אין בעיה , כל זמן שלא מתעקשים שדווקא מדידה כזו או אחרת היא בסיס לרמקול טוב.מה הבעיה בלהתייחס לסאונד כמרגש/לא?
אין בעיה , כל זמן שלא מתעקשים שדווקא מדידה כזו או אחרת היא בסיס לרמקול טוב.מה הבעיה בלהתייחס לסאונד כמרגש/לא?
לי אין שום בעיה עם זה שאומרים שמדידה כזו או אחרת היא אכן בסיס טוב לרמקול טוב, בכמה רמות/משמעויות, החל בתכנון, בדיקה ושיפור של רמקולים, ועד מתן עדיפות להאזנה ולהתעמקות ברמקולים עם ציון גבוה (בלי לפסול רמקולים אחרים, רק לתת להם פחות עדיפות)אין בעיה , כל זמן שלא מתעקשים שדווקא מדידה כזו או אחרת היא בסיס לרמקול טוב.
לא אמרתי זאת . יש סייגים לטענה כזו , פירטתי אותם .אין הנאה מובטחת
נשאלת השאלה , האם אותו אחד שקנה בפיצוציה ו"נהנה יותר מהרמקול של ה 100 ש"ח" זקוק לאותן מדידות וטיפולים והשקעה כמו האודיופילים ? האם הוא צריך אותך או כל אחד אחר פה שיגיד לו שהוא טועה?נשאלת השאלה - האם לשם אנו מכוונים ?
תודה . זה מה שרציתי לשמוע .יש לי בעיה רק אם מתעקשים שזה הכרחי
אני לא מכיר רמקול טוב (דינמי) שלא תוכנן לפי מדדים אלו כי הם בסך הכל משקפים הנדסה בסיסית ומוכחת ליצירת סאונד מרגש .להזכירך משנות ה80 המונח קיים - אך ההנדסה והשאיפות היו תמיד נשארו תמיד זהות.לי אין שום בעיה עם זה שאומרים שמדידה כזו או אחרת היא אכן בסיס טוב לרמקול טוב, בכמה רמות/משמעויות, החל בתכנון, בדיקה ושיפור של רמקולים, ועד מתן עדיפות להאזנה ולהתעמקות ברמקולים עם ציון גבוה (בלי לפסול רמקולים אחרים, רק לתת להם פחות עדיפות)
יש לי בעיה רק אם מתעקשים שזה הכרחי == אי אפשר אחרת, מה שכעובדה אינו נכון -- היו ויש אינספור רמקולים שלא תוכננו, נבדקו, שופרו ו/או נקנו בהסתמך על ספינורמה, והם מפילי לסתות. אם יש להם במקרה גם ספינורמה טובה post-mortem, זה נחמד, אבל לא קשור לעניין.
שוב חזרנו לשיעור לשון.כמובן שבפועל לא סביר שדבר כזה יקרה , אך עדיין לא בלתי נמנע לגמרי . אני רק רוצה לשקף את הכשל הבסיסי בתפיסה כזו .
זה שאתה לא מכיר זה לא אומר שאין, ובטח לא שהיה לפני שהספינורמה התפרסמה ובכלל התחילו להסתמך עליה בפועל.אני לא מכיר רמקול טוב (דינמי) שלא תוכנן לפי מדדים אלו כי הם בסך הכל משקפים הנדסה בסיסית ומוכחת ליצירת סאונד מרגש .להזכירך משנות ה80 המונח קיים - אך ההנדסה והשאיפות היו תמיד נשארו תמיד זהות.
הכרחי - זה כבר לבחירת הרוכש.
המספרים מדברים בעד עצמם והם לא עומדים על 100 אחוז - רק 87 אחוז .אז אפשר להגיד שיש 13 אחוז שלהם זה לא הכרחי.
ושוב -אם אין 100 אחוז הצלחה - בהחלט ניתן להגיד לא הכרחי.שכל אחד יעשה את ההגדרות שלו.
ספינורמה טובה לא מגיעה משהשמיים, צריך לתכנן את זה במיוחד, לבנות, למדוד, ולשנות כל מה שצריך עד שמקבלים תוצאה משביעת רצון. אולי יש בפוקס כמה שהצליח להם בלי שחשבו על זה מראש, אבל כנראה שהרוב המוחלט לא. די בטוח שה-801F המקורי לא -- גם כל הדורות אחריו לא (אולי ב-800D2 והלאה כן תכננו ובדקו עם ספינורמה).על נושא ההכרחיות של הספינורמה גם לי היה בשרשור זה ויכוח עם דן. לא ברור לי הצורך להפוך את הטענה לטענה מוחלטת, במיוחד כמאזין לרמקולים, ולא כמתכנן רמקולים. שמעתי בחיי כמה רמקולים מעולים (כן ביניהם גם 801 מקורי בזמנו) ואין לי מושג היום למי היתה ספינורמה טובה או לא, לא סביר שלכולם.
הרי ברור שכשאתה שומע משהוא יותר טוב ואתה מכיר בו ככזה, מן הסתם הוא הופך להיות הרפרנס המעודכן.לא. שלוש האפשרויות מובחנות זו מזו.
אם זה כל כך ברור, אז אין טעם לחפור בזה. בכל מקרה יש את שלושת המשמעויות האלה, ויש אנשים שלא מבחינים ביניהן. שיהיה.הרי ברור שכשאתה שומע משהוא יותר טוב ואתה מכיר בו ככזה, מן הסתם הוא הופך להיות הרפרנס המעודכן.
כשאני רוצה לבדוק אם המדף שאני מתקין מקביל למישוריות כדור הארץ אני לוקח כלי שנקרא פלס, ואם המכשיר שלי מכוייל אז אפשר להתייחס אליו כ- רפרנס. כמובן שניתן להתייחס גם לרצפה כרפרנס מתוך ההנחה שהיא מפולסת.
זו משמעות המושג...
כשייצרן מתאר את אחד המכשירים שלו כ-רפרנס, זה אומר שמכשיר זה הוא הרפרנס עבורו... ונגד המכשיר הזה הוא קובע את ערך הדגמים האחרים שהוא מייצר.
רפרנס הוא מושג לגמרי אינדבידואלי, הרפרנס של אחד לא בהכרח דומה ואפילו קרוב לאחר.
אני חושב שאפשר להבין לבד ממה שעמיר ואומי אומרים .האם כל מה שידוע לנו מצדיק שנבדוק ספין לפני קניה או לא - כן או לא ?
אני חושב שהתשובה היא כן לבדוק ספינורמה בכל מקרה.אני חושב שאפשר להבין לבד ממה שעמיר ואומי אומרים .
כתשובה עניינית זה מה שאני חושב: בהנחה והחלל שלנו לא אידיאלי ואין לנו תוכניות לטיפול אקוסטי , אין הרבה משמעות לנתוני ס' , ולא נראה לי שיהיו להם ערך או משמעות נוספים על נתוני בדיקות אחרות .
אם מאידך אנו שואפים לנייטרליות ודיוק ע"ח הנאה (לעתים , כבן שיחי בפורום המקביל) אז כן , בהחלט . וגם אז רק אם יש חדר ייעודי מטופל לצורך מיקסום האפקט .
קליפ,זה מה שאני חושב: בהנחה והחלל שלנו לא אידיאלי ואין לנו תוכניות לטיפול אקוסטי , אין הרבה משמעות לנתוני ס' , ולא נראה לי שיהיו להם ערך או משמעות נוספים על נתוני בדיקות אחרות .
תודה עמיר - כתבנו בדיוק באותו זמןאני חושב שהתשובה היא כן לבדוק ספינורמה בכל מקרה.
דווקא כשהחלל לא אידיאלי ואין טיפול אקוסטי זה נעשה אפילו עוד יותר חשוב, כי אחד היתרונות של הספינורמה היא שההבדלים בין איך שהרמקול נשמע בחדרים שונים קטן יותר כשציון הספינורמה גבוה.
לא נראה לי שמדובר על נייטרליות מול הנאה. נראה לי שספינורמה יכולה להועיל גם לאלה וגם לאלה.
לא , דווקא אין כאן חוסר הבנה . פשוט ציון ספינורמה גבוה , מעבר לאחידות בצליל בין חללים שונים אומר בעיקר שהרמקול יהיה נייטרלי ומאוזן יותר - מה שחשוב לכאלה שמחפשים נאמנות למקור המוקלט . אם אתה שואל אותי - זה יותר משמעותי מהתאמה לחלל ההאזנה עבור אותם אנשים . לכן מהבחינה הזו הוא יתבטא יותר טוב בחדר מטופל .זה עובד בדיוק ההיפך - זאת אומרת - ככל שאתה בחלל לא מטופל כך הספינורמה חשובה ומשמעותית יותר .
זו הבעיה - שאין הבנה שיש חוסר הבנה .לא , דווקא אין כאן חוסר הבנה . פשוט ציון ספינורמה גבוה , מעבר לאחידות בצליל בין חללים שונים אומר בעיקר שהרמקול יהיה נייטרלי ומאוזן יותר - מה שחשוב לכאלה שמחפשים נאמנות למקור המוקלט . אם אתה שואל אותי - זה יותר משמעותי מהתאמה לחלל ההאזנה עבור אותם אנשים . לכן מהבחינה הזו הוא יתבטא יותר טוב בחדר מטופל .
זה לא רק מה שאתה שואל , אלא את מי שאתה שואל . ספינורמה עבורי היא מדד לנייטרליות ודיוק . יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא
"נאמנות למקור המוקלט" -- למרות שהמקור הזה אינו בדיוק מוגדר -- אינה סותרת הנאה מהצליל מסיבות אחרות.לא , דווקא אין כאן חוסר הבנה . פשוט ציון ספינורמה גבוה , מעבר לאחידות בצליל בין חללים שונים אומר בעיקר שהרמקול יהיה נייטרלי ומאוזן יותר - מה שחשוב לכאלה שמחפשים נאמנות למקור המוקלט . אם אתה שואל אותי - זה יותר משמעותי מהתאמה לחלל ההאזנה עבור אותם אנשים . לכן מהבחינה הזו הוא יתבטא יותר טוב בחדר מטופל .
זה לא רק מה שאתה שואל , אלא את מי שאתה שואל . ספינורמה עבורי היא מדד לנייטרליות ודיוק . יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא
ישנם כאלה שסתירה כזו קיימת אצלם . הם מוכנים לוותר על ההנאה לטובת נאמנות למקור המוקלט . אין לו הגדרה כי הוא לא מייצג של מציאות כלשהי , אבל הם יסתפקו בזה כמקור . התוכן המוקלט הוא המקור אליו הם מכוונים ."נאמנות למקור המוקלט" -- למרות שהמקור הזה אינו בדיוק מוגדר -- אינה סותרת הנאה מהצליל מסיבות אחרות.
כן , בהחלט אפשרי . נאמר את זה כך - ההתאמה המתקבלת בין מדידה להעדפה אישית גבוהה יותר במקרה של ספינורמה מאשר במדידות אחרות .עם זאת, כנראה שיש משהו בנייטראליות ודיוק ואיזון שאנשים אוהבים ללא קשר לטעמם האישי, לפחות כנקודת מוצא....
כנראה שזה גם המצב עם רמקולים...
האם אתה מסכים שיש אפשרות לתוצאה פחות טובה של רמקול עם נתוני ס' טובים בחדר גרוע , מתוצאה של רמקול עם נתוני ס' רעים בחדר מטופל?הטיפול הטוב בהחזרים חשוב בכל מצב, אבל הוא קריטי יותר ככל שהחדר גרוע יותר