או שתטרח לקרוא/להבין טוב יותר את המאמר שאליו אתה מפנה, ו/או תבקש עזרה/בקרה של AI.פעם הבאה אקח קופירייטר
וואי, עמיר, אתה בלתי נסבל.אתה סוג של SKILL של קלוד שצריך לדעת להשתמש בו.
כפרה עלייך.
לחזק דבריך. נוסחאות להצלחה בתחום המוזיקה קימת עוד משירת המזמור הגרגוריאני של ימי הביניים. או לכל הפחות מימי Modern Talking שהשירה והשירים שלהם נשמעו לי אותו הדבררוצה לאמר, עוד הרבה לפני שהיה AI, במוסיקת פופ כבר היינו מזמן שם - במרדף בלתי פוסט אחרי נוסחאות שמייצרות להיטים, ולא אחרי אמנות.
העלית נקודה מעניינת. האם ייתכן שהדבר נובע בשל עניין המסחור, או טעם הצרכנים?מעניין מה שכתבת מתן, סוג של loudness war במישור התוכן
בג׳אז זה מרגיש לי הפוך, המוזיקה הופכת לפשטנית יותר. מוזיקה של ״בוגרי ברקלי״ נשמעת דומה, איפה המינגוסים והקולטריינים של 2026?
בג׳אז זה מרגיש לי הפוך, המוזיקה הופכת לפשטנית יותר. מוזיקה של ״בוגרי ברקלי״ נשמעת דומה, איפה המינגוסים והקולטריינים של 2026?
זה רק אומר שה‑AI הזה לא הוכשר לזהות מה מאפיין נגינה של בני אדם, כך שהוא לא יכול לייצר נגינה דמוית אנוש ולהימנע ממה שאדם לא היה עושה, אבל אם ה‑AI הזה הוא ברמה מספיק גבוהה, אפשר להכשיר אותו ליצור מוזיקה שאפילו האדם הרגיש והמנוסה ביותר לא יוכל להבחין בינה לבין הלחנה/נגינה אנושית.במבחן סינגולדה הידוע...הבחור זיהה 100 אחוז מה מתנגן עי בשר ודם ומה ע' י AI.
ההסבר שלו בכל פעם לזיהוי היה " זה לא אנושי" " נגן אמיתי לא מנגן כך" " אין אלמנט של רגש".
אני נניח לא הייתי מזהה...אבל זה לא אומר שכל המעלות ומה שיש ל AI להציע,לפחות בעניין של ניגון .ולא ע"י בשר ודם, לא נשמע פלסטיק.אני מדבר על צריכת מוזיקה לאודיופילים....בים ובדרך לאילת זה אחלה.
אולי...לא מתוכח,כל עוד מדובר בסטרימינג.זה רק אומר שה‑AI הזה לא הוכשר לזהות מה מאפיין נגינה של בני אדם, כך שהוא לא יכול לייצר נגינה דמוית אנוש ולהימנע ממה שאדם לא היה עושה, אבל אם ה‑AI הזה הוא ברמה מספיק גבוהה, אפשר להכשיר אותו ליצור מוזיקה שאפילו האדם הרגיש והמנוסה ביותר לא יוכל להבחין בינה לבין הלחנה/נגינה אנושית.
כיום רוב הבוטים של AI כותבים טקסטים עם מאפיינים ניתנים לזיהוי ששונים מכתיבה אנושית רגילה.
יש סוגי AI שיודעים לזהות את המאפיינים האלה -- ברמת אמינות מוגבלת -- ונקראים AI detectors
יש סוגי AI שיודעים להסיר את המאפיינים האלה -- ברמת אמינות מוגבלת -- שנקראים AI humanizers.
אבל אפשר/עדיף לבקש מ‑AI שמראש יכתוב טקסט ללא המאפיינים האלה.
אני לא כל כך מבין מה הקשר של סטרימינג לעומת תקליט, או של סטרימינג בכלל, לנושא הנדון: האם לא מדובר בהלחנה/נגינה של AI לעומת בני אדם?אולי...לא מתוכח,כל עוד מדובר בסטרימינג.
קשה לי להאמין שנגינת סטרימינג ככל שתהיה ,תשמע כמו סאונד מתקליט.
אלא אם תכתוב שנכשיר AI להשמע כמו תקליט בסטרימינג.
ליבי עם היוצרים האנושיים.
את ענין ההלחנה כבר עברנו רשמת מה שרשמת לפני...קפצתי לעניין אחר בתחום סאונד ו AI .סטרימרים טובים במערכות טובות יש בהחלט. עדיין כרגע זה נשמע סטרימינג.אני לא כל כך מבין מה הקשר של סטרימינג לעומת תקליט, או של סטרימינג בכלל, לנושא הנדון: האם לא מדובר בהלחנה/נגינה של AI לעומת בני אדם?
חוץ מזה, אני מניח שאפשר בהחלט להכשיר AI להתאים את הקובץ שישודר בסטרימינג כך שעם סטרימר טוב במערכת היי-אנד לא תוכל להבחין שמה שמנגן אינו תקליט. אבל למה בעצם אנחנו מדברים על זה?
ולא רק יוצרים אנושיים של מוזיקה מאוימים על-ידי AI, אלא גם בעלי מקצועות רבים ומגוונים.
לא הראית שום סימן שהסכמת עם מה שכתבתי ו/או שהעניין אכן נסגר מבחינתךאת ענין ההלחנה כבר עברנו רשמת מה שרשמת לפני...
מעניין אם אתה יכול לזהות סטרימר טוב לעומת נגן דיסקים טוב במערכת טובה בהשוואה double‑blind volume‑matched.קפצתי לעניין אחר בתחום סאונד ו AI .סטרימרים טובים במערכות טובות יש בהחלט. עדיין כרגע זה נשמע סטרימינג.
יוצרי אמנות בתחום המוזיקה הם גם מלחינים וגם מבצעים, אבל יש גם דברים טכניים שמאוד משפיעים, כמו Auto‑Tune, איכות ההקלטה, אפקטים ועיבודים שעושים על הצליל, איכות ההעברה למדיה (תקליט, דיסק, סטרימינג וכו'), איכות ציוד ההשמעה, האקוסטיקה, ועוד.כנראה שאני רגיש יותר ליוצרי אומנות בתחום המוזיקה.
ובכן...נכון לא הראתי וזה נסגר.לא הראית שום סימן שהסכמת עם מה שכתבתי ו/או שהעניין אכן נסגר מבחינתך
מעניין אם אתה יכול לזהות סטרימר טוב לעומת נגן דיסקים טוב במערכת טובה בהשוואה double‑blind volume‑matched.
אם אתה יודע מה אתה שומע, ויודע שזה סטרימינג, ויש לך דעה חזקה נגד סטרימינג, יש סיכוי גבוה מאוד שזה משפיע על מה שאתה שומע.
יוצרי אמנות בתחום המוזיקה הם גם מלחינים וגם מבצעים, אבל יש גם דברים טכניים שמאוד משפיעים, כמו Auto‑Tune, איכות ההקלטה, אפקטים ועיבודים שעושים על הצליל, איכות ההעברה למדיה (תקליט, דיסק, סטרימינג וכו'), איכות ציוד ההשמעה, האקוסטיקה, ועוד.
מכל השרשרת הזו אתה מדגיש במיוחד רגישות ואהדה דווקא למבצעים, לצד שלילה של סטרימינג, ולא ברור לי מה מייחד אותם ביחס לשאר החוליות בשרשרת, ומה מיוחד ב‑AI בהקשר של סטרימינג דווקא.