רגליות להמונים

• פותח הנושא פותח הנושא menim
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

menim

חבר אתר
מעורבות
19
נקודות
3
המערכת שלי נשמעת לא רע לטעמי, כשרכשתי את הרגליות של Stack Audio לרמקולים -- השינוי היה דרמטי ולטובה.

את נושא הרגליות המשככות למכשירים הנחתי בצד והתרכזתי בהנאה מהמערכת שלי... עד שנתקלתי בחומר שאולי הקהילה מכירה אך לי היא חדש... ״סורבותן״.
מסתבר שהחומר נולד לשכך זעזועים ונפוץ בין השאר גם בתעשיית האודיו.

1775804845264.png

איכשהו הוא הצליח לעשות דרכו לארץ מאמזון ערב חתימת הסכם ה-14 הימים השנוי במחלוקת..

התייעצתי עם ג׳ימיני, החומר נמכר בב-3 דרגות ״קושי״, זו הרכה ביותר ובהתחשב במשקלי המכשירים שלי - סיפק ג׳ימיני את ההמלצה לשטח הפנים הראוי לכל רגלית בכל מכשיר, כמו גם גובה הבסיס לתושבת כך שרגליות המכשיר המקוריות יהיו רחוקות בערך 2 ממ כשלוקחים שחשבון את דחיסות הסורבותן .

את התושבות גם כדי שהחומר (הדביק ביסודו אגב) לא ישאיר כתמים ולא יידבק למשטח עליו עומד המכשיר -- הדפסתי בתלת מימד.

1775805052829.png

התוצאה הסופית נראית לא רע בכלל:

1775805234949.png

רצוי היה לחתוך חתיכה קטנה יותר כדי שיהיה לה לאן להתרחב בתוך התושבת, לא בטוח שזה קריטי.

1775805318349.png

התוצאה הסופית נראית לא רע:

1775805486947.png

לא מבחינים בזה בתמונה, הרגליות המקוריות מנותקות מהמשטח בערך ב- 2 ממ.

בהאזנה ראשונית -- נשמע שיש שינוי לטובה.
גם בהאזנה רציפה למוזיקה מבלי לחפש ניואנסים וגם בהאזנה דרוכה יותר -- הסאונד נשמע טבעי, נעים ורגוע.

סה״כ עלות -- החומר שקניתי עלה לי 57$ במשלוח חינם, ייצרתי רגליות ל-3 מכשירים והשתמשתי אולי ב- 15 מהחומר שהוזמן.

למי שעדיין על רגליות מקוריות -- שווה בחינה הכיוון הזה :) .

שבת שלום נעימה ומוזיקלית לכולנו.

1775805773785.png

מגניב - תודה על השיתוף !

אני ניסיתי את Stack Audio מתחת למכשירים למיניהם אצלי - הם בהחלט עדכו את הבס וכו' - אבל אצלי הבס יצא "מיובש" מדיי.
מי שאצלו הבס פחות בשליטה במערכת/חדר - זה יעבוד מצויין.

מגניב - תודה על השיתוף !

אני ניסיתי את Stack Audio מתחת למכשירים למיניהם אצלי - הם בהחלט עדכו את הבס וכו' - אבל אצלי הבס יצא "מיובש" מדיי.
מי שאצלו הבס פחות בשליטה במערכת/חדר - זה יעבוד מצויין.

בשמחה ! :)

מעניין, אני לא מבין מאוד בשיכוך, התפיסה שלי היא שאין ״יותר מדיי״ ושככל ורכיב המערכת פטור יותר מרזוננסים -- עדיף.

כמה זמן נתת לרגליות של stack audio לפני שהחלטת שהן לא מתאימות ?

עם הרגליות החדשות לנגן + דאק, ל Pre ולמכשיר ה RC -- המערכת נשמעת רגועה ומאוד מאוזנת.
למגבר ההספק עדיין לא הדפסתי רגליות, הוא דיי כבד (42 ק״ג) ולכן אצטרך רגליות דיי גדולות וגם לא מעט חומר שיש.
מעניין למה אפשר לצפות משיכוך מגבר ההספק...

בתיאוריה נכון.
אבל בסוף מחליטים לפי האוזן.

לא כל שיכוך מסוג ״קפיצי״ הוא מתאים לסיטואציה
אני רואה דווקא שהמכשיר שלך יושב על סטנד מעץ, שיש לו שיכוך פנימי. מה שהייתי עושה זה דווקא להעמיד את המכשיר על דיסקיות נחושת או bdr ולא משהו קפיצי

שיכוך מסוג ״קפיץ״ יבלום רזוננסים המגיעים מהסטנד לכוון המכשיר אבל לא ״יאריק רזוננסים פנימיים לכוון הסטנד״ של המכשיר למשל כאילה המגיעים מספק טרואידי או ממותג. שווה לדעתי לנסות משהו דווקא שאינו קפיצי

נערך לאחרונה ב:
הסטנד הוא עץ אלון שלהבנתי לא מצטיין בתפקיד מדף לאודיו.

יש כמה מדפים גדולים שבקצותיהם מוטות הברגה שעומדים על הריצפה, ללא שיכוך כלשהו.
מרגיש לי נכון יותר לשכך ולבודד מכנית את המכשירים...

The supporting board of audio components intends first to connect the component to a static and steady physical reference and second to be itself as neutral as possible.
Thus, puting component on resonating materials seems really a bad idea. Meanwhile, some materials at first non suspected for resonating do in fact much more than expected : glass, marble, even granitron and all minerals and metals have very poor self damping modulus and allow vibrations to stay in, be amplified and sent back to component.
The ultimate material is wood. Wood is made of oriented fibers that conduct energy and reduce it when energy has to pass from one fiber to an other. More, the plywood behave much better than solid wood because of its thin cross layers that allow a maximum spreading of the energy. Pressed wood and "medite" powder wood do not spread energy because they lost the fiber structure of real wood.

בקיצור מעמד עץ זה טוב.
ברגע שאתה מבודד בסגנון קפיץ אתה מייתר את השיכוך הפנימי של העץ. המכשיר רועד ולא משכך את הרזוננסים לכוון הסטנד.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור