Deep Purple - הגיעו הרמקולים סוף סוף.


exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
נדמה לי שקראתי פעם שבאולמות אופרה לפני כ 200-300 שנה (שלא היתה בהם הגברה חשמלית כמו היום) היו מותקנים בקירות אלפי כדי חרס בגדלים ובעוביים שונים שהיו מעין תיבות תהודה שהיו משמשות כסוג של הגברה פאסיבית.

היו טענות שאולמות אלו נשמעו/ים פנטסטי.......הקרמיקה העלתה לי מהאוב את האסוציאציה ......

.

אתה צוחק, זה בדומה לקביעה שלך לגבי טוויטר מלפני 25 שנים.
למעט שם החומר אין קשר בין כד לדרייבר או לשעון העשויים מחומר קרמי.
 

exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
הוויסינג של טידל ומרטן כ''כ שונה כך שלא הייתי מנחש ששניהם קרמיים אם לא הייתי יודע.

עדיין בסאונד של כולם אני מרגיש משהו משותף שתוך זמן קצר גורם לאוזניים שלי לומר די.
תבשל עוף ב 1000 דרכים וטעמים, בסוף בבסיס אתה החיך שלך ידע שמדובר בעוף ולא בבשר בקר גם אם עינך יהיו עצומות.
 

exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
הכי קל לבדוק את ההבדלים בין רמקולים קרמיים ע"י דילוג בין שתי מערכות נפלאות וקרובות מאוד אחד לשניה, של זבדה ושל נמר. מרטן אצל זבדה וטידל אצל נמר. אופי המערכות שונה לחלוטין, שמיים וארץ ושתיהן מהרמה הכי גבוהה ששמעתי בארץ. בדיוק מה שארמה כתב אין קשר בין המילה קרמי לאופי הסאונד.
דרך אגב שניהם גם מארחים כמו שצריך ......... :שתוי:

זה ששני תבשילים עשויים באופן שונה אבל עם חומר גלם מרכזי משותף ימנע ממך להבדיל בחומר הגלם? כנראה שלא.
את אותם הדברים אני מרגיש כאן.
אפשר להתווכח על זה, או אפשר להבין שהחוויה שלי עם רמקולים קרמיים שונה מרוב החברים אבל היא עדיין קיימת ולא ניתנת לשלילה.
 

exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
את גאודר שמעתי מעט מאוד,אבל עם מרטן וטידל יש לי הרבה מאוד שעות טיסה ..
ולהגיד שהם נשמעים דומה? קצת מוזר לי...
גם בין המרטנים ששמעתי (לא מעט) יש הבדלים די גדולים
כמובן הכל לפי הניסיון שלי


ראה מה רשמתי בתגובות לעיל, כשיש מרכיב מרכזי מוביל גם אם תבשל, תוכל או תכניס מרכיבים שונים ניתן עדיין למצוא קו משותף שמבדל אותו מחומר אחר.
 

web

חבר משקיען
הודעות
770
מעורבות
488
נקודות
63
וואללה, מזל שעל טעם ועל ריח....
כשאני אוכל סטייק אנטריקוט מהגריל רק עם מלח (כמו שצריך) מרגיש טעם אחד
וכשאני טוחן אותו סטייק ומכין המבורגר עם תבלינים עדינים עם מיונז (רק הלמנס) עגבניה
עלה חסה טרייה ולחמניה איכותית, אני מרגיש טעמים אחרים לחלוטין

העיקר שאתה נהנה, וקנית רמקול לטעמך.
אין צורך בהסברים או להצדיק את הבחירה
 

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
הודעות
1,484
מעורבות
394
נקודות
83
זה ששני תבשילים עשויים באופן שונה אבל עם חומר גלם מרכזי משותף ימנע ממך להבדיל בחומר הגלם? כנראה שלא.
את אותם הדברים אני מרגיש כאן.
אפשר להתווכח על זה, או אפשר להבין שהחוויה שלי עם רמקולים קרמיים שונה מרוב החברים אבל היא עדיין קיימת ולא ניתנת לשלילה.
בו נעשה הסכם, תבקר אצל השניים האלו שאמרתי ואז תספר לנו איך נשמע חומר הגלם הזה ;)
 

roberts

מושעה
הודעות
2,825
מעורבות
647
נקודות
113
אתה צוחק, זה בדומה לקביעה שלך לגבי טוויטר מלפני 25 שנים.
למעט שם החומר אין קשר בין כד לדרייבר או לשעון העשויים מחומר קרמי.

לקחת את זה למחוזות רחוקים ולא נכונים.
קרא שוב את דברי ואני מצטט מהם: "הקרמיקה העלתה לי מהאוב את האסוציאציה ......"

לא יותר מאסוציאציה מהאוב......
 
נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
וואללה, מזל שעל טעם ועל ריח....
כשאני אוכל סטייק אנטריקוט מהגריל רק עם מלח (כמו שצריך) מרגיש טעם אחד
וכשאני טוחן אותו סטייק ומכין המבורגר עם תבלינים עדינים עם מיונז (רק הלמנס) עגבניה
עלה חסה טרייה ולחמניה איכותית, אני מרגיש טעמים אחרים לחלוטין

העיקר שאתה נהנה, וקנית רמקול לטעמך.
אין צורך בהסברים או להצדיק את הבחירה

שכחת לציין שבין אם אתה אוכל אות הבשר עם מלח או טוחן אותו להמבורגר אתה לרגע לא חושב שמדובר בבשר עוף או לבן רחמנא לצלן ;)
 

exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
בו נעשה הסכם, תבקר אצל השניים האלו שאמרתי ואז תספר לנו איך נשמע חומר הגלם הזה ;)

אפי, זה לשמוע סטאפ, לא רמקול
אצל נמר אופי ההגברה שונה מזו הנמצאת אצל שלמה.

אני מכוון לרמקול כרכיב, שמעתי קרמיים עם הגברות שונות, יקרות יותר או יקרות להחריד עדיין האוזניים שלי מזהות קו אפיון מסוים שמפריע לי להאזין לרמקולים קרמיים לאורך זמן.
 

web

חבר משקיען
הודעות
770
מעורבות
488
נקודות
63
לא הבנת את הפואנטה...
לא נורא, כשאגיע לשמוע את ה S3 נדבר

רק תזהר עם הדעות הקדומות או קלישאות, לא טובות בשום תחום בחיים
 

gds

מושעה
הודעות
2,098
מעורבות
756
נקודות
113
יפה לראותך גיא מתפתח מבחינת טעם בצליל. זכור לי שבעבר אמרת שאתה מחפש צליל עם רגש וכיף ופחות חשוב לך נייטרליות מדוייקת ומשעממת, לא במילים אלו בדיוק אבל אתה יודע למה אני מתכוון, והנה היום: "לסיכום, מדובר ברמקול שמתקרב לנירוונה אודיופילית, הוא אומנם פחות מערב את המאזין במוסיקה מהרמקולים הקודמים אבל הוא עושה הכול טוב ונכון יותר"
שלא תבין לא נכון אני לא בא להגיד "אמרתי לך" אלא ההיפך לתמוך בך בדרכך כאודיופיל.
לגבי קרמיים. גם לי יש את היכולת לזהותם ככאלה כמו שתיארת סוג של מרכיב במזון שאיך שלא תכין תמיד תרגיש אותו, אבל עם הזמן אני תוהה אם זה לא פסיכולוגי ואם לא הייתי רואה בעיניי את הטוויטר אולי לא הייתי יודע שהוא כזה לפי שמיעה בלבד.
פעם מישהו ענה לגבי אחד שאמר שהוא לא מצליח לקבל גובה במה שיוציא את המסך שהיה תלוי נמוך בין הרמקולים כי העין נמשכת אליו ואז המוח מפרש את הצליל כגם נמוך במרחב וזה עבד.
 

exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
לא הבנת את הפואנטה...
לא נורא, כשאגיע לשמוע את ה S3 נדבר

רק תזהר עם הדעות הקדומות או קלישאות, לא טובות בשום תחום בחיים

אם הייתי טוען שהדברים שרשמתי נכונים לכל רמקול קרמי אפשר היה לומר שנתפסתי לקלישאה, טענתי נכונה עבורי בעבור רמקולים קרמיים שאני שמעתי ואין בדברים להשליך על רמקולים שלא שמעתי.

אם זאת, אני מתקשה לחשוב על פעם בא אכלת עוף וחשבת שמדובר בבשר בקר - ללא תלות בדרך ההכנה.
 

exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
יפה לראותך גיא מתפתח מבחינת טעם בצליל. זכור לי שבעבר אמרת שאתה מחפש צליל עם רגש וכיף ופחות חשוב לך נייטרליות מדוייקת ומשעממת, לא במילים אלו בדיוק אבל אתה יודע למה אני מתכוון, והנה היום: "לסיכום, מדובר ברמקול שמתקרב לנירוונה אודיופילית, הוא אומנם פחות מערב את המאזין במוסיקה מהרמקולים הקודמים אבל הוא עושה הכול טוב ונכון יותר"
שלא תבין לא נכון אני לא בא להגיד "אמרתי לך" אלא ההיפך לתמוך בך בדרכך כאודיופיל.
לגבי קרמיים. גם לי יש את היכולת לזהותם ככאלה כמו שתיארת סוג של מרכיב במזון שאיך שלא תכין תמיד תרגיש אותו, אבל עם הזמן אני תוהה אם זה לא פסיכולוגי ואם לא הייתי רואה בעיניי את הטוויטר אולי לא הייתי יודע שהוא כזה לפי שמיעה בלבד.
פעם מישהו ענה לגבי אחד שאמר שהוא לא מצליח לקבל גובה במה שיוציא את המסך שהיה תלוי נמוך בין הרמקולים כי העין נמשכת אליו ואז המוח מפרש את הצליל כגם נמוך במרחב וזה עבד.

בתחומים רבים טעם הוא דבר משתנה ואף נרכש ובדיוק בגלל זה האוזן מסוגלת להבחין בדקויות שתיארת, זאת אף מבלי להתבונן ב"קורבן".
 

atmos

אוהב את התחום
הודעות
410
מעורבות
122
נקודות
43
בין אם מדובר בגאודר, מרטן או טידל.
האוזן שלי מתעייפת מהסאונד שדרייבר קרמי מוציא (ברמקולים שהוזכרו לעיל).
:בעד::בעד::בעד:
נחמד להאזנה בדקות הראשונות. אח"כ בא לכבות את המערכת ולנוח.
 

yeuda27

חבר משקיען
הודעות
524
מעורבות
353
נקודות
63
אהלן גיא. אני אשמח להזמין אותך אליי בקרוב. מעניין אותי איך תתקבל התוצאה בחדר שלי לאוזניך. עם הרמקולים הקרמים שלי. ובלי קשר אשמח לארח.
 

yeuda27

חבר משקיען
הודעות
524
מעורבות
353
נקודות
63
:בעד::בעד::בעד:
נחמד להאזנה בדקות הראשונות. אח"כ בא לכבות את המערכת ולנוח.

תדבר בשם עצמך. אם אותך זה מעייף ובא לך לזרוק את המערכת מהחלון אז פשוט תכתוב שזה לא לטעמך במקום לצאת בקביעה שכזאת בשם כולם. רוב האנשים כאן לא מסכימים איתך.
 

exupgh12

חבר משקיען
הודעות
4,889
מעורבות
3,005
נקודות
113
אהלן גיא. אני אשמח להזמין אותך אליי בקרוב. מעניין אותי איך תתקבל התוצאה בחדר שלי לאוזניך. עם הרמקולים הקרמים שלי. ובלי קשר אשמח לארח.

יהודה, רשמתי בפני, אשמח עשות זאת ברגע שיהיה ברשותי מעט זמן פנוי.
 

roberts

מושעה
הודעות
2,825
מעורבות
647
נקודות
113
אין על "שלום עולמי".....ותודה לאמא ולאבא
 

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
הודעות
1,484
מעורבות
394
נקודות
83
אפי, זה לשמוע סטאפ, לא רמקול
אצל נמר אופי ההגברה שונה מזו הנמצאת אצל שלמה.

אני מכוון לרמקול כרכיב, שמעתי קרמיים עם הגברות שונות, יקרות יותר או יקרות להחריד עדיין האוזניים שלי מזהות קו אפיון מסוים שמפריע לי להאזין לרמקולים קרמיים לאורך זמן.
תמיד זה לשמוע סטאפ ולא רמקול, אין אפשרות אחרת. מה שמנסים להסביר לך "בעדינות" שהדעה שלך פשוט לא מבוססת אלא תלויה בנסיון אישי שלך שהוא קטן מאוד. בגלל זה הצעתי לך לשמוע שני סטים שונים לחלוטין מבוססים אלמנטים קרמים. אם תשמע ותגיד לנו התעייפתי בשתי המערכות אז מצאת מאפיין לקרמיקה. אם התעייפת רק מאחת מהן או בכלל לא אז הרווחת עדכון לדיעה שלך בנושא. בכל מקרה זה WIN WIN.
 


למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור