ספוג לפורטים אחוריים

• פותח הנושא פותח הנושא shema56
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תחליף רמקולים או תחליף חדר, הם לא מתאימים לחלל הזה בטח ובטח בהתחשב בתצורה שלהם במיקום הזה שלהם. ספוגים בפורטים לא ייתן לך כלום פה.
הבעיה לא נובעת מהרמקולים, מה יעזור אם יוחלפו ?
ואם הוא שומע שיפור עם הספוגים. נותן משהו ?

החלפת רכיבים זה הפתרון האחרון.

כמו שרואים מהתמונה רמקול אטום ולא כזה מרובה אלמנטים, עדיף לך גם מדפי, ירגיע/יקטין לך את מצב ההדהודים וההחזרים וגם תשמע הרבה יותר טוב בהתאם למגבלות המקום.
מה שיש לך שם זה מתכון לאסון אתה תחליף את כל הציוד ועדיין יהיו לך בעיות כי החלל בעייתי ולהתחיל לטפל אקוסטית בכל הבית ... זו גם אפשרות... עדיף להחליף רמקול שיקטין לך את השפעת הבעיות של החדר, עדיין טיפול אקטסטי הוא בלתי נמנע השאלה אם מתאפשר בכלל במגבלות הקיימות.

נערך לאחרונה ב:
מרוצה מהרמקולים ,אם יש בעיות נטפל בהם אם יש חילוקיי דעות עם הילדים נחליף ילדים? יתכן וטיפול אקוסטי ישפר

נערך לאחרונה ב:
מרוצה זה טוב, תהנה רק בריאות.

הערה קטנה, ספוג הפלא הוא ספוג עם חומר ניקוי, לאורך זמן לא חושב שזה רעיון טוב שהוא יישב בפורט של הרמקול, מאמין שזה עיניין של זמן עד שתהיה תגובה כימית לפלסטיק של הפורט או אפילו לגוף הרמקול...
לא בטוח שזה יקרה, אבל חבל על הרמקולים...

אם תוכל לתת עוד תמונה או שניים של החלל שניתן יהיה לראות גם מה קורה בצד שמאל זה יעזור להבין קצת טוב יותר את האירוע.
סגירת פורט לא הדבר הראשון שעולה לי לפתרון בעיית הדהוד באס בחלל. בטח לא ברמקול ברמה כזו.
טיפולים אקוסטיים למיניהם זה מדרון חלקלק ויקר (ספוגים כדוגמת סונקס וכד' זה לא הכיוון). וטיפול אקוסטי בתחומי התדר הנמוכים זה אלמנטים גדולים פיזית. שלא תתפתה לכל מיני פתרונות קסם.
השאלה מה דרגת "חומרת" ההדהוד. אם כל החלל מווברץ לך עם זמזומים מכל מכת באס במוזיקה אז זה כבר מצב קשוח יותר ואז למרות שאני לא בעד ישר "צריך להחליף" אך אם זה ברמה כזו אז לסרס רמקול ברמה כזו זה עוול וכדאי אולי לשקול משהוא שמתאים יותר לחלל.

אם המצב לא ברמת חומרה כזו, אז הייתי מתחיל עם רזונטורים לרמקולים ושיכוך טוב יותר למגבר.
נסה את stillpoint שמביא רן שביט ונסה גם את Carbide Base שמביא יניב לוינסון.

אופציה נוספת זה RC טוב ובעל מקצוע רציני שידע להתקין לך אותו. דן נגר למשל... בדברים האלו אין שני לו.

תחליף רמקולים או תחליף חדר, הם לא מתאימים לחלל הזה בטח ובטח בהתחשב בתצורה שלהם במיקום הזה שלהם. ספוגים בפורטים לא ייתן לך כלום פה.
מחילה, משה. אבל כהרגלך, קשקוש בלבוש. אין לך מושג על מה אתה מדבר, וכשאתה בוחר כבר לתת עצה, היא מטומטמת. אני באמת משתדל להיות אדם טוב יותר, אבל אתה ההוכחה שאני לא יכול. אבקש ממך סליחה ביום כיפור.

רוני:
כל העצות האלה לשנות מיקום ביחס לפינות, לא פינות, וכו', יכולים לעזור ברמת ההזזה - אולי - של הפיקים והדיפים הלאה מנקודת ההאזנה שלך. אבל זה לא יגרום לגלים עומדים לא לעמוד ולכמות האנרגיה האקוסטית לרדת. גל בתדר נמוך מתפשט ללא כיווניות, ורץ לאורך קירות מקבילים. כל פיתרון שתביא פה שאינו מטפל בשורש הבעיה, יהיה חצי פיתרון. ואגב, זה יכול להיות מספיק, אבל הסיכוי שדעתך תנוח ממנו לטווח ארוך, הוא פחות מ- 50%.

אם אתה שומע גם דיסקים, אתה יכול לשקול לשים רכיב RC בדומיין הדיגיטלי שיהיה לפני הדאק. אני גם שקלתי לעשות את זה, אבל אצלי בגלל הפטיפון אני מוותר.

גנאדי החמוד שביקר אצלי לפני כמה חודשים עזר לי להזיז את הארונית הגדולה של התקליטים למקום שבו הייתה יותר אנרגיית באס, וזה עשה קצת הבדל. אם יש לך ארונית גדולה, פתוחה, אתה יכול לנסות לשחק עם המיקום שלה כשאתה רץ על הקיר ושומע איפה רוב העומס.

ובכל מקרה, מדידה חד פעמית של החדר זה דבר חשוב כדי להבין עם זה תדר אתה מתמודד. יש הבדל בין ניצחון מול תדר של 80 הרץ ל- 50 ל- 30. זה עולמות אחרים של כאב ראש.

כמו שרואים מהתמונה רמקול אטום ולא כזה מרובה אלמנטים, עדיף לך גם מדפי, ירגיע/יקטין לך את מצב ההדהודים וההחזרים וגם תשמע הרבה יותר טוב בהתאם למגבלות המקום.
מה שיש לך שם זה מתכון לאסון אתה תחליף את כל הציוד ועדיין יהיו לך בעיות כי החלל בעייתי ולהתחיל לטפל אקוסטית בכל הבית ... זו גם אפשרות... עדיף להחליף רמקול שיקטין לך את השפעת הבעיות של החדר, עדיין טיפול אקטסטי הוא בלתי נמנע השאלה אם מתאפשר בכלל במגבלות הקיימות.
בבל"ת.
רמקול קטן לא עושה פחות הדהודים בתדרים של מיד ומעלה. חוץ מזה, אומר לך הבן אדם שאין אצלו הדהודים והבעיה היא בעיקר בבס.
רמקול גדול פשוט מייצר יותר באס ומזיז יותר אנרגיה שצריך לטפל בה בחדר.
זה לא אומר שהרמקול שלו גדול על החדר - אי אפשר לצאת בהצהרה כזאת מבלי שמודדים את החדר.

פורט לרמקול ממלא מספר פונקציות שמשפיעות על הנצילות פיזור חום דרייברים בתוך הרמקול וכו. בנוסף גודל הפורט מכוון לתדרים מסויימים כך שחלק לא מבוטל מהאנרגיה של הבס מנוגנת באמצעות הפורט דווקא ולא הדרייברים ישירות.
לא ממש רואה איך רזונטורים לרמקול או שיכוך הגברה יזיז פה משהו (בהנחה שהרמקול יציב ולא רוקד על הרצפה).
להוריד עוצמת בס על ידי מדידה בתדרים של הפורט יכול לשפר את המצב. נסה לשחק עם רון (אם יש) או להוריד בס עם טון קונטרול (יש בלקסמן 900?).

סאב עם dsp יכול להיות פתרון אפשרי לביטול גלים עומדים ושיפור כללי והוא יחסית לא מסובך.אך גם לא וודאי.

יש אפשרות בלקסמן להוריד באס- בדקתי זאת ייתכן ואעשה זאת שנית . חדר ההאזנה הוא גם הסלון ולכן נמנעתי מהכנסת טיפול אקוסטי ייתכן ואעשה זאת בהמשך .מצאתי באמזון ספוג אקוסטי ייעודי לפורט אחורי -לא יקר 10 -20 דולר . לא רוצה להכניס סאב

תמונות מצורפות

• IMG_1425.jpeg
    IMG_1425.jpeg
    KB 210.4 · צפיות: 75
  • IMG_1424.jpeg
    IMG_1424.jpeg
    KB 220.8 · צפיות: 76
יש אפשרות בלקסמן להוריד באס- בדקתי זאת ייתכן ואעשה זאת שנית . חדר ההאזנה הוא גם הסלון ולכן נמנעתי מהכנסת טיפול אקוסטי ייתכן ואעשה זאת בהמשך .מצאתי באמזון ספוג אקוסטי ייעודי לפורט אחורי -לא יקר 10 -20 דולר . לא רוצה להכניס סאב

זו גם אופציה. יש רק דרך אחת לדעת האם טובה מספיק או לא.
מה שכן, לא מצליח להבין את מערך החלל / קיר מאחורי הרמקולים מהתמונות שצירפת.
נסה פשוט לעמוד מאחורי נק' הישיבה ולתת תמונה.

פורט לרמקול ממלא מספר פונקציות שמשפיעות על הנצילות פיזור חום דרייברים בתוך הרמקול וכו. בנוסף גודל הפורט מכוון לתדרים מסויימים כך שחלק לא מבוטל מהאנרגיה של הבס מנוגנת באמצעות הפורט דווקא ולא הדרייברים ישירות.
לא ממש רואה איך רזונטורים לרמקול או שיכוך הגברה יזיז פה משהו (בהנחה שהרמקול יציב ולא רוקד על הרצפה).
להוריד עוצמת בס על ידי מדידה בתדרים של הפורט יכול לשפר את המצב. נסה לשחק עם רון (אם יש) או להוריד בס עם טון קונטרול (יש בלקסמן 900?).
אתה תתפלא מה רזונטור מדויק יכול לעשות. בודדים כאלו שעושים דרמות. אבל בהחלט ישנם כמה כאלו. וכן, המגבר שם אומנם לא על הרצפה אבל יכול יותר טוב.
לאור מה שהוא מתאר שמתחולל שם בחלל, הרמקולים יכולים הרבה יותר טוב כנראה מהמטבעות הבסיסיות המוכרות.

יש לך חלל דיי גדול עם מעט מאוד ריהוט וריהוט סופג אקוסטי מצויין של הקרנות

- ספה גדולה של 3 מושבים במקום הכורסא
- שטיח כמה שיותר גדול, מהספה עד הרמקולים
- עציצים! במיוחד בנישה הזאת מעל הטלוויזיה ובכל מיני מקומות בבית

Screenshot 2026-05-31 at 15.13.23.png

צרפתי צילום בדף הקודם . לאחר ההערות הוצאתי את הספוגים והפחתי בפרה את הבאס בשתי שנתות ויתכן שה יפתור את הבעיה . שטיח גדול יותר בעייתי בשל צורך במעבר בטוח ותחזוקת נקיון הבית .אני גר בדירה של שני חדרים כאשר אחד מהם הוא חדר שינה ומבלה את מרבית היום בחלל המצולם. יש לי בעיה עם ריהוט נוסף ,נוחות של כורסא ,אני חי בבית עם גינה כך שלא מוצא צורך העציצים בבית ,ירדתי מהרעיון הספוגים , היה נסיון מעניין

מצרף תמונות נוספות לבקשתכם

תמונות מצורפות

• IMG_1426.jpeg
    IMG_1426.jpeg
    KB 244.1 · צפיות: 71
  • IMG_1427.jpeg
    IMG_1427.jpeg
    KB 279 · צפיות: 67
פורט לרמקול ממלא מספר פונקציות שמשפיעות על הנצילות פיזור חום דרייברים בתוך הרמקול וכו
מה המקור שעליו זה מתבסס ?
הפורט משפיע על תדרים שמתחת לרזוננס של הרמקול - למטה מ-100 HZ.
לגבי פיזור חום..... חום מתפזר בהקרנה, הולכה, הסעה. איזה אלמנט נפגע פה ?
-------

ועד כמה שיראה מפתיע, לרמקול הימני אין החזרים של הקיר מאחוריו, לכן הוא מאבד באס.

מה המקור שעליו זה מתבסס ?
הפורט משפיע על תדרים שמתחת לרזוננס של הרמקול - למטה מ-100 HZ.
לגבי פיזור חום..... חום מתפזר בהקרנה, הולכה, הסעה. איזה אלמנט נפגע פה ?
-------

ועד כמה שיראה מפתיע, לרמקול הימני אין החזרים של הקיר מאחוריו, לכן הוא מאבד באס
האם סגירת הפורט של הרמקול החשוף ללא קיר אחורי תשפר משהו? לפני שהולכים על פאנל אקוסטי

האם סגירת הפורט של הרמקול החשוף ללא קיר אחורי תשפר משהו? לפני שהולכים על פאנל אקוסטי
כן.
ו-פאנל אקוסטי לא ישפר דבר בבס, קח בחשבון.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור