וויניל חדש - המחיר מוצדק או שסתם חולבים אותנו?

• פותח הנושא פותח הנושא Croc
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Croc

חבר משקיען
מעורבות
160
נקודות
43
אני מדבר על הדפסות חדשות.
ולא על הדברים שמתיימרים להיות איכותיים במחירים של 40$-60$ - שזה לדעתי סבאבה לגמרי.
ואפילו לא על MOFI ו-UHQR של 150$ - שזה לא זול ולא טריוויאלי לעיכול - אבל בהחלט נשמע פנטסטי (לרוב).

נקלתי ב DEEP PURPLE ב-605 אירו o_O

בזמן שיש הדפסה חדשה אחרת ב-40$

הסאונד כל כך שונה ששווה לשלם פי 15-20?
מה שמעניין ששתיהן יוצאות באותו התאריך 03/06/2026.
מה שרק מחזק תחושה שיש קשר הדוק בין שתיהן.

יש לי תחושה חזקה של ניסיון לחלוב....

חוץ מזה מוציאים מהדורות מיודות כאלו ואחרות במחירים של 100-150$ של אומנים שאני לא מבין איך הגיעו דווקא אליהם.
או בשפה קצת יותר בוטה - את מי הם כל כך מעניינים שאנשים ירוצו להשקיע בוויניל שלהם במחירים כאלו ...

שוב יש לי תחושה חזקה של ניסיון לחלוב....

גנאדי

בחלק מהדברים אתה כנראה צודק. ההדפסות של ה-40$-60$ (כמו Blue Note Classic או Tone Poet) הן ה"Sweet Spot". כל מה שמעבר ל-150$, ובטח ובטח ב-600$, כבר עובר מעולם האודיו לעולם של השקעות ואגו.

לגבי אילו תקליטים מוציאים, אתה צודק לחלוטין. יש כאן ניסיון מובהק של חברות כמו MoFi או Rhino High Fidelity לייצר "יוקרה מלאכותית". הם מבינים שהקהל שמוכן להוציא 125-150 דולר על תקליט, והם מנסים "לצוד" את הדור הבא (מעריצי Blink-182 שגדלו והתעשרו) בעזרת פורמטים של פעם.

אנחנו לא עוסקים פה במוצר צריכה בסיסי, אז אם מישהו מוכן לשלם... זבש"ו.
אנשים משלמים הרבה כסף על כל מיני מוצרי אודיו שיש מי שמטילים ספק באפקטיביות שלהם, אבל ככה זה בתחביב, יש מי שמוכן לשלם גם בשביל ה-Pride of Ownership.

זה לגיטימי ובסדר - כל אחד מה שעושה לו את זה.
בתקליטים כמעט תמיד אם יש הדפסה מיוחדת שעולה נגיד פי 2 - שומעים את ההבדל ואת האיכות המשופרת.
סתם דוגמה - מניסיוני האישי לאחרונה תקליט הזה של 65$ לעומת אותו אלבום הדפסה חדישה של CRAFT שעלתה 30$.

הבדל בכסף לא בשמיים (כולו 30$) וההבדל בסאונד מוחשי מאוד.

אבל כבדוגמה שהבאתי בהתחלה של תמחור פי 20 - זה באמת מרגיש כבר כמו שאמרתם שלא קשור למוזיק ולאיכות.
אלא לאספנות נטו, השקעה ספקולטיבית במהדורה נדירה, PRIDE OF OWNERSHIP וכן'...

אני אנסה לעקוב תוך כמה זמן ייגמר להם המלאי - מעניין כמה ביקוש בפועל יהיה שם...

נערך לאחרונה ב:
אני לא מבין כלום באיכות של הדפסת ווניל והשפעתה על איכות הסאונד, אבל מיקסים שונים נותנים תוצאות מאוד שונות ללא עוררין (מדיד גם לדבקים במדידות אובייקטיביות), ויש גרסאות שזמינות רק בווניל.
אם יש מוסיקה שאתה אוהב במיוחד, אני מבין בהחלט למה זה שווה את זה.
גם לאספנים זה ברור, כי הערך לא נובע מהסאונד פר-סה. אנשים אוספים כל מיני דברים, וזה תחביב בפני עצמו.

אבל להגדיר את זה כ-"חולבים"...

בו, זו עדיין נישה של נישה לחובבים, והתמחור הוא לא של משהו שמישהו באמת צריך.
המחיר הוא כאן הוא פונקציה של היצע וביקוש. בגלל שמדובר בנישה של נישה לחובבים, ולא משהו שבאמת צריך, אז הערך הנתפס (Perceived Value) כפריט לאספנים ומשוגעים, לא קשור לעלות הייצור או פרמטרים תכליתיים, כמו איכות סאונד.
בבחינת, אם יש מי שמוכן לשלם, אז כנראה שזה באמת שווה את זה, ומזה נגזר הערך והשווי.
ושיהיה לחובבים לבריאות והנאה מלאה מהתחביב.

בגלל העניין הזה שיש הדפסות חוזרות לאותו דבר וכל אחד טוען לעליונות
התחלתי לרכוש רק אחר ששואל שני מנועי AI את השאלה הכי פשוטה ומהי ההדפסה הכי טובה מבחינת סאונד של תקליט מסויים
התשובה לרוב כוללת מחיר והשוואה . לא שה CHAT הוא הכי חכם וצודק , אבל הוא יכול לסכם כל מיני דיונים בפורומים ופרסומים מבלי לקרוא ולשבור את הראש.

יש בעיה משמעותית במשלוח לארץ- לא כולם שולחים כולל לא דרך המערכת של EBAY

יש בעיה משמעותית במשלוח לארץ- לא כולם שולחים כולל לא דרך המערכת של EBAY
יש שירותי משלוח לארץ שעובדים מצויין, אתה ממלא כתובת בחול ומקבל את המשלוח בארץ.

כמעשן כבד , ככה במוסיקה ,, למי יש סבלנות לפטם המקטרת לנקות בחוטר , אותו דבר במוסיקה , לך תנקה התקליט, 29 דקות להפוך צד , תעזבו אותי בחיית דינאק!

ומה כבר קורה ? יש לי חבר עם אוסף הטקליטים הכי גדול במזרח התיכון , ומה מעדיפים?לא רוצה לספר לכם , ויש לו אוסף ראשים וזרועות במחיר של מרצדס חדש , אתם משחקים בנדמה לי ופאסון אין סופי,

יש שירותי משלוח לארץ שעובדים מצויין, אתה ממלא כתובת בחול ומקבל את המשלוח בארץ.

בדיוק.
כל מה שלא אמאזון כך מגיע אליי.
כבר הרבה שנים...

אפשר הסבר?
תרשום בגוגל או תשאל איזשהו AI ״כתובת אמריקאית למשלוחים״ ותקבל תוצאה של מספר חברות שמספקות לך כתובת בארה״ב או באירופה שמשויכת אליך. ברגע שהמשלוח שלך מגיע לכתובת הנ״ל הם שולחים אותה אליך פה לארץ. ככה אתה עוקף וגם מוזיל את המשלוחים של מוצרים שמכל מני סיבות לא שולחים לארץ.

מחיר לא חייב להיות "מוצדק", למעט אולי של מוצרים חיוניים, שאפילו יכולים להיות בפיקוח המדינה.

אני בטוח שמי שקובע מחיר יודע שאם הוא ידרוש יותר מדי, יהיו לו מעט קונים, אם בכלל, ואם ידרוש פחות מדי, ייתכן שיהיו יותר לקוחות (אם המוצר מעניין), אבל הוא יפסיד את ההפרש בין מה שהוא דרש לבין מה שהם היו מוכנים לשלם, ואם הוא לא מספיק לייצר בקצב הקנייה, הוא בכלל מפסיד. זה לגמרי בסיסי.

אז כל אחד יכול לקבוע כל מחיר שהוא רוצה עבור המוצר שלו ולהרוויח או להפסיד בהתאם. בעיה שלו, ואין כאן בסדר או לא בסדר, למעט רמאויות, כמו כאלה שקונים מוצר שלא קשה להשיג בזול, ומנצלים תמימות של אחרים כדי למכור להם ביוקר. כל אחר יכול באופן לגיטימי לנסות "לחלוב" מהקונים כמה שיותר על המוצר שלו. הוא יכול לדרוש $10,000 על תקליט, ולהסתפק בפראייר יחיד, ואם יש יותר זה סבבה, או לדרוש $100, ולנסות למכור ללפחות 100 אנשים, או $10, שאז אולי לא יעמוד בקצב הקניות ו/או לא יכסה את העלויות.

אם המוצר נחשק והמחיר גבוה, תמיד יהיו כאלה שיצעקו חמס, וינסו להסביר כמה המוכר לא בסדר ‑‑ לרוב במטרה ללחוץ עליו, אם באופן ישיר ואם באמצעות הסתת קונים פוטנציאליים שלא לקנות.

מדי פעם צץ שוב ושוב פוסט מסוג זה.

תופעה מעניינת בתחום מחירי תקליטים:

יש אתר שנקרא popsike.com, שמאפשר לראות כמה שולם בפועל (בניגוד לכמה נדרש) עבור תקליטים ב‑eBay.

הייתה חברת תקליטים בריטית בשם Columbia (הייתה גם אמריקאית כזו), שהמספר הקטלוגי של תקליטי הסטריאו הקלאסיים שלה היה עם קידומת SAX. החברה הקליטה הרבה אמנים גדולים, כמו המנצחים Karajan ו‑Szell, פסנתרנים כמו Richter, Gilels, Michelangeli, Arrau, ועוד, וביניהם הכנר Leonid Kogan, כנר מצויין לכל הדעות, אבל לא בהכרח עדיף על כנרים גדולים אחרים, כמו Oistrakh ו‑Milstein (וגם Rabin, שהיו לו כמה הקלטות "אודיופיליות").

אבל יש תופעה מעניינת: אם ב‑popsike מחפשים SAX וממיינים לפי מחיר יורד, כמעט כל התקליטים שמופיעים ראשונים הם של Kogan, החל ב‑€12,150 + משלוח (נכון לרגע הכתיבה), ואפשר לדפדף די הרבה מסכים של תקליטים של Kogan שבהם יש רק מופעים מועטים פה ושם של אחרים.

את חלק מהתקליטים האלה אפשר להשיג ב‑reissues טובים מאוד של חברת Testament, במחירים שבין £10.99 ל‑£19.99, ודמי משלוח נמוכים.

אני לא חושב שמישהו מאמין שהתקליטים של £10,000 טובים פי 500 מאלה של £20. זה רק עניין של היצע וביקוש, ורוב אלה שהשיגו תקליט כזה ‑‑ ויש כאלה שמצאו עותקים בחינם או בסכום אפסי, למרות שהם נדירים ‑‑ ניסו "לחלוב" מהאחרים כמה שיותר ‑‑ לנצל את הפלטפורמה של eBay, שבה אנשים נלחמים זה בזה כדי להשיג תקליטים נחשקים, ולא להציע אותם בסכום שקנו ועוד כמה דולרים, מה שיש כאלה שיחשבו שזה מה שהוגן.

אפשר הסבר?

DEALTAS
REDBOX

עמיר, למדתי כמה דברים :בעד:

• Like
Reactions: AK1
ולמי שמקטר על מחירים כמו €150, יש חברת reissues בשם The Electric Recording Company, שמדי פעם מוציאה אלבום, כולל מונו, במספר מוגבל של עותקים, משהו כמו 150 עד 300, במחירים כמו £400 לתקליט, תוך התחייבות שהם לא יוציאו את אותו האלבום בהדפסה חוזרת, מה שכמובן מקפיץ את המחירים של יד 2, חדשים ומשומשים. העותקים המקוריים נקנים תוך זמן קצר, וחלקם נמכר ב‑eBay במחירים מוכפלים פי 10.

מביקורות הסאונד שלהם מצויין. עושים שם משהו מיוחד שבאמת מייקר את המוצר ולא סתם חולבים את האספנים.
אולי לא לגמרי חולבים - רק קצת חחח

אני אישית לא הייתי משלם סכומים כאלו.
אפילו לא לאלבום שהוא בטופ 3 אצלי.
כי ב-350$ ואפילו 450$ שנכנסים אני יכול לקנות מלא אלבומים שאוכל לשמוע וליהנות.

ולאבום "רגיל" שאני אשמע פעם בשנה-שנתיים וגם זה אולי - ממש לא שווה את ההצואה....

ואחרי שאמרתי שלא הייתי מוציא סכומים כאלו - כן הוצאת 600$-800$ על אלבומים בטייפ.
לא מעט.
אבל פה המחיר מתנפח לא בגלל שמישהו מנסה לעשות קופה - הסליל עצמו עולה הרבה (200$ עם כל האביזרים), עושים שכפול אחד אחד מה שלוקח מלא עבודה ידנית.
זה לא קמו להוציא פעם ב-30 שניות תקליט מהמכבש...

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור