רמקולים רצפתיים גדולים במבחן - Hyperion HPS 968

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נמר, אם עדיין הרמקול אצלך, ואפשר לחבר אותו BIWIRE, אשמח לשמוע דיווח נוסף.

הרמקול כבר לא אצלי. אבל אין בעיה ללכת לעופר ביחד ולבדוק את ההבדלים.
מנסיוני, ברוב המקרים חיבור BIWIRE הוא "נכון" יותר. אבל הכבל רמקול שהיה לי {XLO מהמהדורה המוגבלת, הוחלף כאשר קיבלתי את הרמקולים החדשים} עשה עימו חסד.

יכול להיות שכבל כזה בתצורת BIWIRE היה עושה עוד קצת לתוצאה, אבל זה לא מה שהיה הופך את הסקירה על פיה.

usher audio 6381

dynaudio contour 5.4

devore gibbon 8 super

gallo reference

piage לא זוכר את הדגם אבל באותו רמת מחיר

הרבס באותו רמת מחיר

אודיו פיזיק באותו רמת מחיר

b&w 803 s and d

בזנדורפר

דאלי באותהרמת מחיר

דובאל באותה רמת מחיר

פוקאל באותה רמת מחיר

נולה באותה רמת מחיר

פרואק באותה רמת מחיר

revel באותה רמת מחיר

הרמקולים שכנראה יחליפו את ההייפריון כשיהיה לי חבילה כבדה של כסף זה או-

http://www.ultraaudio.com/equipment/egglestonworks_andraiii.htm

או זה-
http://www.ultraaudio.com/equipment/rockport_technologies_ankaa.htm

:cool::cool::cool:

לך ליבואנים לבטח יעשו לך מחיר טוב וגם טריד אין .

בתור בעלים של הרמקול הזה כמעט כשנתיים כבר כמה הערות לכתבה-

1. הרמקול הזה מציג אופי שונה מאוד עם כל סט של הגברה שחוברה אליו
ההבדלים לדוגמה בין סט שפופרתי מלא של וואק לבין סט טרנזיסטורי מלא של אדג'
היו לא פחות ממדהימים

לבסוף אישית בחרתי אני בפרה שפופרתי של אוקטב יחד עם פאוור טרנזיסטורי של סובריין

שנתנו לאוזניי את התוצאה הטובה ביותר

2.הסט שבחנת בגימור הבמבוק הוא מכוער להפליא ולטעמי עדיף השחור הסולידי

3.חלל ההאזנה שלי יחסית גדול 7.20 מטר על 6.60 מטר ואצלי הכיוונים והמיקומים של הרמקול שונים לחלוטין ממה שבחנת

4.הסיבה שבחרתי ברמקול הזה היא שהוא היחיד ששמעתי בתקציבו שהוא all rounder אמיתי
היו רמקולים בתקציב שלו שנשמעו טובים ממנו או שווים אליו במוזיקה קלאסית וג'אז
אבל כמובן שברגע ששמעתי במתחרים הללו רוק או אלקטרוניקה הם ממש אפילו לא הצליחו להתקרב לתוצאה שבקעה ממנו

5.לעיניי השילוב האולטימטיבי להגברת הרמקול הוא פרה שפופרתי ומגבר כוח טרנזיסטורי שמוציא את המירב מהרמקול ומאפשר את התלת מימדיות הנפלאה שלו בשילוב עם הרכות יחד עם העוצמה הלא נגמרת שלו

לסיכום-

לטעמי הוא הרמקול הטוב ביותר בטווח המחיר שלו לאור סגנונות המוזיקה הרבים והמשונים להם אני מאזין (ממוזיקת טרום ברוק דרך קלאסי ג'אז רוק ועד לאינדסטריאל אלקטרוני קשה מיפן)

יש רמקולים בטווח המחיר שלו שישמיעו מוזיקה קלאסית וג'אז באופן שווה אליו או טוב ממנו אך לא בהרבה

אבל

וזה אבל גדול

אין שום רמקול בטווח המחיר שלו וגם הרבה יותר יקר ממנו שמעביר רוק או אלקטרוניקה באפן המדהים שהוא עושה את זה

תוספת קטנה-

רוב הרמקולים שבחנתי לפני שקניתי אותו פשוט קרסו מחלק מסוגי המוזיקה להם אני מאזין
הרמקול הזה הוא היחיד ש"צחק" עלייי וביקש בחיוך אם אפשר להגביה את הווליום

רק עכשיו אני קולט את הפוסט הזה. לא יפה מצידי שלא עניתי.:)

1- נכון. לכן ציינתי כיצד הוא מתנהג עם טרנזיסטור וכיצד הוא מתנהג עם מנורות. לחובבי האלקטרוני עדיף טרנזיסטור אם כי גם מנורות עושות לו טוב בז'אנר הזה.

2- על טעם ועל ריח אין מה להתווכח וגם השחור ה"סולידי" יפיוף לטעמי.

3- כפי שציינתי בסקירה. כל חדר יזדקק לכיוון שונה בהתאם למרחק הישיבה מהרמקול והמפתח בניהם.

4- יש גם טובים ממנו בקלאסי ובג'אז ויש גם פחות טובים ממנו - באותו מחיר. אבל עד היום לא נתקלתי בתוצאה כזו באלקטרוני. אפילו לא ברמקול שלי שהוא עולה פי 3 מהנבחן {כמעט}. לכן, גם כאן אנחנו מסכימים.

5- השילוב המוצלח ביותר הוא השילוב המתאים ביותר לטעמך, סיגנון המוסיקה הנשמע והרגלי ההאזנה שלך.

יוצא שההערות שלך הן בדיוק הסקירה שלי. לכן, אני מוותר לך על זה שלא קראת את הסקירה לעומק. {חד פעמי כמובן}. :D

שמעתי רמקולים יותר יקרים ממנו בהרבה אבל מאף רמקול לא נהנתי כמו שנהנתי מרמקול זה...ה968 בשידוך עם הגברה מנורתית : (שני מונובלוקים primaluna dialog 7 +קדם מגבר primaluna dialog 3 +מקור dac מנורתי kora hermes 2 +חיווט אינטרקונקטים וכבל bi-wire איכותי של analaysis plus oval8 ...)נותן תוצאה מהנה לאורך זמן ואיכות סאונד יותר מהופעה חיה בסלון ביתי הגדול...ממש KILLER אמיתי ללא מתחרים ואצלי בכל סיגנונות המוזיקה ובכל טווח התדרים..ניתן לשמוע שעות ולהשאר עם טעם של עוד...מומלץ בחום רב לכל אוהבי המוזיקה האמיתיים והמבינים...

סקירה מענינת ויפה נמר חח(ורד)

רמקול שתחום התמחותו בעיקר אלקטרוני פחות מעניין אותי באופן כללי, אבל זו גם מוזיקה ואם הוא מצטיין בתחום הזה יהיו תמיד אנשים שיוכלו להנות ממנו, בעיקר בגלל שהארסנל שלהם כולל בתוכו סיגנונות אלקטרונים רבים כמו ניתאי והסוקר בעצמו.

חלל האזנה קטן לא מתאים לביקורת של רמקולים גדולים

נמר בחן את ה968 בחלל האזנה קטן לגודלו של הרמקול וזו טעות אקוסטית...הוא האזין לו במרחק של 2 מטר כאשר צד אחר פתוח לכוון המטבח..בטווח כזה קצר מרמקולים ענקיים לא בונים ביקורת ולכן הסיבה למסקנות השגויות כגון בס קופסתי והטעמה לסיגנון האלקטרוני..מבחן לרמקול ענק כזהנכון לעשות בחלל ישיבה רחוק יותר כדי לאפשר לכל טווח התדרים לבא לידי ביטוי...
ביקורת זו לכן שגויה מיסודה ...הרמקול יורד ל 25 הרץ עם בס יפה ונכון ולא קופסתי ומתאים לכל סיגנון במוזיקה עם פירוט צלילים ואווריריות בין הכלים מהנה ביותר...

נמר בחן את ה968 בחלל האזנה קטן לגודלו של הרמקול וזו טעות אקוסטית...הוא האזין לו במרחק של 2 מטר כאשר צד אחר פתוח לכוון המטבח..בטווח כזה קצר מרמקולים ענקיים לא בונים ביקורת ולכן הסיבה למסקנות השגויות כגון בס קופסתי והטעמה לסיגנון האלקטרוני..מבחן לרמקול ענק כזהנכון לעשות בחלל ישיבה רחוק יותר כדי לאפשר לכל טווח התדרים לבא לידי ביטוי...
ביקורת זו לכן שגויה מיסודה ...הרמקול יורד ל 25 הרץ עם בס יפה ונכון ולא קופסתי ומתאים לכל סיגנון במוזיקה עם פירוט צלילים ואווריריות בין הכלים מהנה ביותר...

אני מבין שאתה לחוץ להתנצח איתי. בכל זאת אענה לך ברצינות.

1- מרחק הישיבה בחלל ההאזנה שלי ממרכז הרמקול הוא 2.75 מטר במדויק כאשר הרמקול מרוחק כ-70 ס"מ מהקיר האחורי.

2- הרמקול הזה הוא לא רמקול ענק, מדובר ברמקול גדול ממוצע. עברו פה הרבה בגודלו ולהם היו יתרונות בתחום הבס חחסרונות בתחומים אחרים.

3- אני מבין שיש ברשותך את ה-968 ואני מבין שאינך מרוצה שהוא לא יצא "מושלם" בביקורת. אני אפילו לא יכול להתנצל על כך. ביקורת היא ביקורת ומה שאני שומע זה מה שאני אכתוב. הרפרנס שלי בתחום מספיק גדול ואני לא מוצא שום סיבה להתנצח איתך.

4- אני ממליץ לך בחום להתייחס ליתרונות שהרמקול הזה מציג מכיוון שמעטים הרמקולים שמנגנים את כל סיגנונות המוסיקה בצורה מושלמת. ואם הם כאלה, הם עולים בהתאם.

אין לי בעיה עם אי הסכמות כל עוד הן נאמרות בכבוד ובאווירה חיובית. ולכן ידידי היקר. אל תביא את הדיון להתנצחות מכיוון שאני לא אשתף עם כך פעולה, ואם אראה שאתה מתאמץ להתנצח אתה פשוט לא תכתוב כאן יותר.

עובדה שהוא בחן לא מעט רמקולים באותו סדר גודל ולא דיווח על קופסתיות כמו הרמקול הנסקר.
דבר שני עם הוא נשמע טוב באלקטרוני אין זה אומר שישמע טוב באותה המידה בסגנונות אחרים.
הרמקול נשמע פנטסטי באלקטרוני ופחות טוב בגא'ז וזה לא נראה לי קשור לחלל האזנה של נמר, זה קשור יותר למי שתכנן ובנה אותו.

שמעתי רמקולים יותר יקרים ממנו בהרבה אבל מאף רמקול לא נהנתי כמו שנהנתי מרמקול זה...ה968 בשידוך עם הגברה מנורתית : (שני מונובלוקים primaluna dialog 7 +קדם מגבר primaluna dialog 3 +מקור dac מנורתי kora hermes 2 +חיווט אינטרקונקטים וכבל bi-wire איכותי של analaysis plus oval8 ...)נותן תוצאה מהנה לאורך זמן ואיכות סאונד יותר מהופעה חיה בסלון ביתי הגדול...ממש KILLER אמיתי ללא מתחרים ואצלי בכל סיגנונות המוזיקה ובכל טווח התדרים..ניתן לשמוע שעות ולהשאר עם טעם של עוד...מומלץ בחום רב לכל אוהבי המוזיקה האמיתיים והמבינים...

אני מבין שאנחנו נראה את הרמקול בלוחות בעתיד הלא רחוק.
אותי שכנעת. היכן אפשר לקנות?

עובדה שהוא בחן לא מעט רמקולים באותו סדר גודל ולא דיווח על קופסתיות כמו הרמקול הנסקר.
דבר שני עם הוא נשמע טוב באלקטרוני אין זה אומר שישמע טוב באותה המידה בסגנונות אחרים.
הרמקול נשמע פנטסטי באלקטרוני ופחות טוב בגא'ז וזה לא נראה לי קשור לחלל האזנה של נמר, זה קשור יותר למי שתכנן ובנה אותו.

לא מדוייק

הרמקול מדהים באלקטרוניקה ורוק

מעולה בג'אז ,פאנק

מדהים במוזיקת בארוק

וטוב פלוס במוזיקה קלאסית

אין ספק שהוא הall rounder הטוב ביותר במחירו

אין ספק שבמחירו יש רמקולים שנשמעים טוב ממנו או משתווים אליו במוזיקה קלאסית

אין ספק שהחדר שבו בחן נמר את הרמקול הוא טיפה קטן על הרמקול

אין ספק שאם נמר היה מחבר פרה שפופרתי למגבר הכוח שלו במקום הפרה הטרנזיסטורי הצנוע שלו , הסאונד היה משתפר בעשרות מונים

מנסיוני האישי

כל הגברה מוציאה מהרמקול הזה דברים שונים מאוד

דבר אחד בטוח לגבי הרמקול הזה והוא שהבס שלו ממש לא קופסתי

יכול להיות שבחלל של נמר בשילוב עם ההגברה שאיתה הוא בחן הבס נשמע קופסתי

עדיין זה זכותו של נמר להביע את דעתו האישית והסובייקטיבית כבוחן

שוב

לא אמת מוחלטת

לא תורה מסיני

בסך הכל דיעה סובייקטיבית של בוחן שבחן רמקולים בביתו עם המערכת האישית שלו

ממש אין צורך להתלהם עליו

והנה עוד דוגמאות לדיעות סובייקטיביות של בוחנים אחרים ממגזינים אחרים שחושבים אחרת מנמר-

סטריאו טיימס-

http://www.stereotimes.com/speak020408.shtm

"The Hyperion 968s are truly a reference quality speaker in
all the most important facets of performance, fit, finish and
design. They have marveled me in the most undeniable way
with their uncompromising musicality, clarity and faithfulness."

Hyperion’s 968’s are one of the most remarkable audio products I’ve ever had the pleasure to review. They feature astonishing clarity and speed from the patented Hyperion manufactured drivers. Their 25 Hz to 25 KHz extension is deliciously musical AND neutral. When paired with the right amp their bass can be breathtaking. (Organ music lovers take note.) Easier to place than the majority of floor-standers due to Hyperion’s proprietary back wave reducing technology. At 7K their bang for the buck is off the charts. I highly recommend anyone in the up to $20K speaker market to give the Hyperion’s a listen. I bet most will be amazed. (I’ve shocked owners of $20K + speakers who’ve heard these in my system) At first look the two box design is reminiscent of the Wilson Watt Puppy but at a massively different price point. I loved the HPS 968’s so much I bought the review pair. [Alvester Garnette]

סיקס מון-

http://www.6moons.com/audioreviews/hyperion5/968.html

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Alright already. No matter what reader expectations may have been, by now I should have made my point about these speakers abundantly clear. The new Hyperion HPS-968s are clear winners and should please an enormously large group of listeners. I can't think of anything that I've heard in their class that betters them in top-to-bottom performance. Bass fanatics take note - these speakers do bass. Vocal fans? You'll probably have to go to a single-driver horn or superior electrostat to significantly better the Hyperions. Good luck dealing with the numerous tradeoffs though. Are you a rock fan? These speakers just about do it all and they're fast and powerful. Classical fans? Yes, they have you covered. If you're not[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]impressed by the beautiful soundstaging and smooth linearity, their excellent depth of field should grab your attention. As a matter of fact, about the only thing these speakers don't do is come in your choice of finishes - though give Hyperion time to work on that, too. Highly recommended for your audition![/FONT]

ואני יכול להמשיך

שוב

הכל דיעות סובייקטיביות של בוחנים ממש לא אמת מוחלטת

איש איש צריך לשפוט לפי טעמו ולפי אוזניו

ערב קריר

נית

נערך לאחרונה ב:
אין בכוונתי להתנצח עם אף אחד אלה להאיר פן אחר לגבי ה968 שכאשר הוא מופעל בחללים אקוסטיים גדולים כמו בביתי ובביתו של ניתאי, בהם ניתן מרחב גדול יותר לרמקול הבס אינו קופסתי, הרמקול מפורט מאוד ועם אווריריות בין הכלים בכל טווח התדרים יותר מהרבה רמקולים שעולים יותר ממנו,וניתן להנות ממנו בכל סיגנונות המוזיקה...

ממש ניכרת כאן פגיעה בציפור נפשו של בעל הרמקול לנוכח תגובתו.
צא מזה ניתי , זה הרמקול הכי טוב בעולם בשבילך וזה הכי חשוב.

ממש ניכרת כאן פגיעה בציפור נפשו של בעל הרמקול לנוכח תגובתו.
צא מזה ניתי , זה הרמקול הכי טוב בעולם בשבילך וזה הכי חשוב.

זה מה שאני אמרתי אם היית קורא את דבריי

והוא הכי טוב בעולם בשבילי ביחס לתקציבו

כשיהיו לי 100000 שקל פנויים

יהיו אופציות עדיפות בהרבה עליו

:D:D:D

לא מדוייק

הרמקול מדהים באלקטרוניקה ורוק

מעולה בג'אז ,פאנק

מדהים במוזיקת בארוק

וטוב פלוס במוזיקה קלאסית

אין ספק שהוא הall rounder הטוב ביותר במחירו

אין ספק שבמחירו יש רמקולים שנשמעים טוב ממנו או משתווים אליו במוזיקה קלאסית

אין ספק שהחדר שבו בחן נמר את הרמקול הוא טיפה קטן על הרמקול

אין ספק שאם נמר היה מחבר פרה שפופרתי למגבר הכוח שלו במקום הפרה הטרנזיסטורי הצנוע שלו , הסאונד היה משתפר בעשרות מונים

מנסיוני האישי

כל הגברה מוציאה מהרמקול הזה דברים שונים מאוד

דבר אחד בטוח לגבי הרמקול הזה והוא שהבס שלו ממש לא קופסתי

יכול להיות שבחלל של נמר בשילוב עם ההגברה שאיתה הוא בחן הבס נשמע קופסתי

עדיין זה זכותו של נמר להביע את דעתו האישית והסובייקטיבית כבוחן

שוב

לא אמת מוחלטת

לא תורה מסיני

בסך הכל דיעה סובייקטיבית של בוחן שבחן רמקולים בביתו עם המערכת האישית שלו

ממש אין צורך להתלהם עליו

והנה עוד דוגמאות לדיעות סובייקטיביות של בוחנים אחרים ממגזינים אחרים שחושבים אחרת מנמר-

סטריאו טיימס-

http://www.stereotimes.com/speak020408.shtm

"The Hyperion 968s are truly a reference quality speaker in
all the most important facets of performance, fit, finish and
design. They have marveled me in the most undeniable way
with their uncompromising musicality, clarity and faithfulness."

Hyperion’s 968’s are one of the most remarkable audio products I’ve ever had the pleasure to review. They feature astonishing clarity and speed from the patented Hyperion manufactured drivers. Their 25 Hz to 25 KHz extension is deliciously musical AND neutral. When paired with the right amp their bass can be breathtaking. (Organ music lovers take note.) Easier to place than the majority of floor-standers due to Hyperion’s proprietary back wave reducing technology. At 7K their bang for the buck is off the charts. I highly recommend anyone in the up to $20K speaker market to give the Hyperion’s a listen. I bet most will be amazed. (I’ve shocked owners of $20K + speakers who’ve heard these in my system) At first look the two box design is reminiscent of the Wilson Watt Puppy but at a massively different price point. I loved the HPS 968’s so much I bought the review pair. [Alvester Garnette]

סיקס מון-

http://www.6moons.com/audioreviews/hyperion5/968.html

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Alright already. No matter what reader expectations may have been, by now I should have made my point about these speakers abundantly clear. The new Hyperion HPS-968s are clear winners and should please an enormously large group of listeners. I can't think of anything that I've heard in their class that betters them in top-to-bottom performance. Bass fanatics take note - these speakers do bass. Vocal fans? You'll probably have to go to a single-driver horn or superior electrostat to significantly better the Hyperions. Good luck dealing with the numerous tradeoffs though. Are you a rock fan? These speakers just about do it all and they're fast and powerful. Classical fans? Yes, they have you covered. If you're not[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]impressed by the beautiful soundstaging and smooth linearity, their excellent depth of field should grab your attention. As a matter of fact, about the only thing these speakers don't do is come in your choice of finishes - though give Hyperion time to work on that, too. Highly recommended for your audition![/FONT]

ואני יכול להמשיך

שוב

הכל דיעות סובייקטיביות של בוחנים ממש לא אמת מוחלטת

איש איש צריך לשפוט לפי טעמו ולפי אוזניו

ערב קריר

נית

אין ספק שמי שמרבה לציין שאין לו ספק, מקנן בו איזשהו ספק..... :cool:

אני לא אהבתי את הרמקול הזה, כשחובר להגברה מאוד יקרה, בהדגמה אצל היבואן.

אבל אתה אוהב אותו מאוד, וזה הכי חשוב.

שיהיה ערב קריר

וצח

ונעים

עם אוזו

וקרח

ואבטיח

ובולגרית

ומוזיקה

יאסו! :cool:

אין ספק שמי שמרבה לציין שאין לו ספק, מקנן בו איזשהו ספק..... :cool:

אני לא אהבתי את הרמקול הזה, כשחובר להגברה מאוד יקרה, בהדגמה אצל היבואן.

אבל אתה אוהב אותו מאוד, וזה הכי חשוב.

שיהיה ערב קריר

וצח

ונעים

עם אוזו

וקרח

ואבטיח

ובולגרית

ומוזיקה

יאסו! :cool:

ספק ? ממש לא

אני נהנה מכל רגע איתו

וממש לא מתכנן להחליף

(אלא אם פתאום אקבל איזו ירושה של מיליון שקל :-) )

כמו שאומרים על טעם ועל ריח לא מתווכחים

ואני ממש לא סובל אוזו,גבינה בולגרית ואבטיח

מעדיף וודקה,שינקן,ודגים מלוחים עם קרקרים

ערב קריר

ומלא במוסיקה

נית

נהיה כאן ממש סרט מתח פסיכולוגי :)
ספקות... חשודים... אוזו.....

ליאור סרטים זה במקום אחר....
אבל אני בעד האוזו.(ורד) (עם קולה וקרח)

צודק... אבל אוזו עם קולה? :מה??????????:

כן בוודאי (שבת שעברה ישבנו עם בקבוק איכותי ולגמנו...)

ליאור, אם היוונים שותים ככה, מי אנחנו שנפר את האידיליה. :)
חוץ מזה זה טעים ככה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור