בקשר לדירוג תקליטים, הרוב המכריע, כמעט כמעט הכל, נעשה לפי דירוג ויזואלי (visual grading) בלבד.
רק מעטים מאוד מצהירים שביצעו מראש דירוג על פי נגינה/שמיעה (play grading), וגם זה כנראה רק כדגימה, איזו דקה או ואולי פחות, בטח לא של כל התקליט. זה בטוח עדיף על כלום, אבל גם בטוח שממילא לא אומר את כל מה שצריך לדעת, וייתכן בהחלט שהשריטה/קפיצה/רעשים מתחבאים בדיוק מעבר לפינה.
חלק קטן מהמוכרים מספקים דגימה מוקלטת, כך שאפשר להאזין לרמת הרעש, גם זה רק עבור דגימונת קטנה, כמובן.
אין לי מושג כמה מהמוכרים יהיו מוכנים לבצע play grading לפי בקשה. על פניו, זו נראית בקשה מוגזמת, בוודאי מהמוכרים הגדולים, שייש להם הרבה עבודה גם בלי לגשת למחסן, להוציא את התקליט, רצוי גם לנקות אותו, ולדגום ממנו פרק זמן משמעותי, משני הצדדים, ובסוף גם לא למכור אותו אם התוצאות אינן מספקות, בעוד שבלי להסכים לזה, כן אפשר למכור את התקליט -- כנראה שאין הרבה שדורשים זאת.
אם מישהו, במיוחד עם היסטוריה גדולה -- שזה אומר גם עיסוק בהרבה תקליטים והרבה עומס -- מוכן לבצע את השרות בכל זאת, וואלה!
אבל אני מתקשה למצוא את התקליטים שאני מעוניין בהם ברמת visual NM גם בלי להוסיף את האילוצים הכבדים של גם היסטוריית ענק וגם נכונות לבצע play grading on demand.
ולגבי אחוז הפידבק, אם הוא נמוך מ-99.5%, אני מסתכל לראות כמה הבנאדם מכר בתקופה האחרונה ומה הוריד לו את ה-score. אם למשל הוא מכר רק איזה 4 תקליטים ואיזה נודניק-בעליל -- ולא חסרים כאלה -- דפק לו פידבק שלילי על איזו שטות, בלי אפילו לבדוק איתו קודם, לא בטוח שצריך לפסול אותו בגלל זה.
אני לא קונה דירוג מתחת ל"NM", אפילו לא "-NM", ואחוז הבעיות בגלל דירוג ויזואלי לא נכון הוא די נמוך, אם כי הדירוג הזה לא אומר הרבה לגבי רעש רקע ו/או צרידות, וגם זה לא קורה הרבה.
עמיר
נ.ב., ההגיון שלי בעניין "לא פחות מאשר NM" הוא פשוט:
יש פערים עצומים בין דירוגים של מוכרים. ייתכן שמה שמישהו מדרג כ-EX יהייה אצל אחד M ואצל אחר VG.
אם המוכר לא בפועל חותם לי על זה שהתקליט הוא flawless -- באמצעות דירוג כ-NM, שזה חוזה מחייב מבחינת eBay, ומקנה זכות החלפה/החזרה/refund במקרה של does not match description -- אני לא קונה.
ואם, כשהתקליט מגיע, אני מוצא בו פגמים נראים לעיין, אני שולח תמונות ומקבל refund או מחזיר/מחליף, מה שלא ישים מבחינת חוקי eBay בדירוג נמוך מ-NM.