על אלה שכותבים מאמרים על מי שכותבים על אודיו...

• פותח הנושא פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
3,105
נקודות
113
כשפניתי ל- @נמר בעניין המאמרים המבזים האלה, הוא ענה לי: "אפשר לעשות מאמר נגדי", וניתק מגע.

פתאום עלתה בי ה"הארה", או התובנה, שאולי יש מקום לרדת לרמת הכותבים ולהגיב למאמרים "פסיכולוגיסטיים" על הכותבים על אודיו באותה מטבע ‑‑ וזה כמובן רק כדי להעלות שאלות שראויות למחשבה וקריטיות להבנת הנעשה בפורום. זה ממש נחוץ, וכמובן "עוסק בדפוסים אפשריים בשיח קהילתי, לא באבחון של כל אדם ספציפי". אז הנה זה:

יש מצב שמאמרים כאלה אינם אלא דרכם של כותביהם להתמודד עם הסיפור האישי שלהם ועם ההסתבכויות שלהם ביחסים שבין אהבת מוזיקה (מוזיקופיליה), אהבת סאונד (אודיופיליה) ואהבת ציוד (ציודופיליה).

במאמרים מסוג זה ניכרת לעיתים נטייה לשטח ולרדד את שלושת הצירים התלת‑ממדיים של מוזיקופיליה, אודיופיליה וציודופיליה לכדי ציר אחד בלבד, שבו מוזיקופיליה מוצגת כבריאה ולגיטימית בקצה אחד, ואילו שני התחומים האחרים נתפסים כחולניים, אובססיביים ובעייתיים על אותו רצף, כאילו הם זה מול זה.

לא פעם כותבים כאלה נוטלים לעצמם תפקיד של פסיכולוגים, למרות שלרובם אין הכשרה מקצועית בתחום, ודולים מאמרים מהאינטרנט או מצ'אטים, כאילו הם מכסים על המחסורים העצומים בידע ובהבנה שלהם ‑‑ במיוחד כשהם תורמים את "הארותיהם" כאילו מדובר בחשיפת דברים חדשים. חדשים למי? ייתכן שמדובר בניסיון לרפא את עצמם, תוך הצגת אחרים כבעלי תסביכים ואובססיות, בעוד שהם עצמם אלה שאצלם הדברים סבוכים מבפנים.

ייתכן שזו גם הסיבה לכך שהם סבורים שמאמריהם דורשים "התמודדות" ‑‑משום שהמאמרים הם התמודדות שלהם עם הבעיות של עצמם.

אפשר גם לשער שלעתים הם פשוט מקנאים במי שמחזיקים ציוד נוצץ ויקר, כזה שהם היו מתים שיהיה להם. לכן בעלי ציוד כזה מוצגים כמי שעוסקים רק בלייקים, במראה החיצוני של הציוד, במשקלו וכדומה ‑‑ ולא ככאלה שנהנים מהציוד הנוצץ להאזנה למוזיקה ברמה שאינה אפשרית להם.

ייתכן גם שלכותבים כאלה נראה לא לעניין לעצור ולבדוק אם השתבש משהו בבמה או באימג'ינג, ולו רק משום שאינם מבחינים בדברים כאלה, ואולי אף מקנאים במי שרגישים יותר ומבינים יותר מהם בתחום. לכן במאמרים הם מציגים אותם כאובססיביים וחולניים, שאינם עוסקים במה שנראה לכותבי המאמרים כדבר היחיד ה"בריא" ‑‑המוזיקה.

אבל כשחושבים על זה, מה בעצם מיוחד או נעלה בלאהוב מוזיקה? הרי חובבי מוזיקה יש כמו גרגירי חול ‑‑ אלה רוב אוכלוסיית העולם. דווקא אודיופילים וציודופילים הם הנדירים והמיוחדים, ודווקא הם אלה שהגיעו לאתר כדי לדון בתחביביהם. ובכל זאת, דווקא הם מוצגים כבעייתיים וחולניים על ידי כותבי המאמרים, שאולי תיאורטית הם אודיופילים בעצמם, אך יש להם בעיות קשות עם אודיופיליה וציודופיליה. כך שלא מפריע להם לבגוד באוכלוסיות הללו ‑‑ שהן למעשה אוכלוסיית החברים באתר ‑‑ כדי להתמודד עם הבעיות של עצמם.

לכן נראה שמאמרי ריפוי‑עצמי מסוג זה הם בעייתיים מן היסוד, ועדיף היה שלא יפורסמו כלל ‑‑ובוודאי לא כעמדה רשמית של אתר כלשהו. ואם כבר פורסמו, עדיף למחוק אותם ולהתנצל על הפרסומים המבישים והמביישים.

ומאוד דייק מי שכתב:
האתר הזה איבד את הדרך
וחבל.

נערך לאחרונה ב:
יש כאלו שקונים ב.מ.וו סדרה 2 ויש שקונים M2

יש מכונת קפה ב 900 שקל ויש ב 15000
אין סוף…
מה אתה מתרגש, כל אחד יעשה מה שטוב לו .
אחד חובבן והשני מקצוען, זה כל העניין

חשבתי על זה שאנשים תוהים למה אני משקיע כל כך הרבה זמן בשטויות האלה, ו- @Tamir Ivan אפילו צעק על זה:
אף אחד לא מינה אותך לייצג את הקהילה, אתה בקושי מייצג את עצמך, וגם זה לא באופן מיטבי.
אתה לא מייצג את האודיופילים, ואתה לא שומר הסף של הפורום.
אף אחד לא מינה אותך לדבר בשם קהילה שלמה, ובטח לא להחליט מה מותר ומה אסור להרגיש או לכתוב.
העובדה שאתה משקיע כל כך הרבה אנרגיה בניסיון לערער את מה שכתבתי, במקום להתמודד עם התוכן, רק מחזקת את הצורך במאמר כזה מלכתחילה
.
אבל הוא פיספס הכל בצעקות המודגשות שלו.

מראש היה ברור לי לגמרי שאני לא מייצג אף אחד, שאני לא "שומר סף", שאני לא מדבר מילולית "בשם" אף אחד, ויש סיבה אחרת לחלוטין למה אני "משקיע כל כך הרבה אנרגיה בניסיון לערער את מה שכתבת".

"אני משקיע כל כך הרבה אנרגיה" כי איכפת לי. איכפת לי מהאתר, איכפת לי ממה שכתוב בו, ואני שואף לזה שמה שכתוב בו יהיה נכון ומשקף נכונה את המציאות, ושהקהילה כקהילה תכובד.

האם כשמישהו אומר שמשהו הוא "עלבון לאינטליגנציה", הוא חושב שהוא "מייצג" את האינטליגנציה?

כך גם כשאני אומר שאני "נעלב בשם האודיופילים" זה לא בגלל שאני "מייצג" אותם, אלא אני רואה עצמי בחלק מהקהילה של האודיופילים, ונעלב כשמשמיצים את כלל האודיופילים, בלי לדאוג להדגיש שוב ושוב ובחזית כל אמירה שלילית שמדובר רק בחלק מהאודיופילים, חלק מהזמן. מה שנראה אולי מובן מאליו לחלק מהקוראים אינו בהכרח כזה.

אולי איכפת לי יותר מדי -- בהחלט יכול להיות -- אבל לא אתנצל על זה.

לי נראה שזה מאמר שמטרתו הוא לרדת על הכתב של האתר. לנתח לגופו של אדם.

מה תמיר חשב, מה הבעיות הפסיכולוגיות שלו ומה הוא מנסה לפתור עם עצמו. האם לדעתך זה משהו שאני אמור להתעלם ממנו?
לא ניתקתי מגע, אני פשוט עייף מאוד מאנשים שלוקחים מאמר כל כך אישית כשיש להם, אם זה באמת חשוב להם, הזדמנות לכתוב מאמר נגדי שיפורסם. בלי לנתח את הכותב עצמו כי אם רק מה שנכתב.

והנה, אני לא חשוד כאודיופיל בלתי מנוסה או כזה שלא הוכיח את היכולות שלו. ואני מסכים עם רוב הדברים שנכתבו במאמר שלו, ועם מה שאני לא מסכים? אני לא מסכים וזהו.

לא מצליח להבין למה צריך להגיע למצב שזה כל כך מטריד כשיש במה פתוחה למי שמעוניין להוציא מאמר שנוגד את עמדת הקודם.

מה תמיר חשב, מה הבעיות הפסיכולוגיות שלו ומה הוא מנסה לפתור עם עצמו. האם לדעתך זה משהו שאני אמור להתעלם ממנו?
לא ניתקתי מגע, אני פשוט עייף מאוד מאנשים שלוקחים מאמר כל כך אישית כשיש להם, אם זה באמת חשוב להם, הזדמנות לכתוב מאמר נגדי שיפורסם. בלי לנתח את הכותב עצמו כי אם רק מה שנכתב.

והנה, אני לא חשוד כאודיופיל בלתי מנוסה או כזה שלא הוכיח את היכולות שלו. ואני מסכים עם רוב הדברים שנכתבו במאמר שלו, ועם מה שאני לא מסכים? אני לא מסכים וזהו.

לא מצליח להבין למה צריך להגיע למצב שזה כל כך מטריד כשיש במה פתוחה למי שמעוניין להוציא מאמר שנוגד את עמדת הקודם.
כי זה נראה בעיקר כמו פרקי filler בסדרות, שכולנו מבינים שצריכים למלא חלל מסוים ב'כלום' וכך בעצם מדגישים פרט קטן בעלילה שהיוצרים רצו שתשים לב.
רק שכאן הכתבות filler צועקות "אתם טמבלים" וגוררות לאינספור תגובות חסרות תכלית ובסוף לחסימת תגובות.
אז זה מה שנשאר כאן? כי אם אני מפרסם שאני מחפש המלצה לכבל רמקול ורוב הפניות אליי נעשות בפרטי במקום לרשום ולקבל חוות דעת - זה אומר משהו.

האתר איבד את הדרך ונהיה משהו לא נעים. אני לא כותב בו יותר פוסטים טכניים, אבל אשמח לסייע למי שצריך עזרה במדידות, או עזרה טכנית ואקוסטית, אבל רק בפניה בפרטי.

היה לי ממי להעתיק, ועשיתי את זה באותה צורה פחדנית כמוהו: הוא לכאורה כתב על אנשים באופן כללי, והדגיש את זה, כולל הציטוט "עוסק בדפוסים אפשריים בשיח קהילתי, לא באבחון של כל אדם ספציפי", אבל בחלק מהמאמרים הוא אפילו ציטט אנשים ספציפיים, כך שהיה ברור על מי מדובר. אז גם אני לא התייחסתי לאדם ספציפית.

לא עליו אישית מדובר :)

אולי אתה עייף, אבל הפסקת להגיב, או אפילו לקרוא, את מה שכתבתי לך אחרי זה.

את כל מה שהיה לי לומר נגד, כתבתי לתמיר באופן ישיר, בתגובות ישירות למאמרים שלו, הרבה פעמים, בצורה מנומקת ועם התייחסות לכתוב בלבד, בלי לנתח את אישיותו ומניעיו.

מה שיש לי לומר נגד מסתכם בשתיים וחצי נקודות, אין צורך במאמר נגדי שלם, ולא מדובר על סתירת *העמדה* הקודמת:
  1. כל הפסיכולוגיזמים האלה לא ספציפיים לאודיו, ולוקחים את האתר לכיוונים שנראים לי לא ראויים. האתר מאבד את הכיוון

2. זה מתאים לפורומים על פסיכולוגיה, לא על אודיו. אף אחד לא נרשם לאתר dtown כדי שינתחו את התנהלותו ואת הפסיכולוגיה שלו.

3. אם כבר כותבים מאמרים על נושא לא מתאים לאתר, הם מדברים על אודיופילים וציודופילים בצורה מאוד מבישה, וגם אם חלק מהדברים שהוא כותב בלי לסייג קיימים, הם נכונים לכל היותר רק לחלק מהאדויופילים והציודופילים חלק מהזמן. לדעתי, לפני כל מקום שמציגים אוכלוסייה בצורה מבישה, יש צורך לפחות להזכיר שמדובר בחלק מהאנשים, חלק מהזמן.
המאמר הזה שלי הוא פשוט תמונת ראי ושיקוף למאמרים שלא היו צריכים להיות כאן, כדי להעיר את תשומת הלב למה שבעצם נעשה בהם.

אבל נראה לי ששמת לב רק למה שאני כתבתי, ולא לפואנטה -- לזה שתמיר עשה את אותו דבר, כבר שישה מאמרים.

רק שמה שכתבתי מציג רק מעט אנשים באור שלילי (תמיר לא לגמרי לבד), בעוד שהמאמרים של תמיד מציגים באור שלילי חלק משמעותי מחברי האתר.

זה לא דבר פסול שכותב מאמרים יקבל בקורת...נהפוך הוא,אני חושב שזה דוקא מרים את הרמה באתר ונותן במה פתוחה וחופש בטוי לכל מי שחושב גם אם הכוון הוא 180° לדברי הכתב.וגם קצת לאתגר את הכותב.
האמת לדעתי שיש הרבה אמת במה שעמיר רשם..
אני מעולם לא דיברתי עם תמיר ועמיר,אבל המקום הזה באתר לשניהם זה העיקר.וכל אחד יחליט מה מתאים לו.

זה בלתי נשלט.

• Haha
Reactions: AK1
זה לא דבר פסול שכותב מאמרים יקבל בקורת...נהפוך הוא,אני חושב שזה דוקא מרים את הרמה באתר ונותן במה פתוחה וחופש בטוי לכל מי שחושב גם אם הכוון הוא 180° לדברי הכתב.וגם קצת לאתגר את הכותב.
גם אני בעד ביקורת. לראיה, נמר קרא לעומק חלק מהמאמרים בטרם פרסומם והחווה דעתו.

ביקורת עיניינית היא דבר מבורך. אבל סתימת פיות כדוגמת "זה לא המקום לכתוב בנושאים כאלה", או מאמר "פח", לא יתקבלו.

אני כותב כפי שאני רואה לנכון.
אלה העקרונות שלי.
ואם הם לא מוצאים חן בעיניך, יש לי אחרים :-)

זה בלתי נשלט.
מסתבר שאצלך לייצר הסברים פסיכולוגיסטים -- זה גם אחד -- בלתי נשלט.

ביקורת עיניינית היא דבר מבורך. אבל סתימת פיות כדוגמת "זה לא המקום לכתוב בנושאים כאלה", או מאמר "פח", לא יתקבלו.
מה שאתה מפספס הוא ש"זה לא המקום לכתוב דברים כאלה" -- לכתוב על הכותבים באתר אודיו -- זו ביקורת עניינית לחלוטין, ואלה הנימוקים הלוגיים לטענה זו:

א. אף אחד לא נרשם לאתר כדי שינתחו את התנהלותו או את אישיותו או את הפסיכולוגיה של מניעיו, אבל על זה אתה כותב, כבר שישה מאמרים, ומשפיל חלק מאלה שנרשמו לאתר כדי לדבר על אודיו -- ולכן זה לא לעניין לכתוב את זה כאן באתר.

ב. התירוץ שלך
פורומים הם לא רק טכניים, הם אנושיים.
לא מצדיק את חפירותיך על האנשים בפורום. זה שחברי האתר הם אנושיים זה טריוויאלי ולא דורש תזכורת, אבל גם זה שהם כאן לא כדי שאנושיותם תנותח ותושפל על ידך אמור שלא לדרוש תזכורת, והבעיה היא שגם התזכורות לא עוזרות.

אתה פשוט לא מבין שזה מה שאתה עושה.

א. אף אחד לא נרשם לאתר כדי שינתחו את התנהלותו או את אישיותו או את הפסיכולוגיה של מניעיו, אבל על זה אתה כותב, כבר שישה מאמרים, ומשפיל חלק מאלה שנרשמו לאתר כדי לדבר על אודיו -- ולכן זה לא לעניין לכתוב את זה כאן באתר.
אם הייתי מקבל שקל על כל פעם שמישהו נעלב מדיון אודיופילי, כבר היה לי כסף לקנות את הרמקולים של נמר.
אנחנו מדברים על צלילים, לא על זהות.
בוא נחזור למוסיקה, היא פחות רגישה מאיתנו.

"Just because you're offended doesn’t mean you're right".
Ricky Gervis

אם הייתי מקבל שקל על כל פעם שמישהו נעלב מדיון אודיופילי, כבר היה לי כסף לקנות את הרמקולים של נמר.
אנחנו מדברים על צלילים, לא על זהות.
בוא נחזור למוסיקה, היא פחות רגישה מאיתנו.

"Just because you're offended doesn’t mean you're right".
Ricky Gervis
זה לא דיון אודיופילי. אין כאן שום דבר אודיופילי. הכל פסיכולוגיזמים רדודים ומיותרים, שלא מתאימים לכאן.

וזה לא מפריך את הביקורת העניינית הנ"ל. זו סתם התחמקום מתחכמת, אבל ממש לא חכמה.

אני משתדל להתחמק רק מדברים שלא מקדמים את השיחה. כנראה שגם לזה יש ערך
עוד התחמקות חסרת ערך או משמעות. אתה לא לוקח אחריות על מה שכתבת, ועל זה שהוא לא מתאים לאתר הזה, מסיבות שפורטו ואתה לא מסוגל להפריך.

עצוב, הכיוון שאליו אתה לוקח את האתר הזה.

עצוב, הכיוון שאליו אתה לוקח את האתר הזה.
תגובות כאלה רק מספקות לי מוטיבציה לכתוב עוד ועוד.
כמו גלים על החוף, כל התנגדות מתפוגגת בסוף.

תגובות כאלה רק מספקות לי מוטיבציה לכתוב עוד ועוד.
כמו גלים על החוף, כל התנגדות מתפוגגת בסוף.
זה סוג של עיוות אישיותי :)

@נמר -- אולי הגיע הזמן לעצור את @Tamir Ivan מלהתחרע על אודיופילים ולהפסיק את הידרדרות האתר לכיוונים לא לעניין?

אני שוב חוזר על זה ‑‑ קצת כמו תוכי ‑‑ אף אחד לא נרשם לאתר כדי שינתחו את התנהלותו, אישיותו ומניעיו. אפילו לא אחד. למה לאפשר למישהו לכתוב על כך כל כך הרבה, ועוד בצורה שאינה מכבדת? ולא רק זאת: רוב ה“ניתוחים” הפסיכולוגיסטיים כלל אינם ספציפיים לאודיו. תופעות דומות קיימות בחלק מהזמן גם אצל בעלי תחביבים אחרים, ואצל כותבים בפורומים בכלל. כלומר, אלה אינם דברים ספציפיים לאודיו, ואפילו לא לכותבים על אודיו. כל זה בכלל לא שייך לאתר.

עד הסטייה לכיוון הלא‑רלוונטי הזה היית בין התורמים החשובים להערכת וקידום אודיופילים ואודיופיליה בארץ. משום מה ‑‑ ולא משנה למה ‑‑ שחררת מעט את הרסן ונתת מקום לתהליך שסותר זאת. אולי הדבר הנכון ביותר כעת הוא למחוק הכול, אבל אני מניח שלא תעשה זאת, אז לפחות אנא אל תאפשר לזה להימשך.

אולי כדאי לבקש מאחד הכותבים הטובים שיש באתר ‑‑ ויש כאלה, כולל אותך ‑‑ לכתוב משהו על אודיו, באמת על אודיו, מעבר לסקירות ציוד, שמעניינות בעיקר את מי ששוקל לרכוש אותו. זה יכול לתרום רבות לשיפור האווירה הכללית ולרמת התכנים באתר.

בבקשה ממך, אנא החזר את האתר למסלול שפוי.

זה סוג של עיוות אישיותי :)
אני מבין.
לא בטוח שנצליח לתקן עיוות אישיותי.

בהחלט מסכים עם רוב מה שתמיר רשם .
המאמר שלו במקום לחלוטין .
״ירד״
על אודיפולים זו חשיבה של בן 12 אולי 8 .
משהו לפני צבא בכל אופן .
מי שאמין לא מפחד - ומבין השורות אני רואה רק פחד , פחד שהזיזו את הגבינה לכמה אנשים כאן .

שום ירידה על אודיופילים לא הייתה כאן .
דווקא את רוב הירידות הקשות ביותר על אודיופילים שמעתי מאודיופילים כבדים אחרים - אז נא לא להיתמם .
תמיר הציף בצורה כתובה משהו שקיים .
ולמעשה כל התגובות כלפיו מוכיחות את הטענות שלו בצורה הטובה ביותר .

מה גם שהוא לא רשם שום דבר חדש - אילו דברים ידועים בתרבות צרכנית של תחביבים - הוא פשוט איגד אותם והנגיש אותם בצורה יפה .

זה שדנים פה במחיר / ציוד / וכו וכו לגביו אישית - רק מראות את עומק צידקתו ואת חוסר המודעות העצמית של המציינים זאת .

חושב שהמאמר שאתה רשמת עמיר הוא מביש ומבייש אותי בתור אודיופיל .
אני לא חלק מהקהילה שלך ושל כמותך .

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור