אוזניות סוני WF-C700N במבחן

תמיר עיואן
22-05-2023 12:28

אם יש יצרנית שביססה את עצמה לאורך שנים כחדשנית בעולם האוזניות, זוהי סוני. בממוצע, בכל 3 חודשים אנו מוצאים עצמנו בהשקה של אוזניות חדשות: Over ear או In ear. במקביל ליציבות בנפח המכירות הכולל של האוזניות, בתוך שוק האוזניות הכללי קימת מגמת מעבר ברורה מאוזניות חוטיות בתוך האוזן, לאוזניות TWS, כאשר שוק אוזניות ה- Over ear נשמר יציב.

מגמות בעולם האוזניות

מגמות בעולם האוזניות

בהיותה כוכבת באוזניות ה- Over ear וה-TWS, סוני מציבה שאיפות ברורות לחזק את הגידול במכירותיה ל- 8% גידול שנתי. בנוסף, סוני שמה לה למטרה להתמקד בפלח האוזניות האיכותיות בטווח המחירים שבין 50 ל-200 יורו, שמהווה כחצי מהשוק.

פלח השוק לפי רמות מחירים

פלח השוק לפי רמות מחירים

אוזניות True Wireless

האוזניות הנסקרות בכתבה זו הן מסוג True Wireless (TWS) כלומר צד ימין של האוזניה מחובר אלחוטית לצד שמאל, ושניהם מחוברים אלחוטית למקלט הבלוטות', שלרוב יהיה טלפון סלולרי. אוזניות מסוג זה מתקבלות בדרך כלל עם נרתיק נשיאה שמשמש גם כמטען לאוזניות. את הנרתיק מטעינים באמצעות כבל USB A to Type C קצרצר שמתקבל בערכה.

סוני

את סוני אין צורך להציג. מדובר בחברה מומחית למגוון קטגוריות מוצרים, ובין השאר גם לאוזניות אלחוטיות, וביניהן גם אוזניות ה- True Wireless שלרוב מתומחרות בקטגוריית היוקרה. ההשקה של ה-WF-C700N סוקרה בהרחבה כאן, וכל שנותר כעת הוא לבחון האם סוני ממשיכה לשמור על מוצר איכותי כפי שהרגילה אותנו.

WF-C700N

ה-WF-C700N מהווה שידרוג במגוון פרמטרים לאלו שאהבו את ה-WF-C500 שנסקרו כאן, ומחפשים את השידרוג הבא.

WF-C700N

WF-C700N

מה באריזה

  • אוזניות בנרתיק שמשמש גם כמטען

  • 3 זוגות מתאמים לאוזן, מתוכן זוג אחד כבר מורכב על האוזניות

  • כבל טעינה מסוג USB-C-to-USB-A

  • מדריך למשתמש

מה באריזה

עיצוב

האוזניות זמינות בצבעים שחור, סגול או לבן. הן קטנות עוד יותר מה-WF-C500, ומעוגלות בכל צידיהן ולכן כדאי שתשימו לב כאשר אתם אוחזים בהן בעת שליפתן מהאריזה שלהם.

סוני מציינת שה- WF-C700N עוצבו כדי להתאים באופן האופטימלי לאוזן האדם, כלומר להיות ארגונומיות, קלות משקל וקומפקטיות. כדי להשיג זאת, הופחת נפח האוזניות ב- 38%, ומשקלן ירד ב- 37%, ביחס ל- WF-C500. גם מארז הטעינה צומצם לכדי הקטנת נפח ב- 10% ומשקלו קטן ב- 24%.

 

באריזה מגיעים בסך הכל 3 זוגות מתאמי סיליקון לאוזניים. אחד מהמתאמים כבר מורכב על האוזניות. שני הזוגות הנוספים כוללים זוג אחד לפתח אוזן גדול יותר, ואחר המתאים לפתח קטנטן, כך שיתאימו לכל אדם באופן אנטומי מיטבי. בסוני מבדילים בין הגדלים באמצעות מספר הפסים על המתאמים.

 

שלושה זוגות מתאמיםשלושה זוגות מתאמים

מארז הטעינה מעוצב באופן מעוגל וקטנטן, מה שהופך אותו לנוח מאד לצורך איחסון בכיס המכנס. הוא עשוי פלסטיק שחור אטום. המארז כולל חיבור USB-C ובאריזת המוצר נקבל כבל טעינה מסוג USB-C-to-USB-A.

למי שחש שה- C500 היו עם תכונות בסיסיות מידי, ישמח לגלות שה- WF-C700N כוללות שיפורים משמעותיים, בהם נתמקד בהמשך.

חומרה

ה- WF-C700N כוללות זוג דרייברים בקוטר 5 מ"מ, צנוע ביחס למתחרים, אולם התוצאה מפתיעה, על כך בהמשך. כל אוזניה שוקלת 4.6 גרם, משקל נוצה ביחס למתחרים. גרסת הבלוטות' הנתמכת 5.2, כך שנתמכים פרוטוקולים עדכניים כגון Mono Mode ו- Multi Point. בהיותה גם מפתחת קודקים, הטמיעה סוני גם בדגם אוזניות זה את ה- Sony 360 Reality Audio שמספקת חוויה היקפית יוצאת דופן, שלא קיימת אצל אף מתחרה אחר. אם כבר קודקים, אז שמחתי לגלות שקיימת תמיכה ב- SBC וב-AAC, אולם לא ב- aptX וב-LDAC ששמורים בדרך כלל לסדרת ה- M היוקרתית יותר של סוני.

נוחות ענידה

ה-WF-C700N נוחות מאד לשימוש. לאחר ענידתן חשתי שהעיצוב המתקדם יצר אוזניות שפחות בולטות מחוץ לאוזן, והאחיזה שלהן בדפנותיה לא יוצרת לחץ משמעותי לאורך זמן. התוצאה היא הרגשה הרבה יותר קלילה באוזן. כל אוזניה יושבת באופן מדויק באוזן ואינה חודרת אליה עמוק מידי באופן שעלול להציק. לאחר נסיון של מתאמי הסיליקון בגדלים השונים, הגעתי לגודל המתאים לי, מה שסייע לאטימה מיטבית, ומניעת חוסר נוחות לאורך זמן בשל לחץ על האוזניים.

עיצוב חדשני

עיצוב חדשני

ממשק

הממשק ב- WF-C700N כולל לחצן פיזי מובנה אחד בגב כל אוזניה. אני מוצא זאת נוח יותר מלחצני מגע שעלולים לפעול במידה ונגעתם באוזן שלא בכוונה. הלחצן הפיזי גדול אולם מעוגל ולכן יש להתנסות עימו כדי להבין את גבולותיו. השליטה ב- WF-C700N נקבעה מראש, כך שהפקודות באוזניה לא ניתנות לשינוי, ועם זאת, הן מספקות את השליטה המבוקשת:

באוזן שמאל:

  • לחיצה קצרה עוברת בין ביטול רעשים אקטיבי (ANC) לבין האזנה לרעשי הרקע (Ambient Mode)

  • לחיצה כפולה לקבלת וניתוק שיחה

  • לחיצה ממושכת לדחיית שיחה נכנסת

באוזן ימין:

  • לחיצה בודדת תפעיל את המוסיקה או תשהה אותה

  • לחיצה כפולה תדלג לשיר הבא

  • לחיצה משולשת תדלג לשיר הקודם

  • לחיצה ממושכת משמשת בהתאם לסטטוס, לדחיית שיחה נכנסת, או להפעלת הסייען הקולי של הסלולרי

בעת שיחה בלחיצה על אחת האוזניות:

  • לחיצה קצרה בודדת תענה או תסיים שיחה

  • לחיצה ארוכה תדחה שיחה.

Active noise Cancellation (ANC)

אחד השידרוגים המהותיים שקיים ב- WF-C700N ביחס ל- C500, הוא תכונת ביטול הרעשים האקטיבי שנוסף כאן. מבחינתי מדובר בבשורה משמעותית, מכיוון שסוני ידועה כמפתחת רמה גבוהה של סינון רעשים ביחס למתחרים, והפעם היא הטמיעה זאת כאן. לכך הוסיפה סוני גם רשת מגן שתכסה פיזית את המיקרופונים וכך תפחית גם רעשי לוואי של משבי רוח חזקים.

רשת לסינון רעשי רוח

רשת לסינון רעשי רוח

התאמת ה- ANC או ביטולו מתבצעים באמצעות האפליקציה headphones שמזניקה את חווית השימוש באוזניות שלב אחד קדימה. ההתנסות שלי עם ה- ANC ב- C700N הדגימה כיצד הן מצליחות לסנן קולות במיוחד בתדרים הנמוכים, כגון מאוורר, או מפוח, אולם רעשים צורמים כגון צופר מכונית או קולות אדם מצליחים פחות להיבלם. כשהפעלתי את מצב Ambient, המקביל למצב Transparency אצל יצרניות אחרות, התאפשר לי להתחבר שוב לקולו הסביבה מבלי להסיר את האוזניות. מצאתי את התכונה הזו אפקטיבית במיוחד כשרציתי לתקשר עם אחרים מבלי להוריד את האוזניות, לדוגמא במהלך אימון בחדר הכושר.

השימוש הפרקטי ביותר בשבילי ב- Ambient Sound היה דווקא בשעות העבודה. מכיוון שאני עובד בחלק מהזמן מהבית, חשוב לי שלא להתנתק מהסביבה ולקלוט מה קורה מסביב. הגדרת ה-Voice Passthrough הופכת את התקשורת עם הסביבה לפשוטה יותר. סוני לקחו את מצב ה-Ambient צעד אחד קדימה באמצעות בחירה בין 20 דרגות של חשיפה לקולות הרקע. לדוגמא, בהליכה ברחוב על מצב 10, לעומת 20 בעת ריצה.

התנסות בשיחת טלפון הדגימה את האפקטיביות בה המיקרופונים המובנים ב- C700N בלמו את רוב קולות הרקע בשיחות הטלפון שביצעתי, ושמרו על איכות השמע ושיחה בלתי מתפשרים.

יתרון נוסף של ה- WF-C700N ביחס למתחרים, היא היכולת להגדיר פרופיל שמע בהתאם למיקום גיאוגרפי. לדוגמא, תוכלו לקבוע באפליקציה שאם תגיעו למכון הכושר, האוזניות יחליפו פרופיל השמע אוטומטית, בהתאם להעדפותיכם. כנ"ל בכניסה למקום העבודה, או במסלול הריצה שלכם. מדובר בערך מוסף משמעותי שמספק אוטומציה, במקום להתמודד עם שינויי פרופיל בתדירות גבוהה. עם זאת, האוזניות הללו אינן כוללות הפסקת שמע אוטומטית במידה והסרתם אותן.

בנוסף על פעולות מוכרות כגון עידכון גרסת הקושחה של האוזניות, כיוון האקולייזר, ובדיקת אטימה של האוזניות באוזן, ניתן להתאים את הסאונד במגוון מימדים. יש לכם מנוי על Tidal? תוכלו ליהנות מפורמט ה- Sony 360 reality audio שסוני השיקה עוד בשנת 2019, ומאז מוטמע במוצרים נבחרים שלה. ההתנסות עם תכונה זו הדגימה לי כיצד ה-Sony 360 מדמה באופן מוצלח במיוחד את חווית הסאונד ההיקפי גם באוזניות עם דרייבר אחד. כדי ליהנות מכך, תדרשו לבצע בדיקה לאבחון צורת האוזן. לשם כך האפליקציה מבקשת מכם לצלם באמצעותה את האוזניים שלכם ללא האוזניות.

שליטה באמצעות אפליקציה נלווית

שליטה באמצעות אפליקציה נלווית

בנוסף, ניתן לקבוע את דרך קבלת המשוב מהאוזניה – באמצעות צליל או קול אדם. עם זאת, לא ניתן לקבוע שהמוסיקה תיפסק במידה והסרנו אוזניה אחת מהאוזן.

צימוד ל-2 מקורות במקביל

אחד השידרוגים המשמעותיים שהובטח באירוע ההשקה של ה- WF-C700N, שיוטמע לאחר עדכון תוכנה, הוא התמיכה בחיבור Multi Point, כלומר חיבור במקביל לשני מקורות, כגון מחשב וסלולרי. אני מוצא זאת נוח מאד במידה במהלך שעות העבודה בהם אני עובר משיחת ועידה במחשב, לשיחת טלפון. כאמור, נכון לרגע זה, סוני טרם הטמיעו את התכונה, אולם צפוי שבעדכוני תוכנה קרובים היא תוטמע.

ניהול שיחה באוזניה אחת – Mono Mode

שמחתי מאד לראות שהאוזניות מאפשרות להשתמש באוזניה אחת בלבד, ימין או שמאל, לבחירת המשתמש. תכונה זו מכפילה את משך השימוש באוזניות, מכיוון שמתאפשר לנו להשתמש באחת מהן בכל פעם.

מוסיקה

אחד היתרונות המהותיים של ה-WF-C700N ביחס לחלק מהמתחרים, הוא סאונד איכותי, בין אם במהלך שיחה, או בהאזנה למוסיקה. השילוב של ANC אפקטיבי, עם 360 Reality Audio בשירות סטרימינג כגון Tidal, מספקים חווית האזנה סוחפת. לאורך ההאזנה להם, מצאתי את הסאונד שלהם נייטרלי שמתאים למגוון סוגי מוסיקה. העדפות אישיות כגון הדגשת באסים או טרבל, ניתן לבצע באמצעות האקולייזר באפליקציה. כיאה ליצרן אוזניות מנוסה, הבאסים והמיד שלהם מדויקים, כך שחווית ההאזנה למוסיקה מהנה במיוחד.

אני ממליץ גם להפעיל את פורמט ה- DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) שמשדרג קבצי אודיו דיגיטליים ברזולוציה נמוכה לאיכות גבוהה יותר, וההבדל היה מרשים.

כדאי לציין שה-WF-C500 תומכות בשתי תכונות ייחודיות לסוני, שמסוגלות לשפר את חווית הסאונד:

  • 360 Reality Audio שנועדה לגרום למוזיקה להישמע כאילו היא עוטפת אותנו מכל הצדדים. ניתן להפעיל אותה באמצעות האפליקציה, אולם על מנת ליהנות מהתכונה הזו באופן מיטבי, תידרשו לצלם את האוזניים שלכם באפליקציה ולאחר מכן להירשם לשירות סטרימינג תומך בכך, בתשלום כגון Tidal, Amazon Music, Nugs.net או Deezer.

  • DSEE - Digital Sound Enhancement Engine, שפותחה על ידי סוני כדי לשפר את איכות הצליל של קבצי אודיו דחוסים באמצעות שחזור צלילים בטווח הגבוה שהוסרו בתהליך הדחיסה. הפורמט יפעל רק עבור קבצים בפורמט דחוס. קבצים לא דחוסים או כאלה שאיכות הדגימה שלהם גבוהה לא יושפעו.

השפעת DSEE על איכות הסאונד

השפעת DSEE על איכות הסאונד

לאורך ההאזנה למגוון שירים חשתי שהאוזניות הללו מתאימות לשירים קיצביים שכוללים באסים עמוקים, אולם גם להבליט קולותיו של זמר. האקולייזר היה אפקטיבי כדי לאזן את הסאונד במידה ומצאתי שקיים צורך בכך.

עוזרת קולית

האוזניות תומכות בסייען קולי של הסמרטפון שלכם, כלומר זה המותקן בטלפון האנדרואיד או אייפון. לשם כך הן עושות שימוש בחיבור הבלוטות' על מנת לתקשר עימו. באופן זה ניתן לתת לו הנחיות, להשמיע מוזיקה, או להתקשר עם אנשי קשר שלכם.

IPX4

כיאה לטרנד העמידות במים, האוזניות עומדות בתקן IPX4, כלומר עמידות בפני שפריצים קלים של טיפות מים וזיעה, ומשכך מתאימות לשימוש בחדר כושר, גם לאלו מבינינו שמזיעים כהוגן. נזכיר שהן אינן עמידות בפני אבק, ומשכך כדאי לשמור אותן במארז במידה ולא משתמשים בהן. כדי לזכור שדירוג ה-IP לא כולל את מארז הטעינה, כך שחשוב לודא שהאוזניות יבשות לחלוטין לפני הכנסתן למארז זה.

משך שימוש בין טעינות

סוני מעידים על כך שהאוזניות עשויות להחזיק בין 7 שעות בקודק SBC, ועד 10 שעות בלי ANC ובקודק ACC. וכחמש שעות במידה ותשוחחו באמצעותן בטלפון. תוצאות אלו כמובן מושפעות מעוצמת השמע והמרחק מהמקור. לעומת זאת אם תפעילו את הפונקציה DSEE, משך זמן השמע יפחת עוד יותר.

מארז הטעינה אמור לספק עוד סבב טעינה אחד בלבד, בטרם תידרשו להטעינו שוב בחשמל. טעינה מלאה של המארז מושגת לאחר 3 שעות, ואילו על מנת לטעון באופן מלא את האוזניות תידרשו להמתין כשעה וחצי. המארז מאפשר גם טעינה מהירה: בתמורה ל- 10 דקות טעינה תקבלו כשעה של שימוש באוזניות.

חוסר שימוש באוזניות לזמן רב, עשוי לצמצם את חיי הסוללה, אולם אלו ישתפרו לאחר טעינה ופריקה מספר פעמים. כדאי גם לזכור שלסוללות ליתיום תוחלת חיים מוגבלת של כ- 300 עד 500 מחזורי טעינה, ומשכך אין המדובר במוצר לכל החיים.

לסיכום

הגעתם לסוף ורוצים שורה תחתונה? ה-WF-C700N של סוני הסבו לי הנאה ממגוון סיבות: הן נוחות לענידה, מנטרלות רעשי רקע באופן אפקטיבי, בעלות גוון סאונד ניטרלי, ומספקות גם חוויה את סאונד היקפי. סוני ממצבת אותן בין ה-C500 שאינן כוללות ANC, לבין ה- M5 שכוללות ANC, אולם גם תמיכה בפורמטים מסוג Hi-Res. נזכיר שהמגוון ברמת מחיר זו גבוה, ובהקשר זה די לציין את ה-Nothing ear (2) שהושקו חודש שעבר, והג'ברה Elite 4 שהושקו חודש לפני כן. ועם כל זאת כדאי לזכור: סוני זה סוני! מבחינת איכות שיחה, סאונד אודיו ונוחות ענידה, סוני עושה בדיוק את מה שהיא יודעת, ומספקת מוצר איכותי, מעוצב בקפידה, המאפשר לקיים שיחת טלפון והאזנה למוסיקה באיכות גבוהה למרות מימדים מיניאטוריים. תוסיפו לכך את התמיכה בטכנולוגיית ה-360 Reality Audio הייחודית לה, והשבחת קבצי אודיו באמצעות טכנולוגיית DSEE, וקיבלתם מוצר עם תכונות שאין לאחרים.

לכן במידה וגם אתם רוצים ליהנות מהסאונד של סוני בחדר הכושר או באימון הג'וגינג בשכונה, ותכונת ה- ANC חשובה לכם, כדאי שתקחו את ה-WF-C700N בחשבון.

יבואן: ישפאר

מחיר: 550 ש"ח

 

מעבר לתגובות בפורום