הכי אני אוהב את הצליל של רביעיית המיתרים של הרוסים ליד הסופר

eran-bar

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
8
אולי יותר מעשרים שנה הם תמיד שם, כמעט ולא מתחלפים, מנגנים כפי שכתוב בתווים- לא עושים פורטה כשהאוטובוס עובר, אנשים נחמדים אפילו כשהעזתי לשאול לגבי בחירתם לנגן כך או אחרת. והכי הייתי נהנה להגיע הביתה עשר דקות אחר כך לשים את מה שהם ניגנו בנגן ה Rotel 855 עם הדאק צ'יפ של פיליפס ,TDA1541 דרך המגבר Creek הצנוע הרמקולים Rogers הקטנים, זה היה נשמע כמעט אותו הדבר, מבחינה מוזיקלית ורגשית, תאשימו אותי ברומנטיקה או חוסר ניסיון אבל היום עשרות רבות של חודשים ואלפי שקלים אחר כך אני מתגעגע למערכת ההיא.

נערך לאחרונה ב:
הרבה אנשים מרמים את עצמם לחשוב שהמערכת שלהם נשמעת ממש כמו המציאות, וחלקם אפילו לא חושב שהם מרמים את עצמם.

לדעתי, כמעט ואין הקלטות שמנסות לשמר את מה שמאזין שומע ממקום טוב באולם או בחדר, כך שאף מערכת ביקום לא תוכל לייצר תוצאה שזהה לזה, אבל מי שמשוכנע, משוכנע, ויש גבול כמה כדאי ושווה להתווכח.

בכל מקרה, לא נראה לי שמישהו יאשים אותך במשהו על שיתוף חוויה אישית ונוסטלגית. לא נדיר להתגעגע למערכות קודמות, אם מטעמי נוסטלגיה, אידאליזציה, זיכרון קצר, ואולי אפילו בחירות גרועות שנעשו מאז.

הרבה אנשים מרמים את עצמם לחשוב שהמערכת שלהם נשמעת ממש כמו המציאות, וחלקם אפילו לא חושב שהם מרמים את עצמם.

לדעתי, כמעט ואין הקלטות שמנסות לשמר את מה שמאזין שומע ממקום טוב באולם או בחדר, כך שאף מערכת ביקום לא תוכל לייצר תוצאה שזהה לזה, אבל מי שמשוכנע, משוכנע, ויש גבול כמה כדאי ושווה להתווכח.

בכל מקרה, לא נראה לי שמישהו יאשים אותך במשהו על שיתוף חוויה אישית ונוסטלגית. לא נדיר להתגעגע למערכות קודמות, אם מטעמי נוסטלגיה, אידאליזציה, זיכרון קצר, ואולי אפילו בחירות גרועות שנעשו מאז.
בוקר טוב עמיר או יותר נכון ערב טוב, למה לקח לך כל כך הרבה זמן?
ברשותך אציע לכבודו המלומד, בלי ציניות לגבי "המלומד" סדרה מצויינת של חגי לוי Etty, שכח מהדיטאון לכמה שעות.

נערך לאחרונה ב:
בוקר טוב עמיר או יותר נכון ערב טוב, למה לקח לך כל כך הרבה זמן?
ברשותך אציע לכבודו המלומד, בלי ציניות לגבי "המלומד" סדרה מצויינת של חגי לוי Etty, שכח מהדיטאון לכמה שעות.
אני שוכח מדיטאון כמעט 100% מהזמן, נזכר בו כשאני מקבל מייל על כך שעלה פוסט/תגובה, מגיב במקרה הצורך, וחוזר לשכוח. אני יושב ליד המחשב ב‑sweet spot של המערכת, כך שאני יכול להגיב מהר ולעבור הלאה, בלי שזה אפילו יפריע לי להאזין.

בסדרות אני לא מתעניין.

לא ברור לי מה בתגובה שלי הזמין ממך ציניות של "בוקר טוב... למה לקח לך כל כך הרבה זמן?" והצעות לגבי ניהול הזמן וההתעניינויות שלי עבורי.

אני שוכח מדיטאון כמעט 100% מהזמן, נזכר בו כשאני מקבל מייל על כך שעלה פוסט/תגובה, מגיב במקרה הצורך, וחוזר לשכוח. אני יושב ליד המחשב ב‑sweet spot של המערכת, כך שאני יכול להגיב מהר ולעבור הלאה, בלי שזה אפילו יפריע לי להאזין.

בסדרות אני לא מתעניין.

לא ברור לי מה בתגובה שלי הזמין ממך ציניות של "בוקר טוב... למה לקח לך כל כך הרבה זמן?" והצעות לגבי ניהול הזמן וההתעניינויות שלי עבורי.
אוי טאטע Hilf mir

אתאיסט או אגנוסטי?

