אודיו פיזיק Yara II Compact - רמקולים מדפיים אווריריים, ביקורת

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מניסיון אישי עם הרמקול ה"נל,
מאוד נהנתי ממנו,הרמקול הזה פשוט
מצוין למחירו.לדעתי הסקירה פוגעת בול.
למותר לציין שמי שמחזיק רמקול כזה
אין לו מה לחפס בתחום המוזיקה האלק',
או מוזיקת מיטל וכד',שאר סוגי המוזיקה
הרמקול עושה עבודה טובה.

נמר סתם מעניין...איך הרמקול הזה בהשוואה למשהו כמו ה QUAD 11L בזמנו?
אורי לי היה את ה12L והוא היה עדיף על היארה שהתארח אצלי לתקופה קצרה אפילו בתחום הגבוה-שכידוע QUAD מייצרת רמקולים עגולים בפרזנטציה שלהם כלומר קצוות תחום התדרים מעוגלות. אין להשוות בכלל בתחום המיד שגם רמקולים הרבה יותר יקרים ממנו לא הצליחו להגיע אליו. אך כפי שציינתי זאת קודם לכן בשירשור הזה ,זו הייתה הגרסה הקודמת של היארה שלא הייתה מוצלחת לטעמי האישי.

שלום נמר

רציתי לדעת את דעתך על step של audio physics ' האים שמעת אותם , אני מחפש רמקול מדפי טוב מאוד

הוא במקרה אצלי בבית עכשיו לביקורת.

כעיקרון אני לא ממש רוצה לכתוב כאן את המסקנות {שיקראו את הביקורת}.

קבל ממני הודעה פרטית.

אורי לי היה את ה12L והוא היה עדיף על היארה שהתארח אצלי לתקופה קצרה אפילו בתחום הגבוה-שכידוע QUAD מייצרת רמקולים עגולים בפרזנטציה שלהם כלומר קצוות תחום התדרים מעוגלות. אין להשוות בכלל בתחום המיד שגם רמקולים הרבה יותר יקרים ממנו לא הצליחו להגיע אליו. אך כפי שציינתי זאת קודם לכן בשירשור הזה ,זו הייתה הגרסה הקודמת של היארה שלא הייתה מוצלחת לטעמי האישי.

עכשיו רק קראתי.
אם ככה הQUAD החדש בכלל עולה עליו.
הQUAD החדש שסקרתי הוא קפיצת מדרגה לא קטנה ביחס לקודם.

מאהלר הרשע

מה לעשות שאנחנו בכל זאת רוצים לשמוע את מאהלר, גם כאשר יש לנו חדר קטן ותקציב מוגבל ?

במקרה הזה אתה חייב ללכת על רמקולים שאתה משלם פחות על השם.

מומלץ לזכור, ששום רמקול קטן כזה, לא רק שלא יכול לנגן מאהלר, לא יכול לנגן שם דבר שדורש רוחב פס, עוד הרבה לפני.

המסקנה (המפתיעה אני מודה) שרמקול יקר ו"נחשב" כמו הפרואק יצליח במשימה פחות מרמקול פחות יומרני כמו היארה, ואפוס (שוב - אם הבנתי נכון) יימצא איפשהו באמצע.

לא הבנתי שזו המסקנה.
PROAC חברה מיוחדת, מציע לך לא לקפוץ למסקנות האלה, לפני שתשמע עם מוסיקה שאתה אוהב, (שאני מעריך שאינה מכילה אפילו 25% מאהלר?).

טריטון יקר טריטון חביב
אני מאזין בעיקר לקלאסית, עם העדפה לתזמורתית. אז לא 25% מאהלר אבל 60-70% מוסיקה תובענית מסוג כזה או אחר. עמדת ההאזנה שלי היא גם עמדת העבודה על המחשב ואני בניר-פילד הסטרי. אין לי ברירה אלא להשתמש במדפיים . לכן העניין הספציפי שלי בנושא.

ובכן ברקצ יקר, לא קיים פתרון אמיתי לבעייתך.

האמת ששמעתי כבר מערכות מאד מכובדות במאות אלפים שגם הן רק מתחילות לדגדג את הפתרון ... אז אני בחברה טובה. מה לעשות לא כל כך הולך להכניס תזמורת שלמה לחדר מגורים. זמרת בודדת אפשר. הרכב ג'אז כמעט. תזמורת ? יוק.

לא יודע מה אתה מחפש, יותר במדויק, הסוד בלמצוא משהו בשבילך, הוא בלדעת על מה אתה מוכן לוותר.

יש מערכות מתוכננות לכזה דבר+סאב.
אני דיי בטוח שהקבאס מסוגלים לתת מענה לא רע בכלל.

יש גם מוניטורים שמצליחים לנגן את מאהלר ברמה מספקת. האמת שאין שום מערכת אודיו שמשלבת מוניטורים שמסוגלים באמת לנגן סמפוניות גדולות אבל יש כאלה שמצליחות להעביר אחוזים לא מבוטלים מהחוויה.

מכיוון שכאשר אני בוחן מוניטור אני בא מהצד שאין סיכוי שהוא יעביר את המסר אז כל משהו טוב שהוא מצליח עבורי זו הפתעה.

יש גם מוניטורים בפחות מ25K שמצליחים (חלקית לפחות) במשימה ? אם כן אשמח לשמוע.

אם יתנו לבדיקה יהיה מעניין:
http://www.aviyaffe.com/product/1421/248/Tannoy/Autograph-Mini
לא שמעתי אבל יש לי הרגשה.

אני אבקש מחר.

וואלה.
כשחיפשתי מדפיים שמעתי אצל אורי יפה דיינאודיו מדפיים - נדמה לי מסדרת האקסייט ? היו מאד ברורים ומפורטים - קצת יבשים שנמעו לי אבל בדיעבד אולי בגלל ההגברה והחדר שבו נשמעו. לא שמעתי אצלו את הטאנוי - כנראה בגלל שאז ביקשתי לא לעלות מעל 10K.
אז הנה אתגר חדש לנמר : מבחן חדש למדפיים-מוניטורים עד 20K שיכולים לנגן סימפוניות. פרואק רפרנס 1 ? אופרה קאלאס ? AE1 MK2 (ב25K) ? הגאמוט המדפיים ? עוד הצעות ?

מומלץ לזכור, ששום רמקול קטן כזה, לא רק שלא יכול לנגן מאהלר, לא יכול לנגן שם דבר שדורש רוחב פס, עוד הרבה לפני.

.

:מה??????????: מאיפוא הבאת את זה? אני מרבה לנגן מאהלר (גם החמישית),ואגנר, ברוקנר ושות'
הרמקול שלי הוא מינימוניטור AE1 נתמך ע"י Manley snapper 100W בחדר 3x4 מ"ר
הצליל שקוף ,דינמי, פרזנטציה של הכלים מצויינת כך שאין לי מושג מהיכן המסקנות שלכם.

:מה??????????: מאיפוא הבאת את זה? אני מרבה לנגן מאהלר (גם החמישית),ואגנר, ברוקנר ושות'
הרמקול שלי הוא מינימוניטור AE1 נתמך ע"י Manley snapper 100W בחדר 3x4 מ"ר
הצליל שקוף ,דינמי, פרזנטציה של הכלים מצויינת כך שאין לי מושג מהיכן המסקנות שלכם.​

katzofe, לא יודע מה זה "שלכם" (יש לי צל?), אלה לא רק המסקנות שלי בלבד,(מלעבוד עם רמקולים מוניטוריים יותר מכל רמקול אחר, בכל הרמות), זו לא טענה שלי שאתה יכול להסכים או לא להסכים, אלא פשוט מגבלות טכניות שקיימות בשיקולי תכנון רמקולים, תאמין לי בעניין הזה ....

הזכרת את הAE1, זה מוניטור מיוחד שבנוי מיוחד, זה ש"הצליל שקוף ,דינמי, פרזנטציה של הכלים מצויינת" כלל לא סותר את העובדה שהוא יסבול מאותם בעיות שהזכרתי, כמו כל רמקול קטן אחר.​

לא הייתי רץ להשוות אותו למשהו כזה גם.
זה שהAE1 יודע לעשות הרבה בתחום שהוא כן יכול לנגן זה עניין אחר.
זה רמקול שתוכנן במיוחד לכך, והאלמנט הקטן מאפשר מה שאלמנט 6" pp רק יכול לחלום עליו.​

בכל מקרה, אם דבריי התפרשו כטענה שרמקולים מוניטורים הם לא ראויים,
זו טעות בפרשנות, זו לא כוונתי כלל, ההערה שלי מתייחסת אך ורק לשחזור כל הריינג' בעיקר מבחינת התדר אך גם הטווח הדינמי.
אין צורך להזכיר את יתרונותיהם של מוניטור זה או אחר, זה ברור.​

למוניטור קשה לשחזר מוזיקה מורכבת (סימפוניות וכד') באופן מושלם
היות והמבנה הפיזי שלו לא מאפשר לבצע את זה בצורה טובה. (אלמנטים וגודל תיבה)

לדוגמא הרמקולים של תמם (מיני) שכל כך רציתי נפלו בדיוק בנקודה זו
לכן לא יכולתי להשלים/להתפשר אם זה.

בדוק את דיווה מוניטור של WLM

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור