רמקול דגל חדש לוילסון

• פותח הנושא פותח הנושא orena
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

orena

אוהב את התחום
מעורבות
36
נקודות
28

המחיר
788,000$ בלבד

ווילסון אודיו (חברה שבסה"כ אני מאוד מעריך, פחות בשנים האחרונות) מזמן עברו מעיצוב רמקולים לעיצוב רובוטים מתקדמים...

טכנית זה אולי מרשים, אבל ויזואלית...הרצון לחשוף כל בורג וכל מסילה, כבר הפך להיות מצועצע וחוסר באיזון אסטתי מובהק.

הבעיה היא לא שהעיצוב "לא מושקע", להפך. הוא מאוד מושקע.
הבעיה שהוא הפך ליותר מדי אגרסיבי, טכני, שרירי ומוחצן. פחות "אובייקט יפה בבית", שממנו מצפים לנגן חוויה מוזיקלית, אלא יותר "פסל מוחצן ומודגש ולא טבעי, שמודיע לכולם שהם יודעים להרכיב רובוטיקה...

בקיצור
"מעבדת נאס״א משולבת עם רובוטריק יוקרתי".

נראה נוראי.

נראה לדעתי מטורף לכיוון החיוב כמובן, צריך לקחת בחשבון שצריך פה מקום וציוד מתאים, אחרי הכל זה רק הרמקולים.

מסכים עם דברי איתי, מבחינה אסתטית זה לא יפה לטעמי ההדגשה של הברגים והמתכת.
מגניב שזה סוג של רמקול אולטימטיבי שניתן לכיוון אופטימלי אבל באמת שלא מבין למה כולם צריכים לראות את זה, בדגם XVX היה להם סוג של גריל שמתלבש על הדפנות החשופות כדי להסתיר, במקרה הזה נראה כי החליטו לחשוף הכל.

ולמרות הכל, לא הייתי מתנגד לרובוטריק הזה אצלי בבית …

ווילסון אודיו (חברה שבסה"כ אני מאוד מעריך, פחות בשנים האחרונות) מזמן עברו מעיצוב רמקולים לעיצוב רובוטים מתקדמים...

טכנית זה אולי מרשים, אבל ויזואלית...הרצון לחשוף כל בורג וכל מסילה, כבר הפך להיות מצועצע וחוסר באיזון אסטתי מובהק.

הבעיה היא לא שהעיצוב "לא מושקע", להפך. הוא מאוד מושקע.
הבעיה שהוא הפך ליותר מדי אגרסיבי, טכני, שרירי ומוחצן. פחות "אובייקט יפה בבית", שממנו מצפים לנגן חוויה מוזיקלית, אלא יותר "פסל מוחצן ומודגש ולא טבעי, שמודיע לכולם שהם יודעים להרכיב רובוטיקה...

בקיצור
"מעבדת נאס״א משולבת עם רובוטריק יוקרתי".

נראה נוראי.
מסכים לגמרי ואוסיף ואומר,
אני שם את העלות והביצועים בצד ואומר משהו לא קונבנציונלי שלכלל לא מדברים עליו:

איך מתחזקים ומנקים אבק (ואצלנו יש בשפע) מהדבר הזה????!! כמות החרכים, חרצינים ואין ספור מיקרו פינות שם היא אדירה. שוב, אני שם טעם אישי בכל היבטיו בצד, אבל הדבר הזה אחרי חודש יראה הכל מאשר נוצץ!!!!

ושאף אחד לא יגיד לי שמי שיש לו ממון לכזה דבר גם יש לו ממון לעוזרת שתקנה אותו פעם בשבוע. זה לא באמת תופס וזה לא העניין.

קיצור,
נוצץ בתמונות היצרן. אחרי חודש בכל סביבת מחיה גם אחוזה בהרים האלפים והדבר הזה צריך טבילה באמבטית ניקוי אולטרה סונית.

איך מתחזקים ומנקים אבק (ואצלנו יש בשפע) מהדבר הזה????!! כמות החרכים, חרצינים ואין ספור מיקרו פינות שם היא אדירה. שוב, אני שם טעם אישי בכל היבטיו בצד, אבל הדבר הזה אחרי חודש יראה הכל מאשר נוצץ!!!!
קנה מפוח ביתי בחנות לכלי עבודה
ושאף אחד לא יגיד לי שמי שיש לו ממון לכזה דבר גם יש לו ממון לעוזרת שתקנה אותו פעם בשבוע. זה לא באמת תופס וזה לא העניין.

קיצור,
נוצץ בתמונות היצרן. אחרי חודש בכל סביבת מחיה גם אחוזה בהרים האלפים והדבר הזה צריך טבילה באמבטית ניקוי אולטרה סונית.
עיצוב עניין של טעם (מודה לא הטעם שלי), הבעיה האמיתית ברמקול הספציפי - לפחות על פי הנתונים, ההגברה שתיאלץ לרכוש עבורו.

בעניי זה יותר אלגנטי מהקודמים (לא שמת על החברה הזו בכללי).
מה שכן, גיא צודק - על אספקט של ניקיון לעולם לא חשבתי למרות שגם דורות הקודמים לא כזה "נופלים" מהחדש - בעיה.

קנה מפוח ביתי בחנות לכלי עבודה

עיצוב עניין של טעם (מודה לא הטעם שלי), הבעיה האמיתית ברמקול הספציפי - לפחות על פי הנתונים, ההגברה שתיאלץ לרכוש עבורו.
מה קשור מפוח? להעיף את האבק שרק יחזור וישקע כמה דקות לאחר מכן?
אתה היית מנקה את הציוד שלך עם מפוח? קיצר, אבק לא מעיפים. אבק מסירים ומנקים.

באשר להגברה,
אין שום בעיה עם הגברה עבורו. הכל פונקציה של תקציב וכאן הטיעון הפשוט תופס בקלות. מי שיש לו הממון לרכוש כזה רמקול, ממון להגברה איננו הבעיה.

מה קשור מפוח? להעיף את האבק שרק יחזור וישקע כמה דקות לאחר מכן?
אתה היית מנקה את הציוד שלך עם מפוח? קיצר, אבק לא מעיפים. אבק מסירים ומנקים.
המפוח מסלק את האבק היבש מאזורים שקשה להגיע אליהם, ולאחר מכן ניתן לשאוב בקלות את האבק שהצטבר על הרצפה באמצעות שואב אבק.
את שאר הרמקול מנקים בהתאם לסוג החומר שאתה מנקה - מתכת, עץ, חומרים מורכבים, בעזרת מטלית מיקרופייבר נקי וחומר מתאים.
באשר להגברה,
אין שום בעיה עם הגברה עבורו. הכל פונקציה של תקציב וכאן הטיעון הפשוט תופס בקלות. מי שיש לו הממון לרכוש כזה רמקול, ממון להגברה איננו הבעיה.
גם אם התקציב מסיר מגבלות תיאורטיות, הוא לא מבטל את הצורך בהתאמה.
לפי נתוני הרמקול, ממה שמדברים ברשתות על הקרוס ומספר הדרייברים, יצטרך מגבר SS יציב וחזק כדי לאפשר לו לנשום, דוגמת:
Burmester 159, CH Precision M10, Constellation Audio Hercules II, D'Agostino Momentum Z
כ 200K USD וצפונה עבור זוג מונובלוקים מתאימים.

נערך לאחרונה ב:
המפוח מסלק את האבק היבש מאזורים שקשה להגיע אליהם, ולאחר מכן ניתן לשאוב בקלות את האבק שהצטבר על הרצפה באמצעות שואב אבק.
את שאר הרמקול מנקים בהתאם לסוג החומר שאתה מנקה - מתכת, עץ, חומרים מורכבים - מיקרופייבר נקייה וחומר מתאים.

גם אם התקציב מסיר מגבלות תיאורטיות, הוא לא מבטל את הצורך בהתאמה.
לפי נתוני הרמקול, ממה שמדברים ברשתות על הקרוס ומספר הדרייברים, יצטרך מגבר SS יציב וחזק כדי לאפשר לו לנשום, דוגמת:
Burmester 159, CH Precision M10, Constellation Audio Hercules II, D'Agostino Momentum Z
כ 200K USD וצפונה עבור זוג מונובלוקים מתאימים.
לא חייב - יש הרבה מגברים מאוד יציבים במחירים נורמלים .
אבל אני מניח שמי שיקנה כזה רמקול - לא יקנה אותם וכן יהיה לו תקציב למגבר כבד במחיר .

לגבי הניקיון - אם אני אוהב רמקול - ננקה אותו כל יום :-)

לא מסכים כך כך עם סוגיית מגבר ה SS
וילסון מאז ומתמיד נשמעו הכי טוב עם מגבר מנורות של LAMM, זה גם הסטאפ שהיה בין היתר לדייב וילסון האב האגדי בביתו
בשנים האחרונות החברה נוהגת להציג עם נאגרה ודאגוסטינו אבל התוצאות הטובות ביותר דווקא עם מנורות

• Like
Reactions: gtr
חברה מצוינת,למרות שמאוד שנוייה במחלוקת ברמה העיצובית.
אני הגברתי פאפי 8 עם פרה ופאוור של קרונזילה,
ולטעמי היה מעולה.
יש לי חבר עם ווילסון אלכס,והגברת מונובלוקים של מקינטוש,תוצאה מרשימה ביותר,במיוחד שהחדר מטופל.
הבעיה שלי עם החברה,זה קצב שינוי הדגמים.
אתה רק יוצא עם דגם 2,בדרך אתה שומע שיצא 3.
קצת מבאס,גם אם השינויים מינורים.
נראה לי קצת שיווק מוגזם.
מעבר לכך,רמקולים מצויינים.

קיצור,
איזה פיספוס
במקום לתת השבוע ביקורת על :
דיסק און קי
זיכרון 1 טרה SSD
תחנת עגינה
פעמון כניסה
ועוד שטויות מעייפות.
שכחתם סקירה על שואב אבק לרמקול

לא נורא, אפשר להעלות סקירה בהמשך השבוע, אבל שלא ישכח כותב ה "מאמרים" להוסיף קישור לכאן

ככה זה כשעושים כמעט, זה לא זה. כנראה שלא היו להם ביצים.

תמונות מצורפות

• Screenshot 2026-04-26 224314.png
    Screenshot 2026-04-26 224314.png
    KB 782.7 · צפיות: 55
  • 91R9N-YuPcL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
    91R9N-YuPcL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
    KB 223 · צפיות: 51
לא מסכים כך כך עם סוגיית מגבר ה SS
וילסון מאז ומתמיד נשמעו הכי טוב עם מגבר מנורות של LAMM, זה גם הסטאפ שהיה בין היתר לדייב וילסון האב האגדי בביתו
בשנים האחרונות החברה נוהגת להציג עם נאגרה ודאגוסטינו אבל התוצאות הטובות ביותר דווקא עם מנורות
בתערוכות יצא לי לשמוע את הרמקולים הבינוניים של החברה דוגמת Alex ,Sasha, Alexia עם VTL - אכן קסם.

הגדולים כמו הChronosonics, WAMM, Autobiography יורדים ל אזור 2 אום ומטה בחלק מהתדרים. אני מניח שיש מגברי שפורפרות שיעמדו בזה כמו VAC 450. מצד שני, יצא לי לשמוע מג׳יקו שגם הם יורדים לטווחי התנגדות כזה עם CAT 50, לא השתכנעתי שזה הכיוון.

הסאונד הכי מדהים ששמעתי עד היום מה WAMM היה באמצעות מגברים של Block.

משהוא יודע מה השיפורים בדגם החדש ברמה הסונית , או מה הם שיפרו בצורה כללית ? לי זה ניראה עוד מאותו הדבר . יש עוד משהוא שחושב כמוני ? מה דעתכם ?

משהוא יודע מה השיפורים בדגם החדש ברמה הסונית , או מה הם שיפרו בצורה כללית ? לי זה ניראה עוד מאותו הדבר . יש עוד משהוא שחושב כמוני ? מה דעתכאני צהמר

אני מהמר שהשיפורים הם כדלקמן :
הבמה רחבה יותר, הבאס עמוק והדוק יותר, יורדים נמוך עולים גבוהה. הגבוהים צלולים יותר, השקט עלה מדרגה החושך שחור יותרהוילון שקוף יותר, והמחיר קפץ בהתאם.

נערך לאחרונה ב:
All is good except Wilson has an even bigger taller and grander, The Chronosonographic Ecstasy Anniversary Edition at $2.5 Mln to be released in 2027.

תמונות מצורפות

• 677991011_10161852379791534_4449901320425336005_n.jpg
    677991011_10161852379791534_4449901320425336005_n.jpg
    KB 214.5 · צפיות: 67

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור