ספוג לפורטים אחוריים

• פותח הנושא פותח הנושא shema56
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אתה רואה.... אח"כ תגיד לי שנטפלים אליך.
המילה "בוודאות" באוכריך כאן. מאיפה הנחרצות הזו?
אתה יודע כמה חדרים שמעתי שהרמקול במבט ראשון נראה לא גדול על החדר, אלא ענק עליו. אבל וואלה, עשו דברים בחדר וזה עובד. מה לעשות...
חלק מהחברה שענו כאן בעלי ניסיון רב עם המון ידע ושנים בתחום ברמות הגבוהות. אף לא אחד מהם הגיב ו/או הציע בכזו נחרצות כמוך.
מה אתה יודע שאחרים לא יודעים? איזו "ידיעת זהב" דלית מהפוסט הזה שכל האחרים פספסו? - זאת הייתה שאלה רטורית כמובן כן...

בקיצור,
נסה אולי הפעם להביט על ההתייחסות שלך מן העבר השני ותראה כיצד זה נראה.
סה"כ מדובר במילה אחת וצורת ביטוי.
יכולתי באותה מידה לכתוב" לדעתי "
אם כבר אני הכי פחות נחרץ מכולם כאן למרות שלדעתי הידע שלי הוא לא קטן יותר משל כמה מהאנשים.
בכללי כשיש בלאגן עם הבאס אני מעדיף רמקול יותר קטן מלהתחיל להסתבך עם ספוגים טיפול אקוסטי וכו
זאת הגישה שלי.
אגב יכולים להטפל אליי חופשי אם בא להם
אנשים כאן אמרו דברים הרבה יותר נוראיים מ"בוודאות" ואף פעם לא נטפלתי לאף אחד, אז לא חושב שזה מצדיק

סה"כ מדובר במילה אחת וצורת ביטוי.
יכולתי באותה מידה לכתוב" לדעתי "
אם כבר אני הכי פחות נחרץ מכולם כאן למרות שלדעתי הידע שלי הוא לא קטן יותר משל כמה מהאנשים.
בכללי כשיש בלאגן עם הבאס אני מעדיף רמקול יותר קטן מלהתחיל להסתבך עם ספוגים טיפול אקוסטי וכו
זאת הגישה שלי.
אגב יכולים להטפל אליי חופשי אם בא להם
אנשים כאן אמרו דברים הרבה יותר נוראיים מ"בוודאות" ואף פעם לא נטפלתי לאף אחד, אז לא חושב שזה מצד. למה לא הצעת לעבור דירה?

יש לי מי שיעשה בדיקה עם מיקרופון ,אחיין שלי, אך עקב המצב הביטחוני בצפון בו אני גר-קיבוץ מצובה ,זה יידחה לימים טובים יותר. אעדר לתקופה של כמה חודשים וכשאחזור אני מקווה לבדוק זאת, טס לניו יורק להרבה הופעות
אז תקנה ב b&h!

גם אופציה

אז אתה פשוט מוותר. זה הפיתרון שלך. לא כולם בוחרים בו. בטח לא אנשים שהשקיעו סכום גדול ברמקול שהם אוהבים, ושמותאם למגבר.

אנשים כאן אמרו דברים הרבה יותר נוראיים מ"בוודאות" ואף פעם לא נטפלתי לאף אחד, אז לא חושב שזה מצדיק
כשמשלבים את דפוסי ההתנהגות הבאים:

1. החלפה תדירה של שמות משתמש.
2. מסתוריות גדולה לגבי מה שיש לך בבית, יחד עם חטטנות שאינה נגמרת לגבי מה יש לאחרים בבית.
3. הצהרות שמצביעות על כך שאין לך הרבה ידע (למשל, כמו זאת - להחליף רמקול. באמת?)
4. היתממות מתוקה
5. התעלמות שאלות ששואלים אותך.

מקבלים דמות פורומית בלתי נסבלת. אבל אני בטוח שאתה יודע את זה ואף נהנה מזה.

תמונות מצורפות

• 1780388653641.png
    1780388653641.png
    KB 66.4 · צפיות: 22
יכול להעיד מניסיון אישי-לא מתיימר להגיד שזו אמת צרופה.
נאלצתי להעביר מערכת מהסלון לחדר שינה פנוי 3x4.5x2.75 עם רמקולים רצפתיים גודל בינוני עם פורט אחורי ופשוט בלתי אפשרי לשמוע בחדר מרוב באס אפילו שהורחקו 70 ס"מ מהקיר. הכנסת הספוגיות המקוריות, התיאור הכי מתאים הוא באנגלית שקראתי בנושא They sucked the life out of the music, זה מסרס את הצליל ולדעתי זה נועד לקדם מכירות בכך שנותן אשליה שאפשר למקם את הרמקולים במקום בלתי אפשרי.
ניסיתי לשים מדפיים על סטנדים עם וופר 6.5 וגם אלה עם פורט אחורי הקרינו כמות גדולה של אוויר לקיר האחורי והבאס היה בלתי נסבל.
שני סוגי הרמקולים היחידים שעבדו בחדר הם מדפיים 5.25 אינץ' וופר עם פורט אחורי שהגדיל את הבאס ו PMC Prodigy 5 עם פורט קדמי בטכנולוגיית טרנסמישן ליין.
הרמקול השמאלי שלך כלוא בפינה שמשמשת כשופר לבאס, תנסה לשים ספוגיות רק בו לראות אם זה מקור הבעיה, גם אם יש רכיבים במערכת שלא עברו ברייק-אין מלא יכולים לגרום לחוסר איזון בתדרים באופן זמני. תחתיות של הספייקים של הרמקולים אם לא משתלבות משפיעות על הצליל, חתך גבוה של כבלי חשמל כמו 4 ממ"ר ומעלה נותן באס כבד.
בסרטון המצורף בזמן 05:49 ניתן לראות איך מדפי קטן פולט כמות גדולה ומהירה של אוויר שמרעידה את הווילון האקוסטי מאחוריו ומדובר כמובן בתדרים הנמוכים.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שאני הראשון שענה לך בשרשור הזה וראה תגובתי לעניין הספוג אקוסטי לא אקוסטי זה לא שווה כלום.
עכשיו שראיתי את הרמקול ,אני מכיר אותו לא זוכר היכן שמעתי אותו...אבל יהיה לך קשה להשתלט עליו (פעם שניה סורי) אתה שמעתה בצורה רצינית אותו לפני שרכשתה ?
הפטרון היחיד שאני רואה ואני ממש לא מחסידי העניין הוא רוםקורקשיין .הרמקול הזה ממש לא פשוט.

הרמקול השמאלי שלך כלוא בפינה שמשמשת כשופר לבאס
זה לא נכון, תביט בצילום, יש מאחורי הרמקול פתח.
הדוגמה שהבאת היא של חדר קטן, שם נוצרות בעיות אחרות, חפש - room gain

העקרונות הבסיסיים של טיפול אקוסטי כוללים פיזור וספיגה.
הבעיה שבחדר אין אלמנט פיזור, וספיגה מספק רק השטיח שמכסה שטח קטן מידי.
ולכן - החדר "חי".
what is acousticaly live room

נערך לאחרונה ב:
ASC IsoThermal TubeTrap

אצלי, בשילוב העמדה מדויקת, כיוון על המילימטר ומיקום שנעשה לפי מדידות, הם עשו מהפכה של ממש בכל הספקטרום.
לא מדובר בעוד אביזר אקוסטי שנזרק בחדר ומקווים לטוב, אלא בכלי מאוד מדויק שכאשר משלבים אותו נכון עם מדידה, מיקום והבנה של החדר, הוא יודע לרסן, לנקות, לפתוח את הבמה, להדק את המרכז ולשפר את התחושה הכללית בלי להרוג את החיים של המערכת...

ולגבי הרמקולים שלך, אל תחליף שום דבר כרגע. אלו רמקולים מעולים. שמעתי אותם מספר פעמים אצל חבר טוב בתוך ממ"ד מטופל בקירות, בלי לוכדי באס מיוחדים ובלי טיפול חריג, והם נתנו תוצאה מצוינת!

לפני החלטות פזיזות צריך למדוד אצלך, להבין מה באמת קורה בחדר, איפה הבעיות, מה מקורן, ומה נכון לטפל בו. רק אחרי זה מקבלים החלטות חכמות ולא מחליפים ציוד סתם...

נערך לאחרונה ב:
זה לא נכון, תביט בצילום, יש מאחורי הרמקול פתח.
כן, אני רואה, אז זה אומר שיש לו תיבת תהודה לבאס שלא רק מגבירה אותו אלא גם מביאה בדיליי אחרי הראשוני שלא לדבר על מה שקורה מאחורי הימיני.

• Like
Reactions: zs
כן, אני רואה, אז זה אומר שיש לו תיבת תהודה לבאס שלא רק מגבירה אותו אלא גם מביאה בדיליי אחרי הראשוני שלא לדבר על מה שקורה מאחורי הימיני.
מסקנות מאוד מאוד קונקרטיות אתה נותן כאן והכל מכמה תמונות די מוגבלות. מעניין...

מאחורי הרמקול הימני אין שום בעיה שגורמת לתופעה שהבחור מתאר.
מאחורי הרמקול השמאלי ישנו חלל שברגע שפותחים את הדלת (ועוד יותר אם גם את החלון) נראה שגם הפקטור הזה יוצא מהמשוואה של הבעיה האמורה. בקיצור, גודל וצורת החלל עצמו כולו ואופן העמדה הם כנראה הגורמים המרכזיים ולא בהכרח הגיאומטריות של החללים מאחורי הרמקולים. שוב, במבט מהתמונות המוגבלות בלבד.

ואתה אומר על סמך התמונות המוגבלות "מאחורי הרמקול הימני אין שום בעיה שגורמת לתופעה שהבחור מתאר." ובחצי השני של התגובה מסביר מה עלולה להיות הסיבה על סמך התמונות המוגבלות, זה מה שאני עשיתי.
הרי כל מה שנכתב בתגובות בשרשור הן השערות על סמך התמונות, לא קביעות. על פניו יש חללים בגדלים שונים מאחורי הרמקולים עם מחיצת גבס חלקית, נראה כמו מרשם לבלאגן אקוסטי במיוחד בבאס, אלא אם פתח את החלון...

מסכים עם אחרים לגבי הרמקולים עצמם. מכיר את הרמקולים הללו ויש מצב שאת הרמקולים הספציפיים הללו אף שמעתי לא פעם בגלגול בעלים קודמים. רמקול מצוין עם יכולות מאוד גבוהות. אממה, לא פראייר. לא סלחן בעליל ובהתאם יש לו דרישות.

ממה שאני מבין מהתיאורים של פותח השרשור זה לא ברמה כזו שצריך לרוץ להחליף. יש מגוון אופציות לפתרונות יחידים ומשולבים.
עד שלא יבדוק לא ידע מה הכי מתאים.

ואתה אומר על סמך התמונות המוגבלות "מאחורי הרמקול הימני אין שום בעיה שגורמת לתופעה שהבחור מתאר." ובחצי השני של התגובה מסביר מה עלולה להיות הסיבה על סמך התמונות המוגבלות, זה מה שאני עשיתי.
הרי כל מה שנכתב בתגובות בשרשור הן השערות על סמך התמונות, לא קביעות. על פניו יש חללים בגדלים שונים מאחורי הרמקולים עם מחיצת גבס חלקית, נראה כמו מרשם לבלאגן אקוסטי במיוחד בבאס, אלא אם פתח את החלון...
בזה אני מסכים איתך. מרבית הפידבקים כאן הן בגדר הערכות בלבד מתמונות מוגבלות.
אך בכל זאת יש כמה נק' יסוד שאני לא מסכים איתן כמו כאלו שישר אמרו "צריך להחליף" או שליפה מהירה של כל מיני חישובים מהירים להתנהגות התדרים בחלל.

הצעות שונות ומשונות של "פתרון סופי" של החלפת ציוד מצביע הרבה, על חוסר היכרות עם הרמקול הספציפי, חללים למנהם, ומתן פתרונות וטיפוליים אקוסטיים, העמדה ועוד שלל פרמטרים שלצערי לא מבינים לעומק.

אני לא כל כך מבין בטכנולוגיה. בוא נדבר במונחים פשוטים.
אם הרמקול מוצב בפינה קרוב לקיר מקבלים בס מוגבר ?
כדי להקטין את התופעה מרחיקים את הרמקול מהפינה\קיר ?
ההצבה של הרמקולים המדוברים מתאימה ל-קרובים או רחוקים מהקיר ?
בסיסי.

אני לא כל כך מבין בטכנולוגיה. בוא נדבר במונחים פשוטים.
אם הרמקול מוצב בפינה קרוב לקיר מקבלים בס מוגבר ?
כדי להקטין את התופעה מרחיקים את הרמקול מהפינה\קיר ?
ההצבה של הרמקולים המדוברים מתאימה ל-קרובים או רחוקים מהקיר ?
בסיסי.
כן, זו הסיבה למה כמעט כל יצרן ממליץ להרחיק את הרמקולים מהקירות האחוריים והצדדיים פרט לרמקולים שתוכננו במיוחד כצמודי קיר. לגבי הרמקולים המחוברים למה שלא תחפש את המנואל שלהם? כלל האצבע אומר שכל רמקול עם פורט אחורי חייב להיות מורחק מהקיר והמרחק הוא לפי המלצת היצרן ולפי תנאי החדר הספציפיים.

נערך לאחרונה ב:
אם אני זוכר טוב וכנראה שכן .הרמקול הזה או כזה היה הראשון אצל נמר בבית...שמעתי אותו עשרות פעמים.
ההצעה של מתן בעניין הרום....תעשה רק טוב.
בהצלחה.

ואת הפיל האפור שבחדר איך לא מדברים עליו, פתאום נזכרתי. הוא כותב שהקירות מבטון.
Concrete walls offer excellent sound isolation by blocking external airborne noise, but their high density and hard surfaces create terrible internal acoustics. Sound waves reflect continuously off them, resulting in harsh echoes, flutter, and muddy audio. To fix this, you must introduce heavy sound absorption and diffusion into the space.
בד"כ מעל לבטון מניחים פלטות גבס במרחק כמה ס"מ להעברת חשמל ותקשורת עם בידוד באיכות כזו או אחרת ולתת גימור חלק לקירות, טוב לא יכול לצאת מכל זה.

נערך לאחרונה ב:
ואת הפיל האפור שבחדר איך לא מדברים עליו, פתאום נזכרתי. הוא כותב שהקירות מבטון.
Concrete walls offer excellent sound isolation by blocking external airborne noise, but their high density and hard surfaces create terrible internal acoustics. Sound waves reflect continuously off them, resulting in harsh echoes, flutter, and muddy audio. To fix this, you must introduce heavy sound absorption and diffusion into the space.
בד"כ מעל לבטון מניחים פלטות גבס במרחק כמה ס"מ להעברת חשמל ותקשורת עם בידוד באיכות כזו או אחרת ולתת גימור חלק לקירות, טוב לא יכול לצאת מכל זה.
אתה טועה ומטעה. מרבית בנייני דירות המגורים (מה שנקרא - בניה רוויה) במדינה בנויים מבטון ובלוק + טייח שחור + צבע גמר. כל התשתיות מוטמעות בתוך הקירות בין אם בטון או בלוק במהלך הבניה עצמה.
גמר גבס בקירות כפי שאתה מתאר, זה משהו שמבוצע אח"כ לרוב כתוספת שידרוג גמר ע"י בעלי הדירות. או לחליפין בפרויקטי מגורים שהם לא בסטנדרט. ממש, אבל ממש לא!! ברמת "בד"כ" כפי שאתה מציין (שוב בבטחון מלא). ולפני שאתה קופץ, אני אומר לך שאני חי ונושם את עולם הבניין קרוב לשני עשורים. אז מבין טיפ טיפה בתחום. אבל ממש טיפה.

באשר לאמרה "טוב לא יכול לצאת מכל זה". גם כאן האמרה שלך לא מדויקת ואף לא נכונה אם ניכנס לעובי הקורה (או הקיר במקרה הזה ;)).
קיר בטון או בלוק שעליו בוצעה קונ' קיר גבס בריחוק של כמה ס"מ (לרוב עם מילוי בידוד אקוסטי /טרמי) יעשה רק טוב לסאונד בחלל. הפוך גוטה, הפוך.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור