- מעורבות
- 816
- נקודות
- 113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/anonymous
טריוויאלי שזו לא מטרת הפורום.לא חושב שמטרת הפורום היא לחנך אנשים
נראה לי שאין טעם להפנות אנשים שיחפרו בפורומ/ים (בניגוד ללחפור באתר) כדי למצוא מחט בערימת שחת.עיקר וטפל.
לפני זמן מה שוחחתי בטלפון עם חבר שהתחדש ברמקולים ו"התבכיין" ששומעים אצלו קקה, ורחוק מאיך שנשמעו בהדגמה.
הסברתי לו מעט על אקוסטיקה והצבה נכונה, שלחתי לו מעט רצועות לבדיקה.
עקב המרחק לא יכלתי לסייע לו פיזית
והפנתי אותו לפורום הנוכחי.
אמרתי לו במילים אלה "זה אתר וותיק עם מלא ידע של מקצועניים, תעזר בו לטיפים,
בטוח שיש מאמר מקיף ומיקצועי לנושא"
חזר אלי בטלפון אחרי שעתיים של חיפוש ואמר שלא מצא את שחיפש.
אלה רק שאריות מידע מפוזר.
כלכך הרבה מלל,
דיבורים על חברים חדשים שלא מגיעים
וכדומה.
והידע הכי בסיסי שכל חובב "מתחיל" זקוק לו ובלעדיו כל בלבולי המח וויכוחים על קטנות הופך לניואנסים טפלים עבורו,
מתחבא ולא נגיש בחיפוש סביר.
כדי לקבל תוצאות משמעותיות, צריך לא רק לדעת לשאול , אלא גם לזהות תשובות לא משמעותיות, ומי שאין לו ידע מספיק בתחום אותו הוא מנסה לחקור, עלול להסתפק במה שהוא מקבל.*chatgpt לא מייתר מאמר מיקצועי בנושא מאחר שצריך לדעת גם מה לשאול.
נראה לי שאין טעם להפנות אנשים שיחפרו בפורומ/ים (בניגוד ללחפור באתר) כדי למצוא מחט בערימת שחת.
אם כבר, עדיף לשאול שאלה ממוקדת בפורום המתאים: להגדיר איזה ציוד יש להם, באיזה חדר (מידות ופתחים), איזה מוזיקה ואיזה תופעות הם שומעים, ומה הם רוצים להשיג, ואז לשאול איך אפשר להשיג את זה.
או שאולי יש גם מאמרים של האתר -- לא כחלק מהפורומים -- אבל אני לא מכיר אותם.
כדי לקבל תוצאות משמעותיות, צריך לא רק לדעת לשאול , אלא גם לזהות תשובות לא משמעותיות, ומי שאין לו ידע מספיק בתחום אותו הוא מנסה לחקור, עלול להסתפק במה שהוא מקבל.
אבל אפשר לעקוף גם את זה: אפשר לבקש לינקים למאמרים בתחום, לבקש ממנו לסכם אותם, ואז לצטט את הסיכומים, כולל לינקים למאמרים, וכך להיראות כאילו הם מומחים בתחום, בלי להבין בו מטוב ועד רע.
לדעתי ישנם נושאים שבפורום אודיו מומלץ לנעוץ כמאמר יסודי ונגיש,
אפילו אם ישמש רק להמלצות על רצועות בדיקה והסברים נילווים מה לחפש בה.
הנושא הפעוט הזה בעל משקל רב בתחום מאשר חלק לא קטן מהמלל שמתעופף פה לכל עבר.
נראה לי שזו דרך יעילה בהרבה עבור כולם, שבה השואל יכול לקבל תשובה ממוקדת לצרכיו, בלי לחפש מה אמרו לאחרים בבעיות שאינן זהות לשלו.אם כבר, עדיף לשאול שאלה ממוקדת בפורום המתאים: להגדיר איזה ציוד יש להם, באיזה חדר (מידות ופתחים), איזה מוזיקה ואיזה תופעות הם שומעים, ומה הם רוצים להשיג, ואז לשאול איך אפשר להשיג את זה.