ממש לא, מה נהיה עמיר. ספציפי זה אומר שאני יכול להבחין בינו לבין כלים אחרים, לא שאין הבדלים בתוך הקבוצה.
כמו הרבה ויכוחים מיותרים, הוויכוח הזה נסוב על שימוש באותה מילה לדברים שונים.
אני מקווה שהסברתי מספיק ברור למה התכוונתי.
לא הפכתי כלום. הסתכלת על הגרפים והסקת שלחליל אין צליל ספציפי. צליל!! מה המשמעות של צליל ספציפי, אם לא משתמשים באוזן? אתה כבר לא מבחין בין גרפים לבין הצליל שמאחוריהם. אתה מתעלם מהמתקף, מדעיכת העוצמה, מהשינוי בתדר כפקטור של זמן (נגיד ויברטו). ואתה לא יודע (גם אני לא) לההסתכל על גרף ולהגיד מה בו חשוב עבור השמיעה והאבחנה, עבור אותה יכולת מופלאה, ואתה ממשיך להתעלם מזה.
אבל אתה לא יודע מה עשיתי ומה לא, ואתה מתעקש על התהליך שנראה לך שעברתי, ואני לא מבין על סמך מה ההתעקשות הזו.
אני אומר לך במפורש שוב -- לא הסקתי
שום דבר מהגרפים -- אפס, נאדה, כלום, איך עוד להסביר את זה?
הבאתי את הגרפים הראשונים שמצאתי שהדגימו את מה שניסיתי להסביר בעניין סדרת יחסי העוצמות בין צלילים עיליים לצליל הבסיסי -- אלה שמשווים את הספקטרום של חליל לזה של טרומבון -- ובהזדמנות נתקלתי באותו דף גם בגרפים של הבדלים ב-FR, כולל בין 3 חלילים שונים, אז הבאתי גם אותם.
והשתמשתי בביטוי "מאוד ספציפי" בצורה שונה ממה שאתה מבין כשאתה רואה אותו, אבל למרות שניסיתי להסביר את כוונתי, אתה ממשיך עם המשמעות הראשונית שלך.
אתה אולי יודע, אבל אתה כמעט ולא מזכיר זאת אף פעם. ובכך אתה מפחית בחשיבותה, אם בערך בכל הדיונים על צליל אתה מתעלם ממנה.
הזכרתי את העניין הזה מספר פעמים, אבל אני לא תוכי, ואין לי אג'נדה להזכיר את זה בכל פעם שאפשר לתקוע משהו על זה.
זה שאנחנו יודעים יותר על תדרים ואותות מאשר על פסיכואקוסטיקה, לא אומר שכל או רוב האמת שם. ציינתי שהטיעונים שלכם הם קצת חיפוש מתחת לפנס. על היכולת המופלאה הזו, ועל יכולות ותכונות אחרות פסיכואקוסטיות, המילים פחות מדויקות כי אני, לפחות, יודע פחות. אבל עדיין יש מקום לדבר על כך, גם אם זה נשמע לך פחות מדויק או מדעי.
איזה אמיתות גדולות אתה מחפש פה?
לא באתי להסביר את כל העולם ואשתו, אלא רק איך מגיעים למצב שאנשים טוענים שהם
יודעים מתי הצליל שהם שומעים הוא נכון/טבעי, כשבפועל הם שומעים רחוק מזה.
הבאתי הסבר קצר וענייני ככל שיכולתי שגם יכלול את העובדות הבסיסיות וגם את הקשר ביניהן בהקשר שלנו, כולל גרפים להבהרה.
למה עוד אתה מצפה?? לעומקים טרנסצנדנטליים על פסיכואקוסטיקה ופנסים?? לניתוח היכולות האנושיות של פיענוח צליל? למה שאדון בהן -- במסגרת המעט שאני בכלל יודע -- אם אין צורך בזה כדי להסביר את הנקודה הספציפית שרציתי להסביר?
==========
נ.ב., במקרה נשאר חיפוש הגוגל שעשיתי, שמראה שחיפשתי גרף שמראה את הספקטרום של חליל, כלומר היה לי כבר ההסבר על הספקטרום == סידרת היחסים בין הצלילים העיליים -- ואיך זה קשור לטונליות, וחיפשתי גרף של ספקטרום של חליל, עם כוונה לחפש אחרי זה ספקטרום של כלי אחר, כמו קלרינט, ולהציג את ההבדלים, אבל מצאתי את הגרף של ההשוואה לטרומבון, ואז הגעתי לדף שמכיל גם את הגרפים של ה-FR.
כך שאני לא מבין את ההתעקשות שלך על זה שהסקתי מסקנות מהגרפים. פשוט לא נכון. זה לא היה התהליך.