נחשף קרטל מחירים של יצרניות LCD

ליאור קורן
15-07-2009 15:09

הסמכות הגבוהה ביותר באירופה – וועדת הרגולטור שמשגיחה על כללי תחרות וסחר הוגן חוקרת חשדות ליצירת קרטל מחירים בין מספר חברות מובילות לייצור מסכים וטלויזיות LCD.


לא נמסר מי הן החברות שחברו ליצירת קרטל המחירים, אולם ידוע כי חברת פיליפס קיבלה מסמך עם בקשה להבהרות בנושא החקירה, זאת בגלל מפעל ייצור ה- LCD שהיה משותף לה ולחברת LG בעבר (פיליפס פרשה מהשותפות).
פיליפס הודיעה כי בכוונתה למחות נמרצות על פנייתה של וועדת המסחר אליה ומצהירה כי אין עצם הפניה מראה על אשמה כל שהיא.

כתבי אישום נמסרו למספר חברות כבר לפני חודשים אולם הענין נחשף לציבור רק בימים האחרונים.

שארפ הודיעה כי לא קיבלה כתב אישום מוועדה האירופית, אולם בשנה שעברה, נאלצה החברה לשלם קנס בגובה 120 מיליון דולר בארה"ב לאחר שנסתיימה חקירה נגדה במקרה דומה וכעת היא נמצאת בעיצומו של תהליך ערעור על קנס בחקירה זהה שנוהלה כנגד החברה ע"י שלטונות יפן.

תיאום מחירי LCD גם בארה"ב

נושא זה הינו ענין חדש – ישן, כבר לפני שלוש שנים בצעו שלטונות ארה"ב, יפן, קוריאה הדרומית ואירופה חקירה בינלאומית משותפת כנגד תיאום מחירים עליו החליטו יצרניות LCD מובילות בעולם.


לא מדובר רק בטלויזיות LCD, אלא גם במסכים קטנים יותר המיועדים עבו מסכי מחשב, טלפונים סלולריים, נגנים ניידים וגאדג'טים נוספים.

בשנת 2006, נוצרה סיטואציה בה עודף ייצור גרם להצטברות כמויות ענק של מסכים במחסני החברות, נפילות המחירים איימו על יציבותן של היצרניות, מה שהוביל בסופו של דבר לתיאום מחירי מסכים וחקירת גורמים בחברות LG – פיליפס, שארפ וגם סמסונג.

בסיום החקירות, הסכימו החברות להודות באישומים ולשלם סכום כולל של 585 מיליון דולר כקנס לשלטונות ארה"ב.

בחקירה הנוכחית, הועדה לסחר הוגן באיחוד האירופי, בניגוד לשלטונות ארה"ב למשל, אינה יכולה להפעיל חוק פלילי כנגד עבירת תאום מחירים, אולם יש בסמכותה להטיל קנסות כבדים על עברות מסוג זה – הקנס יכול להגיע לגובה 10% מכלל המחזור העולמי של כל חברה.

מעבר לתגובות בפורום