כבלים מה עדיף? XLR או RCA ?

• פותח הנושא פותח הנושא איתי ו.
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
שלום
מה היתרונות והחסרונות של כל קונקטור ?
איך אתם מחברים?

איתי

שלום
איך אתם מחברים?

איתי
XLR מיועד בעיקרו לשימושים מקצועיים, של הופעות, אולפני הקלטות, ודברים דומים.
העקרון של החיבור הוא שימוש בקו מאוזן ומסוכך בנפרד. האות עובר בין שני קוים, וכל רעש חיצוני שמושרה בצורה זהה על שני הקוים מתבטל. יש לו עקרונית יחס אות לרעש גדול ב- 6 ד"ב (אא"לט) לעומת חיבור קו - אדמה כמו RCA.

לצרכי שימוש מקצועי, כאשר יש קוים ארוכים, והרבה קוים שיכולים להפריע אחד לשני, זה יתרון חשוב שמתחבר גם לעבודה עם עם קוים של 600 אוהם עם כניסות ויציאות בעומס הזה. חשיבות רבה גם לצורך מיקרופונים שעובדים ברמות מתח נמוכות ושיפר יחס האות לרעש עבורם יותר משמועתי.

לצרכי אודיו ביתי, עם אינטרקונקטים שאינם מעל 3 או אפילו 5 מטר, ורמות מתח קו של 2 וולט, זה אולי מרשים, ועושה רושם "יותר מקצועי" אבל אני לפחות מאוד מסופק שיש הבדל ממשי.
כמובו יש ששמעו הבדל וזו זכותם, אבל להסביר אותו טכנית, זה מעט יותר קשה.

העקרון של החיבור הוא שימוש בקו מאוזן ומסוכך בנפרד. האות עובר בין שני קוים, וכל רעש חיצוני שמושרה בצורה זהה על שני הקוים מתבטל. יש לו עקרונית יחס אות לרעש גדול ב- 6 ד"ב (אא"לט) לעומת חיבור קו - אדמה כמו RCA.

לצרכי שימוש מקצועי, כאשר יש קוים ארוכים, והרבה קוים שיכולים להפריע אחד לשני, זה יתרון חשוב שמתחבר גם לעבודה עם עם קוים של 600 אוהם עם כניסות ויציאות בעומס הזה. חשיבות רבה גם לצורך מיקרופונים שעובדים ברמות מתח נמוכות ושיפר יחס האות לרעש עבורם יותר משמועתי.

לצרכי אודיו ביתי, עם אינטרקונקטים שאינם מעל 3 או אפילו 5 מטר, ורמות מתח קו של 2 וולט, זה אולי מרשים, ועושה רושם "יותר מקצועי" אבל אני לפחות מאוד מסופק שיש הבדל ממשי.

מסכים איתך ספי. למרות שבחיבור XLR תקבל יותר ווליום משום שהרגישות גבוהה יותר אך לא תקבל דבר מעבר לכך. ישנם מכשירים מסויימים שטוענים שהם נשמעים טוב יותר ב-XLR מאשר ב-RCA. הסיבה היחידה שמתארת את התופעה היא השקעה גבוהה יותר ביציאות או כניסות {תלוי במכשיר} ב-XLR והזנחה של חיבור ה-RCA.

בד"כ זה הפוך - ברוב המכשירים שאינם בנויים על טהרת Fully balanced, כניסות ה-XLR בנויות עם מעגל המרה נוסף מ-XLR ל-RCA, מה שמוסיף בעיקר רעש.
בלי קשר לכך, אין כמו תחושת הסיפוק כששומעים את ה"קלאק" של ה-XLR - אין תחושה כזו ב-RCA...

מסכים איתך ספי. למרות שבחיבור XLR תקבל יותר ווליום משום שהרגישות גבוהה יותר אך לא תקבל דבר מעבר לכך. ישנם מכשירים מסויימים שטוענים שהם נשמעים טוב יותר ב-XLR מאשר ב-RCA. הסיבה היחידה שמתארת את התופעה היא השקעה גבוהה יותר ביציאות או כניסות {תלוי במכשיר} ב-XLR והזנחה של חיבור ה-RCA.

אה???????????

XLR נקרא מחבר מאוזן בגלל שהעכבות בין פין+ לפין-, פין + לארקה ופין- לארקה שוות.

מיועד לשימוש במכשירים אודיו בעלי רגישות גבוהה להתנגדויות ואיכות האות ללא רעשי רקע.

יותר ווליאום אתה לא תקבל זה בטוח.

לשאלה של פותח השרשור, מה יותר טוב? תלוי מה היעוד של המחברים אלו במערכת שלך...

אה???????????

XLR נקרא מחבר מאוזן בגלל שהעכבות בין פין+ לפין-, פין + לארקה ופין- לארקה שוות.

מיועד לשימוש במכשירים אודיו בעלי רגישות גבוהה להתנגדויות ואיכות האות ללא רעשי רקע.

יותר ווליאום אתה לא תקבל זה בטוח.

לשאלה של פותח השרשור, מה יותר טוב? תלוי מה היעוד של המחברים אלו במערכת שלך...

אה אי או.

ומה אם אני אגלה לך סוד כמוס ממש שגם מכשירים שהם אינם בעלי רגישיות גבוהות משתמשים ב-XLR? איזה שוק הא?

חביבי, אתה תקבל יותר ווליום בכל מכשיר שקיים בפלנטה {כולל רבת עמון} כאשר תעביר את הכבל מ-RCA ל-XLR והעניין הוא שזו עובדה שנבדקה על עשרות מכשירים מיקצועיים ועשרות היי אנדים. ואם זה מבחינתך לא נכון תביא איזה מכשיר ביתי שאתה רוצה שיש לו גם XLR מאוזן אמיתי {ולא סתם כניסה או יציאה בדמות XLR} ותבין כמה שאתה טועה.

וכן, אתה טועה. בת'כלס, בלי הרבה להיכנס לטכני, תקבל יותר ווליום, רעש, עוצמה, רגישות או איך שתרצה לקרוא לזה. בשורה התחתונה, הסקאלה באותו מקום, XLR יעשה יותר רעש מ-RCA.

יש כ"כ הרבה דברים שקשים להסבר טכני בתחום התחביב הזה, שהנושא של XLR קטן מולם.
ד"א, אצלי במערכת יש הבדל משמעותי (וזה לא עניין רק של GAIN).

לקונקטורים לכשעצמם אין יתרונות מובנים כאלה או אחרים (מעבר ל"קלאק" שהוזכר).

דרך אגב, יש גם מתאמים פשוטים (ללא אלקטרוניקה) מסוג אחד לסוג האחר (שייתכן שבחלק מהמכשירים הוא פשוט נמצא בפנים :)), כאשר במקרים כאלה ממש אין משמעות לזה או לזה.

לצורת החיבור יכולה להיות משמעות רק כשמחברים בין שני מכשירים ששניהם fully balanced, שאז לפעמים יש הבדלים, לפעמים משמעותיים ושמיעים ולפעמים זניחים עד כדי לא-קיימים.

לטוענים שהאמת המוחלטת היא שאין הבדל פרט לתוספת רעש, ניסיוני בפועל, לא בתיאורייה, מורה אחרת, בדי הרבה מקרים, אצלי ואצל חברים.

ממש בזמן האחרון קרה לי המקרה הבא:

המצב במערכת שלי הייה מקור->XLR->פרה->RCA->מגבר.

עקב שינויים במיקום בחדר החלפתי ל-מקור->RCA->פרה->XLR->מגבר.
בהשוואה קצרה לא שמעתי הבדלים מהותיים, השארתי את המצב כך, ושכחתי מזה.

אחרי תקופה התחלתי לשים לכך שהבאס נהייה מופרז קמעה ופחות מוחזק/נשלט.
לא הבנתי מה קרה, והתחלתי לחשוב שמשהו התחרפן ודורש תיקון.

פתאום נזכרתי בהחלפה, החלפתי חזרה והכל הסתדר.

עמיר

יעשה הרבה רעש במערכת רועשת ולא מטופלת מבחינת חשמל למשל..
הכל תלוי בדיזיין של כל השרשרת אודיו

יעשה הרבה רעש במערכת רועשת ולא מטופלת מבחינת חשמל למשל..
הכל תלוי בדיזיין של כל השרשרת אודיו

שהתכוונתי לרעש לא התכוונתי לרעש בשלילה. פשוט הסברתי לבחור את אותו הסבר בכמה וורייציות כאשר אחת מהן {זו שנתפסתם עליה} תארה את היותר ווליום כיותר "רעש".

במקרה שלי החשמל מאוד מטופל.
3 פאזות, אחת למערכת, הארקה ניפרדת, פיוזים, כבלים ברמה גבוהה, שקע איכותי, מפצל חשמל מצויין ובקרוב גם שנאים מבדלים.

אני הבנתי אותך, אז אני אומר כי אם הרקע הוא לא "שחור" מספיק, בהגברה יצא רעש (תלוי גם בהקלטה כמובן)

שוב פעם מיכאל ידידי.
המילה רעש מתייחסת במקרה הזה לעוצמה.

אתה מדבר על רצפת רעש. (-:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור