וויניל חדש - המחיר מוצדק או שסתם חולבים אותנו?

• פותח הנושא פותח הנושא Croc
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נראה לי שכל אחד יכול להסכים לרמות את עצמו במידה אחרת ולגבי דברים שונים כדי להצדיק לעצמו ו/או לאחרים את הקניות שלו.

אולי ERC עושים משהו מיוחד, ואולי לא יותר מאחרים עם ביקורות טובות, אבל המיתוג שלהם וההבטחה לא לייצר עוד מקפיצה את הערך שלהם בעיני הקונים שדברים כאלה נראים להם משמעותיים.

המחיר של סרטים ריקים חדשים כנראה לא ממש $200. הנה מה ש‑Gemini אומר בנושא, ואני בטוח שמי שמתמחים בזה יכולים למצוא סרטים טובים יותר במחירים נמוכים יותר. אין ספק שיש פה "חליבה" מאז'ורית.

מחירי סרטי ריל-טו-ריל (R2R) ריקים​

השוק כיום נחלק לשתי קטגוריות עיקריות: סרטים חדשים בייצור שוטף (הנחשבים לבטוחים והמומלצים ביותר מאחר שאינם סובלים מבעיות התיישנות) ומלאי וינטג' ישן שלא נפתח (NOS - New Old Stock) או משומש במצב מצוין.

1. סרטים חדשים בייצור מודרני (New Production)​

המותג המוביל בעולם כיום הוא Recording The Masters (RTM) הצרפתי, אשר רכש את הנוסחאות המקוריות והמצוינות של BASF / AGFA / EMTEC ומייצר אותן בדיוק מירבי (הפורמולציות המוכרות הן LPR35 לחובבי האודיו, ו-SM911 / SM900 לאולפנים). מותג בולט נוסף הוא ATR Magnetics האמריקאי.
  • סלילי 7 אינץ' (רוחב 1/4", אורך 1800 רגל מסוג LPR35): נע סביב $40 עד $50 לסליל פלסטיק חדש.
  • סלילי 10.5 אינץ' (רוחב 1/4" עם חיבור NAB):
    • Pancake (סרט בלבד על ציר, ללא סליל חיצוני): נע בין $45 ל-$75 (פתרון חסכוני אם יש לך סלילי מתכת ריקים שניתן לפרק ולהרכיב עליהם).
    • על סליל פלסטיק קשיח: נע בין $65 ל-$80.
    • על סליל מתכת (Metal Reel): נע בין $90 ל-$115 (המחיר משתנה בהתאם לפורמולציה, כאשר סרטי מאסטרינג כבדים כמו SM900 יקרים יותר).

2. סרטי וינטג' ומלאי ישן (NOS / Vintage של Scotch, BASF או Maxell)​

מחיריהם של סרטים אלו בלוחות היד השנייה נקבעים בעיקר לפי מצב השימור (אטום לחלוטין או קופסה פתוחה) וסוג הסליל.

הערה חשובה: חלק מסרטי הווינטג' (במיוחד חלק מסדרות Ampex הישנות או סדרות מסוימות של Scotch) נוטים לפתח ברבות השנים את תסמונת ה-Sticky-Shed Syndrome (התפרקות השכבה המגנטית המצריכה אפייה). לעומת זאת, סרטי BASF וסרטי Maxell (כמו סדרות UD או XL המיתולוגיות) נחשבים לעמידים ויציבים מאוד גם לאחר עשרות שנים.
  • סלילי 7 אינץ' (NOS אטומים בקופסה): נע סביב $15 עד $30.
  • סלילי 10.5 אינץ' (NOS אטומים או משומשים שנמכרים כריקים):
    • על סליל פלסטיק: כ-$25 עד $40.
    • על סליל מתכת יוקרתי (כמו Scotch 206/207 או Maxell): כ-$45 עד $80+ (הביקוש לסלילי האלומיניום המקוריים מקפיץ את המחיר).

עמיר, לא צריך ישר להתעקש לחפש איפה בן אדם טועה.
בתוך המלל יש הוכחה של מה שאמרתי - עם כל אוויזרים זה 200$
ואפילו קצת יותר.
יכולת לחסוך לעצמך...
יכולת לשאול למה אני אומר את זה.
נתחיל מזה שכל הוצאה רצינית על סרטים זה 2 סרטים.
עכשיו אני מניח זה ייסתדר לך.

נערך לאחרונה ב:
לא חולבים אותך, אומרים מה המחיר. רוצה תקנה, לא רוצה לא תקנה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור