realme 4K Smart Google TV Stick במבחן

תמיר עיואן
28-04-2022 10:13

עד כה כששאלנו מי מיצרני הטלוויזיות כולל ממשק גוגל TV, הצבענו על שני יצרנים: סוני ו-TCL. אלו מאיתנו שרצו טלוויזיה עם מערכת הפעלה חדישה, ואני ביניהם, נאלצו לשדרג אותה בממון רב. אבל בשנים האחרונות חל מהפך טכנולוגי שהביא לידי כך שניתן לקחת טלוויזיה ישנה ולשדרג אותה עם מערכת הפעלה של גוגל TV בסכום זניח.

הכירו את ההתקן הנשלף עם גוגל TV

כידוע, ממשק גוגל TV הוטמע במגוון מכשירים, ביניהם ממירים, התקנים נשלפים שמתחברים לחיבור HDMI, ואפילו מערכות הפעלה בטלוויזיות כמו סוני ו-TCL שהטמיעו גוגל TV.

למי שלא מודע, גוגל TV היא גרסת מערכת ההפעלה העדכנית של גוגל לטלוויזיה, המבוססת על אנדרואיד. זה כמובן נהדר שכל האפליקציות המועדפות בסמארטפון זמינות גם בטלוויזיה. בנוסף לכך, אפשר להשתמש ב- Google Assistant ו-Cast, כך שניתן ממש להקרין עליה הכל, למרות שאינה חכמה.

התקן נשלף של גוגל TV מאפשרת לנו להזרים מדיה לכל טלוויזיה, כולל לכאלו שאינן חכמות, או שאינן כוללות ממשק גוגל. התקנים נשלפים אלו היו עד כה מעט פחות נפוצים בישראל, היות ורבים פשוט שדרגו את הטלוויזיה במידה ורצו ממשק עדכני יותר.

כפי שהשם מרמז, כל התקני ה- USB של Android TV או גוגל TV פועלים על מערכת ההפעלה גוגל. לעומתם קיימים גם התקנים עם מערכת הפעלה אחרת, כדוגמת ROKU, או אפל.

התקן נשלף של גוגל TV עובד בדיוק כמו סטרימר: מחברים אותו לחיבור ה- HDMI של כל טלוויזיה, וכך נוצר ממשק חדש בכניסת ה- HDMI אליה חיברתם את ההתקן, שמשתמש בטלוויזיה כצג לכל דבר. מדובר בהתקן סטרימינג שניתן לחבר לטלוויזיה כדי שניתן יהיה לצפות בשירותי הזרמת תכנים, כגון נטפליקס, ואמזון TV, וכמובן גם באפליקציות מקומיות שזמינות בדרך כלל רק בטלוויזיות חדישות וחכמות.

כיצד פועל התקן נשלף עם גוגל TV?

בדומה לכרומקאסט של גוגל, התקן נשלף של Android TV מתחבר לכניסת HDMI בגב הטלוויזיה שלכם. מכיוון שהתקן HDMI אינו מספק חשמל למקור אליו חובר, יש לחבר במקביל את ההתקן גם למקור מתח. מצאתי שבמקום לחבר את ההתקן הזה גם לשנאי עימו הוא מגיע, ניתן גם לחבר אותו לאחת מכניסות ה-USB בטלוויזיה. לאחר חיבור הטלוויזיה להתקן זה, היא תפעל בממשק חדש נוסף על הקיים בה, בכל פעם שעוברים לחיבור HDMI זה.

התקן נשלף או סטרימר שולחני?

התקנים נשלפים הפכו פופולריים יותר ויותר בשל גודלם הקטן והניידות שלהם. בעוד סטרימרים שולחניים של גוגל TV, גדולים יותר ומגושמים, ההתקן הנשלף קטן ומוסתר. ההתקן הנשלף גם עשוי להיות זול יותר משמעותית לעומת מחירו של מקבילו הסטרימר. הגודל והמחיר עשוים לרמז בחלק מהמקרים גם על החומרה במוצר, ולכן כדאי לחפש התקן תומך 4K.

צפיה בטלוויזיה חיה דרך התקן נשלף של גוגל TV?

כל שירותי הסטרימינג של יס, הוט, סלקום TV, פרטנר TV, וכמובן השידורים החינמיים של הטלוויזיה דרך קודי, יאפשרו צפיה של שידורים חיים, בתשלום, או בחינם. זאת כמובן בנוסף לכל שירותי הסטרימינג שבתשלום, כדוגמת אמזון TV, אפל TV, נטפליקס, דיסני פלוס וכו'.

כל יישום כזה דורש כמובן רישום ויצירת חשבון משתמש נפרד, אך בחלק מהתכנים ניתן לצפות גם בחינם.

מה כדאי לחפש בהתקן נשלף של גוגל TV?

בשוק פתוח, בו כל יצרן יכול לייצר התקן נשלף, שווה להתעכב על המפרט, לבדוק את המעבד הזיכרון RAM, תקן ה- Wi-Fi בו הוא תומך, 2.4 או 5 ג'יגה הרץ, תמיכה ב- 4K. שווה גם לבדוק את גרסת הגוגל TV, האם היא מאפשרת להתקין קודי, אמזון TV ונטפליקס, או לא.

realme

realme הוא מותג מכשירים מבוססי אנדרואיד שפותח על ידי realme Chongqing Mobile Telecommunications Corporation, Ltd., יצרנית שבסיסה בסין. החברה הצעירה הזו נוסדה רק לפני 3 שנים, על ידי מי שהיה סגן נשיא Oppo. חברת האם שלה, BBK Electronics Corporation, היא קונצרן סיני רב לאומי שמהווה אחד מיצרני הסמארטפונים הגדולות בעולם, עם מותגים כגון OPPO, Vivo, OnePlus,iQOO וכמובן גם realme.

רבים לוטשים עיניים ל-realme, שתופסת את המקום השני בהודו ברבעון הרביעי של 2021 עם נתח שוק של 17%. עם צמיחה שנתית של 20% בשוק, לא פלא שרבים מחזרים אחריה לקבלת זיכיון להפצת מוצריה.

שוק מערכות ההפעלה בטלוויזיה

Tizen של סמסונג היא מערכת ההפעלה הפופולרית בעולם מבין הטלוויזיות החכמות כיום, עם נתח שוק של כ-13 אחוזים נכון לסוף שנת 2020. זאת מכיוון שסמסונג הוא מותג הטלוויזיות הנמכר ביותר. אחריה WebOS של LG ואילו אנדרואיד TV וגוגל TV משתרכות מאחור. הנתון הזה רק מבהיר את הפוטנציאל האדיר של התקני גוגל TV נשלפים, בין השאר מכיוון שסמסונג לא עדכנה בשנים האחרונות באופן מהותי את מגוון האפליקציות בממשק ה-Tizen, ולקוחותיה הם רק חלק מהקהל המתאים להתקן נשלף שכזה.

שוק מערכות ההפעלה בטלוויזיה

realme 4K Smart Google TV Stick

ב- 4.4 השיקה באג את מוצרי realme לשנת 2022, באירוע שנסקר כאן, ורגע לפני שהסתיים האירוע, הוצג בקצרה ה- realme 4K Smart Google TV Stick. מבחינתי המוצר הזה היה המסקרן ביותר, מכיוון שבניגוד לשלל הסמארטפונים שקיים כיום בשוק, התקנים כמו ה- realme 4K Smart Google TV Stick, מיובאים מעט מאד לישראל.

על הנייר

כשצוללים למפרט של ה- realme Smart TV Stick, הוא בדיוק מה שרבים היו רוצים:

  • מימדים מיניאטוריים

  • מעבד ארבע ליבות Arm Cortex-A35 ו-RAM בנפח2GB

  • תמיכה ב- 4K בקצב ריענון של 60 פריימים לשניה

  • תמיכה HDR10+ - וב-2.1 HDMI

  • ממשק גוגל TV המעודכן, עם רשיון לנטפליקס וכל שאר האפליקציות הגלובליות הפופולריות שחסרות לעיתים בהתקנים של יצרנים אחרים

  • כרומקאסט מובנה

  • נפח איחסון פנימי 8GB

  • קישוריות Wi-Fi 2.4 & 5 Ghz, Bluetooth 5.0, HDMI 2.1

באריזה

האריזה כוללת:

  • התקן נייד עם חיבור HDMI בקצהו שמיועד להתחבר לטלוויזיה, וחיבור Micro USB בצידו, שיתחבר למקור חשמל.

  • מאריך קצרצר זכר – נקבה HDMI לטלוויזיות שבהן החיבורים צפופים

  • שלט רחוק מלא + סוללות

  • מטען לקיר

  • כבל Micro USB – USB Type A למקור מתח להתקן

  • הוראות הפעלה בעברית ואנגלית

באריזה

ה- realme 4K Smart Google TV Stick מגיע עם שלט Bluetooth מלא בדומה לשלטים שמסופקים עם מגוון טלוויזיות שתומכות בגוגל TV. לשלט יש לחצנים לניווט בממשק, לכוונון עוצמת הקול וכן לחצנים ייעודיים עבור אפליקציות נבחרות כגון יו-טיוב, אמזון פריים TV, נטפליקס, ויו-טיוב מיוזיק. אפילו סוללות תקבלו עם הערכה.

 realme 4K Smart Google TV Stick

ההתקן כולל תמיכה ב-HDMI CEC וכשחיברתי אותו לטלוויזיה חדישה כגון Sony A90J שכבר כוללת גוגל TV, ההתקן החיצוני עבד לי ממש טוב. לעומת זאת, כשחיברתי לסמסונג Q70, ההתקן לא זוהה בשמו, אבל עבד באופן תקין.

התקנה

ההתקנה היא תהליך פשוט, אולם אורך מספר דקות. זיהוי ההתקן על ידי הטלוויזיה היה מיידי. הוא זוהה כ- "GoogleTV5745". משם הופניתי להתקין Google Home שאיתה מתבצע כל תהליך הקינפוג של ההתקן. בסופו של התהליך תוכלו לבחור מבין האפליקציות שקושרו עד היום לחשבון הגוגל שלכם. כמובן שניתן להתקין גם אחרות.

מרגע שחיברתם את ההתקן לרשת ה- Wi-Fi הביתית, הזרמת הקבצים אליו פשוטה מאין כמוה. מספקים באפליקציה המבוקשת להזרמה את שם המשתמש והסיסמה למחשב המרוחק, והספריות המשותפות מתגלות. במידה והתקנתם על המחשב המרוחק שרת DLNA כדוגמת Serviio, ההזרמה מהירה ויציבה.

שלל מסכי ההתקנה בתהליך ההגדרה הראשונית

שלל מסכי ההתקנה בתהליך ההגדרה הראשונית

 חווית שימוש

היתרון המשמעותי ביותר של realme 4K Smart Google TV Stick היא בכך שהוא כולל גוגל TV, כלומר אנדרואיד TV גרסה 11, עם כרומקאסט ומוצהר ל- 4K. תכנסו לחנות האפליקציות גוגל פליי, ותקבלו את כל מה שתרצו: כולל נטפליקס ESN שכידוע לא ניתן להתקין בממשקי אנדרואיד TV של דונגלים סינים מתחרים, קודי, מאקו TV, רשת 13, ערוץ 14, יו-טיוב, וכמובן את אפליקציות יס, הוט, פרטנר וסלקום TV, כך שממש לא חייבים ממיר.

האפליקציות הפופולריות כבר מותקנות מראש, כולל Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube. תוכלו כמובן להסיר את ההתקנה של מה שתרצו, אם אתם לא צריכים אותם. מקשי הקיצור בשלט פועלים נכון על מנת להפעיל את האפליקציות בממשק. אלו אותן האפליקציות שנמצאות במכשירים אחרים – לא כאלו שמותאמות למוצר זה.

תשומת הלב שגוגל TV כולל ממשק מתקדם יותר מהאנדרואיד TV. בעוד באנדרואיד TV האפליקציות מוצגות כריבועים קטנים, בגוגל TV מוצגים לך הסדרות והסרטים של שירותים שאתם מנוים עליהם, ישירות על המסך הראשי.

כמובן שגם כאן תוכלו להיכנס ישירות לאפליקציות, אבל גוגל מנגישה את הלהיטים ישירות במסך הבית.

המכשיר עצמו מגיב ועובד כראוי. אמנם יש לו השהייה של כרבע שניה בכל לחיצה, אבל זה נסבל. החיבור לרשת ה- 5 גיגה הביתית היה יציב לאורך כל הבדיקה. כל אפליקציות הסטרימינג שבדקתי, יו-טיוב, מאקו TV, רשת 13, אפל TV, ואמזון TV עבדו כראוי, ללא קריסה או הפסקת הזרמה בלתי מוסברים.

התחלתי להזרים תכנים ברזולוציית 4K בקצב של 60 פריימים לשניה מיו-טיוב. התוצאה מעולה. אין גימגום או היבהוב, וקצב העברת הנתונים מספק.

קצב העברת הנתונים

ניסיתי להזרים תוכן 4K גם מאפל TV, והתוצאה טובה מאד. המעבר קדימה ואחורה לאורך הסרטים לא הביא לתקיעות, אבל מכיוון שמדובר בתקשורת Wi Fi, זה היה איטי מעט יותר לעומת חיבור קוי בו אני רגיל להשתמש.

הזרמת תוכן 4K גם מאפל TV

עברתי להזרים סרטים שמאוחסנים במחשב מרוחק ברשת הביתית. הזרמה של סרטים באיכות 720p ו- 1080p עבדה מעולה. מעבר בין קטעים בסרטים היתה מהירה יחסית להעברה ברשת ה- Wi-Fi. את ההזרמה ביצעתי בתחילה באמצעות אפליקציית קודי, שתומכת בממשק זה רק ברזולוציה של 1080p.

הזרמה בקודי שמציג תפריט ומנגן סרטים ב- 1080p בלבד

הזרמה בקודי שמציג תפריט ומנגן סרטים ב- 1080p בלבד

עברתי להזרים באמצעות נגן VLC שתומך ב- 2160p ואז מצאתי שלא כל קבצי 2160p באיכות HDR הוזרמו באופן חלק. חלק ניגנו ללא גימגומים או הפסקות, אחרים נדרשו למלא buffer לאחר מספר דקות, והיו גם כאלה שניסיון לפתיחתם הביא לסגירת הסרטים מיד. אני מאמין שמדובר במשהו שעשוי להיפתר בעדכון תוכנה.

הזרמה חלקית של סרטי 2160p באיכות HDR

הזרמה חלקית של סרטי 2160p באיכות HDR

סיכום

מעטים הם המקרים בהם מוצר כה קטן וזול מסוגל להפוך לנו את חווית השימוש בטלוויזיה. ה-realme 4K Smart Google TV Stick עושה בדיוק את זה. בפשטות מדהימה הוא מספק גישה לממשק המשתמש של Google TV כולל כל האפליקציות הפופולריות. תוסיפו את גודלו הקטן, התמיכה בתדר Wi-Fi 5 ג'יגה הרץ המהיר יותר, העובדה שהוא מתאים לכל טלוויזיה עם חיבור HDMI, ושהוא מגיע בערכה עם כל מה שצריך, ובמחיר שמבטל התלבטויות, וקיבלתם מוצר מנצח. הוא אמנם לא הזרים לי את קבצי ה-REMUX 2160p הכבדים שלי, אבל עבד כמו גדול עם קבצי 720p ,1080p ואפילו 2160p במשקל קל (web rip), מה שעשוי לספק את רוב המשתמשים.

אלו מאיתנו שמחפשים לשדרג את הטלוויזיה למרות שהתמונה שלה טובה ורק מכיוון שהממשק שלה אינו עדכני, לא כולל נטפליקס, אמזון פריים TV או דיסני פלוס, יקבלו פיתרון מעולה בסכום זניח.

בעידן בו חלק מיצרניות הטלוויזיה הגדולות אינן מעדכנות את מגוון האפליקציות בממשק הסגור שלהם, התקן כזה מגיע בול בזמן. גם אלו שרוצים להפטר מהממיר המיושן ולעבור לאפליקציה בשירות מוזל של אחת מספקיות השירות כגון הוט, יס פלוס, פרטנר או סלקום TV, יגלו שעם ההתקן הנייד הזה הדבר לא רק אפשרי, אלא אפילו נוח מאד.

לסיכום, במידה ואתם מזדהים עם התיאורים מעלה, ה- realme 4K Smart Google TV Stick עשוי להיות פיתרון ששווה לכם לקחת בחשבון.

מחיר: 229 ₪

יבואן: באג

 

מעבר לתגובות בפורום