סיכום אירוע "הכר את משפחות הצליל" בפיוז

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
סיכום המפגש "הכר את משפחות הצליל 2"

ערב טוב,

חזרנו זה עתה מהמפגש בפיוז.
אז ראשית תודה רבה הן לפיוז על הארוח הלבבי, הסבלנות והצגת סדרה 8200 החדשה של אודיולאב.(ורד)
תודה רבה לנמר שהנחה את הערב, כיוון את הדיון והסביר את נושא גווני הסאונד השונים.(ורד)
תודה לליאור על הארגון והתיאום שבלעדיו לא היה מתקיים המפגש.(ורד)

מה היה לנו שם?
3 מערכות ששתיים מהן כוילו באופן מוגזם על מנת להמחיש מה זה צליל בהיר וקר, צליל חם וצליל ניטראלי.
הוסבר והודגש שבשידוך אלקטרוניקה (ומקור וכבילה) מסוימת ניתן ל"חמם" את הרמקול הבהיר ו"לקרר" את הרמקול החם.

לאחר מכן התפתח דיון בנושא נאמנות למקור,תפקיד טכנאי ההקלטות, חשיבות של קבצי מקור (MP3 לעומת קבצים לא מקומפרסים) ומה תפקיד המערכת.

המסקנה (שידועה כבר למי שקרא פוסטים קודמים בנושא) הייתה שהכל נושא של טעם אישי - אין אמת מוחלטת ומטרת המערכת היא להעביר חוויה לכל אחד לפי טעמו.
הדבר דומה לטעם אישי במזון - לאחד המזון חריף ולשני זה לא מספיק חריף.

הסיכום הקולע של ליאור קורן "על טעם , ריח וסאונד - אין מה להתווכח".

שוב תודה לנמר ולליאור שארגן ותיאם את הערב המהנה.

היה גם נחמד ומעניין לפגוש את הפנים מאחורי השמות והכינויים.(ורד)

ארז וחני.

נערך לאחרונה ב:
איך סידרת ה8200 ? הCDP עשה הרבה רעש כשיצא - הם מגדירים אותו טרנספורט + דאק במכשיר אחד. יש כיסוי לטענות ?

ראשית רב תודות לניסן והצוות, לליאור ולנמר על ארגון של ערב מהנה וממצה.

לשאלתך- עושה הרושם כי מדובר במכשיר עם פוטנציאל רב, אך ההדגמה, לטעמי, במכוון לא עשתה עימו חסד כיוון ששודך להדגמה של מערכת "חמה" ע"מ להדגים את העקרון עצמו ולא את יכולות המכשיר.

נרמז ע"י נמר (ויתקן אותי אם אני טועה) שיש ביקורת בקנה - יש למה לצפות.

תודה רבה לכולם, היה מפגש מהנה ביותר, עם דיון ארוך (גם אם סטה לכל מיני כיוונים אחרים באודיו).
שמחתי לפגוש במציאות את החברים מכאן, חלקם ותיקים, אחרים ותיקים בכתיבה אך חדשים פנים אל מול פנים...
תודה גם לצוות החנות, ניסן ודבורית וכל הצוות המכובד שסידרו והכינו את המקום, הכיבוד וכל מה שצריך.

מתווסף לאמור לעיל ומוסיף כי נהניתי מכל רגע , הן מהמארחים והן מהמשתתפים (ורד)

תודה רבה !

ערב טוב,

חזרנו זה עתה מהמפגש בפיוז.
אז ראשית תודה רבה הן לפיוז על הארוח הלבבי, הסבלנות והצגת סדרה 8200 החדשה של אודיולאב.(ורד)
תודה רבה לנמר שהנחה את הערב, כיוון את הדיון והסביר את נושא גווני הסאונד השונים.(ורד)
תודה לליאור על הארגון והתיאום שבלעדיו לא היה מתקיים המפגש.(ורד)

מה היה לנו שם?
3 מערכות ששתיים מהן כוילו באופן מוגזם על מנת להמחיש מה זה צליל בהיר וקר, צליל חם וצליל ניטראלי.
הוסבר והודגש שבשידוך אלקטרוניקה (ומקור וכבילה) מסוימת ניתן ל"חמם" את הרמקול הבהיר ו"לקרר" את הרמקול החם.

לאחר מכן התפתח דיון בנושא נאמנות למקור,תפקיד טכנאי ההקלטות, חשיבות של קבצי מקור (MP3 לעומת קבצים לא מקומפרסים) ומה תפקיד המערכת.

המסקנה (שידועה כבר למי שקרא פוסטים קודמים בנושא) הייתה שהכל נושא של טעם אישי - אין אמת מוחלטת ומטרת המערכת היא להעביר חוויה לכל אחד לפי טעמו.
הדבר דומה לטעם אישי במזון - לאחד המזון חריף ולשני זה לא מספיק חריף.

אמור מעתה - על טעם , ריח וסאונד - אין מה להתווכח.

שוב תודה לנמר ולליאור שארגן ותיאם את הערב המהנה.

היה גם נחמד ומעניין לפגוש את הפנים מאחורי השמות והכינויים.(ורד)

ארז וחני.

מי צילם?

סליחה, נזכרתי שהמשפט "על טעם , ריח וסאונד - אין מה להתווכח" נאמר אתמול בסוף המפגש ע"י ליאור קורן.

לא שאני מתכוון להביא גאולה לעולם אבל גם לא להתהדר בנוצות שאינן שלי...
ארז

נדמה לי - או שאני טועה - שהמערכות היו שונות במקצת ממה שהיה במפגש הראשון ?
מה הפירוט של כל מערכת ?

תודה לצוות האתר ולפיוז על הערב המענין והמהנה

עופר, התמונות צולמו על ידי.
ארז, זה היה משפט מתבקש בסיכומו של הדיון, לא?... התלבש בול :-)

ברקצ, אכן, הרכב המערכות היה שונה, בגדול, היו שם רכיבים של מיוזיקל פידליטי, JAMO, אודיולאב, FOCAL, EXPOSURE, ELAC וגם ROTEL.
לא התמקדנו בזה, משום שהדיון לא נסב על איכות רכיב כזה או אחר, למעשה, אחד מזוגות הרמקולים ששימש בפעם שעברה במערכת ה"בהירה" עבר הפעם למערכת הניטרלית, מה שמראה לך על הגמישות שמאפשרת ליצור מערכות בעלות גוון טונאלי כזה או אחר גם כאשר חלק מהרכיבים זהים.

תודה רבה לחברה מפיוז

לחברה מפיוז תודה רבה על הההפקה והקול ותודה גדולה גם לדיטאון על האמרגנות...

ליאור , נמר וכל החברה מפיוז - תודה רבה על האירוע
לכל הדעות - היה מרתק, משכיל וכמובן מהנה
כמו שאמר נמר - "יש לך אוזניים - אז יש לך נסיון בתחום" .. אהבתי ...

ראשית רב תודות לניסן והצוות, לליאור ולנמר על ארגון של ערב מהנה וממצה.

לשאלתך- עושה הרושם כי מדובר במכשיר עם פוטנציאל רב, אך ההדגמה, לטעמי, במכוון לא עשתה עימו חסד כיוון ששודך להדגמה של מערכת "חמה" ע"מ להדגים את העקרון עצמו ולא את יכולות המכשיר.

נרמז ע"י נמר (ויתקן אותי אם אני טועה) שיש ביקורת בקנה - יש למה לצפות.
אז האם עלי להבין שהאודיולאב הוא חם באופיו?

ליאור - דווקא על החלק הכי מעניין אתה "מדלג" באלגנטיות ? העובדה שמערכת יכולה להפך בקלות מחמה לנייטרלית היא לא טריוויאלית. הייתי שמח לשמוע מה היו השיקולים בבחירה, ואיזה רמקולים עברו "מהפך" ושודכו למערכת עם גוון אחר. בסופו של דבר זה משהו שיעזור לנו בבחירות עתידיות שלנו.
אני מבין שהמדפי השחור עם הריבון והמיד וופר הכסוף הוא הELAC ? רמקול מעניין שלא זוכר שראיתי בפעם שעברה.

וואלה,מיפגש כיפי ביותר,חברה נחמדים ,
חלקם עם ניסיון וחלקם ללא ,שהרצון ללמוד
ולהכיר הניע את כולם לחנות פיוז.
היה לי מאוד מענין לשמוע מה אחרים שומעים.
הדיון היה מענין וכטיבעו של כל דיון,
מידי פעם סטה קצת ימינה וקצת שמאלה,
אך מיד חזר לעינין.
סידור המע' קלע למטרת המיפגש ועל כך,
כל הכבוד לצוות פיוז שידע את המלאכה.
וביכלל האירוח הלבבי שלהם.
כל הכבוד למנהלי הפורום שיזמו מיפגש
אודיופילי לימודי.

לא הייתי , כי הייתי בבר מצווה של חברי רמי יחד עם תומר צין וטומי ועוד כמה אודיופילים,
אבל נשמע לי פעילות מבורכת,עם טיפה עניין מסחרי ,אבל סבבה .
בקשר למערכת חמה קרה , המערכת שלי די יתומה , לא משתיכת לשום משפחה , תנו לי 5 דקות ואני הופך אותה מחמה לאנליטית רצח ֿככה זה עם יתומים.

ברקצ, אכן מדובר ברמקולים של ELAC.
הרמקולים שעברו חדר היו של FOCAL.
שיקולים בבחירה? לדעתי, לא משהו שילמד אותך משהו, משום שניתן היה להרכיב מערכות בשלושה גווני צליל מעשרות רכיבים אחרים שהיו שם. השיקול המרכזי שהנחה, היה שהסטאפים השלמים, יהיו בתקציב כולל דומה, כך שלא ניתן יהיה לומר שמערכת אחת עלתה על האחרות בגלל שהיא יקרה יותר מהן.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור