מרנץ PM 5004 – מגבר סטריאו למתחילים במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איפה ומתיי יתחילו למכור

אותו.

והאם זה המחיר צרכן שלו בארץ 1850 ???

ניתן להשיג אותו במוראל {המפיץ הרשמי} בחנות בנס ציונה.

זה מחירו בדיוק.

אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית לבחור שהגיב מעלייך "זיפ" {מנהל החנות בנס ציונה} והוא יוכל לעזור לך.
בהצלחה.

ומה אתה אומר

אליו יחד עם 667 + דאלי לקטור 1 ?

לא יודע, לא שמעתי.

אני מצטרף לעמדתם של May, Partner11 ו-Joshua_G בנושא כפתור ה-Loudness הכה מושמץ על ידך

מערכת מאוזנת עם מגבר שולט לא צריכה לאודנס.
זהו בדיוק העניין, שרוב המערכות אינן מאוזנות באופן אופטימלי, וודאי לא מערכת המבוססת על המגבר הזה או על דומים לו. במגבר שאינו מאוזן די הצורך, כמו כל מגבר Entry level וגם רבים שמעל זה, כפתור ה-loudness לא רק שאינו מיותר - הוא הכרחי! בלעדיו המוזיקה לא תישמע כפי שהיא צריכה באותן רמות ווליום נמוכות ובינוניות. אני למשל מסרב לקנות מגבר שאינו מצויד במעגל Loudness, ואני רוצה לומר לך שבאותם מגברים שאינם כוללים אותו, הדבר נעשה אך ורק משיקולי מחיר (רוצים לחתוך בהוצאות התכנון והייצור כמה שיותר).
מעגל Loudness (חוזקה?) שמתוכנן כהלכה יכול רק להועיל, אף פעם לא להזיק.אגב, הגירסה האחרת, של Loudness משתנה (היתה פופולארית בעבר בעיקר במוצרים של ימאהה וגם כמה של אונקיו) יכולה להיות עוד יותר יעילה מכפתור דו מצבי בלבד (אם כי לא תמיד, כי גם כאן דרוש תכנון קפדני וחכם).

נערך לאחרונה ב:
Eldo ,
אתה "מצטרף לעמדתי" אבל כותב דברים מנוגדים למה שכתבתי.
איני שותף לעמדתך.

למה מנוגדים?

אני לא מוצא ניגוד בין מה שכתבתי למה שאתה כתבת. גם אתה טוען שלמתג הנ"ל יש תפקיד חיובי בעת האזנה בווליום נמוך, ובסה"כ המעגל הזה מתוכנן כדי לפצות על מגבלה של השמיעה האנושית. אגב, מעל רמת ווליום מסוימת ה-Loudness כלל אינו פעיל, וגם אם תלחץ עליו לא תשמע כל שינוי, כך זה לפחות במגברים שאני מכיר.

אלדו.
בחנתי המון מוצרים בטווח המחיר הזה וקצת יותר.
כולם, בלי יוצא מהכלל נשמעו טוב יותר ללא לאודנס.

יחד עם זאת, זה לא רק שהוא אינו מהווה שום יתרון, הוא מכניס עיוות כל כך ברור שקשה לי להתעלם ממנו. גם בעוצמות נמוכות יש פשרות. שליטה, בס, רזולוציה. אבל על טבעיות ונטרליות אני לא מתפשר. הלאודנס אינו מכסה על הפשרות הללו בעוצמות נמוכות. הוא מגביר את מה "שחסר" והצליל נשמע סנטטי ובלתי נסבל עבורי.

אפקטים מהסוג הזה אינם כוס התה שלי. בשביל לשמוע מוסיקה צריך תנאים שבניהם ווליום סביר. אם התנאים הללו לא מתרחשים אז ממילא תהיה פשרה. צריך לבחור בפשרה הפחות מתפשרת והיא לא לפגוע בטבעיות והזרימה של הצליל. ברגע שלוחצים על הכפתור הזה אנו פוגעים בדיוק בזה.

ישנם לא מעט מגברים שאינם משתמשים בלאודנס. חלקם בטווח מחיר דומה. האם לדעתך הם ישמעו פחות טוב בעוצמה נמוכה?

יחד עם זאת, הטכניקה הזו לא נועדה להאזנה למוסיקה במערכת טובה. היא נועדה להאזנה למוסיקה במערכת לא טובה. וכשיש כזו, לא טובה, הלאודנס יכול לעמעם את החסרון הזה. תשדך רמקול טוב, איכותי, מתאים והכפתור הזה יגעיל גם אותך.

אני לא מוצא ניגוד בין מה שכתבתי למה שאתה כתבת.

אני מדבר על עוצמות נמוכות, בעוד אתה מדבר על עוצמות בינוניות ונמוכות – זה הבדל של שמיים וארץ.
אתה גם מדבר על זה שמרבית המערכות לא מאוזנות – וזה לא מה שדיברתי עליו.
כאשר אתה טוען שמתג הלאודנס משפר את איזון המערכת – אתה ואני רחוקים כמזרח ממערב.

אני קהל היעד, נעים מאוד

הי נמר,
כתבה מעולה לאנשים כמוני שהגיעו לפרקם ומעוניינים להתחיל לשמוע מוזיקה כמו שצריך גם בבית..
השאלה היא רק איפה להתחיל?
אני לדוגמא כבר שנים מתעניינת ברכישת מערכת רצינית אך נרתעת מהמחירים בטווח של עשרות אלפי שקלים לכן החלטתי לבנות את "המערכת" בשלבים. נגן לחוד, רמקולים לחוד, מגבר לחוד- כל אחד בזמנו הוא ומתי שאוכל להרשות לעצמי כלכלית. האם זה אפשרי? ואם כן, במה כדאי להתחיל? עם נגן של 100 ש"ח והמגבר שהמלצת עליו או קודם כל רמקולים מעולים (למתחילים) ואח"כ המגבר?
כתבה מעולה ותודה מראש.

לדעתי, עדיף להתחיל עם בחירת רמקולים בשלב ראשון.
בשלב שני לבחור להם הגברה מתאימה ובשלב שלישי לבחור מקור.

הי נמר,
כתבה מעולה לאנשים כמוני שהגיעו לפרקם ומעוניינים להתחיל לשמוע מוזיקה כמו שצריך גם בבית..
השאלה היא רק איפה להתחיל?
אני לדוגמא כבר שנים מתעניינת ברכישת מערכת רצינית אך נרתעת מהמחירים בטווח של עשרות אלפי שקלים לכן החלטתי לבנות את "המערכת" בשלבים. נגן לחוד, רמקולים לחוד, מגבר לחוד- כל אחד בזמנו הוא ומתי שאוכל להרשות לעצמי כלכלית. האם זה אפשרי? ואם כן, במה כדאי להתחיל? עם נגן של 100 ש"ח והמגבר שהמלצת עליו או קודם כל רמקולים מעולים (למתחילים) ואח"כ המגבר?
כתבה מעולה ותודה מראש.

שלום.

אני ממליץ לך לפתוח שירשור בנושא ושם נהיה ממוקדים על המלצות ועזרה עבורך.
תוכלי פשוט להעתיק את ההודעה הזו לשירשור יעודי באודיו דו ערוצי ושם אענה לך בהרחבה.

אני פשוט מעדיף לשמור את השירשור הזה בנושא המקורי שלו.(ורד)

שום בעיה, נמר. יהושע- תודה על התשובה המהירה.

אלדו.
בחנתי המון מוצרים בטווח המחיר הזה וקצת יותר.
כולם, בלי יוצא מהכלל נשמעו טוב יותר ללא לאודנס.

בשביל לשמוע מוסיקה צריך תנאים שבניהם ווליום סביר. אם התנאים הללו לא מתרחשים אז ממילא תהיה פשרה. צריך לבחור בפשרה הפחות מתפשרת והיא לא לפגוע בטבעיות והזרימה של הצליל. ברגע שלוחצים על הכפתור הזה אנו פוגעים בדיוק בזה.

ישנם לא מעט מגברים שאינם משתמשים בלאודנס. חלקם בטווח מחיר דומה. האם לדעתך הם ישמעו פחות טוב בעוצמה נמוכה?

יחד עם זאת, הטכניקה הזו לא נועדה להאזנה למוסיקה במערכת טובה. היא נועדה להאזנה למוסיקה במערכת לא טובה. וכשיש כזו, לא טובה, הלאודנס יכול לעמעם את החסרון הזה. תשדך רמקול טוב, איכותי, מתאים והכפתור הזה יגעיל גם אותך.

נמר, ייתכן שהמגברים שבחנת נשמעו טוב יותר לאוזניך ללא Loudness, אין פירוש הדבר שכך יהיה באזני כל אחד.
אני לא מסכים עם טענתך לגבי "ווליום סביר". מגבר טוב אמור להישמע טוב בכל ווליום, ואם זה לא כך - זה אינו מגבר טוב (או לפחות לא מספיק טוב). אחד הדברים שעשוי לסייע למגבר להישמע טוב גם בווליום נמוך, שהוא לגמרי לגיטימי, זה הכפתור/המעגל הנדון.
מגברים חסרי Loudness באותה רמת מחיר (כמעט) תמיד יישמעו נחותים מאחיהם בעלי ה- Loudness בווליומים נמוכים.

לא שמיים ולא ארץ

אני מדבר על עוצמות נמוכות, בעוד אתה מדבר על עוצמות בינוניות ונמוכות – זה הבדל של שמיים וארץ.
אתה גם מדבר על זה שמרבית המערכות לא מאוזנות – וזה לא מה שדיברתי עליו.
כאשר אתה טוען שמתג הלאודנס משפר את איזון המערכת – אתה ואני רחוקים כמזרח ממערב.
יכול להיות שמה שאני מגדיר "בינוני-נמוך" אתה מגדיר "נמוך", זה עניין סובייקטיבי.
לגבי תפקודו של המתג האמור, מה שטענתי זה מה שאתה טענת בשינוי טרמינולוגיה/ניסוח מסוים (קיזוז היענות תדר זה מה שהתכוונתי באיזון, שהוא מונח רחב וכוללני יותר).

כל מה שאני טוען הוא לאוזני. זה ברור לחלוטין.

אם מגבר אינו נשמע טוב בווליום סביר אין שום עיבוד שיוכל לגרום לו להשמע טוב.
מגבר אינו נשמע טוב בעוצמה נמוכה מסיבה אחת בלבד - כוח ושליטה שמגיעים בזכות הזרם שלו. עיבוד או במקרה הזה אקיוליזציה לא תעזור.

נמר, ייתכן שהמגברים שבחנת נשמעו טוב יותר לאוזניך ללא Loudness, אין פירוש הדבר שכך יהיה באזני כל אחד.

סוקר יכול לכתוב רק על כיצד המוצר הנסקר נשמע לאוזניו – הוא לא יכול לכתוב על איך המוצר נשמע לאחרים.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור