן השפורפרתי שלי ,במערכת שלי ,מוצלח יותר בכך שמקבלים את מה שיש לשפופרות ואין לטרנזיסטורי וזה הגודל , הנפח ההרמוניות ש CD שפורפרתי מוצלח עושה ( החוויה של להיות בהופעה ) .
הטרנזיסטורי מדוייק ומופרד לפרטי פרטי פרטים ,שמתגמדים לעומת מילוי החדר שמבצע הנגן השפורפרתי שכשלעצמו גם מפורט מאוד .

לגבי המגיק של LINN .לדעתי יש פה פתרון מוצלח מאוד ואיכותי למי שמעדיף לעבוד עם מחשב , ברמה של מכשירים טרנזיסטורים שעולים הרבה הרבה יותר ועם קבצי FLAC וקבצי מאסטרינג של לין הוא עולה עליהם.

איזה נגן זה ?

שניצל,
יש לך פריבילגיה ששמורה למעטים, שתי מערכות ברמת קצה שאתה יכול להחליף בניהם כל הזמן
הכי כיף להחליף מדי פעם

אגב, איזו הגברת שפופרות יש לך?

ומה זה קשור לאלדר?

יש לו EMM XDS1 שזה הממיר בערך הכי טוב שיש, יש לו Weiss INT202 זה הממיר הכי טוב שיש ל-AES/EBU ו-PureMusic על מקיטוש. אני לא זוכר את אלדר שומע דיסקים בשנה האחרונה, יושב לו עם ipad על ספה..

לגבי מה שמתן כתב - לשפר בציוד קצה שכזה הוא לא בהכרח יהיה לשפר..
אנחנו מחפשים רגש בצליל.
לכן החלפת הגברה, רמקולים כל כמה חודשים זה רעיון לא רע.

מתן, זה לא עניין של ריגוש, זה עניין של התמודדות עם פשרות. במהותה, מול מוזיקה חיה, מערכת סטריאו היא אוסף של פשרות. אז אם פעם אתה רוצה להדגיש היבט א' ופעם היבט ב', זה מפני ששום מערכת לא יודעת לעשות את שני ההיבטים האלה גם יחד, אבל שני ההיבטים האלה קיימים במוזיקה החיה ורק היא יודעת לעשות אותם ביחד.
חוץ מזה, נמאס לשתות כל יום, במשך שנים, את אותו היין, יהיה טוב ככל שיהיה.

זאת גישה אודיופילית בעייתית ששמה אותנו ללעג ולקלס בקרב אלה שרק מחכים לבקר אותנו.
מי שלא מצליח להתרגש ממוסיקה, וצריך להחליף ציוד מדי פעם כדי להתחיל להתרגש ממנה, הוא לדעתי בבעיה.
מערכת היחסים מנוהלת עם הציוד, ולא עם המוזיקה. וזה חבל.
ההתעסקות בציוד שלא למטרת התקדמות ושיפור החוויה, אלא רק לזגזג בין דרך א' ל-ב', באה לפצות על חוסר יכולת להנות מהתוכן המוסיקלי. וזה לדעתי לא מהות האודיופיליה, אלא שיעמום גרידא.

מתן.

אני מכיר המון חובבי אודיו ששומעים הרבה יותר מוסיקה מהרגע שנכנסו לתחום. זה מעודד את את השני. המערכת את ההאזנה למוסיקה האזנה למוסיקה ושידרוגים. אין בעיה, אין משהו שלילי באף אחת מהדרכים.

זאת גישה אודיופילית בעייתית ששמה אותנו ללעג ולקלס בקרב אלה שרק מחכים לבקר אותנו. מי שלא מצליח להתרגש ממוסיקה, וצריך להחליף ציוד מדי פעם כדי להתחיל להתרגש ממנה, הוא לדעתי בבעיה.
מערכת היחסים מנוהלת עם הציוד, ולא עם המוזיקה. וזה חבל. ההתעסקות בציוד שלא למטרת התקדמות ושיפור החוויה, אלא רק לזגזג בין דרך א' ל-ב', באה לפצות על חוסר יכולת להנות מהתוכן המוסיקלי. וזה לדעתי לא מהות האודיופיליה, אלא שיעמום גרידא.

אני לא סבור שמישהו, אפילו אם הוא "אודיופיל" ואפילו מפגין זאת ברבים, כמו בפורום, חייב משהו למישהו, בתור תדמיתן הקהילה או משהו.
וכן, יש כאלה שהקיק שלהם הוא לא ממה שמישהו כתב ומישהו אחר מבצע אלא מהאופן שבו המכשור משפיע על התוצרת בבית, כולל שינויים וחיבור הריגושים. יש כאלה שזה האמצעי, יש כאלה שעבורם זוהי המטרה.
איש באמונתו וגו'
חקסמח

ומה זה קשור לאלדר?

יש לו EMM XDS1 שזה הממיר בערך הכי טוב שיש, יש לו Weiss INT202 זה הממיר הכי טוב שיש ל-AES/EBU ו-PureMusic על מקיטוש. אני לא זוכר את אלדר שומע דיסקים בשנה האחרונה, יושב לו עם ipad על ספה..

לגבי מה שמתן כתב - לשפר בציוד קצה שכזה הוא לא בהכרח יהיה לשפר..
אנחנו מחפשים רגש בצליל.
לכן החלפת הגברה, רמקולים כל כמה חודשים זה רעיון לא רע.

מתנצל שהעזתי להתערב בשירשור ועוד בחוצפתי הצברית, לספר על דעתי ביחס למקור טרנזיסטורי שהייתי יכול לחיות איתו ,לעומת נגן שפופרתי שברשותי מספר שנים . שאף נגן טרנזיסטורי ששמעתי ושעולים פי כמה מימנו לא יכלו לו.
ולמרות ואף על פי כן שה מג'יק הזה של לין מצא חן לאוזניי , אפילו הוא לא יכול, לאדגר המדהים שברשותי.
הכל חוויה אישית של חובב מוזיקה , על ההבדל בין שפופרות לטרנזיסטור כפי שאלדר התחיל.
מודה ומתוודה שאת אלדר אני מכיר אבל את המערכת שלו לא . לעומתך שמכיר לפרטי פרטים.

מתן.

אני מכיר המון חובבי אודיו ששומעים הרבה יותר מוסיקה מהרגע שנכנסו לתחום. זה מעודד את את השני. המערכת את ההאזנה למוסיקה האזנה למוסיקה ושידרוגים. אין בעיה, אין משהו שלילי באף אחת מהדרכים.

ללא ספק. אבל זה לא קשור לנאמר כאן. מאז שיש לי מערכת טובה יותר, אני שומע יותר מוסיקה. זו מטרתה.
אבל כאן דובר על החלפת ציוד הלוך וחוזר (אותו ציוד, לא שידרוג לצרכי שיפור חויית השמיעה) כאילו זה סוג אחר של תבלין - פעם נשים אורגנו ופעם נשים כמון.
לדעתי, זה עושה עוול למוסיקה. זה עושה עוול כי מי שמתעסק בציוד כל הזמן - גם כשהגיע לרמה שממנה אין לו לאן להתקדם אלא רק ללכת הצידה - לא מתעסק במוזיקה.

נערך לאחרונה ב:
אני לא סבור שמישהו, אפילו אם הוא "אודיופיל" ואפילו מפגין זאת ברבים, כמו בפורום, חייב משהו למישהו, בתור תדמיתן הקהילה או משהו.
וכן, יש כאלה שהקיק שלהם הוא לא ממה שמישהו כתב ומישהו אחר מבצע אלא מהאופן שבו המכשור משפיע על התוצרת בבית, כולל שינויים וחיבור הריגושים. יש כאלה שזה האמצעי, יש כאלה שעבורם זוהי המטרה.
איש באמונתו וגו'
חקסמח

אני מיניתי את אלדר לנציג כלשהו? חייבתי אותו במשהו?
הבעתי את דעתי על נוהג החלפת הציוד שלא למטרת שידרוג אלא לשם הנאה מהשונה.
לדעתך זה לגיטימי. לדעתי לא.

לדעתי זה לגיטימי להוציא 20,000 ש"ח על כבל - אם זה משפר את חויית ההאזנה. אבל זה לא לגיטימי לקנות שני כבלים ב- 10,000 ולהחליף ביניהם לפי מידת הצורך, לפי מה שמתחשק. כי אז, כפי שטענת - העיסוק הופך להיות העיקר, והמוסיקה - התפל. ובעיני זה תפל.

אני מיניתי את אלדר לנציג כלשהו? חייבתי אותו במשהו?
הבעתי את דעתי על נוהג החלפת הציוד שלא למטרת שידרוג אלא לשם הנאה מהשונה.
לדעתך זה לגיטימי. לדעתי לא.

לדעתי זה לגיטימי להוציא 20,000 ש"ח על כבל - אם זה משפר את חויית ההאזנה. אבל זה לא לגיטימי לקנות שני כבלים ב- 10,000 ולהחליף ביניהם לפי מידת הצורך, לפי מה שמתחשק. כי אז, כפי שטענת - העיסוק הופך להיות העיקר, והמוסיקה - התפל. ובעיני זה תפל.
אבל מתנוש , בעצם איננו מכירים!אין לך ולו מושג ירוק בקשר להרגלי ,למעט מה שניכתב כאן בפורום אודיו להזכירך ,זהו איננו אתר מוזיקה או אתר אוכל לחליפין .
להזכירך באם כבר עוסקים בתפל ובעיקר ,שכל המסע האקוסטי והחלפת הרמקולים ,איננה קשורה להרגלי האזנה למוזיקה ,אלא איך לשפר את הצליל ,וזה מאוד לגיטימי לכתוב זאת כאן ,גם באם יש בזה עיסוק בתפל כדבריך ,
למה זה מעצבן אותך ,ומעורר בך בוז תהומי שכזה לא ברור ,
לא היה נעים לקרוא שורות אלו שכתבת ,במיוחד לא ממך שמבין מה אפשר לכתוב כאן ומה לא.

מתן, התייחסתי למשפט הזה: "זאת גישה אודיופילית בעייתית ששמה אותנו ללעג ולקלס בקרב אלה שרק מחכים לבקר אותנו".

ואכן, אתה ממשיך: "לדעתי זה לגיטימי להוציא 20,000 ש"ח על כבל - אם זה משפר את חויית ההאזנה. אבל זה לא לגיטימי לקנות שני כבלים ב- 10,000 ולהחליף ביניהם לפי מידת הצורך, לפי מה שמתחשק".

זה ממש לא משנה אם זה לגיטימי בעיניך או לא.

גם כי עניין הלגיטימיות למה שאדם עושה עם כספו במסגרת רצונותיו ממש לא עסקו של איש, ובעיקר כי אין כל קשר בין לגיטימיות מכל סוג שהוא לבין הנושא המדובר.

אין תקן לאודיופיל ראוי, שמי שלא עומד בו ראוי לנזיפה ציבורית.

נערך לאחרונה ב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור