איך אתם יודעים איפה יש לכם בעיות אקוסטיות?

• פותח הנושא פותח הנושא michael123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אז מה היה לנו כאן?
שתי גישות חובבניות עם הרבה מלל.
מצד אחד מדידה בעזרת ציוד לא מקצועי . מכיאל – האם הטיפול בחדר האזנה שלך מתחיל ונגמר בארבע תמונות קנויות בעובי 5 ס"מ על קיר אחד- אני בספק רב לגבי האיכות הכוללת ולא משנה איזו גרף מדידה אתה מראה.
הגישה השניה היא גישת "אוזני הזהב" המפורסמות שלגביהם כל מתלמד יכול לטעון מה שהוא רוצה לגבי האיכות. וזה עוד לפני שנכנסים לחובבונות באמונה כי ווילון על הקיר הוא "טיפול אקוסטי".
וזו הבעיה העיקרית של אודיופילים- היות והם לא ממש מבינים איך לשלוט בסאונד בחלל נתון ומצד שני כל המהות שלהם הוא כביכול "לדעת" לקנות מכשירים שיצטרפו לכדי משהו שיוצר סאונד- הם חושבים שהם יודעים לשלוט גם על החלל בו המוזיקה מושמעת. שזה משהו ברור וקל ותחת הבנתם.
בתכלס- אקוסטיקה הוא מקצוע .

לי לקח לטפל בחדר בצורה אקוסטית במשך חודשים רבים בעזרת אקוסטיקאי שזו עבודתו. זה תהליך שמצריך שילוב של ידע, ניסיון, הבנה , הכרה של פתרונות שונים וניסיונות ופתרונות. צר לי אבל אין לכם את הידע ולא את הניסיון .
לקנות וילון בחנות והופה באורך קסם פותר בעיה- בולשיט
למדוד איזה תדר ולשכנע את עצמיך שהנה אין בעיה- בולשיט

הטיפול האקוסטי הוא טיפול בחדר בכללותו ולא בהקשר של המערכת. לא משנה אם הרמקול הוא כזה או אחר- 80% מהטיפול האקוסטי מתחיל בכלל ללא צורך במערכת פועלת.
רק בסוף עושים את הפיין טיונינג (וכאן הזמן הרב)למה שהמאזין רוצה ומעדיף. לא מדובר על עקומה כזו או אחרת ולא על מגבר כזה או אחר שמשפיע על האקוסטיקה.
לא מדובר על עקומה תדרים (זה משהו בסיסי והתחלתי), אלא על דברים הקשורים באימג' , במרווח במה וסמטריות, בסאונד קידמי יותר או אחורי יותר ועוד ועוד ועוד.
כן, כל אותם תיאורים שאתם רצים לכתוב עליהם כאשר אתם מחליפים איזה כבל או פטיפון .
הפיין טיונינג של הטיפול האקוסטי הוא כמו תהליך של בחירת רכיב למערכת. מוסיפים, מורידים, משנים מקום וצורה- ובכל פעם מאזינים מתרשמים .
זה שכמעט כל חפץ יכול לשנות את תפיסת הסאונד בחדר נתון- אינו אומר שזה טיפול אקוסטי. תשכחו מהבולשיט הזה.
היות וברור שאין לכם מושג רב- העיצה הכי טובה שיכול לתת לכם ונתנה לכם על ידי נמר זה להוציא כסף, להזמין איש מקצוע, להתחיל איתו תהליך של בדיקה והתרשמות..
זה הכסף הכי זול שאפשר להוציא על המערכת, למי שהסאונד חשוב לו.
"אוזני הזהב" שלכם הם לא באמת "אוזנים" אלא טיפול נפשי לדיסוננס הקוגניטיבי שלכם.
אני מבין את הקושי הרב לאודיופיל להודות לעצמו שהוא לא מבין מספיק וצריך עזרה מאדם מקצועי.
הרי אצלינו, אם קנינו קופסא אודיופילית- זה עושה אותנו מבינים. אם היינו איזה טכנאי בקול ישראל – או למדנו חוק אוהם בתיכון- זה אומר שאנחנו "מומחים".

דיז, יהיה מעניין לשמוע עוד פרטים אודות הטיפול האקוסטי.
על מי אתה ממליץ? מה העלויות?
בנוסף - האם המומחים לקחו בחשבון את אופי הסאונד השונה בעונות השונות, בהתאם ללחות?

מצד אחד מדידה בעזרת ציוד לא מקצועי . מכיאל – האם הטיפול בחדר האזנה שלך מתחיל ונגמר בארבע תמונות קנויות בעובי 5 ס"מ על קיר אחד- אני בספק רב לגבי האיכות הכוללת ולא משנה איזו גרף מדידה אתה מראה.

א. נכון, ציוד לא מקצועי. מצד שני, עם כל חבילה "מקצועית" כמו Audyssey Pro אתה מקבל משהו הרבה יותר גרוע מ-ECM8000. אם חפש ברשת, הרבה אנשים משתמשים בו, יש גם גרסה מכוילת של ECM8000, וזה כבר נותן דיוק הרבה יותר גבוהה

ב. אלה לא סתם תמונות אלא פאנלים אקוסטיים עטופים בבד מיוחד עם הדפסה ברזולוציה גבוהה. הם מטפלים בהידהוד (בדקתי DECAY הרי מעבר למבחן השניעה, זה מקצר לי בכ-300msec). בנוסף, ישנו שטיח "שעיר" שסופג החזרים. בתחום הבאס, אני מתכוון לטפל בעזרת EQ דיגיטלי. לעולם לא אכניס ספוגים ענקיים כאלה, לא בסלון. חלון אצלי עדיין לא מטופל, תקציב השנה נגמר.. שנה הבאה אז.

אני לומד את החומר, זה לא חומר קל, ודורש הרבה ניסיון והבנה של הרבה מושגים.

"איש מקצוע".. זה גם חלק מן התחביב..
אתה לא מזמין הרי איש מקצוע שיבחר לך רמקול?

"אוזני זהב" - לפחות אצל ויטלי מדובר על אותו תהליך, רק משתמשים באוזניים כמד SPL ו-Spectrum Analyzer
הרעיון מאחורי זה הוא שעקומת target היא לא שטוחה. רגישות האוזן שלנו היא לא שטוחה ואחידה. לכן, גרף שאנו שואפים אליו לא יהיה שטוח. יותר מכך, עקומה זאת היא אינדיווידואלית שמשתנה עם הגיל. איזה איש מקצוע יעשה לך את זה חוץ ממך?

נערך לאחרונה ב:
הגישה השניה היא גישת "אוזני הזהב" המפורסמות שלגביהם כל מתלמד יכול לטעון מה שהוא רוצה לגבי האיכות. וזה עוד לפני שנכנסים לחובבונות באמונה כי ווילון על הקיר הוא "טיפול אקוסטי".

לי לקח לטפל בחדר בצורה אקוסטית במשך חודשים רבים בעזרת אקוסטיקאי שזו עבודתו. זה תהליך שמצריך שילוב של ידע, ניסיון, הבנה , הכרה של פתרונות שונים וניסיונות ופתרונות. צר לי אבל אין לכם את הידע ולא את הניסיון .

הטיפול האקוסטי הוא טיפול בחדר בכללותו ולא בהקשר של המערכת. לא משנה אם הרמקול הוא כזה או אחר- 80% מהטיפול האקוסטי מתחיל בכלל ללא צורך במערכת פועלת.
רק בסוף עושים את הפיין טיונינג (וכאן הזמן הרב)למה שהמאזין רוצה ומעדיף. לא מדובר על עקומה כזו או אחרת ולא על מגבר כזה או אחר שמשפיע על האקוסטיקה.
לא מדובר על עקומה תדרים (זה משהו בסיסי והתחלתי), אלא על דברים הקשורים באימג' , במרווח במה וסמטריות, בסאונד קידמי יותר או אחורי יותר ועוד ועוד ועוד.
הפיין טיונינג של הטיפול האקוסטי הוא כמו תהליך של בחירת רכיב למערכת. מוסיפים, מורידים, משנים מקום וצורה- ובכל פעם מאזינים מתרשמים .
זה שכמעט כל חפץ יכול לשנות את תפיסת הסאונד בחדר נתון- אינו אומר שזה טיפול אקוסטי. תשכחו מהבולשיט הזה.
היות וברור שאין לכם מושג רב- העיצה הכי טובה שיכול לתת לכם ונתנה לכם על ידי נמר זה להוציא כסף, להזמין איש מקצוע, להתחיל איתו תהליך של בדיקה והתרשמות..
אני מבין את הקושי הרב לאודיופיל להודות לעצמו שהוא לא מבין מספיק וצריך עזרה מאדם מקצועי.
הרי אצלינו, אם קנינו קופסא אודיופילית- זה עושה אותנו מבינים. אם היינו איזה טכנאי בקול ישראל – או למדנו חוק אוהם בתיכון- זה אומר שאנחנו "מומחים".

מספר הערות ברשותך :

1 - לא כולם יכולים בגלל בעיות משפחתיות/מקומיות לעשות את זה בצורה מקצועית . כך שיתכן ויש אנשים שכן מבינים את זה , אבל מנסים לעשות את המיטב באילוצים הקיימים .
יש משפחות שברור שאם תגיד שאתה מזמין אקוסטיקאי , תבדוק בבקשה מה מצב המלונות באיזור מגוריך :D
2 - לא מדברים כך לאנשים . ולא מספרים להם שהם צריכים מקצוענים , כי כידוע לך בישראל כולם יודעים הכי טוב הכול :D

3 - לטעמי לפחות ממש אין טעם להזמין אקוסטיקאי אלא אם כן זה חדר האזנה מיועד ו/או אתה יודע שתוכל לשנות את החדר ע"פ ההמלצות בלי התנגדות סביבתית .

מאידך אני מסכים שאם אתה לא יכול פשוט אל תרמה את עצמך שיש לך , ותחיה עם המצב

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
truejoker
הסברתי למעלה מה היתרון של בדיקה עם אוזניים.

truejoker
הסברתי למעלה מה היתרון של בדיקה עם אוזניים.

מיכאל אם יש משהו אחד שלמדתי במשך השנים זה אחד :
אל תיתן לעצמך לחשוב שאתה מומחה לכול , וגם אם כן , בכלכלה זה נקרא היתרון היחסי , לבעל מקצוע תמיד יהיה יתרון על מישהו שלא מאומן . ולא משנה עד כמה הוא טוב .

דבר שני, אם אתה רוצה לעשות משהו , תעשה אותו הכי טוב שאתה יכול , אחרת עדיף אולי לא לעשות כלום ולדעת שאתה לא עושה כלום . לפחות כך אתה יודע שאתה לא מתחיל במדרון הידוע של פשרות , ושל להרשות לעצמך לחפף פינות . לא יודע מה איתך אבל אצלי אני משתדל מאוד לא להכנס לפינה הזו אף פעם

אף אחד לא מחפף, לומדים סה"כ (אני לפחות)
לא מבין למה אקוסטיקה צריכה להיות מחוץ לתחום של "אודיופיליה"

מי שחושב שהוא יודע יותר ממרבית האחרים הוא בעל אגו נפוח – לא בהכרח ידען גדול.
מי שבענייני מערכות שמע נסמך על מה שאומרים המומחים ולא על אוזניו אינו אודיופיל.
מי שמלגלג על אודיופילים הנסמכים על מה ששומעות אוזניהם הוא טכנופיל.
מי שעסוק בלתקוף אחרים באופן שיטתי הוא בעל חסכים פנימיים, הוא נזקק להשפלת אחרים על מנת שירגיש טוב עם עצמו.

צריך לזכור שבמקרים בהם הרמקול לא מתאים לגודל החדר , למשל רמקול ריצפתי מרובה
יחידות בחדר קטן, אזי שום טיפול אקוסטי מקצועי ככל שיהיה לא יעזור, חבל על הכסף

אני לפני כשעה קיבלתי שיעור בכיול עם אוזניים,
זה היזכיר לי כיול של פסנתר,
אבל יש כמה ניואנסים פיזיקלים, שצריך להבין

אז מה היה לנו כאן?
שתי גישות חובבניות עם הרבה מלל.
וזו הבעיה העיקרית של אודיופילים- היות והם לא ממש מבינים איך לשלוט בסאונד בחלל נתון ומצד שני כל המהות שלהם הוא כביכול "לדעת" לקנות מכשירים שיצטרפו לכדי משהו שיוצר סאונד- הם חושבים שהם יודעים לשלוט גם על החלל בו המוזיקה מושמעת. שזה משהו ברור וקל ותחת הבנתם.
בתכלס- אקוסטיקה הוא מקצוע .

אקוסטיקה הוא גם עניין של גיאוגרפיה,אצלי למשל יש רצון ליותר הדהוד מאשר האקוסטיקאים ממליצים,בעיני לא מוצא חן היי מיד מודגש אלא דווקא כבוש,אני דווקא כן אוהב קצת אקסטנשיין בבס, ככה בא לי! ככה מסתדר לי,ורק אני יכול לטפל בזה,נכון יש כאן אולי חוסר מקצועיות,אבל כבר שמעתי מספיק ,flats של מכשירים וחדרים ,שאני ממש לא אוהב.אקוסטיקה פרטית וטיונינג אישי -יש בו את החן שלו,כי הוא שלך,וגם אם זה מקולקל אבל יפה בעינך ,דיינו.
מעבר לזה ,לרובנו יש חדר משפחה ששיך לכל המשפחה ולכן מוגבלים בספוגים ,רזונטורים,דפלקטורים,יש לי חבר שיש לו מרתף יעודי ,אבל נמאס לו להיות לבד,הרי זהו תחביב ולא מקצוע,
בקיצור אין שום רע בכונון אקוסטי חובבני,רוב המקצוענים ישברו לכם קירות,יצפו לכם קירות שלמים בעץ וצמר זכוכית,יכניסו לכם כל מיני פלטות עץ עם מיני צורות גאומטרים מגעילות.ואז שהחדר שלכם יראה כמו חמ"ל-תוכלו לכתוב באינטרנט שאצלכם העסק מקצועי בניגוד לכל החובבנים מסביב.
יאללה שחרר לחץ וצא כבר "מסנדרום נפוליאון בונפרטה"יש מסביב אנשים נורמלים!

אף אחד לא מחפף, לומדים סה"כ (אני לפחות)
לא מבין למה אקוסטיקה צריכה להיות מחוץ לתחום של "אודיופיליה"

על זה בידיוק אני מדבר
שאיש מקצוע יבחר לנו את הרמקול??? השתגעת? זה מעליב.
הרי בארץ אם שילמתי סימן שאני מבין.
איך יודעים שאני מבין? מה זאת אומרת- יש לי "אוזני זהב". מה המשמעות של אותם "אוזני זהב"- שמה שאני טוען שנשמע-זו המציאות וככה הוא באמת נשמע.
למשל יום אחד מה שנשמע טבעי ונכון לאוזני הזהב הוא
B&W
יום אחר פתאום מתברר שהיה חסר משהו וקונים מגבר מנורות משהו.
אופס סליחה- המגבר מנורות שקניתי משמיעה מוזיקה נפלאה וטבעית.
אופס סליחה מכרתי את שניהם כי אחרי חיפושים מצאתי באורך פלאי רמקול שמנגן כמו פסנתר - עכשיו הוא נשמע בידיוק כמו שמוזיקה צריכה להשמע.
אופס רגע פתאום אני צריך מגבר אחר . אופס קניתי מגבר חדש ועכשיו זה נשמע טבעי ונכון (כמו כל הפעמים הקודמות שנשמע טבעי ונכון על פי "אוזני הזהב שלי")
הקטע הוא שאותו אדם לא לומד מהעבר. לא לומד שהוא בעצם לא מבין מה הוא שומע. שהוא צריך לשדרג לדברים שונים ומשונים כל פעם נשמעים לו טבעי , ללא ביקורת עצמית ויכולת לאתר בעיות.
ואז , בשקט בשקט- המוצר בלוחות.
זו שאלה של אגו ולא של אודיו. "אנחנו" שיודעים איזה רמקול "אנחנו" צרכים לקנות-לא יתכן שמישהו זר יגיד לנו איזה אקוסטיקה אנחנו צרכים. כי אנחנו מאוד מבינים ויודעים הכול על הסאונד שלנו.
מה לעשות שאקוסטיקה זה מקצוע. לומדים אותו תיאורטית. מתמחים בו מעשית. צוברים ניסיון.
אתה לא יכול ללמוד שחיה בהתכתבות ולצלוח את הכנרת. בעצם אתה כן יכול אם אתה טוען שאתה יכול. זה מספיק.
לימדו אותך לכוון פסנתר? מצויין. עכשיו אתה יודע לכוון אותו? להבדיל בין הסאונד של פסנתרים שונים, כינורות וכו'?
הרי במה זה שונה מאודיופליה? כאן שומעים וכאן שומעים. זה אותו הדבר.
מה לעשות ובמציאות , בתכלס, צריך גם נסיון וגם לימוד.
במקרה של אקוסטיקה- אם אתה חושב שאתה יודע- תתלה את הוילון –ותרוץ לאינטרנט ותכתוב את הניסים והנפלאות . הרי כאן אפשר לכתוב הכול..
לגבי הטיפול האקוסטי שצילמת. אני מנחש שזה של אורלקס אבל יש להרבה חברות את "התמונות" הללו.
מלבד זאת שבחרת תמונה יפה והיצבת את זה אסטטית על הקיר, איך זה משתלב במבנה הכולל של החלל שלך? . האלמנט בליעה הזה- הוא מספיק בגודל ובמיקום ההוא?
אתה תבוא ותגיד לי שכן, כמו שתגיד לי שיש לך מערכת מופלאה היום. עד שלא תנסה ותשחק עם החלל והאקוסטיקה, תשחק עם בליעות שונות ודיפיוזרים שונים-לא תדע.
מומחה אקוסטיקה יעזור לך לקצר תהליכים. זה הכל.
לגבי שאלתו של הסטראודוד- אקוסטקאי שהה בחדר , התרשם עוד לפני שמערכת הופעלה, אחר התרשם כאשר כמה מערכות ניגנו במהלך הזמן . כל פעם הוצא שיפור מסויים. חלק מהשיפוריים נייחים ולא ניתנים להזזה. פשוט בונים אותם .זה ההבנה של אקוסטקאי איך חדר צריך להיות מטופל בגדול. אולמות קונצרטים מתכננים מראש וזהו. לפעמים משנים אחר.
כל שינוי או מוצר שהה אצלי תקופה ארוכה. מונח במקום כזה או אחר. זה לא היה קטע של "לבחון" דברים אלא לחיות איתם ולהבין מה הם עושים (לטוב ולרע).
האקוסטקאי- הפך לחבר. הוא היה מגיע לשתות ויסקי להאזין למוזיקה שהוא אוהב וגם זו שאני אוהב ורק בקטנה חושבים על אקוסטיקה ובודקים משהו או משנים משהו. ככה תקופה ארוכה.
אני יכול להגיד היום שניתן לשדרג את הסאונד דרך השפעות אקוסטיות לא פחות מאשר לרוץ ולהחליף כבל או סידי למשל.
טיפול אקוסטי איננו בצורת חמ"ל וצורות גאומטריות.
ולגבי השאלה איך הטיפול האקוסטי מושפע או מתגבר על פי עונות השנה- בחייאט ועזוב שטויות.
עונות השנה לא משנות את הסאונד באופן שבכלל צריך להתייחס לזה. אם היית מאזן את כל הפרמטרים האחרים שמשפיעים על הסאונד ופתאום היית גלילאו ומגלה שמה שנשאר לך זה "עונות השנה" עאלק-ניחה.
היות וזה לא המצב- בו קודם נלמד לטפל בדברים האחרים לפני שנתחיל לחנטרש על עונות השנה.
מה עם לחץ ברומטרי? שמעתי שגם זה משפיע

ומי שעדיין לא הבין- אני לא מבין באקוסטיקה. את זה הבנתי מזמן. למרות שפונים אלי כאן בשאלות באקוסטיקה- אין לי את ההבנה והיכולת באמת לענות.

נערך לאחרונה ב:
מה עם לחץ ברומטרי? שמעתי שגם זה משפיע
ברור שלחץ ברומטרי חשוב! אבל אין הרבה מה לעשות בנידון, אם אין לך תא ברומטרי. למרות שזה חומר למחשבה.....
לפחות לגבי לחות יש מה לעשות ואצלי בחדר האזנה אני מכוון בד"כ ל30% לחות - לסטאפ שלי ולאוזניים שלי זה הכי מתאים.

מעניין אותי מה קורה לסאונד עם הלחות מעל 30% ( נגיד 37%), הצליל יותר LIQUID ?

מעניין אותי מה קורה לסאונד עם הלחות מעל 30% ( נגיד 37%), הצליל יותר LIQUID ?
מעל 45% אחוז אני מרגיש הבדל מובהק, הגבוהים מעוגלים מדי. יש שיקראו לזה יותר liquid, לא יודע אם חשבו על הקשר ללחות בחדר כששייכו את המונח הזה לאודיו. אוזני לא מספיק טובות להבדיל בין 30% ל 37%.

צריך לזכור שבמקרים בהם הרמקול לא מתאים לגודל החדר , למשל רמקול ריצפתי מרובה
יחידות בחדר קטן, אזי שום טיפול אקוסטי מקצועי ככל שיהיה לא יעזור, חבל על הכסף

זה פשוט לא נכון (N)

אתה מוכן לשתף בפרטים?

קודם כל, מדובר על סטאפ דיגיטלי, כאשר בין מקור ל-DAC הוכנס EQ דיגיטלי כדי לטפל בתחום מסוים ולהשלים את הטיפול האקוסטי (עדיף ככה מאשר ללא, כן?)

יש סט של קבצים עם תדרים מ-20הרץ: 20, 25, 30,...
מכיילים כל ערוץ בנפרד (הוצאתי אינטרקוננקט אחד מיציאה של DAC). עוברים בין התדרים, מזההים "נפילה" או "ניפוח" (מה המילה??). מנסים לאפיין את הגודל, ואת המקור הבעיה (וכאן דרושה הבנה מסוימת!) - גל עומד למשל, ומשחקים עם ה-EQ, אחרי זה עוברים שוב על אותם תדרים בעייתים וממשיכים הלאה. הרעיון שכל הסקלה של תדרים תהיה אחידה (לאוזן!!) פחות יותר. האמת, אני לקחתי גם SPL, ואוזן או לא, זה כן יותר מדויק..

אחרי כיול של שני ערוצים עוברים לסטריאו, ומתקנים שוב במקרה הצורך.
ראיתי תופעה מעניינת, בתדר מסוים שדווקא הורדה של אמפליטודה של ערוץ אחד, גורם לעליה של אמפליטודה בסטריאו. חיבור של שני גלים יצר NULL בנקודת האזנה.

נערך לאחרונה ב:
זה פשוט לא נכון (N)
אלא אם כן אתה מאמין בניסים :D

לא קצופה
אני מאמין בנסיון אישי.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור