אוזניות גיימינג GH401 מבית AOC במבחן

טל גורן
25-03-2024 18:47

האם חברת AOC תוכל להתבלט גם בשוק אוזניות הגיימינג? מוזמנים להמשיך לקרוא.

הגיימרים מביניכם כנראה ירימו גבה מאחר והמותג AOC מוכר לכם מקטגוריית מסכי הגיימינג. ובכן, אולי תתפלאו לגלות, אך לחברת AOC יש מגוון פתרונות לאביזרי גיימינג כמו מקלדות, עכברים, פדים לעכבר, מעמדים למסכים וכן, גם אוזניות.

נכון שלחברת AOC אין הרבה דגמים מחוץ לקטגוריית המסכים, אך זה לא בהכרח מעיד על חוסר השקעה או איכות ירודה ביחס למותגים אחרים.

עד כמה שזה נשמע קצת מוזר להגיד את זה, האוזניות היום הן הדגם הכי יקר של החברה (נכון לזמן כתיבת הסקירה). אני אומר שזה קצת מוזר, מכיוון והאוזניות עולות כמו משחק AAA אחד (הכוונה כאן היא למשחק כמו ספיידרמן 2 שיוצר על ידי סטודיו רציני).

הסיבה העיקרית שלא שמעתם על הדגמים הנוספים שלה עד עכשיו, היא כי החברה עדיין אינה מוכרת מספיק בקטגוריות שהן לא מסכים.

וכמו תמיד, לפני שנתחיל בסקירה, המפרט

  • גב: סגור

  • דרייבר:

    • סוג: דינמי

    • גודל: 50 מ"מ

  • טווח תדרים: 20 ~ 20,000 הרץ

  • רגישות: 100 ± 3dB (at 1KH 1mW)

  • עקבה: 32 Ω±15%

  • חיבוריות:

    • חוטי: 3.5 מ"מ

      • אורך: 1.2 מטר

    • אל-חוטי: 2.4 GHz

  • זמן שימוש: עד 17 שעות

  • משקל: 332 גרם

משקל האוזניות

מה בקופסא

  • האוזניות

  • כבלי:

    • הטענה – USB C ל-USB A

    • שמע – 3.5 מ"מ ל-3.5 מ"מ

  • מיקרופון נשלף

אוזניות, כבלים ומיקרופון נשלף

עיצוב

במבט ראשון, האוזניות מגיעות עם עיצוב די כללי של אוזניות גיימינג בצבעים שחור ואדום ללא אפשרויות בחירה בצבעים נוספים. יהיו כאלה שיגידו שאין כאן ייחודיות אך למי שמכיר את AOC והמסכים שלה, יידע כי האוזניות שומרות על עיצוב דומה למסכי הגיימינג של החברה.

יש כאן כפתורים פיזיים להשתקת המיקרופון וכיבוי או הדלקה של האוזניות, בנוסף לגלגל ווליום וכמובן, חיבור USB C להטענה, חיבור AUX לשמיעה באמצעות הכבל וגם חיבור נוסף המיועד למיקרופון הנשלף. אני שמח לראות עוד ועוד חברות מיישמות את האפשרות לנתק ולחבר את המיקרופון בעת הצורך.

חיבורים וכפתורים האוזנייה

איכות בנייה ונוחות

הקשת עשויה מברזל די עבה שלא רואים בדרך כלל במחירים האלו. בית האוזניות עצמו עשוי מפלסטיק אך לא נותן תחושה של חוסר עמידות וכנראה נועד גם להפחית מהמשקל.

הנוחות כאן ממש טובה. הריפוד עבה גם בכריות של האוזניים אך במיוחד בקשת, כך שגם אחרי כמה שעות של שימוש אני לא מרגיש אותן על הראש. הכריות די גדולות ועוטפות את האוזן מבלי להביא תחושה שהן צמודות או לוחצות מדי. כשגם כאן, זהו לא משהו אופייני לאוזניות בטווח מחירים הזה.

משחקיות

משחקי RTS (אסטרטגיה בזמן אמת):

חשוב להבין מה קורה סביבכם על מנת להגיע להחלטה מהירה בשביל לשרוד כמה שיותר.

Cs:go 2

הדבר הכי חשוב במשחק זה, הוא לשמוע יריות וצעדים ולפיהם להחליט לאיזה כיוון ללכת.

גילוי נאות, אני לא משחק במשחקים כאלה הרבה, אבל הצלחתי בבירור להבין רק מהסאונד לאן הלכו אנשי הצוות שאיתי ומאיזה כיוון יש יריות או אם זרקו רימון. הצלחתי גם להבין אם יש מישהו לידי מבלי לראות אותו במסך.
אומנם עדיין 'נהרגתי' הרבה פעמים, אך זה בהחלט עזר לי להתקדם במשחק ולהבין טוב יותר מה צריך לעשות.

Rocket League

בניגוד מוחלט למשחק הקודם, במשחק זה (שיש לי בו קצת מעל 1,700 שעות), חשוב מאוד להבין איפה נמצא הכדור והשחקנים (בין אם מהקבוצה שלכם ובין אם מהקבוצה היריבה) ביחס אליכם.

יש מעט מאוד זמן לנסות לראות מי נמצא מאחוריכם, וניתן לשמוע רכבים מתקרבים מאחור ומאיזה כיוון באמצעות האוזניות. בזכות זאת, הצלחתי להימנע מדמו (Demo - כששחקן מהקבוצה היריבה מפוצץ את הרכב שלי) רק בזכות הסאונד, אך רק כשהיריב נמצא די קרוב אליי, כך שלא ניתן להסתמך רק על הסאונד.

כאן, אני משחק גם עם חברים, כך שהמיקרופון (עליו ארחיב בהמשך) קצת הפריע לחוויית המשחק.

משחקי עולם פתוח / עלילה:

במשחקים מהסוג הזה, עדיין חשוב להבין מה קורה סביבכם אך הדבר הכי חשוב, שהאוזניות יצליחו לשאוב אתכם לאווירה ולעטוף סביבכם את הצליל.

Horizon Zero Dawn

גם כאן הצלחתי להבדיל בין הכיוונים השונים במידה ומישהו מדבר או אם איזה רובוט דינוזאור רוצה לתקוף אותי ומאיפה, אך לא הרגשתי שהסאונד עוטף אותי. נשמע שהאוזניות מציגות את הצליל כמו שהוא משמאל וימין ולא באופן מרחבי, דבר שקצת פוגע בחוויה.

Uncharted Legacy of Thieves

אותו דבר כמו המשחק הקודם, הצלחתי להבדיל מאילו כיוונים הגיעו רעשים, אך לא הרגשתי שהצליל מגיע מהמרחב אלא די קרוב לאוזן.

כמה מילים על המיקרופון, בעוד שכן אהבתי לראות את האפשרות לניתוק וחיבור המיקרופון עם מנגנון נעילה, ה"זרוע" המחזיקה אותו לא מספיק קשיחה, כך שלא הצלחתי למקם אותו כמו שרציתי. כל פעם שניסיתי, הוא "בורח" חזרה די בקלות.

מעבר לכך, בגלל שלא הצלחתי לקרב אותו לפה, הייתי צריך לדבר חזק יותר ממה שאני רגיל ומדי פעם הפרעתי לבני ביתי.

סאונד

מכיוון ואלו עדיין אוזניות, אפרט כעת על חווית השמיעה.

מספר דברים בסיסיים שחשוב לי לציין כבר עכשיו: אין אפשרות לשינויי EQ באמצעות האוזניות, מאחר והשימוש העיקרי באוזניות יהיה בשימוש עם הדונגל המצורף, כך תהיה גם הבדיקה שלי. הווליום מסוגל ויכול להגיע לעוצמה גבוהה.

בנוסף, מכיוון והאוזניות הן אוזניות גיימינג פר אקסלנס, גם הכוונון שלהן הוא כזה. ה-GH401 נוטות לנטרליות עם הגברה קלה בטרבל והמיד. וכאן, מצאתי את החוזקה הכי גדולה של האוזניות, ההפרדה.

ההפרדה בין שמאל לימין וההפרדה בין האלמנטים השונים בשירים / מנגינות היא מהיותר טובות שחוויתי באוזניות במחירים האלו ואף גבוהים יותר (ובמיוחד כשהן מחוברות באופן קווי לממיר ומגבר איכותיים).

"הפרדה" (Separation) מתחלקת לשניים:

הפרדה בין הצדדים, היא היכולת להבדיל בין ימין לשמאל. עד כמה ניתן להבחין בין מה שקורה מצד ימין למה שקורה בצד שמאל. ניקח למשל מנגינה עם שני אלמנטים, כינור ופסנתר. הכינור ממוקם בצד שמאל והפסנתר מימין. האם ניתן להבין דרך האוזניות איפה הכלים ממוקמים? אם התשובה היא כן, יש כאן הפרדת צדדים.

הפרדה בין האלמנטים, אומרת שניתן להבחין ביניהם ולהתמקד על כל אלמנט ללא הפרעה של אלמנטים אחרים. ניקח למשל את אותה מנגינה כמו הדוגמא הקודמת. האם ניתן כל פעם להתמקד רק על אחד מהכלים מבלי שהשני יפריע? במידה וכן, מזל טוב! יש כאן הפרדה בין אלמנטים.

וכשרמת ההפרדה גבוהה יותר, יותר קל להתמקד או לזהות כל צד או אלמנט.

הפרדה בדרך כלל מגיעה רק באוזניות איכותיות ויקרות יותר, כך שזה די הפתיע אותי בפעם הראשונה שהשתמשתי באוזניות.

לצערי, המרחביות כמעט ולא קיימת, מה שגורם למוזיקה להישמע ממש קרובה ולא מספקת את תחושת עטיפת הסאונד שיש אצל אוזניות גיימינג אחרות. התמונתיות יותר טובה אך עדיין ברמה יחסית נמוכה. אני לא יכול להגיד שאני מופתע מאחר וזה בדרך כלל המצב עם רוב האוזניות בטווח מחירים זה.

וכעת, טווחי התדרים:

באס: הטווח הנמוך די מתון ולא משתלט. לדעתי זה הצעד הנכון באוזניות המיועדות לגיימינג. הסיבה היחידה להגברה בבאס היא לשמיעה "כיפית" של מוזיקה שברוב הפעמים דווקא מפריעה לחוויית הגיימינג.

מיד: פה יש הגברה מתונה מאחר ורוב הצלילים העוזרים במשחקים הם צעדים ויריות לחוויית גיימינג טובה יותר.

טרבל: גם כאן יש הגברה מאחר ואותם רעשים שנמצאים בטווח הבינוני גולשים לפה. נתקלתי מדי פעם בצרימות כשהווליום היה גבוה מדי או בשירים מסוימים עם צלילים חדים כמו כינור או חצוצרה.

קישוריות

יש שתי דרכים לחיבור האוזניות:

  1. כבל AUX (עם תמיכה במיקרופון)

  2. מתאם USB אל חוטי עם 2.4GHz (דונגל)

לצערי, אין כאן בלוטות' כך שלא תוכלו לחבר לטלפון או למחשב והקונסולות במידה ואין לכם חיבור USB פנוי אך עדיין תוכלו לחבר את האוזניות באופן קווי.

עם זאת, אל תדאגו, אומנם יש צורך בדונגל, אך אין צורך להוריד תוכנה מיוחדת לשליטה על האוזניות. בעוד שלכל חברה יש את התוכנה (או לפעמים מספר תוכנות שונות) שלה, ל-AOC אין תוכנה מיוחדת והאוזניות הן Plug n’ Play (חיבור ושימוש ללא צעדים נוספים באמצע).

כמובן, יש יתרונות וחסרונות הנובעים מחוסר בתוכנה מיוחדת.

יתרונות:

  • ניתן להשתמש בהן באופן מיידי

  • כל השליטה נמצאת באוזניות

  • עוצמת הווליום נקבעת דרך האוזניות

  • פחות עומס על המחשב

חסרונות:

  • אי אפשר לשנות הגדרות

  • לא ניתן לשלוט על הווליום שלא דרך האוזניות. האידיאלי הוא שאפשר היה לשלוט בווליום גם דרך האונזיות וגם דרך המחשב / הקונסולה.

  • אין דרך לעקוב אחרי הסוללה (האוזניות נכבו לי באמצע משחק פעמיים)

לזכות האוזניות, אציין כי בשימוש עם הדונגל, הצלחתי להתרחק די הרבה מהמחשב (קצת מעל 10 מטרים עם קירות בין לבין) מבלי הפרעות בשמע כך שתוכלו בקלות ללכת לטייל לכם בבית תוך כדי שאתם מחכים שהמשחק ייטען או בין קרבות.

חוויה אישית

לפני ששאלו אותי אם אני רוצה לסקור אוזניות של חברת AOC, בכלל לא ידעתי שיש לחברה עוד מוצרים שהם לא מסכי מחשב. בהתחלה קצת חששתי מאוזניות של חברה עם מעט מאוד ניסיון בתחום הסאונד.

והאמת? די התפלאתי כשזה הגיע לתחום המוזיקה. יש כאן הפרדה שפשוט לא קיימת בטווח המחירים הזה. לצערי נתקלתי ברעשים סטטיים מדי פעם שלא ברור מהיכן הם הגיעו.

לצערי, לא ניתן להטעין ולהשתמש בו זמנית. כל פעם שחיברתי את הכבל להטענה, האוזניות כבו באופן אוטומטי. עם זאת, ניתן להשתמש באוזניות באמצעות כבל ה-AUX גם כשהסוללה ריקה.

האוזניות כאן הן NO NONSENSE שדווקא אהבתי. יש כאן בדיוק את מה שאתם רואים, לא פחות ולא יותר. אז נכון, אומנם אין תוכנה עם פרופילי EQ מיוחדים או כל מיני טכנולוגיות כמו SPATIAL AUDIO וכל מיני גימיקים בסגנון, אבל כן יש לכם את כל השליטה בידיים (או יותר נכון, על האוזן) שלכם.

לסיכום

האם הייתי ממליץ לכם לקנות את ה-GH401? ובכן, זה מאוד תלוי בשימוש העיקרי ומה אתם מחפשים באוזניות הבאות שלכם.

במידה והתקציב שלכם אינו גבוה, אתם רוצים אוזניות ספציפיות לגיימינג, אתם לא משחקים הרבה עם אנשים אחרים ואתם לא שומעים מוזיקה או שהיא לא העיקר, הייתי אומר שהאוזניות האלו יהיו הבחירה הכי טובה שתעשו.

אך עם זאת, במידה ואתם כן משחקים עם אנשים אחרים, גם שומעים מוזיקה באותה תדירות או שהכוונון לא מדבר אליכם וגם רוצים אוזניות שתוכלו לחבר לטלפון, הייתי מציע להסתכל על אוזניות אחרות המציעות אפשרויות EQ שונות למצבי שימוש שונים בנוסף לבלוטות' אך שימו לב, הן גם יעלו יותר.

מחיר: 299 ש"ח עם אחריות למשך שנה על ידי היבואן איסטרוניקס.

 

מעבר לתגובות בפורום