אני שוכח מדיטאון כמעט 100% מהזמן,
תודה עמיר, עשית לי חצי עבודה. חצי מהזמן זה זמן ערות שלך לא כולל שעות שינה? לא כולל הזמן ששמעת/ראית חדשות, עשית חביתה עם בצל? מה זה לפי הגדרתך 100% מהזמן? מעצבן הא? קח שלוש שעות לנתח את השאלות ולהגיב, אני בטוח שאני זה שאצא אידיוט.

תודה אמיר, עשית לי חצי עבודה. חצי מהזמן זה זמן ערות שלך לא כולל שעות שינה? לא כולל הזמן ששמעת/ראית חדשות, עשית חביתה עם בצל? מה זה לפי הגדרתך 100% מהזמן? מעצבן הא? קח שלוש שעות לנתח את השאלות ולהגיב, אני בטוח שאני זה שאצא אידיוט.
כן, ארן, עמיר ב-ע'.

השאלות האלה לא רלוונטיות לשרשור, אבל בעצם כן די ברור למה אתה הולך בכיוונים האלה: כנראה שלא נעמו לך האזכורים של רמאות עצמית, געגועים מסיבות שאינן קשורות לתוכן, ובחירות גרועות, אז במקום להתייחס לנאמר, אתה מנסה להסיט את הפוקוס, ובהזדמנות להוציא אותי אידיוט. שיהיה לך בהצלחה! לילה טוב.

כן, ארן, עמיר ב-ע'.

השאלות האלה לא רלוונטיות לשרשור, אבל בעצם כן די ברור למה אתה הולך בכיוונים האלה: כנראה שלא נעמו לך האזכורים של רמאות עצמית, געגועים מסיבות שאינן קשורות לתוכן, ובחירות גרועות, אז במקום להתייחס לנאמר, אתה מנסה להסיט את הפוקוס, ובהזדמנות להוציא אותי אידיוט. שיהיה לך בהצלחה! לילה טוב.
וואו א..סליחה, עמיר, למה אתה עושה את זה לעצמך? אתה מקצר את חייך כמו שמחקר שעשיתי בדרום תל אביב מוכיח שעדיף לעשן סיגריה (רגילה) ולשתות שליש מהחבית פחות מסוכן בריאותית מלהגיב לכל דבר בדיטאון, מזמין אותך לכל מה שתרצה, עליי, בחמארה של מתי המקלל היום נקרא איציק.
אני ממליץ לך לקחת שניט, זה בעצם בירה במזיגה איטית אבל מפסיקים את המזיגה באמצע ומרימים קצף, זה הכי טעים כי זה יותר זול מבירה מלאה אבל מנדף את הבועות והטעם יותר עשיר, בעצם המילה Schnitt זה לחתוך, אם תסתכל בסרטים בגרמנית העריכה נקראת שניט.

נערך לאחרונה ב:
וואו א..סליחה, עמיר, למה אתה עושה את זה לעצמך? אתה מקצר את חייך כמו שמחקר שעשיתי בדרום תל אביב מוכיח שעדיף לעשן סיגריה (רגילה) ולשתות שליש מהחבית פחות מסוכן בריאותית מלהגיב לכל דבר בדיטאון, מזמין אותך לכל מה שתרצה, עליי, בחמארה של מתי המקלל היום נקרא איציק.
מה אתה מקשקש בקומקום, בחיאת?

אתה לא תורם שום דבר לשירשור של עצמך, שהוא בדיטאון, ואתה מבזבז עליו זמן ומקצר את חייך, אבל מנסה לשכנע אותי שלא לעשות זאת, כאילו מישהו צריך הנחיות ממך איך לנהל את זמנו.

מה אתה מקשקש בקומקום, בחיאת?

אתה לא תורם שום דבר לשירשור של עצמך, שהוא בדיטאון, ואתה מבזבז עליו זמן ומקצר את חייך, אבל מנסה לשכנע אותי שלא לעשות זאת, כאילו מישהו צריך הנחיות ממך איך לנהל את זמנו.
ועדיין טרחת להגיב, פתטי

ועדיין טרחת להגיב, פתטי
אני "טורח להגיב" כי אני מכבד אותך יותר מאשר אתה את עצמך. אם לכבד אותך בתגובה נראה לך פתטי, היה יכול להיות מעניין מה אתה חושב על עצמך, אבל זה לא באמת מעניין. לילה טוב.

אולי יותר מעשרים שנה הם תמיד שם, כמעט ולא מתחלפים, מנגנים כפי שכתוב בתווים- לא עושים פורטה כשהאוטובוס עובר, אנשים נחמדים אפילו כשהעזתי לשאול לגבי בחירתם לנגן כך או אחרת. והכי הייתי נהנה להגיע הביתה עשר דקות אחר כך לשים את מה שהם ניגנו בנגן ה Rotel 855 עם הדאק צ'יפ של פיליפס ,TDA1541 דרך המגבר Creek הצנוע הרמקולים Rogers הקטנים, זה היה נשמע כמעט אותו הדבר, מבחינה מוזיקלית ורגשית, תאשימו אותי ברומנטיקה או חוסר ניסיון אבל היום עשרות רבות של חודשים ואלפי שקלים אחר כך אני מתגעגע למערכת ההיא.

שאלו פעם יינן ידוע מה היין הכי טוב ששתה בחייו.
"יין ששתיתי עם אהבת חיי כשישבנו על החוף מול השקיעה".
"ומה היה היין?", שאלו.

"לא זוכר"...

"ומה היה היין?", שאלו.

"לא זוכר"...
Exactly!!

"ומה היה היין?", שאלו.

"לא זוכר"...
הקשר לפוסט הוא ברמת האסוציאציה האישית שלך -- שהיא חביבה ללא ספק -- רק שכאן המקרה בדיוק הפוך: הוא זוכר בפרטי פרטים את הציוד, אפילו ברמת הצ'יפ, והגעגועים הם ספציפית למערכת, ולא למצב הרגשי שהיה בעבר.

הקשר לפוסט הוא ברמת האסוציאציה האישית שלך -- שהיא חביבה ללא ספק -- רק שכאן המקרה בדיוק הפוך: הוא זוכר בפרטי פרטים את הציוד, אפילו ברמת הצ'יפ, והגעגועים הם ספציפית למערכת, ולא למצב הרגשי שהיה בעבר.

אתה עושה שיעור בדקדוק: נושא, נשוא... בתכל'ס החוויה שהיתה לי היתה בשני מישורים, ההנאה מהמוזיקה וההנאה מהמערכת שהשמיעה אותה ובשניהם היו חוויות רגשיות, אני יכול גם להנות ברמה הרגשית ממוסיקה מהרדיו של הרכב כמו שאני לא נהנה ברמה הרגשית ממוזיקה ממערכת של $100k שנשמעת רזולטיבית וגדולה כמו MRI ותו לא, האם הרדיו במקרה זה גרם לי להתרגש יותר ממערכת יקרה? ברור שלא.

נערך לאחרונה ב:
"ומה היה היין?", שאלו.

"לא זוכר"...
"מספרים על הברון רוטשילד, האיש החשוב ביותר בתעשיית היין הצרפתית והעולמית, שלא הרבה להתראיין אך נאות לשוחח עם כתב צעיר יחסית של מגזין יין נחשב. בילה איתו הכתב כמה שעות איכות שבהן טיילו באחוזתו, אכלו, ולבסוף התיישבו לשיחה על יין. אחרי שהרגיש בטוח מספיק, ההין העיתונאי לשאול את הברון את שאלת השאלות — "מהו בקבוק היין הטוב ביותר ששתית מימיך?" קימט הברון את מצחו כמנסה להיזכר ואמר, "ובכן, דומני שהיה זה יין אדום ששתיתי בצעירותי".
הכתב הצעיר התקשה לכבוש את התרגשותו ומלמל, "בוודאי, אדום — אבל מאיזה יקב? מאיזו שנת בציר?".
השיב לו הברון, "אני לא ממש בטוח, אני זוכר רק שהיא הייתה נורא יפה ואני הייתי בן 20".

קרדיט לניר קיפניס מיודענו.

אתה עושה שיעור בדקדוק: נושא, נשוא...
אין קשר בין מה שכתבתי לבין דקדוק -- שעוסק במבנה המשפטים -- ובטח לא נושא/נשוא וכד'

בתכל'ס החוויה שהיתה לי היתה בשני מישורים, ההנאה מהמוזיקה וההנאה מהמערכת שהשמיעה אותה ובשניהם היו חוויות רגשיות, אני יכול גם להנות ברמה הרגשית ממוסיקה מהרדיו של הרכב כמו שאני לא נהנה ברמה הרגשית ממוזיקה ממערכת של $100k שנשמעת רזולטיבית וגדולה כמו MRI ותו לא, האם הרדיו במקרה זה גרם לי להתרגש יותר ממערכת יקרה? ברור שלא.
  1. מה שציטטת מדברי התייחס לאסוציאציה החביבה של @falou
  2. מתוך דבריך, התייחסתי ספציפית רק ל"מתגעגע למערכת ההיא", ולא לשאר הדברים שהוספת עכשיו

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור