כהרגלך בקודש, תמיר, הסקירה ממצה ומיטיבה להעביר את החוויה שמספק המוצר.האם לדעתך יש הצדקה לתמחור הגבוה של הדנון לאור העובדה שה Integra DRX-8.4 זול ממנו בכמעט 12k₪, בעל הספק גבוה יותר ועם מערכת הכיול Dirac Live ללא כל תוספת תשלום? מבלי לדבר על חתימת הקול, קרי איכות הסאונד ופירוט הצלילים, ששני המכשירים מפיקים (הכף נוטה לכיוון האינטגרה).
הי צחי,
תודה על המשוב. נושא ההשוואה בין מוצרים תמיד עולה במוחי כאשר אני מבצע סקירות של מוצרים. כך היה גם עם ה- A1H.
בנוגע למערכת הכיול:
מההתנסות שלי עד כה למדתי שמערכת כיול אינה כל הסיפור. אין באמת ג'וקר שכשאתה שולף אותו אז מובטחת לך תוצאה אופטימלית. אם לא יודעים לתפעל אותה ולהשקיע שעות במדידות, שינוים בהצבת הרמקולים, העלאת גרפי מטרה, ותיקונים אינסופיים, לא תושג באמת תוצאה מיטבית. אם זה לא היה ברור עד כה, אז להבנתי כיול הוא תהליך רב שלבי, שדורש תיקונים ומדידות חוזרות, ואם לא די בזה, אז בסרטים שונים, פסי הקול נשמעים אחרת, ודורשים התאמות ייחודיות. המסקנה שלי עד כה היא שאם נשקיע פרק זמן לא מבוטל בכיול ובהצבה, ההבדלים בין מערכות הכיול השונות הופך מינימלי.
בנוגע להספק:
על הנייר, שני הרסיברים שציינת בעלי אותו הספק - 150 וואט לערוץ ב- 8 אוהם, בהינתן שאתה מפעיל 2 ערוצים בלבד. אבל כשיורדים לפרטים מגלים שה-A1H בעל THD של 0.05% ואילו אינטגרה מציינים באתר שלהם שה- THD של ה- DRX 8.4 הוא 0.08%, כלומר רצפת הרעש ב- Integra DRX 8.4 גבוהה ביותר מ-50% מזו של ה- A1H.
הסיבות להבדלים בתמחור עשויות להיות מגוונות:
- הגברה של 15 ערוצים לעומת 11
- העובדה שה- A1H הוא הרסיבר היחיד כיום עם הגברה של 15 ערוצים
- הבדלים במגברים בהם נעשה שימוש, שגורם בין היתר גם לרצפת רעש שונה
- הבדלים בפרוססורים
- איכות בניה
ועוד סיבות רבות ומגוונות.
כתבת "
מבלי לדבר על חתימת הקול, קרי איכות הסאונד ופירוט הצלילים", ולדעתי על זה בדיוק צריך לדבר, מכיוון שזה העיקר וההבדלים עשוים להיות דרמטיים במידה והכיול יהיה מיטבי.
לסיכום, חשוב שיהיה כמה שיותר מגוון מוצרים ותחרות על ליבו של הצרכן. מכיוון שאין באמת מוצר אחד אולטימטיבי, יהיה מי שהכף אצלו תהיה לטובת מוצר אחד, ואחד שעשוי לחשוב אחרת.
בהצלחה!