מגבר CLASS D למערכת

explize

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
יש לי 4 רמקולים של קולנוע ביתי ישנים JBL SCS178 שהם עובדים בין 25-100W בפיק עם עכבה של 4 אוהם. רציתי לשים אותם במרפסת פתוחה (50מ"ר) בפינות של הפרגולה ולחבר למגבר קטן שאחבר לו משדר BT(או אחד שיש לו כבר כזה מובנה).
יש לי מגבר ק"ב גדול שמניע אותו, אבל זה מסורבל אמור לשבת בחוץ ורציתי ליעל את העסק ולא להעמיד מערכות כבדות, משהו שאפשר ללהדליק ולכבות ולחבר ל BT.
הרעיון הוא לשרשר 2 רמקולים אחד לשני לערוץ ימין ועוד שתים לשרשר לערוץ שמאל מה שמעלה את העכבה ל 8 אוהם.

יש איזה מגבר קטן וקמפקטי עד 1000 ש'ח ועדיף פחות שמסוגלים להניע אותם שישמעו בצורה סבירה בלי דיסטרושן ?
ראתי את FOSI אבל הבנתי שהוא לא מסוגל להניע למרות ההצהרות של היצרן 8 אוהם בהספק סביר, כל השאר ראיתי רק שצריך לחבר זוגות של מגברים חד ערוצים- אולי זה באמת האופציה. אני זקוק להכוונה או המלצה אם יש לכם ניסיון

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,664
נקודות
113
אם מחברים שני רמקולים במקביל זה לא מוריד את העכבה?

explize

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
בטור, לא במקביל(לחסוך כבלים מתחת לסנטף) לכל ערוץ(ימין ושמאל)

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
**
ה-FOSI נבדק עם ספק 48V ונתן תוצאה סבירה, קרוב ל-100W.
בחיבור כזה כל רמקול "יקבל" כ-50W .

נערך לאחרונה ב:

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
317
נקודות
63
יש לי 4 רמקולים של קולנוע ביתי ישנים JBL SCS178 שהם עובדים בין 25-100W בפיק עם עכבה של 4 אוהם. רציתי לשים אותם במרפסת פתוחה (50מ"ר) בפינות של הפרגולה ולחבר למגבר קטן שאחבר לו משדר BT(או אחד שיש לו כבר כזה מובנה).
יש לי מגבר ק"ב גדול שמניע אותו, אבל זה מסורבל אמור לשבת בחוץ ורציתי ליעל את העסק ולא להעמיד מערכות כבדות, משהו שאפשר ללהדליק ולכבות ולחבר ל BT.
הרעיון הוא לשרשר 2 רמקולים אחד לשני לערוץ ימין ועוד שתים לשרשר לערוץ שמאל מה שמעלה את העכבה ל 8 אוהם.

יש איזה מגבר קטן וקמפקטי עד 1000 ש'ח ועדיף פחות שמסוגלים להניע אותם שישמעו בצורה סבירה בלי דיסטרושן ?
ראתי את FOSI אבל הבנתי שהוא לא מסוגל להניע למרות ההצהרות של היצרן 8 אוהם בהספק סביר, כל השאר ראיתי רק שצריך לחבר זוגות של מגברים חד ערוצים- אולי זה באמת האופציה. אני זקוק להכוונה או המלצה אם יש לכם ניסיון
FOSI מחובר לזוג LX55 JBL עושה עבודה יפה בחצר גדולה.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
לא ניסיתי ולא שמעתי על מישהו שחיבר רמקולים בטור
לדעתי יווצר עיוותים מיותרים
לגבי חיבור מקביל מתן כמובן צודק

omi

חבר משקיען
מעורבות
439
נקודות
63
חיבור בטור לדעתי יפיל את damping factor למשהו כמו 2, וייצור גרף היענות שמושפע מאוד מהעכבה בכל תדר. זה לא טוב.

explize

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מכל מה שקלטתי פה, אין סיכוי שאני אריץ משהו כמו 4 רמקולים שיש לי משנות ה2000 רק בשביל קצת מוזיקת רקע עם מגבר קטן ובלי להסתבך עם כבלים, עדיף כבר למכור ולהביא איזה סונוס.(אם בכלל מישהו יקנה 5.1 של JBL משנות ה 2000 בכלל)....

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
מכל מה שקלטתי פה,
קלטת את הדברים הלא נכונים.
גם אם העכבה משתנה, בכל תדר, כל רמקול יראה חצי מהמתח ללא תלות בעכבה.
במקום להקשיב למי שלא ניסה, נסה לחבר את הרמקולים עם הציוד הקיים ותוכל להווכח בקיום עיוותים מומצאים. או שלא.
בכל מקרה לא מדובר על סט-אפ הי-אנד אז הציפיות בהתאם.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
211
נקודות
43
מאוד ממליץ על A 300 של SMSL אינטגרייטד עם בלותוט' מובנה וסאונד מצוין למחירו.

omi

חבר משקיען
מעורבות
439
נקודות
63
קלטת את הדברים הלא נכונים.
גם אם העכבה משתנה, בכל תדר, כל רמקול יראה חצי מהמתח ללא תלות בעכבה.
במקום להקשיב למי שלא ניסה, נסה לחבר את הרמקולים עם הציוד הקיים ותוכל להווכח בקיום עיוותים מומצאים. או שלא.
בכל מקרה לא מדובר על סט-אפ הי-אנד אז הציפיות בהתאם.
יש מצב ש @robo7 צודק, הסימטריה בין הרמקולים עוזרת למצב. אם שני הרמקולים שונים אז הבעיה חמורה. הייתי מנסה לשמוע ככה, בטור, ומחליט.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור