ספוג לפורטים אחוריים

• פותח הנושא פותח הנושא shema56
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לא מתווכח עם בעל ניסיון, רק הערה קטנה: בידוד תרמי-אקוסטי בין לוחות גבס לקיר מבחינה אקוסטית הוא מונע מעבר ולא מבטל הדהוד בתוך החדר, נהפוכו גוטה הוא נותן החזרים עם אופי "קשה" עד כדי אובדן באס.

לא נכון אבל סבבה.

ואת הפיל האפור שבחדר איך לא מדברים עליו, פתאום נזכרתי. הוא כותב שהקירות מבטון.
Concrete walls offer excellent sound isolation by blocking external airborne noise, but their high density and hard surfaces create terrible internal acoustics. Sound waves reflect continuously off them, resulting in harsh echoes, flutter, and muddy audio. To fix this, you must introduce heavy sound absorption and diffusion into the space.
בד"כ מעל לבטון מניחים פלטות גבס במרחק כמה ס"מ להעברת חשמל ותקשורת עם בידוד באיכות כזו או אחרת ולתת גימור חלק לקירות, טוב לא יכול לצאת מכל זה.
תראה, זה אולי מגביר עוד קצת גל שגם ככה עומד, אבל הגבס והרווח בינו לבין הבטון המזויין, אלא אם כן הוא עשרות רבות של ס"מ (30-40) ועם הרבה חומר סופג בצפיפות נמוכה, לא ממש נוגע בתדרים נמוכים. זאת פיזיקה.
מה שמשנה כאן זה מידות החדר. לא הרבה מעבר. העמדה של הרמקולים יכולה פשוט לשנות את המקום של הפיקים והדיפים אבל לא לחסל באס.

רוני, כשאתה שם מוסיקה עם התדרים הבעייתי, רוץ לאורך הקירות ותאזין איפה יש את העומס הגבוה ביותר. שם אתה צריך לטפל. רגע, בעצם כבר אמרנו את זה, לא?

תראה, זה אולי מגביר עוד קצת גל שגם ככה עומד, אבל הגבס והרווח בינו לבין הבטון המזויין, אלא אם כן הוא עשרות רבות של ס"מ (30-40) ועם הרבה חומר סופג בצפיפות נמוכה, לא ממש נוגע בתדרים נמוכים. זאת פיזיקה.
מה שמשנה כאן זה מידות החדר. לא הרבה מעבר. העמדה של הרמקולים יכולה פשוט לשנות את המקום של הפיקים והדיפים אבל לא לחסל באס.

רוני, כשאתה שם מוסיקה עם התדרים הבעייתי, רוץ לאורך הקירות ותאזין איפה יש את העומס הגבוה ביותר. שם אתה צריך לטפל. רגע, בעצם כבר אמרנו את זה, לא?
אבצע בדיקה עם מיקרופון כפי שהצעת

איסי הציע את עזרתו

אתה חייב למדוד מה קורה שם .
המבנה נראה דיי עירום .
לכולנו יש בעיות באס ואתה לא לבד .
אף אחד לא מבטיח לך שתקח רמקול מדפי והדברים יסתדרו . יותר מדי משתנים פה וזה הימור מיותר לגמרי .
בפועל ככל שתצמיד את הרמקול לקיר אתה תעלה את התדר שבו תהיה בעיה ויהיה קל יותר לטפל בו .
אתה כמובן תאלץ לחסום פורטים ואתה צריך לבדוק מול יצרן ( באופן עקרוני לא אמורה להיות בעיה אבל דורש בדיקה ) .
עוד דבר שאתה מוותר עליו בהצמדת הרמקול לקיר - הוא תחושת העומק שהמוח שלך יוצר ( לא האזניים ) . כאשר אין מרחק בין הרמקול לקיר קשה מאוד למוח לייצר עומק כי זה לא מסתדר ויזואלית . תמיד המוח ינטה לפרש לפי מה שהוא רואה לפני מה שהוא שומע .
אז יש פשרה בכל מצב ( אצל כולנו ) . בצע מדידה כולל זמני הדהוד ולא תצטרך לנחש .

עוד דבר שאתה מוותר עליו בהצמדת הרמקול לקיר - הוא תחושת העומק שהמוח שלך יוצר ( לא האזניים ) . כאשר אין מרחק בין הרמקול לקיר קשה מאוד למוח לייצר עומק כי זה לא מסתדר ויזואלית . תמיד המוח ינטה לפרש לפי מה שהוא רואה לפני מה שהוא שומע .
שלום דן. אני הייתי יכול להישבע שבהצמדת הרמקולים לקיר זה לא פסיכולוגי אובדן עומק הבמה, אתה מוכן לבדוק שוב? טוב, בלי ציניות, אני חושב שזה לא פסיכולוגי, אפילו עצמתי עיניים וניסיתי להיות הכי אובייקטיבי כלפי עצמי, במיקום לפי חוק השליש/שני שליש אני מקבל במת קונצרט שמזכירה הכי קרוב לדבר האמיתי, צמוד לקיר לא.

שלום דן. אני הייתי יכול להישבע שבהצמדת הרמקולים לקיר זה לא פסיכולוגי אובדן עומק הבמה, אתה מוכן לבדוק שוב? טוב, בלי ציניות, אני חושב שזה לא פסיכולוגי, אפילו עצמתי עיניים וניסיתי להיות הכי אובייקטיבי כלפי עצמי, במיקום לפי חוק השליש/שני שליש אני מקבל במת קונצרט שמזכירה הכי קרוב לדבר האמיתי, צמוד לקיר לא.
היי,
נו מצוין.
למה זה משנה ? זה לא פיסכולגי אגב - לא מדובר בקולות בראש או שכנוע עצמי.אתה לא שולט בזה .
למוח יש דרכים משלו.
אז האמת שיש מקומות שהרחקה תעזור ויש שלא - זה תלוי בהרבה דברים .אין שום עדיפות אוטמטית להרחקה.
למעשה את הבאס הכי צפוי יוצר באפל וול -זו הטמעה של הרמקולים בקיר קשיח - ואז אין לך התנגשות ,הגברים,ביטולים -בין הגל שמגיע אליך ישירות מהרמקול לבין זה שחוזר מהקיר שמאחורי הרמקול אליך בפאזה שונה - כי הם יהיו באותה פאזה - במקרה הגרוע יש לך הגבר נשלט.(ביטולים אין או שהם ממש קטנים )
זה לא אומר שאין לך עדיין מוד רצפה ,תקרה ,רוחב,שילובם ו SBIR נוספים- זה כן אומר שפתרת בעיה אחת מאוד מהותית.

דן יא מלך!! מת על הרזולוציה והשליטה המקצועית שלך בתחום.
כמה רמות מעל כולנו. יא תותח!!

היי,
נו מצוין.
למה זה משנה ? זה לא פיסכולגי אגב - לא מדובר בקולות בראש או שכנוע עצמי.אתה לא שולט בזה .
למוח יש דרכים משלו.
אז האמת שיש מקומות שהרחקה תעזור ויש שלא - זה תלוי בהרבה דברים .אין שום עדיפות אוטמטית להרחקה.
למעשה את הבאס הכי צפוי יוצר באפל וול -זו הטמעה של הרמקולים בקיר קשיח - ואז אין לך התנגשות ,הגברים,ביטולים -בין הגל שמגיע אליך ישירות מהרמקול לבין זה שחוזר מהקיר שמאחורי הרמקול אליך בפאזה שונה - כי הם יהיו באותה פאזה - במקרה הגרוע יש לך הגבר נשלט.(ביטולים אין או שהם ממש קטנים )
זה לא אומר שאין לך עדיין מוד רצפה ,תקרה ,רוחב,שילובם ו SBIR נוספים- זה כן אומר שפתרת בעיה אחת מאוד מהותית.
תודה על ההסבר המקצועי, ד"א שמיעת קולות זה פסיכיאטרי לא פסיכולוגי, אודיופילים הם באמצע בין פסיכולוגי לפסיכיאטרי-OCD ;)

אתה חייב למדוד מה קורה שם .
V המבנה נראה דיי עירום .
V לכולנו יש בעיות באס ואתה לא לבד .
אף אחד לא מבטיח לך שתקח רמקול מדפי והדברים יסתדרו ....(ביחוד אם קיימת בעיה מעל לבס - החדר די ערום)
בפועל ככל שתצמיד את הרמקול לקיר אתה תעלה את התדר שבו תהיה בעיה.. למה ?.
*** אתה כמובן תאלץ לחסום פורטים ואתה צריך לבדוק מול יצרן ( באופן עקרוני לא אמורה להיות בעיה אבל דורש בדיקה ) .
V אז יש פשרה בכל מצב ( אצל כולנו ) . בצע מדידה כולל זמני הדהוד ולא תצטרך לנחש .
*** תלוי מדידה, אם אין בעיה קריטית לא חייבים.
גודל התיבה האופטימלי שונה ברמקול sealed מול רמקול ported.
אם מתוכנן רמקול sealed עם הדרייברים האלו - התיבה צריכה להיות קטנה יותר כדי לקבל FR סביר(Q >0.7).
למרות האמור - אם הבחור חש בשיפור עם הספוגים, עדיף לחסום.
----
נכתב קודם בשרשור על "פיזור חום" - "פתח איוורור" - הדבר קיים רק בתחום הפרו\סאבים גדולים, שם
צריך לפזר מאות וואטים.
אין איזכור לזה בתחום ה-hifi' לא בספרות ולא בפורומים הרציניים.

נערך לאחרונה ב:
*** תלוי מדידה, אם אין בעיה קריטית לא חייבים.
גודל התיבה האופטימלי שונה ברמקול sealed מול רמקול ported.
אם מתוכנן רמקול sealed עם הדרייברים האלו - התיבה צריכה להיות קטנה יותר כדי לקבל FR סביר(Q >0.7).
למרות האמור - אם הבחור חש בשיפור עם הספוגים, עדיף לחסום.
נכתב קודם בשרשור על "פיזור חום" - "פתח איוורור" - הדבר קיים רק בתחום הפרו\סאבים גדולים, שם
צריך לפזר מאות וואטים.
אין איזכור לזה בתחום ה-hifi' לא בספרות ולא בפורומים הרציניים.
מה גם שהחומר של הספוגים, bungs באנגלית, הוא נקבובי מאוד אפשר לשים בפה ולנשוף והאוויר יוצא בקלות. מטרת ה bungs אינה ליצור רמקול sealed אלא להגביל במידה מסוימת את כמות האוויר החוצה ופנימה.

רק לא להכניס את ספוגית הפלא לפה.
וברצינות, בתדרי השמע הרלבנטיים ובנפח האויר הנדחף,
מעשית, הספוג מהווה קיר חוסם.

רק לא להכניס את ספוגית הפלא לפה.
וברצינות, בתדרי השמע הרלבנטיים ובנפח האויר הנדחף,
מעשית, הספוג מהווה קיר חוסם.
מתחילים עם ה"אני יודע יותר טוב ממך"? אז נעניתי לאתגר, שמתי את ה bungs בפורטים ושמתי מוזיקה מיינסטרימית עם בייס דראם חביב לא איזה מטאל או טכנו משוגע, שמתי נר על סטנד 3-4 ס"מ מאחורי הספוג, בחדר שסגרתי את הדלת והחלונות ותראה מה! הלהבה רוקדת קלות לפי הבייס דראם כיוונית לספוג, ממליץ לך לנסות.

לא אל תקטין בבקשה, תנסה ותפרסם. למה אני כותב זאת: יש לי נסיון מצטבר עם רמקולים עם ספוגים שבאו איתם באריזה, כל רמקול מתוכנן אחרת והספוגים בהתאם, חלקם נקבוביים וחלקם מגומי קל כזה שיש בקופסא של עטים או מחוגות והם אוטמים כמעט לחלוטין. לכן אי אפשר לצאת בהכרזה כוללת על ספוגים כיוצרים Sealed cab.

נערך לאחרונה ב:
הדהוד של הבאס אצלי איננו סדרתי יש הקלטות שבהם אין בעיה ועם אחרות הבעיה קיימת אני מניח גם שזה תלוי בטיב ההקלטה ביו היתר

הדהוד של הבאס אצלי איננו סדרתי יש הקלטות שבהם אין בעיה ועם אחרות הבעיה קיימת אני מניח גם שזה תלוי בטיב ההקלטה ביו היתר
לא .
זה תלוי בהאם הטרק מצית את המודים מספיק או לא והאם זה שמיע ביחס לשאר הדברים האחרים .
הסיכוי שאין לך זמני הדהוד מאוד גבוהים בחלל הזה שואף לאפס .יכול להיות גם מעל שניה .
תבדוק את זה

לשמוע הקלטה של רודי ון גלדר שאין בה באסים זו לא דוגמה, כדוגמה. לדעת שאתה הולך לשמוע משהו שהוקלט מאוזן לפי סט אפ אוזניות טוב ולהתכווץ בכורסא כשאתה יודע שאתה הולך לסבול זה מצב לא תקין.
אני רוצה להציע משהו אחר ושישאר בינינו כי אז אני אאבד את האמינות שלי כאודיופיל. יש לי טינטון בתדר גבוה אבל התרגלתי אליו באופן יחסי, יש לי גם Hyper acousis שזו רגישות יתר לצלילים, בתדרים הנמוכים אני יכול להשתגע ממנוע של מכונית בסרק ליד הבית או רכב כבד בכביש או מזגן 3 כ"ס, על מנת לברר מה אצלך צריך למדוד ורצוי לארח מאזין עם ניסיון לראות אם הוא חש מה שאתה חש, לך תדע...

נערך לאחרונה ב:
לשמוע הקלטה של רודי ון גלדר שאין בה באסים זו לא דוגמה, כדוגמה. לדעת שאתה הולך לשמוע משהו שהוקלט מאוזן לפי סט אפ אוזניות טוב ולהתכווץ בכורסא כשאתה יודע שאתה הולך לסבול זה מצב לא תקין.
אני רוצה להציע משהו אחר ושישאר בינינו כי אז אני אאבד את האמינות שלי כאודיופיל. יש לי טינטון בתדר גבוה אבל התרגלתי אליו באופן יחסי, יש לי גם Hyper acousis שזו רגישות יתר לצלילים, בתדרים הנמוכים אני יכול להשתגע ממנוע של מכונית בסרק ליד הבית או רכב כבד בכביש או מזגן 3 כ"ס, על מנת לברר מה אצלך צריך למדוד ורצוי לארח מאזין עם ניסיון לראות אם הוא חש מה שאתה חש, לך תדע
עשיתי בדיקת שמיעה יש לי בעיה עם הגבוהים יש גם בעיה עם כולסטרול אם זה חשוב

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור