צליל גדול

• פותח הנושא פותח הנושא איתי ו.
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
חג שמח לכולם

אני רואה שלעתים חברי הפורום המכובדים, לרבות סוחרים משתמשים בביטוי
"צליל גדול".
משהו יכול להסביר לי למה הכוונה?
הרי לכל כלי יש את הגודל שלו. כך גיטרה אינה דומה לצלו וצלו אינו דומה לקונטרבס.
פסנתר אינו דומה לאורגן וחליל פיקולו אינו דומה לקלרינט.. (אנחנו מדברים מבחינת גודל הצליל - כן?)
אם כך אני רואה בהגדרת "גדול" משהו שאיננו טבעי. משהו מנופח, לא מאוזן ,משהו שמשתלט על כלים אחרים ?
מה טוב בזה שיש כאלה שמחפשים משהו מעוות כזה?

לכל אדם, חייה ועצם במציאות יש את הגודל שלו, ובכל זאת אתה יכול לצפות בצילומים שלהם באמצעות מסך "20 או מסך "80, ולא תאמר על זה שב-"80 זה מעוות.

נערך לאחרונה ב:
צליל גדול זה תיאור שיווקי לסאונדסטייג׳, תלת מימד ופרזנטציה.
פשוט יותר קל למכור עם הגודל כי יש מוסכמה כזאת שהגודל קובע.

צליל גדול זה חלק מלקסיקון המילים
שדילרים משתמשים בהם כגון:
חם,מתכתי,תמונה גדולה,צלול
חלול,עמום,חנוק,עגול,ועוד ועוד..
כמו במערכון של הגשש על השפה
העברית למי שמכיר.

צליל גדול זה בדיוק מה שזה !
במה ענקית לכל הכיוונים.
לדוגמה אצל אלדר בזמנו לאונרד כהן נשמע גדול מהחיים כמו משהו שיכול לבלוע אותך imax.
זה צליל גדול

לכל אדם, חייה ועצם במציאות יש את הגודל שלו, ובכל זאת אתה יכול לצפות בצילומים שלהם באמצעות מסך "20 או מסך "80.
@DavidGil , לעיתים אני מסכים עם עמיר ;) .....ואפרט:

ניתן לשמוע עם רמקולים בדיוק באותה זווית (*) ב 3 מקרים:
1. חדר קטן, רמקול קטן מרחק שמיעה של כ 1.5 מטר
2. חדר בינוני , רמקול בינוני מרחק שמיעה של כ 2.5 מטר
3. חדר גדול , רמקול גדול מרחק שמיעה של כ 4 מטר.

האם החוויה תהיה זהה? (ואני לא נכנס למה יותר או פחות טוב)..... מבחינת החוויה זה לא דומה (**)......אולי זה נותן לך את התחושה של מהו "צליל גדול".

-------------------------------------------------------------------
(*) אגב הזוית- גודל הזוית קורלטיבית לתחושת הגודל אבל לעומת זאת היא פוגעת בדברים אחרים כמו "תחושת המרכז".
(**) יש גם משמעות גדולה לאקוסטיקה בחדר בקביעת "גודל הצליל"........מנסיוני, חדר יבש בצורה קיצונית מקטין את גודל הצליל.

נערך לאחרונה ב:
חג שמח לכולם

אני רואה שלעתים חברי הפורום המכובדים, לרבות סוחרים משתמשים בביטוי
"צליל גדול".
משהו יכול להסביר לי למה הכוונה?
הרי לכל כלי יש את הגודל שלו. כך גיטרה אינה דומה לצלו וצלו אינו דומה לקונטרבס.
פסנתר אינו דומה לאורגן וחליל פיקולו אינו דומה לקלרינט.. (אנחנו מדברים מבחינת גודל הצליל - כן?)
אם כך אני רואה בהגדרת "גדול" משהו שאיננו טבעי. משהו מנופח, לא מאוזן ,משהו שמשתלט על כלים אחרים ?
מה טוב בזה שיש כאלה שמחפשים משהו מעוות כזה?
חוצמזה, אתה מדבר על רמת הכלי הבודד. בדרך כלל כשמדברים על "צליל גדול" מתכוונים ליכולת להציג הרכבים גדולים ולתת תחושה שאתה נמצא במרחב גדול שמכיל אותם.

וחוצמזה, בהרבה מקרים ההקלטות, עם מיקרופונים קרובים לכלים, יוצרות בכוונה תמונה גדולה מהחיים גם לכלים בודדים, כי אנשים אוהבים את זה. אם לחדד את הנקודה, הרבה מאוד אודיופילים אומרים מה שהם מחפשים זה דמיון למציאות, ריאליזם וכו', אבל אם תבדוק את העדפותיהם בבחירת ציוד והקלטות, תראה מהר מאוד שבפועל הם מעדיפים דברים גדולים ויפים יותר מהמציאות, למרות שתאורטית זה "עיוות".

צליל גדול זה חלק מלקסיקון המילים
שדילרים משתמשים בהם כגון:
חם,מתכתי,תמונה גדולה,צלול
חלול,עמום,חנוק,עגול,ועוד ועוד..
כמו במערכון של הגשש על השפה
העברית למי שמכיר.

זה לא רלוונטי לדילרים ואין לזה קשר אליהם.

ניתן לשמוע עם רמקולים בדיוק באותה זווית (1) ב 3 מקרים:

האם החוויה תהיה זהה? (ואני לא נכנס למה יותר או פחות טוב)..... מבחינת החוויה זה לא דומה......אולי זה נותן לך את התחושה של מהו "צליל גדול"

(1)אגב הזוית היא קורלטיבית לתחושת הגודל אבל לעומת זאת היא פוגעת בדברים אחרים כמו "תחושת המרכז".
רוברט, מודה שלא הבנתי את ההסבר אבל התרגשות אחזה בי על המחווה לעמיר.
הלוואי ועמיר ירים את הכפפה וימשיך ברוח טובה כי לשניכם יש ידע ונסיון, כל אחד מהכיוון שלו.
מינון רוברט. זה הסוד. והקטע של הילד שאומר המלך הוא עירום יכול לעבוד רק פעם אחת ולא כשיטה.
חג שמח

ניתן לשמוע עם רמקולים בדיוק באותה זווית (*) ב 3 מקרים:

האם החוויה תהיה זהה? (ואני לא נכנס למה יותר או פחות טוב)..... מבחינת החוויה זה לא דומה (**)......אולי זה נותן לך את התחושה של מהו "צליל גדול".

(*) אגב הזוית- גודל הזוית קורלטיבית לתחושת הגודל אבל לעומת זאת היא פוגעת בדברים אחרים כמו "תחושת המרכז".
(**) יש גם משמעות גדולה לאקוסטיקה בחדר בקביעת "גודל הצליל"........מנסיוני, חדר יבש בצורה קיצונית מקטין את גודל הצליל.
אוי ואבוי, גם כשאתה כבייכול מסכים איתי, אתה מוסיף שטויות.

גודל הפרזנטציה לא נקבע ע"י הזווית וגודל הרמקולים והחדר -- יצא לי לשמוע פרזנטציה גדולה בחדר קטן עם רמקולים קטנים ממרחק האזנה קטן.

בדברים שאתה לא מבין בהם == הכל == עדיף שתשתוק.

רוברט, מודה שלא הבנתי את ההסבר אבל התרגשות אחזה בי על המחווה לעמיר.
הלוואי ועמיר ירים את הכפפה וימשיך ברוח טובה כי לשניכם יש ידע ונסיון, כל אחד מהכיוון שלו.
מינון רוברט. זה הסוד. והקטע של הילד שאומר המלך הוא עירום יכול לעבוד רק פעם אחת ולא כשיטה.
חג שמח
בטח ירים את הכפפה......קרא את ההשמצות מעל.....אין לי כוח ל"מאבק" נוסף.......מספיק לי מאבק אחד- בקשר לשטויות שהוא כותב על ה-MQA בשרשור מקביל.

בטח ירים את הכפפה......קרא את ההשמצות מעל.....אין לי כוח יותר, מספיק לי "מאבק" אחד על השטויות שהוא כותב על ה-MQA בשרשור מקביל.
רוברט. תדמית שלך, החלטה שלך.
תסתכל גם פנימה ולא רק החוצה. מה שתחליט.
בהצלחה.

הבעייה היא שגם אם לרוברט יש איזשהו ידע גולמי שהוא למד פעם, בהרבה מדי מקרים הוא לא מבין איך ומתי להשתמש בו, הוא לא מבין את המשמעויות של מה שהוא עצמו כותב, הוא טועה ומטעה באופן עקבי, לא מודה בטעויות שלו, מנכס לעצמו דברים שאני כתבתי לפניו, וכו', וכמעט בכל מקרה שהוא כותב משהו, צריך לתקן את השטויות, כך שמבחינתי הוא persona non grata. על דברים טכניים עדיף שלא יכתוב כלל, למעט אולי בדיחות קרש ב"מטבחון".

הבעייה היא שגם אם לרוברט יש איזשהו ידע גולמי שהוא למד פעם, בהרבה מדי מקרים הוא לא מבין איך ומתי להשתמש בו, הוא לא מבין את המשמעויות של מה שהוא עצמו כותב, הוא טועה ומטעה באופן עקבי, לא מודה בטעויות שלו, מנכס לעצמו דברים שאני כתבתי לפניו, וכו', וכמעט בכל מקרה שהוא כותב משהו, צריך לתקן את השטויות, כך שמבחינתי הוא persona non grata. על דברים טכניים עדיף שלא יכתוב כלל, למעט אולי בדיחות קרש ב"מטבחון".
עמיר, כולנו כותבים שטויות מפעם לפעם.
זה תחביב, לא ניתוח לב פתוח.
Loosen up

רוברט. תדמית שלך, החלטה שלך.
תסתכל גם פנימה ולא רק החוצה. מה שתחליט.
בהצלחה.
כתבתי את דברי, תמצא לנכון שזה מתאים לך מברוק , לא?, גם כן טוב.

אגב, @AK1 נתן את הדוגמא שלו (שלדעתי היא נכונה) אבל הוא לא הסביר כלל את כוונתו, אני נתתי את הפירוש שלי אליה.....נחכה ונראה מה הפירוש שלו למה שהוא עצמו כתב.

לעת עתה חוץ מלהשמיץ הוא לא כתב מאומה על הנושא עצמו.

יש הבדל גדול בין צליל גדול לבמה גדולה.

"צליל גדול" - פשוט גדול ופחות טבעי.
"במה גדולה" - במה המכילה את כל האינסטרומנטים שהוקלטו בגודל טבעי, מהכלי הנמוך ביותר והאמביאנס סביבו לגבוה ביותר והאמביאנס סביבו.

יש הבדל גדול בין צליל גדול לבמה גדולה.

"צליל גדול" - פשוט גדול ופחות טבעי.
"במה גדולה" - במה המכילה את כל האינסטרומנטים שהוקלטו בגודל טבעי, מהכלי הנמוך ביותר והאמביאנס סביבו לגבוה ביותר והאמביאנס סביבו.
לא מדוייק איתי. יש מערכות שלוקחות סולו של חלילית וזמר מכוך קטן במרתף ג’אז אינטימי למשהו ענקי באצטדיון כדורגל.

בטח ירים את הכפפה......קרא את ההשמצות מעל.....אין לי כוח ל"מאבק" נוסף.......מספיק לי מאבק אחד- בקשר לשטויות שהוא כותב על ה-MQA בשרשור מקביל.
לא כתבתי שום שטות בשרשור ההוא. אם משהו לא נראה לך במה שכתבתי, תפריך אותו באמצעים המקובלים. בינתיים רק אתה כתבת שם שטויות, שהצבעתי עליהן.

כולנו כותבים שטויות מפעם לפעם.
כולנו כותבים שטויות מפעם לפעם, וחלק אחד מאיתנו באופן עקבי וקבוע. כמעט כל הערה היא שטות. נמאס :(

עוד פעם רבים !!!!! למה חג היום
כן אני אוהב סאונד גדול
ודווקא ההקלטות הישנות יש להם את זה הצליל הענק הרחב ועמוק
מהקלטות חדשות עגומות

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור