כתבתי עד 50,000בכלל אני לא חושב שאם תפרק לגורמים שיש רמקולים ששווים 50K בצליל ולא משנה איך תהפוך את זה, זה יותר סוג של מחסום פסיכולוגי וסמל סטטוס עצם התשלום של התג מחיר הזה שכיוויכול מחייב איכות צליל בהתאם לבניה של סטאפ בכמה מאות אלפים(וזה ממש לא). בדומה לשעוני רולקס שגילו לאחרונה שהמנגנונים של רולקס מיוצרים בסין ועלותם 5$ או התיקים היקרים שגילו שגם הם מסין ועלותם דולרים בודדים ונמכרים באלפי $.שיווק. גילוי נאות לאחרונה יצא לי לעזור למישהו להחליף אלמנט ברמקול של 70K שם טיבין ותקילין יש שם אלמנט של 4$ אמיתי אז צריך לקחת בערבון מוגבל את כל העניין ההזוי של התימחורים הללו של 50 /60/ 70 /200 אלף וכו, שכל אחד יעשה חישוב הכדאיות לעצמו!
משה, אני בגדול מתחבר למה שכתבת לגבי ההפרזות בתחום, בכפוף לזה שאתה, אההמ אההמ, גם מפריז מעטבכלל אני לא חושב שאם תפרק לגורמים שיש רמקולים ששווים 50K בצליל ולא משנה איך תהפוך את זה, זה יותר סוג של מחסום פסיכולוגי וסמל סטטוס עצם התשלום של התג מחיר הזה שכיוויכול מחייב איכות צליל בהתאם לבניה של סטאפ בכמה מאות אלפים(וזה ממש לא). בדומה לשעוני רולקס שגילו לאחרונה שהמנגנונים של רולקס מיוצרים בסין ועלותם 5$ או התיקים היקרים שגילו שגם הם מסין ועלותם דולרים בודדים ונמכרים באלפי $.שיווק. גילוי נאות לאחרונה יצא לי לעזור למישהו להחליף אלמנט ברמקול של 70K שם טיבין ותקילין יש שם אלמנט של 4$ אמיתי אז צריך לקחת בערבון מוגבל את כל העניין ההזוי של התימחורים הללו של 50 /60/ 70 /200 אלף וכו, שכל אחד יעשה חישוב הכדאיות לעצמו!
פגשתי אותו ב- IFA שנה שעברה. סה"כ בחור נחמדהברון פון תיקהאוזן...
לא נחרץ בענין, לגמרי לא והסיבה היא שראיתי היכן שהוא, אפילו לא זוכר איפה, שאכן יש איזה סיפור עם רולקס ומקום ייצור המנגנונים, או חלק מהם, אבל זה לא באמת משנה, המנגנונים של רולקס בהחלט איכותיים מאוד וגם כל האייפונים מיוצרים בסין, שלא להזכיר שיש גם מכוניות סיניות מאוד משובחות שיכולות ללמד דבר או שניים את מיטב תוצרת גרמניה שעולה פי שניים. על דבר אחד נדמה לי שאין מחלוקת, אם מישהו מחפש דוגמה למוצר שהוא אוברפרייסד בעליל, בין השאר בגלל יצרן שמשקיע לא פחות ביצירת טרנד של עודף ביקוש וקושי בהשגת המוצר, מאשר אולי במוצר עצמו, רולקס היא דוגמה לא רעה. לגבי התיקים, באמת אין טעם להרחיב, מדובר בקהל פתי עם עודפי כספים שחשוב לו להראות שהוא יכול להיות טמבל ויצרנים ציניים שיודעים לנצל את זה.משה, אני בגדול מתחבר למה שכתבת לגבי ההפרזות בתחום, בכפוף לזה שאתה, אההמ אההמ, גם מפריז מעט...
רק ברשותך (גם בלי) - רולקס לא מייצרים שום מנגנון בסין (חיקויים בטח שכן). גם אין שום הגיון והיתכנות מבחינתם לעשות את זה - זה מנוגד לכל "ערכי המותג" שלהם (מי שיגיד שזה אוקסימורון - לא אתווכח איתו..).
לגבי התיקים, נכון, הם חזרזירים לא קטנים. נדמה לי גם שהם מעולם לא טענו אחרת לגבי מקום היצור... אלי לא מדבר הקטע גם אם הם היו מיוצרים בטירה עתיקה על פסגה באלפים בעבודת יד ע"י נכדיו של הברון פון תיקהאוזן...
אין מערכת"מה המערכת שלך כיום…?"
שאלה פשוטה, נכון?
ובכל זאת — בכל פעם מחדש היא נענית בשתיקה, התחמקויות או שלל מושגים מעורפלים.
עכשיו, בוא נדבר דוגרי:
50,000 ש"ח זה לא מעט כסף — לרובנו.
אבל בעולם האודיו? זה בקושי "שכבת בסיס" אצל מי שבאמת שוחה בתחום.
סביב 12,000 דולר בהערכה גסה (לא כולל מיסים)
ובלי לדעת מה יש לך כרגע —
מה המערכת שלך, מה שמעת, מה הפריע לך — כל המלצה היא נטו "תזרוק שם באוויר, אולי יפול משהו".
אפשר לזרוק לך 101 שמות, מותגים, דילים, "פצצות", מגברים "שמשאירים אותך בלי אוויר", ורמקולים ש"שוברים את השוק".
אבל בלי קונטקסט, בלי רפרנס, ובלי שנדע אם אתה מאזין לוויניל, ספוטיפיי או יוטיוב דרך בלוטות'… זה פשוט לא רלוונטי.
אז בוא נתחיל מהבסיס, הכי פשוט שיש:
מה המערכת שלך כיום? באמת. בלי חרטוטים.
ממליץ לך על רמקולים של חברת Apertura.
דגם : Edena Evolution
היבואן : Levinson Audio
לא בהכרח שותף לגישה הזאתרמקולים סביב 50k עם כל מה שמסביב זה אומר שהסטאפ ייגמר איפשהו ב 200-250k. למה/ככה, כי לרמקול ששמת 50k לא יתחבר מגבר של 2k אלה לפחות באותו הסכום, איפה מקור איפה כבלים מעמד ומקור נוסף דיגיטאל אנאלוג וכו ... ויש עוד, אתה מודע לזה בכלל ?
הפוך, מנסיון.לא בהכרח שותף לגישה הזאת
מאמין שרוב התקציב יכול ללכת על הרמקולים 60-70% לצורך העניין וכל השאר על מגבר /מקור /כבלים
לדעתי התוצאה תהיה יותר טובה מרמקולים יותר זולים עם חלקים שעולים כמו הרמקולים כי החלק הכי קריטי במערכת הוא הרמקולים הכל מקרה