מתג מנוהל Hikvision PoE DS-3E1518P-SI במבחן

תמיר עיואן
20-06-2023 17:07

בין אם זה בבית או במשרד, אחד הרכיבים החשובים ביותר ברשת שלנו הוא המתג, או בלועזית Switch. ללא מתג, לצרכני הקצה המחוברים לרשת שלהם באופן קווי, לא תהיה דרך לתקשר אחד עם השני. בעולם בו למהירות תגובה יש ערך רב, חשוב להבטיח שהרשת פועלת ביעילות, ולכן כדאי לשים לב מהו המתג בו אתם משקיעים.

בטרם נצלול למוצר בסקירה, כדאי שנתעמק במונחים שילוו אותנו לאורכה.

PoE לעומת non-PoE

מתג PoE – Power Over Ethernet, מספק באמצעות כבל הרשת גם זרם חשמלי, לאביזרים המחוברים אליו, כדוגמת מצלמות IP, טלפונים מסוג VOIP ונקודות גישה אלחוטיות. מתג PoE יכול לספק עד 90 וואט ליציאת LAN, וכך לייתר את הצורך במקור מתח נפרד. לעומתו, המתג מסוג non-PoE, אינו מספק חשמל למכשירים המחוברים אליו, אלא רק משמש לצורך חיבורם לתעבורת הרשת.

יכולת העברת הנתונים זהה בין מתגי PoE ו- non-PoE, וההבדל היחיד הוא שמתגי PoE יכולים לספק חשמל למכשירים המחוברים אליהם, בעוד שמתגים שאינם PoE לא מסוגלים לעשות זאת.

חשוב לציין שמתג POE תקני, עובד בצורה אקטיבית, דהיינו – בינו לבין יחידת הקצה ישנו דיאלוג, שבו יחידת הקצה מבקשת הספק מסוים והמתג מספק לפי הבקשה, כך שאם נחבר מוצר קצה שאינו צרכן POE, כדוגמת מחשב בייתי, המחשב לא יישרף, מכיוון שהמתג "ישאל" את המתג כמה W לספק? המחשב ישיב 0 ולכן המתג יספק רק תקשורת ללא POE.

השימוש במתג PoE פופולרי במיוחד בעולם מצלמות האבטחה והאינטרקום, בו אביזרי הקצה מחוברים לרוב רק באמצעות כבל רשת. כך לדוגמא, במקום להעביר כבל חשמל בנוסף לכבל רשת, על מנת לחבר אינטרקום עם מנעול פתיחה לשער בבית, ניתן להפעיל את האינטרקום ואת המנעול החשמלי בשער, רק באמצעות כבל הרשת שמחובר אליו.

מנוהל או לא מנוהל?

אחד המונחים החדשים יחסית בעולם המתגים, הוא "מתג מנוהל". מתגים מנוהלים מאפשרים למשתמשים להתאים ולהגדיר כל יציאת LAN במתג, וכך לנהל, להגדיר ולנטר את הרשת בדרכים רבות. מתג מנוהל מספק גם שליטה רבה יותר על האופן בו עוברים הנתונים ברשת, וכן לשלוט מי יכול לגשת לנתונים הללו.

בעוד שמתגים שאינם מנוהלים, לא מאפשרים לנו לנהל את התעבורה בהם, מתגים מנוהלים מציעים בדרך כלל פרוטוקול ניהול רשת מסוג SNMP - Simple Network Management Protocol המאפשר למשתמשים לנטר את מצב התעבורה במתג, לבחון הנתונים בכל יציאה בנפרד, ולספק נתונים סטטיסטיים כמו נפח תעבורה, שגיאות רשת והאם היציאה פעילה או לא. הממשק האפקטיבי הזה מאפשר למנהלי רשת לעקוב אחר הנתונים, לאתר בעיות ולהתמודד עימן ביעילות.

ניהול מקומי או בענן?

מתגים בניהול מקומי דורשים מאיתנו להתחבר ישירות לרשת הארגונית, כדי להתחבר לממשק שלהם ולנהל אותם. לעומת זאת, מתגים מנוהלים בענן מאפשרים להתחבר לממשק שלהם מרחוק, באמצעות גישה לאינטרנט, ואינם מחייבים גישה פיזית לרשת שלנו. היתרון המשמעותי של מתג המנוהל בענן הוא שניתן לנהל אותם באמצעות האפליקציה שלהם, וכך במידה ואנו מזהים בעיה ברשת, נוהל לנהל את האירוע גם מרחוק. כדי להוסיף אותו לרשת בענן, כל שנדרש הוא לסרוק את הברקוד של המתג, והוא מתווסף לענן שלכם.

מתג מנוהל למצלמות?

אחת התופעות המוכרות למי שהותקן בביתו מצלמות IP, הוא שפתאום אחת המצלמות לא מציגה תמונה באפליקציה. מתג מנוהל של Hikvision מאפשר להיכנס לממשק הניהול שלו באפליקציה שמנהלת גם את המצלמות, ולעשות איתחול לפורט של המצלמה, מכיוון שבמצלמות PoE חיבור הרשת הוא גם ספק המתח. במידה והמתג שלו אינו מנוהל, נידרש לגשת אליו פיזית, לנתקו מהחשמל ולהשיב לו החשמל מחדש, על מנת לאתחל אותו. מעבר לצורך בגישה פיזית אליו, לעיתים המתג נמצא במיקום לא נוח לגישה.

סיבה נוספת היא שמתג מנוהל עשוי לזהות מצב בו אחת המצלמות צורכת רוחב פס הרבה יותר גדול מהאחרות, למרות שכולן זהות במפרט הטכני שלהן. לדוגמא, כולן הוגדרו לעבוד בקודק H.265, ורק אחת ב- H.264 הפחות דחוס. במידה ואנו מגבים את התיעוד בענן, זה מצריך רוחב פס גדול יותר, ועלול גם לתקוע את ה- Upload של הרשת כולה. בעוד שבמתג מנוהל לא ניתן לזהות את הבעיה, במתג מנוהל רואים את ההבדל. כך ניתן לגשת להגדרות המצלמה ב- NVR ולעדכן את הגדרותיה בהתאם לנדרש. הערך המוסף של מתג מנוהל הפך כיום לבולט יותר מבעבר, גם מכיוון שההבדל בעלויות בין מתג מנוהל ללא מנוהל הפך להיות מזערי.

הפרדה בין רשתות – VLAN

בעידן בו התקפות סייבר הפכו לנושא חם, להפרדה של רשתות יש ערך מוסף בהתגוננות בפני מתקפה כזו. באמצעות VLAN – Virtual Lan, ניתן להפריד בין רשתות מחשב. כך לדוגמא, המצלמות יקבלו רשת וירטואלית שונה מזו של המחשבים המחוברים קווית. באופן זה נוכל לבנות רשת ממודרת, שמוגנת טוב יותר מבחינת מתקפות סייבר. בנוסף, ניתן בקלות רבה יותר לנטר בעיות. לדוגמא, אם יש לי בעיה בפורט מסוים, נוכל על פי כתובתו לדעת מייד לאיזה רשת הוא שייך: מצלמות, מחשבים נייחים וכו'.

QoS

דמיינו את הרשת הביתית שלכם. מה יותר חשוב לכם? שדף האינטרנט במחשב יעלה בשבריר שניה במקום תוך שתי שניות, או לשמור על רציפות ההקלטה והשידור ממצלמות האבטחה? מכיוון שלרציפות השידור מהמצלמות חשיבות גדולה יותר, ניתן באמצעות המתג המנוהל לתת קדימות מבחינת תעבורה לרשת ה- VLAN של המצלמות, על פני רשת ה- VLAN של המחשבים הביתיים, וכך לסדר באופן נכון יותר את ה- QoS – Quality of Service.

חברה אחת, לקחה את נושא הניהול בענן שלב אחד קדימה, ומאפשרת לנהל את המתג המנוהל שלה באמצעות אותה האפליקציה שמנהלת גם את מצלמות האבטחה, האינטרקום ומערכת האזעקה שלה. כך, מנהלים בנוסף לאביזרי הקצה, גם את הלב של המערכת – המתג. תכירו את Hikvision.

Hikvision

Hikvision, ובשמה המלא Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Ltd היא יצרנית מצלמות המעקב, בקרת כניסה ומערכות אזעקה הגדולה בעולם. החברה, שבסיסה בסין, בעלת 66 חברות בנות, וישראל ביניהן, ומוצריה מופצים בכ-150 מדינות ברחבי העולם. היא נמצאת בבעלות חברת האם China Electronics Technology HIK Group, שנמצאת בבעלות המדינה, מייצרת ציוד מעקב למטרות אזרחיות וצבאיות.

DS-3E1518P-SI

עיצוב

העיצוב של ה- DS-3E1518P-SI מאד דומה לזה של שאר המתגים בשוק: מדובר במארז קשיח, מתכתי, מלבני בגימור בצבע אפור בהיר מט, חוץ מהצד הקדמי שלו שצבוע בשחור. מימדיו גדולים למדי, 44 ס"מ רוחב, על 23 עומק, על 5 ס"מ גובה, ומשקלו כ- 3.5 קילו. בכל מקרה, בין אם תציבו אותו בארון או במדף, כדאי שתדעו שהוא לא קטן. בשונה מחלק מהמתחרים, הוא אינו כולל רגליות גומי למניעת שריטות.

עיצוב מתכתי מאסיבי

עיצוב מתכתי מאסיבי

Hikvision מספקת שני מתלים שניתן לחברם בצידיו של המתג, כך שתוכלו להרכיב אותו במתלה ישירות בארון תקשורת. החלק העליון שלו חלק לחלוטין, בצידו השמאלי פתחים לשני מאווררים, ובימני פתח לזרימת אוויר.

בחזיתו 16 כניסות מסוג 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet RJ45, שלכל אחת שתי נורות לד: האחת מסמנת שקיים חיבור בין הכניסה להתקן המחובר, והשנייה עבור PoE Max.

נורות לד המסמנות את הסטטוס של כל חיבור

נורות לד המסמנות את הסטטוס של כל חיבור

בצידו הימני של הפנל הקידמי תמצאו בנוסף על 16 חיבורי ה- LAN הרגילים, גם שני חיבורי רשת בתצורת SFP Cages, המתחברים כל אחד למודול SFP וממנו ישירות לסיב אופטי לטובת UPLINK, דהיינו – שרשור בין מתגים שונים.

בגבו של המתג, תמצאו חיבור למתח חשמל וכן חיבור להארקה.

16 חיבורי LAN ו-2 חיבורי SFP Cage

16 חיבורי LAN ו-2 חיבורי SFP Cage

חומרה

מבחינת חומרה, ה- DS-3E1518P-SI מצויד ביכולת העברה של 26.784Mpps. המתג מסוגל לספק לכל פורט עד 30 וואט, אולם מכיוון שה- PoE Power Budget, הוא 225 וואט. במידה והמתג עובר את ה- PoE Power Budget, נורות ה- PoE Max יהבהבו, או ידלקו באופן קבוע, וירמזו על כך שנדרשת חלוקת משאבים.

ניטור ויזואלי עם נורות לד

ניטור ויזואלי עם נורות לד

ממשק

הניהול של המתג מבוצע ישירות באמצעות אפליקציית Hik Partner Pro. כדי להוסיף את המתג לממשק בענן, כל שנדרש לעשות הוא לחבר את המתג לרשת האינטרנט באמצעות כבל רשת, ולפתוח את אפליקציית Hik Partner Pro. המתג מזוהה מיידית. מיד לאחר לחיצה על "הפעל", המתג מופעל, מעדכן גרסת תוכנה במידת הצורך (עדכון תוכנה מאוד חשוב בחיבור ראשוני של המתג), ומאפשר שיתוף של הניהול שלו עם משתמשים נוספים ברשת.

שלבים בהתקנת המתג המנוהל ורישומו בענן

שלבים בהתקנת המתג המנוהל ורישומו בענן

לאחר שחיברתי את 14 המצלמות שברשותי, קיבלתי על האפליקציה מידע מלא בנוגע לסטטוס החיבור של כל אחד מחיבורי ה- LAN שבמתג. במסך אחד יכולתי לצפות בכל החיבורים הפעילים, ובהמשך גם לבצע איתחול מרחוק של חיבור LAN, במקום לגשת פיזית למתג, ולאתחל אותו.

בנוסף, אפליקציה מנטרת את רוחב הפס שכל מצלמה צורכת, מאפשרת לוודא האם הוגדר בטעות קצב דגימה שגוי ולבחון את המתח PoE שכל מצלמה צורכת.

 אפליקציה מנטרת את רוחב הפס שכל מצלמה צורכת

 

לחליפין, ניתן גם להתחבר למתג באמצעות הדפדפן. הממשק דומה, אולם מרווח יותר, ומאפשר גם לבנות רשתות VLAN נפרדות.

ניהול המתג באמצעות ממשק הדפדפן

ניהול המתג באמצעות ממשק הדפדפן

מתג מנוהל של Hikvision מאפשר להיכנס לממשק הניהול שלו באפליקציה שמנהלת גם את המצלמות, ולעשות איתחול לפורט של המצלמה, מכיוון שבמצלמות PoE חיבור הרשת הוא גם ספק המתח. כך, לא נדרש לגשת אליו פיזית, לנתקו מהחשמל ולהשיב לו החשמל מחדש, על מנת לאתחל אותו. מעבר לצורך בגישה פיזית אליו, לעיתים המתג נמצא במיקום לא נוח לגישה.

מתג מנוהל של Hikvision ניתן גם לניהול מלא דרך תוכנת ניהול המצלמות iVMS של Hikvision, תוכנה על מחשב מקומי. היא אמנם דורשת משאבי מערכת, אבל אם היא כבר קיימת ועובדת, יהיה נח יותר לנהל באותה התוכנה גם את המתגים, בנוסף למצלמות והאינטרקום.

סיכום

לעיתים אנו מבינים את הערכים המוספים הרבים של מתג PoE מנוהל, רק לאחר שאנו מתנסים בו. היכולת לנהל את התעבורה ברשת, לבחון הנתונים בכל יציאה בנפרד, ולקבל נתונים סטטיסטיים כמו נפח תעבורה, שגיאות רשת והאם היציאה פעילה או לא, חשובים כדי לוודא שלא קיימות תקלות. ה- DS-3E1518P-SI מאפשר ליהנות מכל העולמות: לנהל אותו מרחוק, לאתחל פורט של מצלמה סוררת, לנטר את רוחב הפס של כל צרכן, להגן על הרשת עם VLAN, ולתעדף רציפות הקלטה ושידור על פני מטלות אחרות. לאורך ההתנסות עימו, המתג המנוהל של Hikvision פעל תוך הפגנת יציבות, מהירות תגובה, וממשק נוח ובעברית! אז אם יש לכם רשת ביתית המשלבת מספר מצלמות IP, אינטרקום ואולי גם מערכת אזעקה, המתג המנוהל DS-3E1518P-SI, יכול להיות השידרוג החכם הבא שלכם

יבואן: RBS-Telecom

מחיר: 1,999 ש"ח

 

מעבר לתגובות בפורום