בין אופי להנאה: האופן בו תכונות אישיות מעצבות את היכולת שלנו ליהנות ממוסיקה

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

כתבה נהדרת תמיר, אתה המלך!

נראה שיש לנו כאן סדרה שלמה של מאמרים שסובבים סביב אותו נושא: המוזיקה היא העיקר, ומי שעוסקים [גם] באיכות הסאונד ו/או [גם] בציוד ו/או [גם] ביקורתיים ו/או [גם] "נרגנים" באופן כללי, עוסקים בדברים משניים עד חולניים, ונהנים פחות מאוהב המוזיקה "האמיתי".

למה זה כל כך קריטי להוכיח את זה שוב ושוב מכל הזוויות, עם השקעה עצומה בלמצוא מחקרים וטיעונים ודוגמאות, ואחר כך עוד לפרסם את המחשבות והמסקנות האלה בפורום פומבי, ולהגן עליהן מול מי שיש להם השגות?

נראה לי שזה קשור לזה:
העובדה שהנושא "מטריד אותי עד כדי כתיבת מאמרים" אינה סימן שלילי, אלא להפך: סימן לכך שאני עצמי חי את המתח הזה מבפנים.
זה לא שלילי ולא חיובי, אבל בעליל מאוד חזק, וגם צורת הכתיבה אינה נייטרלית אלא נוקטת עמדה ערכית רוב הזמן, גם אם מוכחשת מדי פעם. זו לא הסתכלות אובייקטיבית לצורך מאמר תיאורטי כדי לגרום לטראפיק באתר, אלא שיש כאן מסר מאוד חזק וברור, אם כי אני לא בטוח לגבי מניעיו. אבל זה לא פורום פסיכולוגיה, אז לא לעניין לנתח את זה, אם כי זה מעלה שאלות. כבר זה אולי יותר מדי.

כתבה מעמיקה ואיכותית !
בסוף הכל מתחיל ממחשבות ודרך חיים חיובית

תמשיך ככה תמיר , תמיד מקצוען ומציג את הדברים בצורה אובייקטיבית ומקצועית

אם לא הייתי נרקסיסט, לא הייתי חושב שהמאמר מכוון אליי.

1770111142572.png

:)
מביא חברים חדשים, תמיר?

נראה שיש לנו כאן סדרה שלמה של מאמרים שסובבים סביב אותו נושא: המוזיקה היא העיקר, ומי שעוסקים [גם] באיכות הסאונד ו/או [גם] בציוד ו/או [גם] ביקורתיים ו/או [גם] "נרגנים" באופן כללי, עוסקים בדברים משניים עד חולניים, ונהנים פחות מאוהב המוזיקה "האמיתי".

למה זה כל כך קריטי להוכיח את זה שוב ושוב מכל הזוויות, עם השקעה עצומה בלמצוא מחקרים וטיעונים ודוגמאות, ואחר כך עוד לפרסם את המחשבות והמסקנות האלה בפורום פומבי, ולהגן עליהן מול מי שיש להם השגות?

עמיר, אתה מלך.

כתבה מעמיקה ואיכותית !
בסוף הכל מתחיל ממחשבות ודרך חיים חיובית

תמשיך ככה תמיר , תמיד מקצוען ומציג את הדברים בצורה אובייקטיבית ומקצועית

בוט?

לכל מי שחושב ש BASE זה בוט !!!
נרגנים למיניהם , תבינו שיש אנשים יצירתיים כמוני שקוראים את הכתבות של תמיר ונהנים מעומק , מקצועיות וסקירות מעניינות !

אני גם יצירתי בשמות שאני בוחר BASE
חומר למחשבה

התחלה טובה

מוקדש באהבה לתמיר:

האם שווה לכתוב על דברים שלא מבינים בהם?​

1770116614881.png

הקדמה: כשהביטחון העצמי מחליף ניסיון אמיתי​

יש ז’אנר חדש־ישן באינטרנט: לקחת תחביב של אנשים אחרים, להסתכל עליו מבחוץ, ולהסביר להם למה בעצם הם לא נהנים “נכון”. זה נוח. זה גם זול. כי להבין אודיו דורש עבודה — ולכתוב על “האופי של המאזין” דורש בעיקר מקלדת וביטחון עצמי.

הבעיה היא לא עצם הכתיבה. הבעיה היא ההעמדה: טון של סמכות, מונחים פסיכולוגיים מפוזרים, ורושם שמישהו סוף־סוף פתר את “התעלומה” של האודיופילים. ובסוף? מתברר שהמסתורין היחיד הוא איך אפשר לדבר בביטחון על מערכת שמע בלי להבין מה הופך אותה למספקת.

אודיופילים מבחוץ: קל לאבחן “אופי”, קשה לשמוע מערכת​

כשמישהו לא מכיר את התחום, הכי קל להסביר אותו דרך תכונות אופי: ביקורתיות, נוירוטיות, פרפקציוניזם, “חוסר שקט”. זה עובד יופי על הנייר, כי זה תמיד נכון במעורפל: כל בן־אדם יכול להיות לפעמים ביקורתי, וכל חוויה יכולה “להיהרס” אם מחפשים פגמים.

רק שיש פרט קטן: אודיופיליה היא לא “חיפוש פגמים” כעיקרון חיים. זה תחביב שמסתובב סביב הבדלים קטנים שנשמעים גדולים כשהכול יושב נכון. מי שמתרגל לתייג מאזינים מבחוץ מקבל תחושת עליונות נעימה:

• []הוא לא צריך להבין למה משהו נשמע פתאום פתוח/דחוס/קשה.
    [
    ]הוא לא צריך להכיר הקלטות, מאסטרינג, טופולוגיות מגבר, או מה עושה רמקול בחדר.
  • הוא פשוט “מפענח אישיות” — וזה, כמובן, יותר אלגנטי מללמוד אודיו.
כשמישהו בוחר להסתכל על התחביב דרך זכוכית פסיכולוגית, הוא גם חוסך את הדבר הכי לא נוח: להודות שהוא לא יודע מה לשמוע, איך לבדוק, ומה בכלל מגדיר תוצאה טובה.

הנדסת סאונד בסיסית: מה באמת נכנס לקובץ ומה יוצא מהרמקול​

כתיבה על אודיו בלי הבנה עמוקה היא כמו כתיבה על צילום בלי לצלם. אפשר, אבל יוצא הרבה פילוסופיה ומעט מאוד אמת.

כמה נקודות שבלעדיהן כל שיח נהיה סיפורי־לילה:

• []הקלטה ומאסטרינג הם “המוצר”. מערכת יכולה לחשוף בעיות — או להעלים אותן. בלי להבין את זה, כל טענה על “המאזין” היא קיצור דרך.
    [
    ]דינמיקה, קומפרסיה, עיוותים, תחומי תדר, תזמון — אלו לא מילים יפות. אלו הדברים שהאוזן מגיבה להם.
  • שרשרת שמע היא מערכת של פשרות. לפעמים שינוי קטן (מיקום, הגברה, מקור) מזיז את כל החוויה. מי שלא חי את זה, פשוט לא יודע איפה לחפש את ההסבר.
והקטע המצחיק? דווקא אודיופילים רציניים בדרך כלל הראשונים להגיד: “זה לא קסם, זה הנדסה.” פשוט הנדסה שמחוברת לחוויה.

מהמדידות ועד האוזן: איפה נתונים נגמרים וחוויה מתחילה​

יש שתי טעויות נפוצות אצל כותבים “חיצוניים”:
  1. להתייחס למדידות כאילו הן הכל.
  2. להתייחס לחוויה כאילו היא “רק בראש”.
בפועל, מי שבאמת מבין בתחום יודע לחיות עם המתח הזה: מדידות חשובות, אבל הן לא תמיד מספרות את כל הסיפור של איך זה נשמע בחדר מסוים, בעוצמה מסוימת, עם מוזיקה מסוימת, לאורך זמן. מצד שני, לומר “זה הכול פסיכולוגיה” זו דרך נוחה להימנע מלגעת בבעיות אמיתיות.

המבחן הפשוט: האם הכותב מסוגל לתאר בעיה באופן שמישהו אחר יכול לשחזר? אם כל מה שיש זה תיאורי אופי (“ביקורתי”, “נרגני”) במקום תיאור תופעה (“בום בתדר X”, “צרימה בעוצמות”, “איבוד עומק”), כנראה שאנחנו במאמר דעה — לא במאמר אודיו.

מילים יפות לא יישרו פאזה: למה פסיכולוגיה לא מחליפה כיול​

אפשר לכתוב עוד אלף מילים על “התמסרות לחוויה”, אבל בסוף — אם המערכת צורחת, מעייפת, או פשוט לא יושבת נכון, היא לא תפתור את עצמה בעזרת מיינדפולנס.

פסיכולוגיה יכולה להסביר למה אנשים שונים מגיבים אחרת. היא לא יכולה להחליף ידע שמוביל לתוצאה טובה. והניסיון למכור “אבחון אופי” כטיפול־על לאודיופילים מרגיש לפעמים כמו לעג מנומס:
“אתם לא צריכים לשפר מערכת — אתם צריכים לשפר את עצמכם.”
נחמד. גם מאוד נוח למי שלא יודע לשפר מערכת.

אחריות של כותב: מתי פרשנות הופכת לפסאודו־מומחיות​

יש הבדל בין כתיבה אישית לבין כתיבה שמעמידה עצמה כמדריכה את הקהילה. אם כותבים על תחביב טכני־חווייתי כמו אודיו, מינימום אחריות כולל:
  • []להפריד בין עובדות, השערות וטעם אישי.
  • []לא להשתמש במחקר פסיכולוגי כעלה תאנה כדי לכסות פערי ידע בתחום עצמו.
  • []לתאר הקשר: על מה האזינו, באיזו מערכת, באילו תנאים, ומה בדיוק נשמע.
    [
    ]להבין שהאודיופיל לא “מחפש פגמים” — הוא מחפש רגעים של אמת מוזיקלית בבית.
כשכותב לא מסוגל להציע שום דבר מעשי מעבר ל“תהיו פחות שיפוטיים”, הוא לא באמת כותב על אודיו. הוא כותב על אנשים, דרך אודיו. זה ההבדל.

הבנת, תמיר?!!!

פרק סיום: כותבי טכנולוגיה כלליים מול תחביב מערכות אודיו היי-אנד​

וכאן מגיעה השאלה המעניינת באמת: האם כותבי תוכן טכנולוגיים — כאלה שמתמחים במסכים, גאדג’טים, חומרת מחשב וסוללות — צריכים לכתוב גם על התחביב של בניית מערכות אודיו היי־אנד?

זה לא עניין של כבוד או “שער סגור”. זה עניין של התאמה. עולם האודיו הביתי הרציני לא מתנהל כמו סקירת סמארטפון:
  • []אין “מנצח” לפי דף מפרט.
  • []אין סטנדרט שימוש אחד — יש חדרים, טעמים, מטרות ופשרות.
  • המדד האמיתי הוא תוצאה שמחזיקה לאורך זמן, לא וואו של חמש דקות.
אפשר, כמובן, לכתוב. תמיד אפשר. השאלה היא האם יוצא מזה משהו מעבר לרעש.
ואם כל מה שיש לכותב זה יכולת לנסח יפה “הסברים” למי שנהנה “לא נכון” — אולי עדיף להשאיר את האודיו למי שבאמת יודע להביא אותו למקום שבו פשוט… שומעים, ומבינים למה זה חשוב.

----

איתי, באבא, צדקת.. זה אחושילינג AI. לקח לי לכתוב את השיט הזה... 5 דקות:
@itay123
וממה שאני רואה, ככל הנראה צ'אטגפט.

נערך לאחרונה ב:
לא. כי אני יודע שזה לא.

מוקדש באהבה לתמיר:

האם שווה לכתוב על דברים שלא מבינים בהם?​

צפה בקובץ המצורף 70668

הקדמה: כשהביטחון העצמי מחליף ניסיון אמיתי​

יש ז’אנר חדש־ישן באינטרנט: לקחת תחביב של אנשים אחרים, להסתכל עליו מבחוץ, ולהסביר להם למה בעצם הם לא נהנים “נכון”. זה נוח. זה גם זול. כי להבין אודיו דורש עבודה — ולכתוב על “האופי של המאזין” דורש בעיקר מקלדת וביטחון עצמי.

הבעיה היא לא עצם הכתיבה. הבעיה היא ההעמדה: טון של סמכות, מונחים פסיכולוגיים מפוזרים, ורושם שמישהו סוף־סוף פתר את “התעלומה” של האודיופילים. ובסוף? מתברר שהמסתורין היחיד הוא איך אפשר לדבר בביטחון על מערכת שמע בלי להבין מה הופך אותה למספקת.

אודיופילים מבחוץ: קל לאבחן “אופי”, קשה לשמוע מערכת​

כשמישהו לא מכיר את התחום, הכי קל להסביר אותו דרך תכונות אופי: ביקורתיות, נוירוטיות, פרפקציוניזם, “חוסר שקט”. זה עובד יופי על הנייר, כי זה תמיד נכון במעורפל: כל בן־אדם יכול להיות לפעמים ביקורתי, וכל חוויה יכולה “להיהרס” אם מחפשים פגמים.

רק שיש פרט קטן: אודיופיליה היא לא “חיפוש פגמים” כעיקרון חיים. זה תחביב שמסתובב סביב הבדלים קטנים שנשמעים גדולים כשהכול יושב נכון. מי שמתרגל לתייג מאזינים מבחוץ מקבל תחושת עליונות נעימה:

• []הוא לא צריך להבין למה משהו נשמע פתאום פתוח/דחוס/קשה.
    [
    ]הוא לא צריך להכיר הקלטות, מאסטרינג, טופולוגיות מגבר, או מה עושה רמקול בחדר.
  • הוא פשוט “מפענח אישיות” — וזה, כמובן, יותר אלגנטי מללמוד אודיו.
כשמישהו בוחר להסתכל על התחביב דרך זכוכית פסיכולוגית, הוא גם חוסך את הדבר הכי לא נוח: להודות שהוא לא יודע מה לשמוע, איך לבדוק, ומה בכלל מגדיר תוצאה טובה.

הנדסת סאונד בסיסית: מה באמת נכנס לקובץ ומה יוצא מהרמקול​

כתיבה על אודיו בלי הבנה עמוקה היא כמו כתיבה על צילום בלי לצלם. אפשר, אבל יוצא הרבה פילוסופיה ומעט מאוד אמת.

כמה נקודות שבלעדיהן כל שיח נהיה סיפורי־לילה:

• []הקלטה ומאסטרינג הם “המוצר”. מערכת יכולה לחשוף בעיות — או להעלים אותן. בלי להבין את זה, כל טענה על “המאזין” היא קיצור דרך.
    [
    ]דינמיקה, קומפרסיה, עיוותים, תחומי תדר, תזמון — אלו לא מילים יפות. אלו הדברים שהאוזן מגיבה להם.
  • שרשרת שמע היא מערכת של פשרות. לפעמים שינוי קטן (מיקום, הגברה, מקור) מזיז את כל החוויה. מי שלא חי את זה, פשוט לא יודע איפה לחפש את ההסבר.
והקטע המצחיק? דווקא אודיופילים רציניים בדרך כלל הראשונים להגיד: “זה לא קסם, זה הנדסה.” פשוט הנדסה שמחוברת לחוויה.

מהמדידות ועד האוזן: איפה נתונים נגמרים וחוויה מתחילה​

יש שתי טעויות נפוצות אצל כותבים “חיצוניים”:
  1. להתייחס למדידות כאילו הן הכל.
  2. להתייחס לחוויה כאילו היא “רק בראש”.
בפועל, מי שבאמת מבין בתחום יודע לחיות עם המתח הזה: מדידות חשובות, אבל הן לא תמיד מספרות את כל הסיפור של איך זה נשמע בחדר מסוים, בעוצמה מסוימת, עם מוזיקה מסוימת, לאורך זמן. מצד שני, לומר “זה הכול פסיכולוגיה” זו דרך נוחה להימנע מלגעת בבעיות אמיתיות.

המבחן הפשוט: האם הכותב מסוגל לתאר בעיה באופן שמישהו אחר יכול לשחזר? אם כל מה שיש זה תיאורי אופי (“ביקורתי”, “נרגני”) במקום תיאור תופעה (“בום בתדר X”, “צרימה בעוצמות”, “איבוד עומק”), כנראה שאנחנו במאמר דעה — לא במאמר אודיו.

מילים יפות לא יישרו פאזה: למה פסיכולוגיה לא מחליפה כיול​

אפשר לכתוב עוד אלף מילים על “התמסרות לחוויה”, אבל בסוף — אם המערכת צורחת, מעייפת, או פשוט לא יושבת נכון, היא לא תפתור את עצמה בעזרת מיינדפולנס.

פסיכולוגיה יכולה להסביר למה אנשים שונים מגיבים אחרת. היא לא יכולה להחליף ידע שמוביל לתוצאה טובה. והניסיון למכור “אבחון אופי” כטיפול־על לאודיופילים מרגיש לפעמים כמו לעג מנומס:
“אתם לא צריכים לשפר מערכת — אתם צריכים לשפר את עצמכם.”
נחמד. גם מאוד נוח למי שלא יודע לשפר מערכת.

אחריות של כותב: מתי פרשנות הופכת לפסאודו־מומחיות​

יש הבדל בין כתיבה אישית לבין כתיבה שמעמידה עצמה כמדריכה את הקהילה. אם כותבים על תחביב טכני־חווייתי כמו אודיו, מינימום אחריות כולל:
  • []להפריד בין עובדות, השערות וטעם אישי.
  • []לא להשתמש במחקר פסיכולוגי כעלה תאנה כדי לכסות פערי ידע בתחום עצמו.
  • []לתאר הקשר: על מה האזינו, באיזו מערכת, באילו תנאים, ומה בדיוק נשמע.
    [
    ]להבין שהאודיופיל לא “מחפש פגמים” — הוא מחפש רגעים של אמת מוזיקלית בבית.
כשכותב לא מסוגל להציע שום דבר מעשי מעבר ל“תהיו פחות שיפוטיים”, הוא לא באמת כותב על אודיו. הוא כותב על אנשים, דרך אודיו. זה ההבדל.

הבנת, תמיר?!!!

פרק סיום: כותבי טכנולוגיה כלליים מול תחביב מערכות אודיו היי-אנד​

וכאן מגיעה השאלה המעניינת באמת: האם כותבי תוכן טכנולוגיים — כאלה שמתמחים במסכים, גאדג’טים, חומרת מחשב וסוללות — צריכים לכתוב גם על התחביב של בניית מערכות אודיו היי־אנד?

זה לא עניין של כבוד או “שער סגור”. זה עניין של התאמה. עולם האודיו הביתי הרציני לא מתנהל כמו סקירת סמארטפון:
  • []אין “מנצח” לפי דף מפרט.
  • []אין סטנדרט שימוש אחד — יש חדרים, טעמים, מטרות ופשרות.
  • המדד האמיתי הוא תוצאה שמחזיקה לאורך זמן, לא וואו של חמש דקות.
אפשר, כמובן, לכתוב. תמיד אפשר. השאלה היא האם יוצא מזה משהו מעבר לרעש.
ואם כל מה שיש לכותב זה יכולת לנסח יפה “הסברים” למי שנהנה “לא נכון” — אולי עדיף להשאיר את האודיו למי שבאמת יודע להביא אותו למקום שבו פשוט… שומעים, ומבינים למה זה חשוב.

----

איתי, באבא, צדקת.. זה אחושילינג AI. לקח לי לכתוב את השיט הזה... 5 דקות:
@itay123
וממה שאני רואה, ככל הנראה צ'אטגפט.
מעניין לקרוא תגובה ארוכה כל כך, ורגשית כל כך, למאמר שעוסק בדיוק במנגנון שבו תגובת יתר מחליפה הקשבה.
במיוחד כשמסתכלים על הרצף:

תחילה ניסית לבטל לגיטימיות של כותבים אחרים באמצעות טענה שהם בוטים, לא באמת אנשים שמביעים דעות, ולכן לא באמת ראויים לדיון.
וכשמתברר שהם כן עונים, חושבים, ועומדים מאחורי דבריהם, מתרחשת תפנית: אתה עובר לתגובה ארוכה, מבולבלת ורגשית, שמנסה בדיעבד לבסס סמכות ולהחזיר שליטה.

לא נדרש מאמץ מיוחד כדי לשים לב שבמקום שתתמודד עם הטענות שבמאמר, אתה מנסה באופן כושל לייצר נרטיב אלטרנטיבי, כזה שבו הכותב לא מבין, פסיכולוג חובבן, ואילו אתה ניצב כשומר הסף של האודיו וההנאה ממנו.

זה דפוס מוכר. כשמשהו נוגע בזהות פגומה, כשאתה מבין שהתחביב שהשקעת בו זמן, כסף, אגו וסיפור עצמי אותו פרסת לאורך השנים כאן, קל לך יותר להגן על הטריטוריה שלך מאשר לבדוק אם אולי פגעתי בנקודה מדויקת, כואבת ומתסכלת.

המאמר לא טען שאודיופילים נהנים באופן שגוי, ובוודאי לא ניסה ללמד אף אחד איך לכייל מערכת.
הוא כן הציע מחשבה שכנראה גרמה לך חוסר נוחות עד כדי פלצות: שלפעמים הבעיה לא בציוד שהחלפת, אלא באופן שבו אתה ניגש להקשיב, ובנטייה שבולטת כאן לנסות להפוך מאמר שכנראה חרך לך את העור.

התגובה שלך, עם כל הניסיון להחזיר את הדיון לידע טכני, למונחים ולסמכות, עושה דבר אחד ברור:
היא לא מפריכה את הטענה, אלא מוכיחה אותה.

מי שבטוח בהנאה שלו, לא צריך להגן עליה דרך ביטול של אחרים.
ומי שמגיב בכזו עוצמה לטקסט שעוסק בביקורתיות — אולי מגיב פחות לטקסט, ויותר למה שהוא זיהה בו על עצמו.

לפעמים מאמר לא טועה, אלא פשוט פוגע בדיוק במקום שלא רצינו שיגעו בו. ובמקרה שלך נראה שזה כאב. מאד.
אל דאגה, הקהילה הזו נמצאת כאן לתמוך בך, גם ברגעים פחות נעימים.

גם בן אדם עם דיסק אחד באוסף
יכול להנות לא פחות מאף אחד אחר בפורום מהדרך אל הצליל/גרף/יופי השואף למושלם 'לטעמו'
לדרך עצמה יכולה להיות משמעות רבה עבור אנשים. גם בלי קשר למוסיקה עצמה.
מה באמת הקטע לאבחן בביקורתיות סיפוק שכל אחד בדרכו שלו מקבל.
.

בסוף הדיון נראה לי שנברך מספר לא מבוטל חברים חדשים :) ברכות!

אני לא חדש,
שכחתי ססמא של היוזר shay7629
וכבר אין לי את התיבת מייל פעילה לשחזור.
אין לזה משמעות עבורי, אמשיך עם היוזר הזה.
שי

מעניין לקרוא תגובה ארוכה כל כך, ורגשית כל כך, למאמר שעוסק בדיוק במנגנון שבו תגובת יתר מחליפה הקשבה.
במיוחד כשמסתכלים על הרצף:
התגובה הרגשית נכתבה ב- AI, כן? אתה מבין את זה? לשלוח לך את הפרומפט?
תחילה ניסית לבטל לגיטימיות של כותבים אחרים באמצעות טענה שהם בוטים, לא באמת אנשים שמביעים דעות, ולכן לא באמת ראויים לדיון.
וכשמתברר שהם כן עונים, חושבים, ועומדים מאחורי דבריהם, מתרחשת תפנית: אתה עובר לתגובה ארוכה, מבולבלת ורגשית, שמנסה בדיעבד לבסס סמכות ולהחזיר שליטה.
אה? אני לא טענתי שאף אחד הוא בוט. אני רק טענתי שמישהו פתח חשבון - אתמול - והגיב אך ורק למאמר החדש והנוצץ שלך. תהיית הבוט היא לא שלי.
לא נדרש מאמץ מיוחד כדי לשים לב שבמקום שתתמודד עם הטענות שבמאמר, אתה מנסה באופן כושל לייצר נרטיב אלטרנטיבי, כזה שבו הכותב לא מבין, פסיכולוג חובבן, ואילו אתה ניצב כשומר הסף של האודיו וההנאה ממנו.
בוא, קבל עוד נקודת יציאה לשיח בונה - תן לי בבקשה דוגמא לטענה אחת שאתה טענת במאמר שלך, שאני לא התייחסתי אליה.

זה דפוס מוכר. כשמשהו נוגע בזהות פגומה, כשאתה מבין שהתחביב שהשקעת בו זמן, כסף, אגו וסיפור עצמי אותו פרסת לאורך השנים כאן, קל לך יותר להגן על הטריטוריה שלך מאשר לבדוק אם אולי פגעתי בנקודה מדויקת, כואבת ומתסכלת.
יש לי נקודה כואבת ומתסכלת מאד עכשיו וזאת האקוסטיקה. המערכת שאהבתי, שלא נגעתי בה שנים ורק שמעתי בה מוסיקה, נשמעת לי אגרסיבית ובוצית. אני אטפל בזה, ואז אולי אוכל להגיב למאמרים שלך בצורה ... רופסת יותר.

המאמר לא טען שאודיופילים נהנים באופן שגוי, ובוודאי לא ניסה ללמד אף אחד איך לכייל מערכת.
הוא כן הציע מחשבה שכנראה גרמה לך חוסר נוחות עד כדי פלצות: שלפעמים הבעיה לא בציוד שהחלפת, אלא באופן שבו אתה ניגש להקשיב, ובנטייה שבולטת כאן לנסות להפוך מאמר שכנראה חרך לך את העור.

התגובה שלך, עם כל הניסיון להחזיר את הדיון לידע טכני, למונחים ולסמכות, עושה דבר אחד ברור:
היא לא מפריכה את הטענה, אלא מוכיחה אותה.
@itay123 , אני אומר לך - גם התגובה הזאת נכתבה עם AI. לפי דעתי יש לתמיר פשוט AGENT ששולף את השרשור ומגיב במקומו. זה מעניין.

מי שבטוח בהנאה שלו, לא צריך להגן עליה דרך ביטול של אחרים.
ומי שמגיב בכזו עוצמה לטקסט שעוסק בביקורתיות — אולי מגיב פחות לטקסט, ויותר למה שהוא זיהה בו על עצמו.

לפעמים מאמר לא טועה, אלא פשוט פוגע בדיוק במקום שלא רצינו שיגעו בו. ובמקרה שלך נראה שזה כאב. מאד.
אל דאגה, הקהילה הזו נמצאת כאן לתמוך בך, גם ברגעים פחות נעימים.
הנה עוד דוגמא ללמה ככל הנראה זה AI. יש חזרה על אותו טיעון בכמה וכמה נוסחים.

תמיר, כבוד. אם תרצה שאעזור לאמן את הסוכן שלך, דבר איתי בפרטי, אשלח לך הצעת מחיר.

גם בן אדם עם דיסק אחד באוסף
יכול להנות לא פחות מאף אחד אחר בפורום מהדרך אל הצליל/גרף/יופי השואף למושלם 'לטעמו'
לדרך עצמה יכולה להיות משמעות רבה עבור אנשים. גם בלי קשר למוסיקה עצמה.
מה באמת הקטע לאבחן בביקורתיות סיפוק שכל אחד בדרכו שלו מקבל.
.
אם אני מבין אותך נכון, אתה טוען שעבורך להיות אודיופיל זה להשתמש במוסיקה כדי לנתח סאונד?

אני אומר לך - גם התגובה הזאת נכתבה עם AI. לפי דעתי יש לתמיר פשוט AGENT ששולף את השרשור ומגיב במקומו. זה מעניין.
אתה ממשיך לעשות בדיוק את מה שעליו המאמר דיבר, רק שעכשיו זה כבר שקוף.

במקום להתייחס לטענה המרכזית, אתה עובר לעיסוק בזהות הכותב, בכלי הכתיבה, בסגנון, ובשאלה אם זה AI או לא. כל דבר, רק לא השאלה עצמה.

והשאלה הייתה פשוטה מאוד:
האם ייתכן שחלק מהחוויה, גם באודיו, מוכתב לא רק ממה שיוצא מהרמקול, אלא מהאופן שבו המאזין ניגש להקשבה?

שים לב מה לא עשית עד עכשיו:
  • לא הפרכת מחקר אחד.
  • לא התמודדת עם הטענה שביקורתיות כרונית פוגעת בהנאה.
  • לא הסברת למה הפסיכולוגיה לא רלוונטית לחוויה אסתטית.
במקום זה בחרת לטעון שאני "לא מבין באודיופיליה", כאילו זה כשלעצמו מפריך טענה על נפש האדם. זה לא.
זה רק מחליף דיון אחד באחר. זה אולי נוח יותר לך, בעיקר פחות מאיים עליך.

מעניין הוא שאתה אפילו מודה שיש לך עכשיו חוויה של תסכול, אגרסיביות ועייפות מהמערכת.
ואיכשהו, גם אז, לא עולה בדעתך האפשרות שהחוויה היא לא רק פונקציה של ציוד, אלא גם של מצב תודעתי.
וזה בדיוק הפרדוקס שעליו נכתב המאמר.

אתה לא חייב להסכים איתי.
אבל כל עוד אתה עונה על מי אני במקום על מה נטען, אתה לא מנהל דיון, אלא מגן על הטריטוריה שלך, כאילו היו אלה מפעלי הזיקוק שעד לא מזמן נשקפו מבעד לחלונך.

וזה בסדר.
רק אל תבלבל בין הגנה להפרכה.

אני מבין שהמאמר הזה לא טעה במקרה שלך, אלא פגע בול בפוני, במקום שלא רצית שיגעו. וזה לא רק כואב לך אלא גם שורף. מאד.
כפי שכתבתי, נתמוך בך, גם ברגעים הקשים.

ואגב, הסיפור עם הסוכן AI, זו המחמאה הכי גדולה שיכולת לתת לי. זה בערך כמו להחמיא לבחורה שהיא לא נראית מאופרת. תשאל את נמר.

בסוף הדיון נראה לי שנברך מספר לא מבוטל חברים חדשים :) ברכות!
זו תופעה ידועה. הרוב המוחלט של האנשים שקוראים בפורומים ואתרים, בכלל לא כותבים בו ולרוב גם לא רשומים אליו.
זה נקרא כלל ה- 90 9 1
90% הם קוראים שבכלל לא מגיבים
9% מגיבים מדי פעם
ורק אחוז אחד מגיבים באופן תדיר.

לכן, זה לגמרי טבעי שכשמאמר או דיון נוגעים בנקודה חדשנית, שמייצרת עניין יוצא מהכלל, חלק מהקוראים שקראו כדרך אגב, בוחרים עכשיו לראשונה להירשם ולהגיב.

מי שקורא להם בוטים, מגיב בעיקר מבורות.

עדיף פורום שמושך קוראים חדשים ומעודד אותם לדבר, מאשר כזה שסגור רק למעגל מצומצם של כותבים קבועים, שחלקם משתלטים על השיח וגורמים לאחרים לטעון שלא יכתבו כאן יותר.

אם אני מבין אותך נכון, אתה טוען שעבורך להיות אודיופיל זה להשתמש במוסיקה כדי לנתח סאונד?
ממש לא.
הדרך שלי שונה לגמרי מהדוגמא שהעלתי.

לקחתי מקרה די קיצוני שספק אם קיים רק בשביל להביע עצמי בכך שכל דרך שפלוני בוחר היא שלו ולא של אף אחד אחר,

אני מייחס חשיבות תת אפסית להגדרות עצמיות שכל אחד מלביש על עצמו או/ו על אחרים.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור