בעיה עם הפטיפון

maor3330

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אהלן אני די חדש בעניין הפטיפונים

קניתי לפני חצי שנה את הפטיפון ion profile lp הוא מתחבר למחשב וככה אפשר להמיר תקליטים
מכיוון שאין לי ידע קודם בפטיפונים חשבתי שזה משהו איכותי יותר מהישנים של פעם וקניתי

כיום אני מאוכזב מהפטיפון אני לא מרוצה בגלל שהשירים נתקעים לי
החלפתי מחט לא עזר ביקשתי עזרה ממישהו שמבין מפטיפונים בכיוון המשקולת עדיין המשיך להיתקע
אני לא יודע למה זה ממשיך להיתקע אולי בגלל שהפטיפון פשוט?

מה אתם מציעים לעשות? אני שוקל לקנות פטיפון יד שנייה כי אני לא יכול להנות מהתקליטים ברצף בלי שאין תקיעות

והבנתי שיש אפשרות להחליף ראשים אפשר לשים לכל פטיפון איזה ראש שרוצים או שצריך לדעת לפי החברה?
תודה רבה!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
אין לי מטרה לבאס אותך חלילה אבל מצד שני אני לא רוצה "למכור" לך מילים.

מה שקנית זה לא פטיפון - זו מחרשה. אין שום קשר בין אנלוג לפטיפון שלך. זה מוצר עיצובי שאין לו קשר למוסיקה.

אם אתה רוצה לשמוע מוסיקה בתקליטים הפטיפון הזה הוא לא המוצר הנכון.

תבדוק את הפטיפונים של פרוג'קט או רגה.
הם אינם מתחברים למחשב, אין להם פונו סטייג' אבל הם עושים מוסיקה.

מהם שאר רכיבי המערכת שלך?
מה התקציב שלך?

maor3330

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אני יודע ממש מבואס על הפטיפון הזה
ומה הקטע של החיבור פונו? אני לא השתמשתי בזה עד עכשיו פשוט חיברתי ישירות את הכבל RCA למערכת סטריאו והסאונד מעולה אשמח להסבר קצת על הפונו ...
תקציב אני לא יודע אם האמת יש לי חחח אבל אני חושב על משהו במחיר של גג גג עד 500 עדיף פחות
וראשים בפטיפונים אפשר לשים איזה שרוצים או שזה הולך לפי הדגמים של הפטיפון?
תודה

ronnyb

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
ידידי,...פטיפון באיכות סבירה שמשמיע מוסיקה עולה מ 2000 ש״ח ויותר....ראשים לא קונים סתם ולא כל ראש מתאים לכל פטיפון,(כמו שלא לכל טרקטור מתאימה כל מחרשה, כמו שנמר אוהב להגדיר את זה),בשביל לרכוש פטיפון סביר אתה צריך לפנות לחנות טובה,שלא יזבלו אותך שם עם מוצרים שמקורם בסין עמוק באמצע או תחילת המאה שעברה, נמר מומחה לא קטן לפטיפון ים בעצמו וגם העורך הראשי של אתר זה ציין בפניך שמות של חברות שמייצרות פטיפונים טובים לא יקרים.
ה״פונו״ או מגבר ראש בעברית פשוטה הוא מגבר מיוחד שכל פטיפון צריך מפני שעוצמת האות החשמלי המופקת על ידי ראש של פטיפון מתקליט היא מאד נמוכה בסדרי גודל של פי 100 ויותר(תלוי בסוג הראש) ,מהעוצמה שביציאה של נגן תקליטורים,לכן צריך את ה״פונו״ הזה ,כדי להביא את העוצמה החשמלית שיוצאת מפטיפון לרמה דומה לזו שמופקת על ידי נגני תקליטורים וכדומה(חוץ מזה הפונו ,עושה תפקיד נוסף שנקרא equalizing וזה מפני שהמוזיקה מוטבעת בחריץ שבתקליט באפן שאיננו שומר על פרופורציה טבעית בין ה״אוקטבות״(פרופורציה בין מיד,בס, ותדרים גבוהים), ואת זה הפונו חייב ל״יישר״ ולכן הוא עושה equalizing לפי עקומת התאמה המקובלת היום בעולם שנקבעה על ידי ארגון תעשיית האודיו של צפון אמריקה(לכן יש הקוראים ל״פונו״ בשם אחר: RIAA stage = Recording Industry of America Association),..
בקיצור מוכרחים להשתמש ב פונו סטייג׳. או מגבר ראש או Riaa stage, אחרי הפטיפון.המחירים של אלה יכולים להתחיל מ 100 דולר ועד עשרות אלפי דולרים למי שיש לו פטיפון שעולה כמה גרושים,(בטח כמו זה של נמר)...
איך יוצאים מכל הבלגן הזה....רק לעבוד עם דילר טוב,ולהגדיר לו תקציב סביר,ואז תוכל להנות גם מה מוסיקה שעל התקליטים ,גם להמיר אותה לקבצי מחשב,וגם להנות מה פטיפון במשך שנים ארוכות.
ועל זה אבא שלי ז״ל היה אומר לי: אתה לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול....וכנראה שלא היית מודע לתובנה הזו בעת שרכשת את ה״מחרשה״ התקועה או הנתקעת ....,(אבל אם אתה לא רוצה לצאת חמור עקשן,כי אם תחזור על אותה טעות פעם שנייה זה כבר התנהגות של חמור) ,תעבור לטקטיקה שאני נקטתי לפני 25 שנה כשהייתי צעיר יפה יותר ממה שאני היום,וירוק לגמרי בהיי פיי : פשוט מצאתי לי דילר טוב שגם אוהב מוסיקה ,וכך התקדמתי בגונגל היה פיי בצורה נבונה ואפקטיבית מבחינה כלכלית.

maor3330

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
חחחח תודה על ההצעות אבל אני לא הולך רחוק עם הפטיפון אני רוצה פטיפון ממוצע שיכול לתת לי איכות שמיעה רגילה
ללא תקיעות בשירים יש הרבה שמוכרים יד שנייה אני אולי יקח את זה בתור אופציה
והאמת שעד עכשיו לא השתמשתי בקדם מגבר והכל עובד לי מעולה מבחינת סאונד...

ronnyb

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
בהצלחה ידידי....תזהר ממחרשות נוספות....יש שנולדו כאלה ,ויש שהפכו לכאלה במשך השנים ,ויש להן ערך מוזיאוני רב....אני גם מקווה שאתה עשיר מספיק בשביל לנקוט בטקטיקה שבחרת לעצמך.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חחחח תודה על ההצעות אבל אני לא הולך רחוק עם הפטיפון אני רוצה פטיפון ממוצע שיכול לתת לי איכות שמיעה רגילה
ללא תקיעות בשירים יש הרבה שמוכרים יד שנייה אני אולי יקח את זה בתור אופציה
והאמת שעד עכשיו לא השתמשתי בקדם מגבר והכל עובד לי מעולה מבחינת סאונד...

אתה לא יכול למצוא פטיפון ששווה לרכוש אותו בפחות מ 1500-2000 ש"ח והחברות שנמר הציע מייצרות פטיפונים בטווח מחיר הזה. אם תרכוש משהוא בפחות כסף - אתה קונה "מחרשה" כמו שנמר כתב

maor3330

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
תודה לכולם על התמיכה והעזרה אבל אין בידי די תקציב

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
אז חפש פטיפון מיד שניה.

הפשוטים נמכרים במאות בודדות של שקלים. מומחי הפורום יעקמו את האף אבל פטיפון תקין מחברות כמו Sony, Marantz, Rotel, CEC וכיו"ב בהחלט ישמיע מוסיקה, ואם הראש שלו תקין - לא יהרוס תקליטים.

עדיין תצטרך קדם מגבר לפטיפון, אם אין לך כניסה מתאימה (ואני מבין שאין) במגבר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
היות ואנחנו מדברים על תקליטים, יש מצב שה"היתקעויות" בכלל אינן בעייה של מחט/ראש/זרוע/פטיפון, אלא של... סתם גרגר ליכלוך שדבק בתקליט (לא אבק מהסוג שיורד בניקוי רגיל), או, חס ושלום, שריטה בתקליט...

אז לפני שאתה מוציא כספים על החלפות ושידרוגים, אולי כדאי לבדוק את המקרים הפשוטים והנפוצים קודם...

תנסה את התקליטים הבעייתיים אצל חברים עם פטיפון סבר, ותבקש מהם ללמד אותך לזהות גושי לכלוך ושריטת ואיך מטפלים בהם.

בכל מקרה, כדאי לבדוק אם התוכנה שבה אתה משתמש להמרה מתקליטים מבצעת גם את תהליך ה-RIAA ש-ronnyb הזכיר. אם לא, כנראה שאתה מקבל צליל עם הדגשת יתר של הצלילים הנמוכים והגבוהים, ויותר רעש רקע.

עמיר

maor3330

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
היות ואנחנו מדברים על תקליטים, יש מצב שה"היתקעויות" בכלל אינן בעייה של מחט/ראש/זרוע/פטיפון, אלא של... סתם גרגר ליכלוך שדבק בתקליט (לא אבק מהסוג שיורד בניקוי רגיל), או, חס ושלום, שריטה בתקליט...

אז לפני שאתה מוציא כספים על החלפות ושידרוגים, אולי כדאי לבדוק את המקרים הפשוטים והנפוצים קודם...

תנסה את התקליטים הבעייתיים אצל חברים עם פטיפון סבר, ותבקש מהם ללמד אותך לזהות גושי לכלוך ושריטת ואיך מטפלים בהם.

בכל מקרה, כדאי לבדוק אם התוכנה שבה אתה משתמש להמרה מתקליטים מבצעת גם את תהליך ה-RIAA ש-ronnyb הזכיר. אם לא, כנראה שאתה מקבל צליל עם הדגשת יתר של הצלילים הנמוכים והגבוהים, ויותר רעש רקע.

עמיר

האמת שאין לי חברים עם פטיפון
ועשיתי הכל אפילו קניתי מברשת מקצועית
אני מנקה ומנקה ומנקה וזה נתקע לי כאילו מרוב הפשטות של הפטיפון הוא לא יכול להמשיך הלאה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
האמת שאין לי חברים עם פטיפון
ועשיתי הכל אפילו קניתי מברשת מקצועית
אני מנקה ומנקה ומנקה וזה נתקע לי כאילו מרוב הפשטות של הפטיפון הוא לא יכול להמשיך הלאה
"פשטות" של מכשיר לא תוקעת אותו בשום מקום. זו רק פרשנות אסוציאטיבית.

אם ב"מברשת מקצועית" כוונתך למברשת סיבי פחם שנראית כמו
S_ATE_RB__37213__01152009012911-7417.jpg
אז ברור שהיא לא תעזור -- מטרתה היא לנקות אבק -- גרגרים מאוד קטנים, שבעיין אפילו לא תמיד רואים אותם כבודדים, אלא רק כשייש מספיק מהם יחד. לא בזה מדובר.

כוונתי הייתה לגרגר בגודל שאפשר לראות בעיין ולרוב אפילו לחוש בו באצבע (שחשוב שתהייה נקייה ויבשה, ללא לחות/זיעה/שומן!) ולהסיר אותו בעדינות בעזרת ציפורן של אצבע.

מכונת ניקוי רצינית יכולה לעזור ברוב המקרים של גרגרים כאלה, אבל היא עולה הרבה יותר מפטיפון פשוט.

את מקום הבעייה ניתן לאתר כשהמחט נתקעת תוך כדי נגינה ע"י הערכת המרחק שלה מתחילת התקליט או מסוף ה-label, וע"י הסתכלות איזה חלק של הטקסט שעל ה-label נמצא בין המחט לבין ציר הסיבוב בעת התקיעה.

לאחר שזוכרים היכן בתקליט הקפיצה קורית, מורידים את התקליט ומסתכלים עליו מקרוב.

כאמור, בהרבה מקרים רואים באיזור גרגרון אבק (או שמעבירים אצבע נקייה באיזור ומרגישים בו), ואז מגרדים אותו בעדינות החוצה.

במקרים עגומים יותר, רואים באיזור פשוט שריטה.

שריטות אפשר לפעמים לתקן במחיר של סיכון גבוה למחט ולראש -- ע"י לחיצה קלה על הזרוע באיזור הראש, לכיוון מרכז התקליט וכלפי מטה, אך ורק בזמן שהקפיצה קורית, אבל זה דורש מיומנות רבה, וייש גם סיכון של יצירת שריטה נוספת או העמקת הקיימת. לא דבר שהייתי ממליץ לך לנסות בלי לקבל הדגמה רצינית, אם בכלל.

שים לב גם לכך שאם תקליט נתקע במקום מסויים, ואתה מניח לזה להמשיך לקרות הרבה פעמים (כמו אם לוקח לך הרבה זמן לאתר את המיקום), יש מצב שבינתיים המחט שורטת את התקליט ויוצרת שריטה או מעמיקה אותה, וזאת בנוסף לזה שבינתיים המחט חוטפת מכות רצח שמסכנות אותה. כך שכדאי לעשות את האיתור במינימום זמן (גם מיומנות נרכשת).

אני בטוח שייש כאן מומחים גדולים ממני בטיפול בבעיות מסוג זה, ושאולי יש להם שיטות טובות/עדכניות יותר -- עבורי אלה רק זיכרונות מהעבר הרחוק, כשעדיין הייה לי פטיפון...

אבל הנקודה החשובה כאן היא שאם אכן מדובר בגרגרי לכלוך ו/או בשריטות, קניית ראש/זרוע/פטיפון ושאר שידרוגים לא יפתרו את הבעייה, וגם ניסיונות לפתור אותה, כמתואר למעלה או בשיטות אחרות, רק יסכן מחט/ראש יקרים יותר... :(

אז כנראה כדאי לבדוק קודם כל אם הבעייה היא בכלל בפטיפון ו/או ב"פשטות" שלו, או בליכלוך ו/או שריטות, לפני שרצים לשדרג.

בהצלחה!
עמיר

תמונות מצורפות

• S_ATE_RB__37213__01152009012911-7417.jpg
    S_ATE_RB__37213__01152009012911-7417.jpg
    KB 6.6 · צפיות: 438

maor3330

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
תודה על הצעה אבל אני בטוח שזה פשטות הפטיפון כי באמת ניסתי הכל אבל הכלללללללללללל

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
מאיפה אתה בארץ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
תודה על הצעה אבל אני בטוח שזה פשטות הפטיפון כי באמת ניסתי הכל אבל הכלללללללללללל
משום מה נדמה לי שאת מה שהיצעתי עדיין לא ניסית :)

אבל זה בסדר גמור, בטוח שייהייה מי שיישמח אם תקנה פטיפון אחר :)

בהצלחה בכל מקרה! (ורד)
עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור