- האם הנתונים בכלל חשובים לכם? - האם אתם יודעים מה הנתונים אומרים ומה חשיבותם? בחיפושי אחר כבל רמקולים מנחושת נתקלתי בכבל הנ"ל TELLURIUM Q BLACK II משום מה היצרן מסרב לפרסם את הנתונים הטכניים שלו. לי זה חשוב גם מבחינת התאמה וגם מבחינה של אפשרות לנזק למגבר דבר שהוא לחלוטין אפשרי, מה דעתכם?
אפשרות של נזק? איזה נזק כבל יכול לעשות - על איזה כבל אתה מדבר? ואיך אתה יכול לדעת על סמך הנתונים הטכניים על ההתאמה של כבל למגבר?
קיבוליות גבוהה יכולה לגרום נזק לדרגת ההגברה הסופית במגבר הרגיש לכך, חב' לוורדין למשל מתריעה על כך בפירסומה לגבי בחירת הכבל, ובכלל קיבוליות אשראות והתנגדות גבוהים אינם רצויים בכל כבל אודיו אך הם כלי להעניק לו גוון או אופי לדוגמה האופי העשיר וההרמוני של קארדס על קיבוליותם הגבוהה שלדעתי בנוסף לנחושת האיכותית ופטנט השזירה זה מה שנותן להם את אופיים ויש עוד דוגמאות לכבלים כאלה, במגברי מנורות זה אף יותר קריטי וחיבור ללא בירור נתונים אלה פשוט יגרמו אם לא לנזק אז לסאונד מחורבן.
ולחזק את דבריו של gds לפני כ 35 שנה, בתחילת "ימי הכבלים", בדקתי כבל של Polk Cobra שהפלוס והמינוס שלהם היו שזורים. לכל מוליך היו כ 1,000 תת מוליכים מבודדים כך שהשזירה לא היתה אמורה לקצר בין הפלוס למינוס. בגלל הקרבה הגבוהה בין מוליך ה+ וה- לכבל זה היתה קיבוליות גבוהה במיוחד שגרמה לאוסילציה בתדרים הגבוהים (מעבר לתחום השמע) ולהתחממות קשה במגבר מסויים (לא בכל מגבר) וזאת אפיל ללא סיגנל כלל. אציין שבמגבר שמתוכנן נכון תופעה שכזו לא אמורה לקרות.
וזה בדיוק מה שיש בקארדס, לבידוד של הסיבים קוראים ליצה, ומכאן קיבוליותם הגבוהה פי עשר למשל מנורדוסט, אז נכון שלא פורסם באף מקום שאני ראיתי שנדפק מגבר בגללם אך השפעת קיבוליות זו מורגשת ב"עושר" המוגזם של הצליל (לא סגור אם זה רק בסידרת ה clear) דבר שקל לזהות בכבלים אחרים וזולים עם קיבוליות גבוהה וכשאני קורא ביקורות מהללות על הצליל העשיר של הטלוריום ביחד עם הסתרה של נתוניהם מתעוררת בי השאלה הנ"ל.
רוברט הוא לא היצרן היחידי,יש רבים שכמותו. אז אתה אפילו לא מנסה ? נסיתי בעבר מספר כבלים שלהם,ואפילו המלצתי לחבר(שועבד איתם עד היום) נזק ? ממש לא "הפוך גוטה הפוך"
Sol, אתה לא מכיר אותי ? ומבלי לפתוח תת דיון ולהרוס לgds את השרשור - חוץ מרמקולים, אקוסטיקה ומעט Power Amp לא מעניין אותי כמעט כלום באודיו ......במובן של חשיבותם לצליל.
לא ברור מדבריך על איזה יצרן אתה מדבר, אם זה QED הרי שהיום כבליהם בעלי נתונים טובים כי הם מן הסתם עברו כברת דרך ואפילו יש להם מאמר בנושא. https://www.qacoustics.co.uk/blog/2018/11/30/do-speaker-cables-make-difference/
במקרה הספציפי שתארתי למגבר היה לוקח להגיע למצב רתיחה כ 20 שניות ואם לא היינו מכבים אותו מיידית בטוח שהוא היה נשרף אחרי דקה או שתיים בחום המטורף שאליו הוא הגיע. אגב ה Power היה מתוצרת Amber Series 70 - כאמור מגבר בין כ 40 שנה.
אני מדבר על כבל מלפני כ 35-40 שנה....שכעקרון לא אמור להיות שונה מכבל של היום. .....אבל לא ראיתי הרבה כבלים ב-30 שנה האחרונות (אם בכלל) שמתוכננים במבנה של ליץ שזור בין ה + ל -.
לא בין ה+ ל- ברור! בשיטת הבידוד של קארדס יש הפרדה בין סיב לסיב במסלול הבודד ובשזירה קרובה של כל הכבל זה משפיע הדדית ויוצר אפקט קבל, לכן נורדוסט עושים הפרדה בין סיב לסיב אבל במבנה שטוח עם מרחק בין סיב לסיב.
וואחד פנטומימה שואו הבאת כאן....ומחשבה .....בהינתן ויש מספיק אימוג'ים- האם ניתן להעביר איתם סיפור/רעיון ? .....גירסה מודרנית לכתב החרטומים ?
פעם נוספת, להבהרה, קבל נוצר מ"קירבה מרובה" בין ה+ ל- . קירבה מרובה (ממוליך ליץ) בתוך ה+ בלבד או ה - בלבד לא יצרו אפקט קיבולי - האם אנו מסונכרנים ?
למה אתה עושה מזה עיניין , כל היצרנים כותבים סופרלטיבים על הכבלים שלהם שלא אומרים הרבה, תתעלם מהכבל חסר כבלים מחברות נחשבות.
בכבל ה- TELLURIUM Q BLACK II ,נראה לי מהתמונות, ששני המוליכים רצים בצמוד אחד לשני, "הקירבה ההדדית" היא מועטה ולכן כנראה הקיבול הוא קטן וההשראות היא גדולה. ......זה די קורלטיבי ההשראות והקיבול Per מבנה גאומטרי......יענו קיבול קטן-השראות גדולה, וההיפך.
אז כל האנטי שלך התחיל מכבל אחד לפני 35 שנה? מוליכים השתפרו בידודים חדשים נולדו גם מגברים השתנו קצת אפילו פיאט כבר לא נשרפות על בסיס שבועי