לצאת מהקופסה - הריבון של בנצי

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,894
נקודות
113
a32341c4-0a28-424e-a32b-9c3780ed8e2e.jpeg
8cded391-eb38-4005-a0a5-1f32f4e00ee3.jpeg
148270ed-af2f-47ec-a840-7d634bc07309.jpeg
פתח דבר: מודה ומתוודה שמתחילת המלחמה ועד היום, היצר האודיופילי שלי פחת כמעט לאפס. לא שומע מוזיקה אלא רק ברקע, כמעט ולא נכנס לפורום וגם לא יוצא להיפגש עם החבורה האודיופילית. מסתבר שלאחר שנים ארוכות של מאבק, הוכרע נגיף השדרוגיטיס והושמד סופית, כמעט הנצחון המוחלט (תגובת זוגתי מהסלון: פחחחחח).
למרות האמור לעיל ובמין תגובת נגד של הרגש שלי, יצא שאתמול, ביום שישי נאה ונטול אירועים ומטלות, מצאתי את עצמי משייט ברכב בואכה גבעות השומרון לביתו ומבצרו של בנצי גלעד (הידוע בחוגים מסוימים גם כבנצי פורשה) לשמוע את הרמקולים מעשה ידיו להתפאר. אמרתי לעצמי, מה כבר יכול להיות, אלדר המליץ אז נלך.
הערת אמצע: לפני שנתיים בערך יצא לי לשמוע וגם לארח בביתי זוג רמקולי ריבון שמייבא דן נגר תוצרת דיפטיק וכמו שאומרים, נפלתי מהכסא. לא הכרתי את עולם הריבונים ופשוט נגלתה לי חוויה מאוד שונה ומיוחדת. התאהבתי.
זו הסיבה שנסעתי לבנצי. מאוד עניין אותי לשמוע פעם נוספת וריאציה על הנושא הזה. בנצי מייצר רמקולי ריבון, הנדסה פיתוח וייצור כחול לבן, הכל עבודת מוח ויד שלו.
הביקור אצל בנצי: לא שאלתי אבל לא נראה לי שיש למוצרים של בנצי Brand name אז פשוט אכתוב פה הרמקולים של בנצי.
לפני הרמקולים. בנצי. אז מן המפורסמות הוא שהקהילה האודיופילית שלנו מכילה בתוכה דמויות צבעוניות לרוב. אני חושב שבנצי הוא אחד מהם. בנצי הוא מהנדס טהור בכל רמ״ח איבריו והמאפיין הבולט שלו בקהילה של טווסים הוא שהוא נטול פוזה לחלוטין ומדד הפיינשמקריות שלו נמוך מים המלח. בנצי מייצר כלים הנדסיים שמשמיעים מוזיקה. הא ותו לא. לא 24 שכבות לכה ולא עיצובים גאומטריים עם זוויות משונות ופוליטורה בוהקת. רק מלבנים מנגנים.
נכנסנו לסלון שהיה עמוס ברמקולי ריבון בגדלים ובצורות שונות, כולל כאלה שנתלו על הקיר עם ווים פשוטים.
אין מה להכביר מילים על המקור, כבילה והגברה. לא רלוונטי. יוטיוב וכן הלאה.
בנצי עשה לי סיבוב מלא על כל הקולקציה שלו, עם עיניים בורקות והתלהבות אמיתית, מהרמקול הגדול ועד הקטן ביותר, כולל הוורסיה של התלויים. אני חייב לומר שלמרות שמדובר בסלון לא מטופל עם חלונות וויטרינות לרוב, הקסם הריבוני עבד, ועבד טוב. הרמקולים נשמעו מצויין. סאונד שמגיע מפאנל ונשמע אחרת לגמרי מסאונד שיוצא מקופסה. יש משהו בריבונים האלה שפוגעים בול בנשמה. רמקולים שכיף לשמוע ונותנים חוויה מיוחדת במינה.
ההנדסה מאחורי הרמקולים מוכיחה את עצמה. ובנצי משקיע רבות בהנדסה. הם נשמעים מצויין ואם היו יוצאים מאטליה של איזה שוויצרי מעונב, היו נמכרים יפה ובמחירים גבוהים. יש השקעה בחומרי גלם איכותיים ויש המון שעות של מחקר ופיתוח וניסוי וטעייה שהביאו את בנצי לנקודה שבה הוא עומד היום: רמקול מגובש עם הרבה ידע והבנה מה גורם למה ואיך להגיע לתוצאה המבוקשת. יצא לו ממש טוב.
בנצי השמיע לי גם את הסאבוופר שהוא בנה ביחד עם הריבונים. פחות אהבתי את השילוב עם הסאב. פה יש לו עוד דרך לעשות לעניות דעתי.
כל זה היה רק "הסיפתח". המתאבן.
ירדנו למטה. למרתף ושם זו אופרה אחרת לגמרי לגמרי.
חדר מטופל ברמה הכי גבוהה. מגוון עצום של אביזרי אקוסטיקה פאסיבית שתלויים מהתקרה, עומדים על הרצפה ומחוברים לקירות. חדר מאוד מטופל אבל לא יבש בכלל. מצויין.
שם גם המערכת העיקרית (להבדיל מהיוטיוב ששמענו למעלה). מונבלוקים של מנלי, VTL, קליראודיו + גולדפינגר, חיווט נורמלי, בקיצור דה בסט.
שם גם היו הרמקולים העיקריים, זוג ריבונים די גדולים שיש בצד כל אחד מהם עוד ריבון צר וארוך לתדרים הגבוהים.
כדי לפתור את עניין הבאס שהוא נקודת תורפה בריבונים, ייצר בנצי מערך של וופרים עומדים, נטולי קופסה בתצורת אופן באפל, שמחוברים לרמקול הראשי מאחורה ב-90 מעלות ויורים אחד כלפי השני. החיתוך מבוצע ע"י קרוס no name כלשהו.
מודה שזה היה נראה לי מוזר.
התיישבתי על הספה ולא ידעתי מה לחשוב על הדבר הזה בעוד בנצי מתעסק עם הפטיפון (גם כן וריאציה על הקליר אודיו הגדול בחצי יצור עצמי וחצי השבחה עם זרוע ליניארית T5).
ואז העסק התחיל לנגן. נשמטה לי הלסת פשוטו כמשמעו. נפעמתי. זו אחת מחוויות הסאונד הכי טובות ששמעתי. קיר גדול של מוזיקה. פירוט נפלא. דינמיות. המון כח והמון רגש. טונליות נפלאה וסינרגיה מעולה בין כל הרכיבים וכן, יש גם תחום תחתון בריא. קסם.
לא יודע לחלק את המשקל של התוצאה בין המרכיבים השונים: חדר, מערכת/רמקולים. רק יודע לומר שהתוצאה הסופית היא מרהיבה.
שמענו כמה סגנונות, מאופרה ועד ג'אז והמערכת הזאת פשוט זרחה. הייתי מת לכזאת תוצאה אצלי בבית.
סיכום: שאפו גדול וגאווה למהנדס ישראלי (איש התעשייה הבטחונית הישראלית עם טרק רקורד מפואר) שכנגד כל הסיכויים ומתוך תשוקה אמיתית מייצר פה רמקולים היי אנד. זה ממש לא מובן מאליו ופשוט נשמע מעולה.
מסקנה: אין על ריבונים ולא יודע למה לא כל הרמקולים כאלה (כן, הבנתי, הבאס והגודל של הפנאלים).
תודה בנצי על חוויה מעלפת, המערכת שלך מדהימה.
מאחל לך הצלחה רבה והמשך התפתחות בתחום הזה.
(נ.ב: לגבי המכוניות שבגארז' אני לא אומר כלום כי ייקח לי לפחות עוד חודש או חודשיים להתאושש מהמראות...)

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,843
נקודות
113
מעניין. שמה שהמלצתי רק אתה לקחת לתשומת ליבך עם תגובה דומה

Croc

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
איזה יופי !
לגבי ריבונים:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,894
נקודות
113
איזה יופי !
לגבי ריבונים:

סיכום של הוידאו: זה הסאונד הכי טוב שיש אבל עלות הייצור של הריבונים גבוהה ולכן לא רואים אותם יותר בשוק.
וכמו שהוא אומר ״הכי קל לתקוע דום טוויטר ולסגור עניין״.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,220
נקודות
113
הוא דיי מבלבל את המוח כהרגלו .
יש חברות זורקות דום ויש חברות שמאוד משקיעות בדום בדיוק כמו בריבון וגם במנחה התדר שלו או בקרוס שלו כדי ליצור כיווניות נכונה - בדיוק כמו בריבון .
מה שכן - ריבון יותר שברירי -נקרא לזה ככה וריבון טוב הוא יקר אבל גם דום טוב יקר .
ריבון בפונטציאל שלו - יכול לקחת SPL מאוד גבוה אבל צריך לדעת לתכנן את זה .
דום אחד - לא יכול .לא משנה מה .

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
571
נקודות
113
זה קיר של ריבונים, מדהים !!! גז ווקאל אוכל הכל בשאר הסגנונות ובווליומים גבוהים זה כבר סיפור אחר.
עדינים מאוד, תמיד זה נחנק בגבוה, אפילו מפחיד לפתוח איתם שלא יישרפו.
בכלל בודדים הרמקולים שהם ALL AROUND אמיתי...ועם ריבון.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,220
נקודות
113
לא תמיד עדינים תאמין לי .
תלוי איך אתה מחלק אותם

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,276
נקודות
113
וואלה דוד, חייב לומר לך שאני עדיין לא מבין איך לא הלכת על הדיפטיק שהיו אצלך אז.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,894
נקודות
113
וואלה דוד, חייב לומר לך שאני עדיין לא מבין איך לא הלכת על הדיפטיק שהיו אצלך אז.
אין לי תשובה טובה לזה. הדיפטיק הם קסם אמיתי ויוצרים חווית האזנה יוצאת דופן שלא שמעתי כמוה מרמקולים קופסתיים.
אני מניח שזה היה (כרגיל) עניין פסיכולוגי. מאחר ומגבלת הבאס ידועה מראש בהגדרה של הטכנולוגיה, זה ישב לי כל הזמן בראש וחששתי שלאורך זמן זה יהיה חסרון שלא אוכל לחיות איתו טוב.
למרות שבזמן אמת אצלי בבית נהניתי בטירוף וממש התמכרתי לסאונד הזה.
שורה תחתונה: כל החלטה היא אוסף של פשרות ולשאלתך, אני ממש לא בטוח שעשיתי את הפשרה הנכונה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,276
נקודות
113
אין לי תשובה טובה לזה. הדיפטיק הם קסם אמיתי ויוצרים חווית האזנה יוצאת דופן שלא שמעתי כמוה מרמקולים קופסתיים.
אני מניח שזה היה (כרגיל) עניין פסיכולוגי. מאחר ומגבלת הבאס ידועה מראש בהגדרה של הטכנולוגיה, זה ישב לי כל הזמן בראש וחששתי שלאורך זמן זה יהיה חסרון שלא אוכל לחיות איתו טוב.
למרות שבזמן אמת אצלי בבית נהניתי בטירוף וממש התמכרתי לסאונד הזה.
שורה תחתונה: כל החלטה היא אוסף של פשרות ולשאלתך, אני ממש לא בטוח שעשיתי את הפשרה הנכונה.
וואלה במקרה של דיפטיק בנושא היכולות בתחום הבאס אני פשוט לא מסכים איתך.
שמעתי את הרמקולים הללו בכמה וכמה קונסטלציות, יכולות באס לא חסרות להם. הכל עניין של העמדה והתאמה נכונים.
יכול להיות שהקשבת לפסיכולוגיות מסביב במקום לתכלס. זה קורה לפעמים לכולנו, צריך לדעת מתי לכבות את כל המסביב ולחשוב עניינית בעצמך. החלל שלך לא פשוט (בלשון המעטה) ועדיין הדיפטיק הללו לדעתי היו הדבר הכי טוב שעבר ואף יעבור אצלך. זו דעתי האישית כן... ;) בכל זאת, שמעתי איזו מערכת שתיים בחיי וגם את זו שאצלך עם המדוברים.

נשגב מהבנתי מדוע היבואן לא נותן להם את החשיפה לה הם ראויים. מדובר על לא פחות מפלא!! אצלי הם נמנים עם ארבעת יצרני ה-top של רמקולים בתחום. בוא נגיד ככה, אם לא הייתי ברומן צמוד עם יצרן אחר סבירות גבוהה שהיום הייתי עם הרפרנס שלהם.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,894
נקודות
113
שמעתי את הרמקולים הללו בכמה וכמה קונסטלציות, יכולות באס לא חסרות להם. הכל עניין של העמדה והתאמה נכונים.
יכול להיות שהקשבת לפסיכולוגיות מסביב במקום לתכלס. זה קורה לפעמים לכולנו, צריך לדעת מתי לכבות את כל המסביב ולחשוב עניינית בעצמך. החלל שלך לא פשוט (בלשון המעטה) ועדיין הדיפטיק הללו לדעתי היו הדבר הכי טוב שעבר ואף יעבור אצלך. זו דעתי האישית כן... ;) בכל זאת, שמעתי איזו מערכת שתיים בחיי וגם את זו שאצלך עם המדוברים.

נשגב מהבנתי מדוע היבואן לא נותן להם את החשיפה לה הם ראויים. מדובר על לא פחות מפלא!! אצלי הם נמנים עם ארבעת יצרני ה-top של רמקולים בתחום. בוא נגיד ככה, אם לא הייתי ברומן צמוד עם יצרן אחר סבירות גבוהה שהיום הייתי עם הרפרנס שלהם.
כיום במבט לאחור אני נוטה להסכים איתך וזה גם מה שכתבתי למעלה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,276
נקודות
113
it's never 2 late my friend
במקרה שלך זה ברמת שיחת טלפון. אפילו לא צריך לסחוב כלום. הכל כבר ידוע.
אגב, היום כבר יש MK2 שלקח את המבנה פנל של הרפרנס לדגמים הקטנים יותר, אז בכלל...

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,220
נקודות
113

היבואן בעייתי - אני מסכים איתך...
כנראה בגלל שהוא מנתניה :p:p
אוהב אתכם ואתם צודקים - צריך לעשות יותר לחשוף את זה

בנצי911

חבר אתר
מעורבות
29
נקודות
13
שלום רב,

רציתי להודות לך מקרב לב על הביקור החם ועל הכתבה המפורטת והמרגשת שכתבת. קראתי אותה בהתרגשות רבה, ומילאת את ליבי שמחה וגאווה. מרגש לדעת שהצלחתי להעביר אליך את החוויה המיוחדת שרציתי ליצור — חיבור אמיתי למוזיקה, ללא יומרות מיותרות, מתוך אהבה אמיתית לתחום.

אני מברך אותך על המילים החמות, על ההקשבה העמוקה, ועל תשומת הלב לכל פרט ופרט. מבחינתי, אין מחמאה גדולה מזו.

כמובן, מי שמעוניין להגיע ולהתנסות בחוויית השמיעה, מוזמן בשמחה! כל ביקור יתואם מראש כדי שאוכל להקדיש לו את מלוא תשומת הלב.

תודה שוב על התמיכה, על הפירגון, ועל הפרגון האישי המיוחד שלך.
מחכה להזדמנויות נוספות לחלוק את האהבה למוזיקה ולסאונד טוב.

בברכה,
בנצי גלעד 0544382045

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור