בקר בית חכם Fibaro Home Center 3 במבחן

תמיר עיואן
19-12-2021 15:36

תמיר התחדש בבקר הבית החכם Fibaro Home Center 3. האם הוא שווה את ההשקעה?

אם חשבתם לעצמכם "מדוע אני צריך בית חכם", הגעתם למקום הנכון. אז למה להתקין מערכת כזו?

בבית חכם תוכלו לנטר, לעקוב ולשלוט במכשור וגאדג'טים שונים, וליצור להם אוטומציות נוחות לכם, כל זאת באמצעות מימשק באינטרנט, אפליקציה בטלפון או במחשב.

במה נוכל לשלוט? כמעט בהכל. הנה כמה דוגמאות.

  • תאורה

  • תריסי גלילה

  • שערים חשמליים

  • תרמוסטט לחימום וקירור הבית

  • מנעול דלת

  • אינטרקום כולל וידאו

  • מערכת אבטחה לבית

  • מצלמות אבטחה

  • גלאי נפח, עשן, CO, חיישני דלת וחלון


הבקר מהווה לב המערכת. הוא מעביר סיגנלים לכל המכשירים שתומכים בטכנולוגיה בה הוא משתמש כך שתוכלו לשלוט על תכונות חשובות מאפליקציה אחת. היות והשוק רווי באפשרויות, חשוב שנבחר בבקר שמתאים לצרכים שלנו, ובמיוחד בכזה שתואם את יכולותינו הטכנולוגיות. מכיוון שאני לא מתכנת או מכיר שפת קוד בה מתכנתים בקרים, אעדיף בקר שכולל ממשק ויזואלי לקביעת תרחישים, עליהם נרחיב בהמשך.

בין אם אתם שוקלים להתקין כמה מכשירים או לשדרג את כל הבית שלכם, כדאי שתשקלו את היתרונות והחסרונות הבאים:

יתרונות:

  • נוחות: טכנולוגיית בית חכם יכולה לאפשר לך לייעל משימות נפוצות, כמו גם לאפשר לכם לשלוט מרחוק במערכות שונות.

  • חיסכון באנרגיה: התאמת השימוש בחשמל, כגון חימום וקירור, והתאמת התאורה לשימוש שלכם, עשויה להפחית את חשבונות החשמל.

  • בטיחות מיטבית: ניטור מצלמות, חיישני תנועה, גלאי דלתות וחלונות המשולבות במערכות האבטחה הביתית.

  • תיזמון: החיבור למאגרי מידע באינטרנט מאפשר לתזמן תאורה בהתאם לעיתוי המשתנה של השקיעה והזריחה, לקבוע תיזמון ההשקיה בהתאם לעיתוי הגשם באיזור, וכמובן פתיחה וסגירה של תריסים בהתאם לנוכחות האנשים בבית.


חסרונות:

  • עלות: הטמעת בית חכם אינו בהכרח תהליך זול. הבקר והמודולים עשוים להסתכם באלפי שקלים

  • מועדות לפירצת אבטחה: כל מה שמחובר לאינטרנט עלול להיפרץ, ולכן חשוב לוודא מה אנו מחברים ואת תקני האבטחה בהם הוא עומד.

  • תאימות: קיימים הרבה מוצרים ויצרנים לבית חכם, ולא כולם תומכים באותם התקנים.

  • צורך באינטרנט: חלק מהמערכות אינן פעילות במידה והחיבור לאינטרנט נפסק.

  • הפסקת חשמל: חלק מהמוצרים עלולים שלא לפעול בעת הפסקת חשמל. לדוגמא נעילת דלתות, במידה וחיברתם המנעול לבית החכם, אחרים יידרשו הגדרה חוזרת. לכן כדאי לשקול מה לחבר לבית החכם.

  • ההגדרה של המערכת עלולה לקחת זמן רב. בנוסף, נדרש ללמוד כיצד לתכנן אותה כדי שההגדרה שלה תהיה מיטבית עבורכם.


Z-wave

Z-Wave הוא פרוטוקול תקשורת אלחוטי המשמש בעיקר לאוטומציה ביתית. הפרוטוקול יוצר רשת המשתמשת בגלי רדיו באנרגיה נמוכה על מנת לתקשר בין מיכשור תומך אחד לאחר. באמצעות זאת, מתאפשרת שליטה אלחוטית במוצרים ביתיים והתקנים כגון בקרת תאורה, מערכות אבטחה, טרמוסטט, חלונות, מנעולים, גלאי עשן, גלאי נפח, שערי חניה וכו'.

Z-Wave הפך לטכנולוגית האלחוט לאוטומציה ביתית המובילה כדי להפוך רבים מהמוצרים שבבית שלכם לחכם ובטוח יותר. באמצעות טכנולוגית Z-Wave, מוצרי בית חכם יכולים לתקשר אחד עם השני ללא קשר לפלטפורמה ממנה הם בנויים, באמצעות בקר בית חכם מרכזי.

הבקר מבטיח שהמכשירים בבית יחוברו זה לזה ואליו באמצעות אפליקציה בסמארטפון, במחשב או בטאבלט. מדובר בטכנולוגיה שקיימת למעלה מ-20 שנה בשוק, וכוללת אבטחה.

הטכנולוגיה הזו מוטמעת באלפי מוצרים שמסוגלים לשלוט בתאורה, תריסים, מנעולים, תרמוסטטים, חיישני תנועה, מתגי חשמל, ומגוון רחב נוסף של מוצרים שיאפשרו לכם לשלוט בבית.

Z-Wave Alliance נוסד בשנת 2005 כקבוצה של 700 חברים יצרנים של מוצרי בית חכם. מטרתם להרחיב את תפוצת ה-Z-Wave ולפתח אותו בתקינה משותפת לכל היצרנים. החברים העיקריים בקבוצה כוללים את ADT Corporation, Assa Abloy, Jasco, Leedarson, LG Uplus, Nortek Security & Control, Ring, Silicon Labs, SmartThings, Trane Technologies ו-Vivint.

תדרים

כדי לשמור על התחרות העולמית, ולהקשות על הצרכנים לרכוש מוצרים מאזורים אחרים בעולם, הוחלט על שימוש בתדרים שונים, בהתאם לאיזורים הגיאוגרפיים בעולם. לכן במידה ואתם רוכשים בקר, כדאי שתבדקו שיתאים לתדרי המודולים שבכוונתכם לרכוש. אני רוכש את המוצרים של הבית החכם מאתר אנגלי בשם Vesternet. מדובר באתר נוח מאד להתמצאות ולמרות שמדובר במטבע יקר, מציע מחירים תחרותיים ביחס לשוק. כדי להקל על התפעול, לצד כל מוצר באתר נמצא גם מידע טכני, כולל התאמתו לבקרים השונים וקישור למדריכים רלוונטים להפעלתו. מספר פעמים בשנה מתקיימת מכירה עם הורדת מחירים אגרסיבית, ולכן שווה להצטרף לדיוור שלהם.

הפיכת מוצרים "טיפשים" לחכמים

מכיוון שרוב המוצרים בביתנו אינם חכמים, קיים צורך להפוך אותם לכאלו באמצעות מודולים שיתווכו בין מכשירי החשמל והבקר. קיימים מודולים שמסוגלים לשלוט כמעט בכל מוצר שצורך אנרגיה, כדוגמת תאורה, ברז מים ראשי, משאבות, תריסים, סוככים, וילונות, חימום, קירור, שליטה בשערים, מצלמות, גלאי נפח, צופרים.. הרשימה אינסופית. כל שנותר לכם הוא לשלב אותם עם מכשירי אוטומציה ביתיים אחרים כמו חיישני תנועה, צופרים, גלאי נפח, מגענים לחלונות ודלתות, וקיבלתם שליטה כמעט מלאה על הבית. כולם מסוגלים להישלט על ידי הבקר ודרכו לתקשר זה עם זה ברשת האוטומציה הביתית שלכם. בשוק קיים מבחר רחב של מודולי Z-Wave זמינים, חלקם מיועדים לשימוש כללי כגון ממסרים/מתגים, דימרים, אולם גם בקרי תריס, שתוכננו עבור יישומים ספציפיים ויש להם תכונות רבות שהופכות אותם למושלמים עבור המשימה שלהם.

פיבארו (Fibaro)

פיבארו מהווה מותג עולמי שמתמקד בטכנולוגיית האינטרנט של הדברים (internet of things). היא מספקת פתרונות לאוטומציה של בניינים, כמו גם של של בתים פרטיים ודירות. המטה והמפעל של FIBARO ממוקמים בפולין והיא מעסיקה כיום כ- 250 עובדים. בתוך מספר מועט של שנים, FIBARO התפרסה על 6 יבשות, והפכה לאחת מיצרני מערכות הבית החכם האלחוטי המתקדמות בעולם. מאז יולי 2018 היא הפכה לחלק מקבוצת Nice. כל פעילויות התיכנון, פיתוח וייצור מבוצעים בפולין.

Home Center 3 (HC3)

בטרם נציג את ה- HC3, נזכיר שה-HC2 היה בעיני רבים הרולס רויס של בקרי הבית החכם. הוא הושק עוד בשנת 2010, והתעשיה חיכתה בשקיקה עד להשקתו של המחליף, ה- HC3. ללא ספק היה צורך בכך, כי ב- 10 שנים האחרונות הפרוטוקולים התעדכנו, היורש של Z-Wave, הפך Z-wave plus, וממשקי המשתמש של מתחרים הפכו יותר ידידותיים. פיבארו הבינו זאת, ושדרגו את הבקר ל- HC3 שכולל את ה- Z-wave Plus שתומך במהירות ובמרחקים גדולים יותר מהבקר, בפרוטוקול Zigbee, שבו משתמשים מוצרים של איקאה, נורות פיליפס HUE, ואפילו בפרוטוקול חדש שפותח על ידי NICE.

ל-HC3 יש יציאת Ethernet, וגם חיבור WiFi 2.4, 5 GHz. בניגוד לחלק מהמתחרים שלו כגון Samsung SmartThings, הבקר הזה יכול לפעול באופן עצמאי לחלוטין גם במידה והחיבור לאינטרנט נותק זמנית, ומשכך הוא אינו חייב לצורך פעולתו היומיומית חיבור לענן.

עיצוב

למרות שמדובר בבקר שרוב המשתמשים ידחפו בארון תקשורת ולא יוציאו לעולם, ואולי דווקא בשל כך, שווה להתמקד בעיצוב. בשונה מהצפוי, המדובר במוצר קטן מידות. רוחבו 22 ס"מ, אורכו 14 ועוביו 3 ס"מ. מכאן שהוא קטן יותר מרוב הראוטרים הביתיים, וניתן בקלות להטמינו אפילו בארון תיקשורת דירתי שמספק הקבלן.

בתחתיתו תמצאו 2 חיבורים: לכבל רשת ולחשמל.

תחתית הבקר

תחתית הבקר

חומרה

מעבד: Quad-core Arm Cortex A53 (1.2GHz)

זיכרון RAM: 2GB LPDDR3

זיכרון Flash: 8GB eMMC

חיבור רשת קוית: 10/100 (Base-T) Ethernet via RJ45 connector

חיבור USB: חיבור אחד בתקן USB 2.0

תקשורת Wi-Fi: 802.11 b/g/n/a/ac

חוזקות

לפני שנבחן את ה- HC3, שאלה לגיטימית יכולה להיות מדוע שלא נרכוש מספר נורות HUE של Philips שעולות גרושים ביחס לבקר זה? הרי גם באמצעותן נוכל לשלוט בתאורה בבית. התשובה שאמנם ניתן לשלוט באמצעותן בתאורה, אולם עם ה-HC3 ניתן לעשות הרבה יותר.

לדוגמה, ניתן לקבוע כללים חכמים, אותם אנו מכנים בשם תרחישים (scenes). לדוגמא, תארו לעצמכם שתרצו להדליק תאורה במסדרון רק כאשר שיש בו תנועה, ורק בשעות בהן מספיק חשוך, ורק כאשר נמצא אדם בבית, כי לא מעוניינים שכלב או חתול ידליק האור. בנוסף, נרצה שבמידה והתאורה תידלק אחרי חצות, היא תעשה זאת בעוצמת תאורה נמוכה יותר.

מהבחינה הזו, הכוח של ה-HC3 בכך שקל להצמיד משתנים והתניות שונות יחדיו, ולהביא לכדי אפשרויות אינסופיות.

אבטחה ואזעקה

אחד ההיבטים המשמעותיים של ה-HC3 הוא שניתן להשתמש בו כבקר לניהול מצלמות אבטחה, גלאי נפח, סירנות, חיישן דלת וחלון, ועוד הרבה אביזרים נלווים. בכך ניתן לייצר בית מאובטח היטב והכל באמצעות יצירת תרחישים עם הבקר שמנהל את המודולים כמנצח בקונצרט. תוכלו להפעיל ולבטל האזעקה מרחוק, לפתוח ולנעול את מנעול הדלת, ולפקח על הכל באמצעות מצלמות. אינכם נדרשים לרכוש בקר ייחודי למערכת האזעקה, אלא להתאים את המערכת לטעמכם באמצעות כללים חכמים.

ניהול טמפרטורה

בישראל אמנם חימום דירתי מרכזי פחות נפוץ, אולם גם זאת ניתן לנהל. לדוגמא בתרחיש חזרה הביתה תוכלו לקבוע שהחימום יחל לעבוד בטרם תגיעו, על מנת שהטמפרטורה תהיה נוחה בזמן הגעתכם. ל-HC3 ממשק לניהול טמפרטורה שיכול לפעול בשיתוף עם הטרמוסטט החכם שלכם. במקביל, תוכלו לקבוע שהחימום לא ידלוק שלא לצורך, ויווסת את הטמפרטורה על מנת להתאימה למה שהגדרתם בחדר. גם שיכחת חימום מהווה נחלת העבר. ה-HC3 מסוגל לחוש באמצעות חיישנים שתצמדו לו, מתי אין אף אחד בבית ויכבה בעבורכם אותו, וכך לחסוך בעלויות.

קיימים גם מתאמים למזגנים על מנת שניתן יהיה לשלוט עליהם, להפעילם בתזמון מתאים על ידי התאמתם לבקר.

התקנה

הגענו לקטע שעלול להרתיע את מי שלא התנסה עד כה בהתקנת בקר בית חכם. בואו נשים את זה על השולחן כבר עתה: זה ממש לא מסובך. ניתן להתקין את ה-HC3 באמצעות חיבור אינטרנט קוי או אלחוטי.

אני מעדיף את החיבור הקווי מכיוון שהוא לרוב יותר יציב. השלב הראשון בהתקנה יהיה לחבר את כבל LAN ושנאי המתח: שניהם מסופקים בערכה. מיד לאחר מכן תראו את האורות מהבהבים בחזית.

כעת, לאחר שחיברנו הבקר לרשת ולחשמל, נוכל לגשת אליו דרך מחשב ברשת. ניתן לעשות זאת באמצעות 2 אפשרויות:

  1. כניסה לכתובת fibaro.com
  2. גישה ישירות לכתובת ה- IP שניתנה לבקר על ידי הראוטר

על מנת להיכנס לבקר, נדרשת קודם רישום באתר פיבארו.

רישום לאתר פיבארו

רישום לאתר פיבארו

השלב הבא יהיה זיהוי הבקר, באמצעות הקשת מספרו הסידורי וה- MAC Adress שכתובים בתחתיתו.

זיהוי הבקר

הבקר יזוהה ברשת כך:

הבקר יזוהה ברשת כך

הגישה הראשונית אליו תתבצע באמצעות שם המשתמש והסיסמא הראשוניים של הבקר: admin. בהמשך תוכלו לעדכן אותם לשמות ייחודיים.

מזל טוב, חיברתם בקר לרשת! עכשיו כל שנותר הוא להגדיר אותו על פי השלבים הבאים:

שלבי הגדרת הבקר מפורטים משמאל

שלבי הגדרת הבקר מפורטים משמאל

הגדרות

השלב הראשון בהגדרות יהיה בדיקת עדכון גרסת תוכנה לבקר. תוצע לכם האפשרות לעדכן לגרסה האחרונה היציבה, או לגרסת הביטא, למפתחים. לכו על היציבה. תוך מספר שניות, התוכנה יורדת לבקר ומתעדכנת אוטומטית.

עדכון תוכנה

עדכון תוכנה

במסך הבא יהיה קביעת שמות חדרים, בהתאם לחדרים בביתכם. זה מאד נוח כי כך תוכלו לאתר במהירות את המודולים והמכשירים בהם תרצו לשלוט. בנוסף, תוכלו לבחור אייקונים ייחודיים לכל חדר, לזיהוי מהיר שלו.

קביעת שמות לחדרים

קביעת שמות לחדרים

הוספת מכשירים או מודולים

זה ה-money time. הבקר אמנם יפה, אולם לא שימושי במידה ולא קישרתם אליו מודולים.

לשם הדוגמא אצרף קישור למודול מתג כפול של פיבארו. נזכיר שאת המודולים קונים בנפרד מהבקר.

התקנת מודולים המחוברים למתגי החשמל בבית היא משימה שחייבים להשאיר בידי חשמלאי מנוסה מהסיבות הבאות:

  • חיבור המודולים דורש התעסקות עם חשמל חי. טעות עלולה לגבות חיי אדם.
  • חיבור שגוי של מודול עלול ליצור קצר ברכיב יקר זה.
  • התקנת מודול דורשת לעיתים חיווט נוסף שלא הוכן מראש בבית.

חשמלאי יתקין לכם את המודול מאחורי זוג מפסקים שבקיר עליהם תרצו לשלוט. נזכיר שלמרות שהתקנתם את המודול מאחורי זוג מפסקים, המפסקים שלכם עדיין פעילים במקביל למודול, ולא נוטרלו בשל חיבורו מאחוריהם. החשמלאי יוכל להתקין מודול כזה גם למפסק מחליף ואפילו למפסק בחיבור מצליב.

אז איך מקשרים בין המודול לבקר? לוחצים על לחצן ה"+" בקצהו הימני העליון של המסך, בוחרים בתדר Z Wave, קובעים את פרק הזמן שאנו רוצים לנסות לחבר בין הבקר למודול שמחובר כבר לרשת החשמל שלנו מאחורי המפסק בקיר.

fibaro

מיד לאחר מכן נפתח חלון בתחתית המסך בו מסומנת שורה עדכנית "הבקר לומד". זה השלב שבו יש להעיר המודול לחיבור לבקר.

הבקר לומד

נזכיר שלכל מודול שיטה משלו, שמפורטת בדף ההוראות שהתקבל עימו, ונמצא גם באתר יצרן המודול. במקרה של מודול המתג הכפול של פיבארו, יש ללחוץ 3 פעמים על הלחצן המובנה בו. אז מתחיל חיבור מהיר, והמתג הכפול מקושר לבקר. מיד לאחר החיבור יפתח לכם המסך הבא, שכולל את ההגדרות של המודול. מכיוון שבחרנו במודול כפול, קיבלנו שני Binary switches. על מנת לזהות איזה מודול מבין השניים שולט בכל מפסק, בלשונית Preview תוכלו לנסות ולראות מה הוא מדליק.

לשונית Preview

אז עכשיו יש לכם מודולים מותקנים מפוזרים בבית והם מקושרים לבקר. כל שנדרש הוא להחליט על תרחישים.

תרחישים (Scenes)

זה החלק המדליק באמת, שרק הדמיון שלכם יכול לקבוע לו גבולות. נתחיל בפקודה בסיסית: הדלקת תאורת מדרגות בשעות הערב. תרחיש פשוט שתלוי במשתנה של שעה במהלך היממה.

הדלקת תאורת מדרגות

בלשונית scenes לוחצים על לחצן Add Scene מימין למעלה, בוחרים Block Scene מכיוון שהאופציה השניה מתאימה לכותבי קוד. נותנים לתרחיש שם כגון Stairs turn on light ומתחילים: גוררים בלוקים של תכונות מימין לתוך הצד השמאלי של המסך: בוחרים בלשונית time, שתהווה טריגר לפעולה, ואת התוצאה הדלקת אור במדרגות. תוכלו לבחור בשעה מדויקת, או שעיתוי כמו שעת שקיעה – המערכת תעדכן את שעת השקיעה באזורכם בעולם באופן עצמאי. לאחר ששמרתם את התרחיש, המערכת תבצע פעולה זו באופן עצמאי.

לשונית time

Alarm

אביזרים כגון סירנות, גלאי עשן, חיישני דלתות חלונות וכו', מטופלים בחלון Alarm. כאן אתם קובעים את התרחיש. לדוגמא  מה יקרה במידה וגלאי העשן מזהה עשן: ידליק ויכבה אורות בחלל לאות תשומת לב? יפעיל סירנה בצליל ייחודי? יפתח תריסים להוצאת העשן? הכל כיד הדמיון הטובה עליכם.

פרופילים

אפשר כמובן להפעיל את האזעקה באופן ידני, אבל לנו יש מערכת חכמה כך שזה עשוי להיות אפילו קל יותר. לשם כך נשתמש בפונקציית "פרופילים". המדובר בפרופילים שניתן להגדיר, לפיהם ניתן להפעיל או לכבות דברים מסוימים, למשל כשאתם יוצאים מהבית, לוחצים על פרופיל away באפליקציה (עליה בהמשך). תוכלו לקשר הפרופיל הזה לפעולות כגון סגירת תריסים, דריכת אזעקה וכבוי תאורה ומאווררי תקרה.

אתם חוזרים הביתה מהעבודה? לחצו על פרופיל "בית", ותגדירו שהתריסים נפתחים, האורות נדלקים בהתאם לשעה ביום, המיזוג עובד בהתאם לצורך, האזעקה מנוטרלת והאישה עומדת בכניסה עם נעלי הבית שלכם וארוחת ערב על השולחן. אמריקה ורסאנו.

Climate

כדי שאופציה זו תהיה זמינה, תידרשו להתקין בבית מודול חיישן טמפרטורה, ומודול בקרת טמפרטורה, כגון שליטה על חימום או קירור.

השקייה

מכיוון שהבקר מסוגל לזהות את מיקומכם בעולם, כולל רחוב ומספר בית, באמצעות חיבור לשרת מידע על גשם, הוא יוכל לתזמן את ההשקיה בעציצים או בגינה, כך שהיא תפעל רק בימים ללא גשם באזורכם. לדוגמא בתרחיש הבא רק במידה ולא ירד גשם באותו היום, ההשקיה תיפתח בשעה מסוימת ותיסגר לאחר 5 דקות.

 fibaro

נגמרו הימים בהם נדרש היה לרכוש בקר השקיה נפרד באלפי שקלים. עם בקר בית חכם ניהול ההשקיה פשוט מאי פעם. רוכשים ברז חשמלי בסכום של כמה עשרות שקלים, מחברים את מקור החשמל שלו למודול מתג חכם, וההשקיה תתוזמן ישירות על ידי הבקר, בתיאום עם תחזית מזג האויר באזור כונה שלכם. לא תידרשו לסגור ברז ההשקיה ביום גשם, ולא תשכחו עוד להגביר משך ההשקיה ביום שרבי. הבקר מנהל הכל, ללא תשלום נוסף.

אפליקציה

אפליקציה טובה היא צורך חשוב בבקר בית חכם ממש כמו הבקר עצמו. לפיבארו אפליקציה זמינה לאנדרואיד ול-iOS כאחד. ניתן באמצעותה לעשות מספר פעולות עיקריות:

  • בקרה: ניתן לראות לפי חדרים מה פועל בכל חדר.

  • שליטה: להפעיל כי הצורך כל מודול ואביזר מותקן או להפסיקו.

  • להפעיל כל תרחיש שקבעתם.

  • לעבור בין פרופילים: בית, מחוץ לבית, בחופשה או לילה.

  • לקבל סטטוס צריכת חשמל ממודולים שמודדים צריכה.


האפליקציה פשוטה ואינטואיטיבית להפעלה. עם זאת, יהיו מי שיצפו לאפשרות לשליטה משמעותית יותר באמצעותה, כגון ניהול משתמשים.

גיבוי

לאחר שטרחתם כל כך להגדיר את המערכת, הדבר האחרון שתרצו הוא שמשהו ימחק. לכן הבקר מאפשר לבצע גיבויים בענן או לשמור גיבוי מקומי על דיסק און קי. קיימים 50 מגה לשמירה בענן, ונשמרות שלוש גרסאות אחרונות.

גיבוי

בתום הגיבוי תופיע שורה של גיבוי בענן, ממנה תוכלו לשחזר את הבקר, במידה ותרצו

לשחזר את הבקר

לסיכום

ה-Fibaro Home Center 3 מהווה בקר בית סופר חכם שעשוי לעזור לחיים קלים יותר בבית, באמצעות אוטומציה של פעולות שגרתיות. בנוסף להדלקה וכיבוי של תאורה, שכל מערכת בסיסית יכולה לעשות, הבקר הזה מסוגל להפוך את הבית שלכם לנוח ובטוח יותר.

שלבו את יכולת חיבור אביזרי אזעקה, בקרת אקלים, ניהול השקיה, גילוי עשן, גלאי נפח, חיישני דלת וחלון, גלאי נזילת מים, איתור גז CO, ברזי גז ומים ראשיים, והפכתם את הבית למבצר נעים ובטוח לחיות בו. היתרון המשמעותי ביותר שלו, הוא שבניגוד למערכות שרוכשים מחברה שמתקינה לכם מערכת מוכנה, כאן אתם יכולים לגדול עימה ולעדכן את התרחישים בעצמכם. בכל שלב שתרצו, תוכלו להוסיף עוד מודולים, להחליף אחרים, ולעדכן הגדרות כראות עיניכם.

Home Center 3 מהווה גרסת המשך ל-HC2 המצליח שקיים בשוק כבר כ- 10 שנים. בהשוואה ל- HC2, הממשק נוח יותר והחומרה חזקה יותר, מה שמוביל לזמן התגובה מהיר מאד של הבקר.

לבקר הזה יש חומרה שמסוגלת לשלוט בפרוטוקולים רבים כגוןZ-Wave Plus, Zigbee, WiFi, Bluetooth ו- 433MHz, ועם זאת כדאי לציין חלקם עדיין לא הופעלו על ידי היצרן. כולם מחכים שהפרוטוקולים Zigbee ו- 433MHz יפתחו, אולם בשלב זה ניתן לצמד רק מודולים של Z wave Plus, Wifi, ואביזרים של פיליפס, מוצרים שכשלעצמם בעלי מגוון עצום.

כדאי לדעת שלפיבארו לוקח פרק זמן ארוך יחסית מאז שמושק מודול של חברות מתחרות ועד שפיבארו מאפשרים קיימת תמיכה ב- HC3. למרות זאת, לפיבארו היצע גדול מאד של מודולים ואביזרי Z wave בעצמם.

רשימה מלאה של מכשירים ומודולים נתמכים ניתן למצוא באתר פיבארו https://compatibility.fibaro.com.

המחירון של ה- HC3 באתר Vesternet הוא 465 יורו, אולם מנסיוני לעיתים קרובות האתר מקיים מבצעי רוחב משתלמים ביותר. השילוח מבוצע בדואר רשום רגיל ומגיע בתוך כשבוע.

לכן, אם חשקה נפשכם לשדרג את חווית הבית החכם, ואתם מחפשים בקר מיקצועי, מהיר, שלא מחייב היכרות עם שפת תכנות ומתפקד מהר וביציבות, ה-Fibaro Home Center 3 עשוי בהחלט להוות אופציה ששווה לקחת בחשבון.

 

מעבר לתגובות בפורום