החל סבב האזנה לרמקולים.

• פותח הנושא פותח הנושא kyroz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
95
נקודות
28
תקציב: עד 20 אלף ש"ח
יעד: שיהיה צלול, חד, מפורט כמו הפוקאלים הנוכחיים, אך עם טיפה יותר "חום" וכיפיות,
מאז שנוספו הM2TECH EVO + PS הסאונד מפורט, גדול ולא נעים לאוזן.

הכל התחיל מאז ששמעתי את האלקטרה 1038be, קיבלתי צביטה וליטוף בלב, והתחלתי לפזול.
רציתי 1028be, אך חדשים עולים 30K ש"ח שזה כבר כולל טרייד-אין מהפוקאלים הנוכחיים.

את סבב האזנה התחלתי אצל דני בכור, בחור מקסים, מיוחד.. שהזמין אותי לשמוע מוסיקה (במלים האלו).
לקחתי איתי את הPeachtree Audio Nova האהוב, ונסעתי לצפון תל אביב.
התחלנו עם Coincident Total Eclipse MK2 העצומים, עם סאונד מפורט, ענק ועמוק, אך עדיין דומה מדיי לפוקאלים שלי.
עברנו ל Sonus Faber Guarneri Memento, נראים כמו פסלים, אני פחות אהבתי את כל עניין השרוכים, קצת פלצני מדיי עבורי, אבל הסאונד היה כל כך כיפי, עמוק.. טיפה חם מדיי והטוויטר בכלל לא חד, לכן חשבתי פעמיים למרות שמבחינה תקציבית הם התאימו.
לבסוף שמעתי את ה Audio Physic Virgo 3, שהוא ללא ספק, כמו שגם דני ציין, שילוב בין 2 הרמקולים הנ"ל... בהחלט רמקולים מעולים, אך עדיין לא הרגשתי שישנה קפיצת מדרגה מספקת.

היום המשכתי את הסיבוב.
נסעתי ל"עלית אודיו", לצערי גמליאל, הבעלים לא היה נוכח, אך קיבלתי אחלה של הדגמה מבחור שהיה שם בשם ניב, שקצת הסתבך אך בסוף הצליח להשמיע לי את המתמודדים מבית קבאס,
אני לא בטוח אם זה היה EGEA או IROISE, אך הסאונד היה מצוין... חם יותר מהפוקאל, מפורט...
הם אומנם לא קיבלו בברכה את המגבר שלי, כנראה שה80W שלו לא בדיוק אמיתיים כצפוי, לא נורא, כל הוואטיים הראשוניים מדהימים בהחלט.
בכל מקרה, גם כאן לא הרגשתי שישנה קפיצה מספקת מהפוקאל.
ניב רצה להדהים אותנו, והכניס אותנו לחדר בו נמצאו ה-Pacific 3, רמקולים שמתומחרים בכ-100K+ ש"ח.... והתוצאה הייתה בהתאם... מרגשת, נכונה... סוחפת וכיפית בצורה כזו שניתן היה להשאר שם זמן רב, אך מן הסתם.... המחיר.
8r5l5h.jpg

1r6f6o.jpg

המשכנו הלאה ל"סטריאו סטאר".
שם פגש אותנו בחור נחמד מאוד בשם עוזי, ששמח לעזור ועשה הכל בחיוך, למרות שאפילו לא קבעתי פגישה.
התחלנו עם הסטודיו 100 של פרדיים, וGLE 490 (אם אני זוכר נכון) של CANTON, שנשמעו מצוין - הקנטון יותר נעימים לדעתי.

אומנם תנאי ההאזנה לא היו אידיאליים, אך עוזי עשה מאמצים והכניס גם את הSignature S8 של פרדיים לחדר היחסית קטן, הביא נגן CD של רוקסן, אני הבאתי מהאוטו את הפיצ'טרי החמוד שלי,
וכאן כבר היו דמעות.... ממש רציתי לקום וללכת, לא חושב שאשמע איי פעם משהו כל כך נקי, טהור... אמיתי, מלטף ועוטף כמו הרמקול הזה...

9p7e3c.jpg

המסע אמור להגמר כשאני כותב מלים כאלו על רמקול, אני מניח
מה שעוצר אותי הוא המחיר, ההזדמנות שנתנה לי היא על הגימור האדמדם (שלא מתאים כלל לסלון שלי), ואם ארצה חדש, אצטרך להוסיף 10K+

מה גם, שלפני כמה חודשים נמכרו בלוחות זוג כזה בסביבות ה14K ש"ח....... כואב לי הלב לרכוש ביותר, מה גם שתמיד חשבתי שהרמקול הבא יהיה האלקטרה.
אז לבינתיים, לפני שאעשה צעד... אמשיך במסע האזנות, לא נשארו עוד הרבה מתמודדים מבחינתי - אשמח לחוות דעת מכם.

נ.ב. - ברגעים אלו ממש המגבר החמוד (שנמצאה אצלו בעיית זמזום קלה) בתיקון \ שדרוג אצל יאיר פורמן, מי יודע... אולי הוא יוכל להיות אפילו יותר טוב.
אצל יאיר שמעתי את ה-L'estre Harmonico... מדפיים מדהימים, חמים.... בהחלט רמקולים שניתן לחיות איתם בכיף, לא ברור לי איך במחיר שלהם אנשים פוזלים לצדדים בכלל.

סלחו לי על המלים הפלצניות, גם pacific 3.... גם signature s8.... יותר מדיי רגשות :O

נערך לאחרונה ב:
רמקול נוסף שכדי לך לבדוק הוא אדיג'יו של אקוסטיק זן - יש לו טיווטר ריבון שלדעתי יתאים למה שאתה מחפש
חייתי עם רמקול כזה כמה שנים טובות

ממליץ לך לקפוץ שוב שגמליאל נמצא.
יש לו סבלנות נדירה שראויה להערכה.
תן לו הזדמנות להבין מה אתה מחפש ולתת עבודה, לדעתי זה שווה.

אם במונטורים משובחים עסקינן!!!
חובה לבדיקה DeVORE FIDELITY - 3XL
לא שמעתי את הרמקול מודה, אך מהכירות קרובה עם החברה(החזקתי דגם בעבר שנקרא SUPER 8) כעט עם הרמקול הגדול יותר, אני חושב שאתה צריך לתת להם האזנה!!!אל תפספס אותו
מתאימים בול לתקציב שלך לדעתי...

kyroz
להלן המלצתי, לך תקשיב לפארדיים עוד פעם, אבל הפעם תשקיע חצי יום
אם עדיין יגרום לך לדמעות, תקנה ואל תחשוב פעמיים!
עדיף לבכות על המינוס שנכנסת, מאשר לקנות פשרה ואחר כך לבכות כל הזמן שהתפשרת
מינוס חולף, הרגשת פספוס נשארת הרבה זמן!

יפה.
אני חושב שיש עוד כמה רמקולים שאתה יכול לשמוע.
אני חושב שאתה צריך רמקול נציל.
ואני מופתע שב20K הקנטון היחיד ששמעת היה ה409 שהוא רמקול אמצע שלהם.
מה עם וונטו, קאראט ורפרנס?

תמשיך להקשיב.

אגב אם ה signeture 8 כבד עליך לך על ה-6
אם אין לך חדר גדול מאד ייתכן שה-6 יהיה קניה נכונה יותר מבחינת התאמה ותוצאה
לא צריך לרוץ תמיד לדגם הגדול יותר- חייבים להתאים לחלל
אני מניח שה-6 יהיה זול יותר וקל יותר להשגה עבורך

kyroz כתב: "וכאן כבר היו דמעות.... ממש רציתי לקום וללכת, לא חושב שאשמע איי פעם משהו כל כך נקי, טהור... אמיתי, מלטף ועוטף כמו הרמקול הזה..."
אם רק תשמע - אתה תשמע, ועוד איך תשמע.

שתי שאלות: עם איזו מוזיקה אתה שומע אותם?
מה כל הרמקולים האלה עושים חוץ מאשר "טהור", "כייפי" "עמוק", "טיפה חם מדיי", "צביטה וליטוף בלב". כלומר: איך הם עושים את העבודה שלהם (דינמיות, במה, מיקום, הפרדה ועוד כמה פרמטרים כאלה)?

יש לך עוד הרבה דרך לעבור (אם תרצה כמובן) - יש יבואנים וותיקים וטובים כמו עופר שחורי, איל פור, ערן פוגל וכו'.

אני הייתי בביקור אצל שני חדשים\וותיקים (מוותיקי הענף שמייבאים היום מוצרים חדשים ומעניינים) - גבי מסאונדקווסט וברוך מביגי'-סאונד, ולשניהם יש אופציות מעניינות מאד שיפתיעו אותך באיכות ובמחיר. שווה לנסות !
http://www.soundquest.co.il/
http://www.bg-sound.co.il/

היי נבו בתמונה זה לא EGEA ולא IROISE הרמקול בתמונה זה CABASSE MAJORCA ב: חבל לשמוע שגמליאל לא היה שם ב : מכל מה שראיתי שכתבו סורי לפי דעמי הוא אוכל את כולם שמעת שמעת את הפסיפיק זה מספיק . קבל תיקון זה CABASSE IROISE 3 http://www.google.co.il/imgres?q=ca...&w=545&h=814&ei=gJsRUMfQJon1sgaR8ICwCA&zoom=1

אני בהחלט אשמע עוד לפני החלטה כלשהי,

אני אבקר בסאונדקווסט לשמוע PIEGA, PMC וספנדור,

לא יודע אם אגיע לירושלים, האמת שאין שם משהו שקורץ יותר מדיי... אולי EgglestonWorks של ארמה, אבל הבנתי שהם דורשים הגברה קצת יותר רצינית ממה שיש לי, ואני לא מתכנן להחליף הגברה בקרוב, במיוחד לא אחרי ששמעתי מה המגבר מוציא מרמקולים נצילים..

אני חייב לומר שהפרדיים אכן היה מדהים, אבל התנאים לא היו אידיאליים, הבמה לא הייתה הכי מפוקסת, נוטה לצד שמאל, אך עמוקה מאוד, לא יודע לגבי הפוקוס... בכל מקרה בגלל שלא קבעתי פגישה מסודרת לא יכולתי לשמוע אותם בחלל הגדול ב"סטריאו סטאר"..
האמת, עכשיו שאני חושב עליהם, אני מפחד מאוד שמה ששמעתי זה שוב WOW ראשוני שיש מצב שימאס, כמו עם הפוקאל... אני אצטרך לשבת להאזין להם כמו שצריך... עוזי אמר לי שהוא מוכן להשאיל לי אותם הביתה להאזנה במידה ואגיע לשלב ההחלטה הסופית.

במה מעולה מצאתי ב-L'estro Harmonico שנמצאים למכירה אצל יאיר פורמן, אבל הסאונד היה חם מדיי לטעמי, למרות שטוענים שהם נייטרליים... יש מן "הילה" כזו סביב הצליל שהזכירה לי מאוד הרבת' \ רוג'רס.. זה בדרך כלל בא על חשבון הפירוט... בכל מקרה רמקול מעולה וכזה שאפשר לחיות איתו בכיף... אני מחפש משהו טיפה יותר "משוגע" נניח, ושיהיה לא פחות טוב מהפוקאל הנוכחיים בקולנוע ביתי.

חשבתי קצת והגעתי למסקנה שנראה לי שבכלל הבעיה אצלך היא במגבר.
שמעת את הרמקול שלך עם מגבר אחר?

שים לב .
הרמקול שלך הוא רמקול עם עכבה שמשתנה מ 8 ל 4.3 אוהם.
הוא צריך 130WRMS כדי לעבוד טוב , ומחזיק פיקים עד 200W.

המגבר לעומת זאת הוא 80W ב 6 אוהם! לא מצאתי את הנתון שלו ב 8 אוהם.
מה שאומר כנראה שלא יעזור מה אתה נותן מעט מדיי זרם ומתח לרמקול שלך.

כדי לסדר לך את האוזן, PEACHTREE מציעים את המגבר הזה עם רמקול מדף 6 אוהם שצריך 40-150W.

הנצילות של הרמקול שלך לא בשמיים, זה לא 93dB ומעלה.
וזה גם קרוס 2.5WAY . מה שאומר שיחידת המיד שלך עובד עד למטה . כלומר יותר כח.

לפי התיאורים שלך מה שאני מבין זה שאתה כן מעלה את החוגה מעלה. מה שגורם לכך שאתה ממקסם את כל מה שיש למגבר לתת לך.

מניסיון עם רמקולים וגם עם הטוויטר של פוקאל, אתה לא נותן מספיק כח בשביל שהרמקול ישאר מאוזן.

מה שהייתי במקומך מנסה זה לחזור לארמה ולבקש ממנו לשמוע את ה
Grand Integrated של אודיו נובה.
אני מעריך שיש להם אותה חתימה סאונד ויש להם אותם דברים בפנים.

אם עם מגבר כזה הרמקול שלך עדיין ישמע לא מתאים אז זה באמת הרמקול.

אורי.

נערך לאחרונה ב:
השילוב של המגבר שלי עם הפוקאל זו התוצאה הכי טובה ששמעתי עם הרמקולים,
וניסיתי קרוב ל10 מגברים שונים, העניין הוא שהרמקול עצמו פשוט לא מאוזן, ה816v רמקול משוגע לגמריי, בקולנוע ביתי זה אפילו ייתרון, במוזיקה זה מספק WOW ראשוני, אבל מעייף מעט לסגנונות שאני שומע,

לגבי ה- Grand Integrated של Peachtree Audio (ולא אודיו נובה, ככל הנראה התבלבלת),
מדובר ככל הנראה במגבר מעולה, אבל עם Ice Power, הגברה דיגיטלית...
כשאני חיברתי בל קנטו C5I לפוקאל (שהוא גם עם הגברה דומה), הסאונד היה פשוט לא טוב.

לגבי הווליום, אני מגיע לפחות מחצי ממה שהמגבר מציע....
הוא הזיז בצורה מדהימה את הפרדיים S8... עד כדי כך שעוזי מסטריאו-סטאר הכניס מישהו להתרשם מהרמקול...

עריכה: שכחתי לציין, רוב הרמקולים ששמעתי בסגנון שאני מחפש (שהוא דומה סה"כ לסגנון הפוקאל) עד 20,000 ש"ח לחדש, פשוט לא מהווים קפיצת מדרגה משמעותית מהתוצאה של ה-816v בשילוב הסאב (REL R528) שבביתי, אז אני מניח שזה בהחלט ממחיש כמה אנשים מעריכים לא נכון את ה816, אני מחליף כיוון שהדרישות השתנו, בעבר המערכת הורכבה עבור קולנוע ביתי, בשילוב 7.1... כרגע אני שומע יותר סטריאו: ג'אז, רוק עדין, שזה דיי מנוגד ל-816, עם כמה שהם ורסיטליים.

נערך לאחרונה ב:
איך את המודד את החצי.
באיזה מקום המגבר מתחיל לעוות?
יש לי ניסיון לא קטן עם הטוויטרים האלו של פוקאל ושמעתי הרבה פעמים את הרמקולים.
מניסיון, מגבר לא מתאים מוציא את הרמקולים האלו מאיזון.
איזה 10 מגברים שמעת עם הרמקול?
האם יכול להיות שהכבילה שלך לא מתאימה? יכול להיות השחדר הוא זה שעושה לך "רמקול משוגע"?

אני מת על הטוויטר, הוא מדהים לגמריי, בטח לא "מנסר" כמו שכולם קוראים לו כשמשלבים לו הגברה נכונה, הוא מספק צליל צלול כמו ששום רמקול לא סיפק, רק הפרדיים התעלה, וזה דיי הגיוני בהתחשב בעובדה שמדובר בטוויטר בריליום תוצרת פוקאל (מהגרסא הראשונה, עכשיו יש כבר שנייה או שלישית אם אני לא טועה).

הרמקול לא מאוזן, לי זה לא הפריע יותר מדיי עד הזמן האחרון, שהדרישות שלי מהרמקול השתנו...

המגברים ששמעתי
Musical Fidelity M3i
Cambridge Audio 650A
Audiolab 8200
Jolida 301RC
Jolida 1704RC
Micromega IA-100
Micromega IA-400
Bel Canto C5i

הפיצ'טרי התעלה על כולם בהפרש ניכר, רק הג'ולידות היו כאלה שאפשר לחיות איתם, אבל לא הציעו מה שהפיצ'טרי הציע.

לגבי כבילה, עברו אצלי הכבלים הבאים:
Nordost Flatline
VDH CS122
VDH D352
Straightwire Virtuoso 1
כבל נחושת סטנדרטי 2.5 מ"מ וכרגע 4 מ"מ

מבין כולם הסטרייטווייר הוא העדין מכולם, חילק את הסאונד לסוג של 2 שכבות, צליל הסולן והמוזיקה מסביב (סלח לי על צורת הכתיבה, אני לא מהאנשים שיודעים להפריד בין המיד, למיד-היי וכד', אני פשוט אומר מה שאני שומע).
הVDHים נתנו סוג של "נצנוץ" לגבוהים, באס מעודן וטוב ברמה הנכונה.
הנורדוסט היה קצת "סתום" ומסורס, מתאים למי שבא לו לסרס לגמריי רמקול משוגע,
הנחושת סטנדרטיים, עם באס שמן ומודגש, כל הפרטים מגיעים באותה שכבה כמעט - מעייף משהו.

אני אגיד לך את האמת.
אולי המיקרומגה 400 והבל קנטו הם מגברים ברמה של הרמקול הזה.

הייתי מנסה כמה מגברים באזור ה 15 אלף לפני שאני ממשיך.

יש מספיק מגברים בקטגוריה.

אגב , וחשוב להגיד ICE POWER ומגבר דיגיטלי שאתה מכיר הן חיות שונות לגמריי.

אגב המיקרומגה עושים אחלה לפוקאל. שמעתי בעצמי.

מה שכן, הייתי מנסה NAIM .

אני חושב שלחפש עכשיו רמקול דווקא עם טוויטר בריליום כי זה כזה קריטי...לא יודע.
יש גם מספיק טוויטרים טובים כמו הבריליום , זה סתם התקעות על רעיון.

אני חושב שלחפש עכשיו רמקול דווקא עם טוויטר בריליום כי זה כזה קריטי...לא יודע.
יש גם מספיק טוויטרים טובים כמו הבריליום , זה סתם התקעות על רעיון.

אפשר להגיד כי הטוויטר זה לא הכל.. אבל לטעמי, באוטופיה יש את הטוויטר הכי חלומי ששמעתי

לדעתי הטוויוטר של גריפון הלבן עולה עליו. בתערוכה שמעתי אחד מדהים אבל לא מצליח לשים את האצבע מי זה היה. אני צריך לעבור על התמונות להזכר..

המיקרומגה היו רעים, סירסו את הרמקול ולא השאירו שום דבר מהאופי שלו...

לדעתי הטוויוטר של גריפון הלבן עולה עליו. בתערוכה שמעתי אחד מדהים אבל לא מצליח לשים את האצבע מי זה היה. אני צריך לעבור על התמונות להזכר..

זאת בהחלט יכולת מרשימה לשמןע טוויטר:מה??????????:
אני בד"כ מצליח לשמוע מערכת.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור