האם סמסונג ויתרה על מירוץ החדשנות החומרתית? הפרשנות למהלך של סדרת ה-S

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/s-26

לא מסכים איתך לגבי "מסך מקוטב אקטיבי ברמת הפיקסל שמאפשר חסימת צפייה מהצד, הוא לא חידוש חומרה קלאסי."
זה חידוש ויתרון גדול שאין לאף מתחרה (תקן אותי אם אני טועה) , לגבי יתר הדברים אכן לא חידושים גדולים.

הי @arix
אתה צודק שמסך מקוטב אקטיבי ברמת הפיקסל הוא חידוש משמעותי וייחודי שלא קיים ברוב המתחרים, ומספק יתרון משמעותי.

כשכתבתי שהוא לא חידוש חומרה קלאסי, התכוונתי שזו חדשנות היברידית, כלומר מבוססת חלקית על חיישני המסך ועל תוכנה או אלגוריתם, וכך מחשיכה פרטים ספציפיים.

מבחינתי, חידוש חומרה קלאסי הוא הגדלה של חיישן, או של רזולוציית מסך. כאן זה שילוב חומרה ותוכנה.

ציינתי שמדובר בתוספת משמעותית לחוויית השימוש והפרטיות, וזה בוודאי אחד היתרונות הבולטים של S26 Ultra.

חומרה לחוד תוכנה לחוד.
אי אפשר להוציא עדכוני AI (למי שרוצה, אני אף פעם לא התחברתי ל-bloat ware שלהם) לסדרות אחרות?

הי מיכאל,
עדכוני ה- AI בסמסונג תלוים במדיניות העידכונים שלה ובדגם שיש לך.
העדכונים נמשכים בד"כ כחלק מממשק ההפעלה של סמסונג. כעת זה UI8.5 שבשלב זה מושק רק בדגמי ה- S26. זה המנוע למכירות ולכן לא ישוחרר כ"כ מהר לדגמים הותיקים יותר.
מהו דגם הטלפון שלך ומהי גרסת ה- UI שלו?

הי @arix
אתה צודק שמסך מקוטב אקטיבי ברמת הפיקסל הוא חידוש משמעותי וייחודי שלא קיים ברוב המתחרים, ומספק יתרון משמעותי.

כשכתבתי שהוא לא חידוש חומרה קלאסי, התכוונתי שזו חדשנות היברידית, כלומר מבוססת חלקית על חיישני המסך ועל תוכנה או אלגוריתם, וכך מחשיכה פרטים ספציפיים.

מבחינתי, חידוש חומרה קלאסי הוא הגדלה של חיישן, או של רזולוציית מסך. כאן זה שילוב חומרה ותוכנה.

ציינתי שמדובר בתוספת משמעותית לחוויית השימוש והפרטיות, וזה בוודאי אחד היתרונות הבולטים של S26 Ultra.
אתה טועה ומטעה, "שלא קיים ברוב המתחרים" , האם יש מתחרה (אפילו אחד ) ????????
, אז הנה עובדה:
ה-
Samsung Galaxy S26 Ultra (שהושק בפברואר 2026) הוא הסמארטפון הראשון בעולם שכולל טכנולוגיית "מסך פרטיות" (Privacy Display) מובנית ברמת החומרה. נכון לעכשיו, אין מכשירים נוספים בשוק המציעים פתרון זהה המוטמע ישירות בתוך פאנל המסך ללא צורך באביזר חיצוני.

נדרשת חומרה מיוחדת וייעודית כדי לאפשר את תכונת ה-Privacy Display. לא מדובר בעדכון תוכנה שניתן להוסיף למכשירים קיימים, אלא בטכנולוגיית פאנל מסך חדשה לחלוטין.
ה-OLED החדש של Samsung Display, הכולל שינויים פיזיים במבנה הפיקסלים:
  • שני סוגי פיקסלים:המסך מורכב משילוב של פיקסלים "רחבים" (Wide) ופיקסלים "צרים" (Narrow).
    • פיקסלים רחבים: מפזרים אור לכל הכיוונים, מה שמאפשר זוויות צפייה רחבות כפי שקיים בכל סמארטפון סטנדרטי.
    • פיקסלים צרים: מכוונים את האור ישירות קדימה אל עבר עיני המשתמש בלבד.
  • שכבת קריסטל נוזלי (Liquid Crystal): שכבה חומרתית נוספת השולטת בשבירת האור (Refractive mismatch) כדי ללכוד אור שבורח לצדדים ולהחזירו פנימה.
  • שכבת M14 ו-CoE: סמסונג משתמשת בחומרים מתקדמים (M14) ובמסנן צבע על גבי הציפוי (CoE) כדי למנוע איבוד בהירות ופגיעה בצבעים בזמן שהמצב פעיל.
זה שהוסיפו גם תוכנה שמאפשרת הדלקת האפשרות בחלקים מסויימים או רק באפליקציות לבחירה זאת רק תוספת יפה !! ,
חמרת המסך היא החידוש !!!!!!!!!!!!!!!!

נערך לאחרונה ב:
תודה על הפירוט.
כשכתבתי שזה לא חידוש חומרה קלאסי, התייחסתי לשדרוג חומרה מהסוג שאנחנו רגילים לראות עד היום בסמארטפונים:
  • יותר מגה פיקסל
  • סוללה גדולה יותר
  • טעינה מהירה יותר
  • רזולוציה גבוהה יותר
כאן החידוש משלב ארכיטקטורה ופעולה. אין כאן הגדלה של נתון מספרי, אלא שינוי בהתנהגות האור של הפאנל. זה חידוש עמוק יותר אבל שונה.
לכן ההגדרה שלי כהיברידי נבעה מכך שהערך לצרכן מתממש דרך שליטה בתוכנה עם בסיס חומרתי.

הי מיכאל,
עדכוני ה- AI בסמסונג תלוים במדיניות העידכונים שלה ובדגם שיש לך.
העדכונים נמשכים בד"כ כחלק מממשק ההפעלה של סמסונג. כעת זה UI8.5 שבשלב זה מושק רק בדגמי ה- S26. זה המנוע למכירות ולכן לא ישוחרר כ"כ מהר לדגמים הותיקים יותר.
מהו דגם הטלפון שלך ומהי גרסת ה- UI שלו?

אהה, היו לי סמסונג בעבר.
לילדים יש סמסונג
אני עם גוגל בשנתיים האלה

יותר קל ליצרן לנהל גרסה אחת עבור המכשירים לא?

יותר קל ליצרן לנהל גרסה אחת עבור המכשירים לא?
הכל אירוע של סמסונג השאלה הזו נשאלת, והם תמיד עונים שהגרסה החדשה תהיה בתחילה בסדרה החדשה בה הושקה, ולאט תגיע גם למכשירים ותיקים יותר. במילים אחרות, הם סוחרים בזה כדי לקדם את הסדרה החדשה. ממה שראיתי עד כה, בהמשך זה מוטמע בד"כ דור אחד, גג שניים אחורה.

תודה על הפירוט.
כשכתבתי שזה לא חידוש חומרה קלאסי, התייחסתי לשדרוג חומרה מהסוג שאנחנו רגילים לראות עד היום בסמארטפונים:
  • יותר מגה פיקסל
  • סוללה גדולה יותר
  • טעינה מהירה יותר
  • רזולוציה גבוהה יותר
כאן החידוש משלב ארכיטקטורה ופעולה. אין כאן הגדלה של נתון מספרי, אלא שינוי בהתנהגות האור של הפאנל. זה חידוש עמוק יותר אבל שונה.
לכן ההגדרה שלי כהיברידי נבעה מכך שהערך לצרכן מתממש דרך שליטה בתוכנה עם בסיס חומרתי.
לא יותר פשוט להודות שטעית ? :)
מציע לך לתקן את את השורה ""מסך מקוטב אקטיבי ברמת הפיקסל שמאפשר חסימת צפייה מהצד, הוא לא חידוש חומרה קלאסי."
לא כל חידוש חומרה זה רק במספרים....
אכן, הוא לא חידוש חומרה קלאסי , זה ממש חידוש, וחידוש ענק!

לא יותר פשוט להודות שטעית ? :)
הי @arix בנוגע ל"ברוב המתחרים" כמובן שטעיתי במינוח, שהרי זו תכונה חדישה לחלוטין.
תודה על דיוק הדברים.
לגבי המונח "חידוש קלאסי", זה הבדלי גישות בינינו, וסביר שכך יהיה.
בכל אופן, מקווה שהפרשנות שלי יצרה עיניין.
תמיר

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור