ספוג לפורטים אחוריים

• פותח הנושא פותח הנושא shema56
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מקווה שאתה סוגר את הדלת של השרותים(כרגע פתוחה) בזמן האזנה,אחרת אנרגיית באס מהרמקול השמאלי מתחילה לטייל בין קירות השרותים ויוצרת גל עומד נוסף. בפתח בצד ימין לכיוון פינת המחשב אם אין אפשרות להרכיב משקוף ולשים דלת כדאי להציב פרגוד או וילון הזזה כבד.גם משחק עם הגיין במקור וקדם יכול במעט לשפר את המצב.

א. פנל אקוסטי ישנה, בודאות. ישפר ? יקטין חלק מההדהוד.
ב. מנסיוני, ממבט עין בלבד, החדר "חי", עם שפע החזרים. ידרש טיפול משולב, פסיבי אקטיבי.
ג. נסה להתרחק מהקיר האחורי, הזזת הכורסא ב 1/2 מטר יכולה לשפר.

טוב שהצילומים תורמים להארות שלכם קרבתי את בכורסא קרוב יותר למערכת

קח בחשבון שכוונת המגיבים לעזור.
למה הם לא תמיד מנומסים? רק .... יודע.

נהניתי משיתוף הפעולה והידע

בבל"ת.
רמקול קטן לא עושה פחות הדהודים בתדרים של מיד ומעלה. חוץ מזה, אומר לך הבן אדם שאין אצלו הדהודים והבעיה היא בעיקר בבס.
רמקול גדול פשוט מייצר יותר באס ומזיז יותר אנרגיה שצריך לטפל בה בחדר.
זה לא אומר שהרמקול שלו גדול על החדר - אי אפשר לצאת בהצהרה כזאת מבלי שמודדים את החדר.
הרמקול בוודאות גדול על החדר
מוניטור היה פותר 90% מהבעיות

מה המקור שעליו זה מתבסס ?
הפורט משפיע על תדרים שמתחת לרזוננס של הרמקול - למטה מ-100 HZ.
לגבי פיזור חום..... חום מתפזר בהקרנה, הולכה, הסעה. איזה אלמנט נפגע פה ?
-------

ועד כמה שיראה מפתיע, לרמקול הימני אין החזרים של הקיר מאחוריו, לכן הוא מאבד באס.
חום מתפזר גם דרך פתחי אורור, קריא פורטים. במגיקו למשל הרמקול ללא פורט וגוף הרמקול ממתכת עם פיזור חום דרך הגוף המתכתי. הרמקול אטום עם התמגדות אויר בתוכו מה שהופך אותו לפחות נציל ומדוייק יותר בבס (התנגדות האויר הפנימית עוזרת להחזיר את הממברנה). פורט שמכוון ל 40 הרץ למשל (הוא בדרך כלל לא מכוון לתדר אחד בלבד) יכול להוציא בס מאוד חזק בתדר הנתון ככה שרוב הבס בתדר יוצא מהפורט. חפרתי על זה הרבה. הרמקולים שלי בעלי פורט קדמי ושקלתי פעם ספוגים לפני שירדתי מהרעיון

נערך לאחרונה ב:

לא חושב שמניעת הרגשה/"שמיעה" סאב-באס במוסיקה
פותרת את הבעיה.

משול להאוטו רועד
במהירות גבוהה מ80 קמש.
הפתרון, להחליף אותו או להמנע מנהיגה בכביש מהיר.

נערך לאחרונה ב:
לא חושב שמניעת הרגשה/"שמיעה" סאב-באס במוסיקה
פותרת את הבעיה.

משול להאוטו רועד
במהירות גבוהה מ80 קמש.
הפתרון, לא לנהוג בכביש מהיר.
יש לו כמה אופציות
או להנחית את הבאס עם EQ
או להוסיף טיפול אקוסטי לחדר
או לעבור לרמקול יותר קטן

או להוסיף RC עם כיול מקצועי
או לבחון הזזת נק' ישיבה
או לטפל עם רזונטורים טובים
או להוריד בבאס בקדם של הלקסמן
או כל המעל ועוד,
או ואו ואו....

הבחור קיבל מלא עצות. חלקן לקח, חלקן לא. חלקן טובות וחלקן פחות.
עד שלא יבחן בעצמו לא באמת יהיה ניתן להסיק עוד מעבר.

ולכל הדרוכים והנדרכים, קחו אוויר...
השרשור הזה לא יחרב!

טוב חמוד. אתה יודע יותר טוב.

אתה רואה.... אח"כ תגיד לי שנטפלים אליך.
המילה "בוודאות" באוכריך כאן. מאיפה הנחרצות הזו?
אתה יודע כמה חדרים שמעתי שהרמקול במבט ראשון נראה לא גדול על החדר, אלא ענק עליו. אבל וואלה, עשו דברים בחדר וזה עובד. מה לעשות...
חלק מהחברה שענו כאן בעלי ניסיון רב עם המון ידע ושנים בתחום ברמות הגבוהות. אף לא אחד מהם הגיב ו/או הציע בכזו נחרצות כמוך.
מה אתה יודע שאחרים לא יודעים? איזו "ידיעת זהב" דלית מהפוסט הזה שכל האחרים פספסו? - זאת הייתה שאלה רטורית כמובן כן...

בקיצור,
נסה אולי הפעם להביט על ההתייחסות שלך מן העבר השני ותראה כיצד זה נראה.

אני הייתי אצל רוני בחדר. אין בעיה של גודל. ובכלל, אני לא מבין את המשפט המפגר הזה. מה זה "רמקול גדול על החדר"? בשביל זה יקרה, צריך חדר זעיר ורמקול ענקי, שגם דוחף הרבה מדי אוויר וגם מכוון קח שהנקודת האופטימום להאזנה היא רחוקה ממה שהחדר יכול לתמוך.
נדמה לי שדן (כפרה עליו) נתן לזה שם פעם. לא רלוונטי אלא אם שמים רמקול בגובה של 2 מטר בממ"ד.

לראיה, קחו את חדר ההאזנה של רג'ואן או יוהן. כל רמקול שם תופס 20% מהחדר. לא שמעתי אף אחד אומר שהם "גדולים על החדר". בולשיט.

אינני מעוניין להחליף רמקולים זאת כבר הסברתי כדאי לא לטחון זאת. קרבתי את הכורסא אך איבדתי את האיזון ,מרחק אידאלי מהרמקולים כ 2.5 מטר כמובן בתנאי החדר שלי. הורדתי את הבאס דרך הפרה בצורה מתונה מאוד וזה שיפר. הסרתי את הספוגים מהפורטים , בדקתי זאת ואפשרות זאת ניתנת לביצוע ויש לה מגבלות. אבדוק טיפול אקוסטי

אינני מעוניין להחליף רמקולים זאת כבר הסברתי כדאי לא לטחון זאת. קרבתי את הכורסא אך איבדתי את האיזון ,מרחק אידאלי מהרמקולים כ 2.5 מטר כמובן בתנאי החדר שלי. הורדתי את הבאס דרך הפרה בצורה מתונה מאוד וזה שיפר. הסרתי את הספוגים מהפורטים , בדקתי זאת ואפשרות זאת ניתנת לביצוע ויש לה מגבלות. אבדוק טיפול אקוסטי
אתה יכול להזמין אונליין מיקרופון שנקרא UMIK-1 ועולה $100. יש לי אותו אבל אנחנו רחוקים ולא בא לי לתת לך. :) אולי בקיבוץ אילון באולפן אפשר להשאיל מהם אם לא בא לך לקנות.

אתה מתקין על הלפטופ REW ועושה מדידות. איזי הפנסיונר החמוד ישמח לעזור לך.

ככה, לפחות, תדע מה הבעיה בחדר.

יש לי מי שיעשה בדיקה עם מיקרופון ,אחיין שלי, אך עקב המצב הביטחוני בצפון בו אני גר-קיבוץ מצובה ,זה יידחה לימים טובים יותר. אעדר לתקופה של כמה חודשים וכשאחזור אני מקווה לבדוק זאת, טס לניו יורק להרבה הופעות

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור