$300 לעומת $3,000 - אתגר מכונת אספרסו


972lior

אוהב את התחום
הודעות
239
מעורבות
106
נקודות
43
972lior,

פששש...איזה מכונת קפה :), נראה שאתה מבין בתחום.
תודה על ההזמנה, אני מוכן ללמוד, איפה אתה גר?
בכיף, שישי בבוקר של ה 4 לינואר, מי שירצה מוזמן לטעום ולשמוע על קפה. מושב ירקונה. יש היענות?
 

972lior

אוהב את התחום
הודעות
239
מעורבות
106
נקודות
43
בניגוד לפולי קפה שכל עוד הם נשמרים במיכל יבש אין להם פג תוקף, מהרגע שטוחנים את הקפה שעון הפג תוקף מתקתק מהר.

אריה
זה נכון רק לפולים במצב ירוק, אם הם קלויים הם עדיין מתיישנים גם אם הם במייכל אטום, יש בהחלט ירידה באיכות ומורגש בטעם בתוך מספר חודשים ספורים.
 

tomertsin

מושעה
הודעות
12,603
מעורבות
2,203
נקודות
113
אני אבוא.
 

michael123

חבר משקיען
הודעות
9,657
מעורבות
1,409
נקודות
113
זה נכון רק לפולים במצב ירוק, אם הם קלויים הם עדיין מתיישנים גם אם הם במייכל אטום, יש בהחלט ירידה באיכות ומורגש בטעם בתוך מספר חודשים ספורים.

אני לא כזה ענין טעם כנראה.. אנחנו שותים הרבה קפה, ואיכות אצלי בבית עם מכונה של נספרסו עולה על איכות ב-Starbucks וגם בארומה (ולאחרים אני לא הולך)
 

arix

חבר משקיען
הודעות
2,339
מעורבות
486
נקודות
83
יש לי מכונת קפה של נספרסו, המכונה מעלה אבק,
מהר מאוד חזרתי ל"מכונה" הישנה, ואפילו קניתי חדשה...פרקולטור,
ואז אפשר לתחון קפה להתבשם בריח ולשתות קפה טוב אמיתי,
ושמתעצלים לתחון יש קפה טוב של עלית NO1 בטעם מוקה לפרקולטור (קפה פילטר מי שלא יודע)
 

arye.gur

חבר משקיען
הודעות
2,592
מעורבות
882
נקודות
113
זה נכון רק לפולים במצב ירוק, אם הם קלויים הם עדיין מתיישנים גם אם הם במייכל אטום, יש בהחלט ירידה באיכות ומורגש בטעם בתוך מספר חודשים ספורים.
לא יודע כי פולי הקפה הקלויים לא נשארים אצלי חודשים אחדים.

אריה
 

972lior

אוהב את התחום
הודעות
239
מעורבות
106
נקודות
43
על גבי שקיות פולים קלויים ארוזים, סטנדרטיים של קילו, מבתי קליה מוכרים כמו לוואצה,מאורו,דיאמה וכו' זמן השימוש על ידם הוא שנה לפני פתיחה.
כל מצב אחר, כלומר פתיחת שקית, או קנייה באריזה לא אטומה וכו' מקצר את הזמן דרמטית לימים לשינוי בתכונות הפולים וטעמם.
 

boazj

אוהב את התחום
הודעות
92
מעורבות
50
נקודות
18
מושב ירקונה קרוב לי. אני עם בריקולטה בהוד השרון.
אבל 10 שניות חליטה?
מהיר מדי....
לפחות 25 שניות....
 

972lior

אוהב את התחום
הודעות
239
מעורבות
106
נקודות
43
היתה לי פעם בריקולטה, כבוד לאיבגי.
לגבי החליטה, לא כשאתה על 15 גרם, ומוציא ריסטרטו.
מוזמן בכיף
 

נערך לאחרונה ב:

boazj

אוהב את התחום
הודעות
92
מעורבות
50
נקודות
18
גם אני. אשמח לעדכון כתובת ושעה בפרטי
 

972lior

אוהב את התחום
הודעות
239
מעורבות
106
נקודות
43
אז ביום שישי הקרוב בשעה 11 במושב ירקונה מפגש לכל מי שמעוניין להתעמק בעולם הקפה( כמובן עם מוזיקת רקע)
למי שאישר שלחתי בפרטי, כולם מוזמנים
 

arye.gur

חבר משקיען
הודעות
2,592
מעורבות
882
נקודות
113
על גבי שקיות פולים קלויים ארוזים, סטנדרטיים של קילו, מבתי קליה מוכרים כמו לוואצה,מאורו,דיאמה וכו' זמן השימוש על ידם הוא שנה לפני פתיחה.
כל מצב אחר, כלומר פתיחת שקית, או קנייה באריזה לא אטומה וכו' מקצר את הזמן דרמטית לימים לשינוי בתכונות הפולים וטעמם.
אין ולא קיים מצב שטעם הפולים משתנה תוך ימים.

אריה
 

972lior

אוהב את התחום
הודעות
239
מעורבות
106
נקודות
43
מוזמן לבוא להשוואה עיוורת
 

tomertsin

מושעה
הודעות
12,603
מעורבות
2,203
נקודות
113
תודה רבה לליאור קורן על המפגש, המוזיקה והקפה המצוינים - הם נעמו לי מאוד :).

תומר
 

972lior

אוהב את התחום
הודעות
239
מעורבות
106
נקודות
43
היה באמת כיף לארח,
מוסיקה וקפה משתלבים יפה ביחד.
שני התחומים דומים ברמת ההשתפרות ותמיד יש לאן לשאוף.
ולמרות השם הדומה, כדי לא לבלבל, אז אני ליאור קורן מירקונה.
 

תמונות מצורפות

  • 20190104_114302.jpg
    20190104_114302.jpg
    KB 113.1 · צפיות: 251

liorkoren

מנהל
צוות האתר
הודעות
19,855
מעורבות
666
נקודות
113
נראה מגניב ואני מקווה שהאורחים יצליחו לישון הלילה למרות הקפאין :)
ואם אני מקבל בעתיד בטעות משלוח קפה משובח, אדע לאן הוא היה מיועד במקור :בעד:
 

tomertsin

מושעה
הודעות
12,603
מעורבות
2,203
נקודות
113
ליאור (המארח), לימד אותי לשים 2 קפסולות של אספרסו למשך 5 - 4 שניות (זה אחר זה) ובכך להשיג את הקפה החזק שאני אוהב :כל-הכבוד:.

בריסטה - בעל מקצוע אשר תפקידו להכין ולמזוג קפה איכותי ועשיר, בדיוק איך שקפה אמיתי צריך להיות. במהלך הזמן הפך המונח בריסטה, מתיאור של בעל מקצוע, לתואר של איכות, הדורש מן המחזיק בו להפגין מומחיות, הבנה וכישורים המעידים כי הוא זכאי להחזיק בו :p. את מקצוע הבריסטה ניתן ללמוד במסגרת קורסים שונים. אנשים מוכשרים, בעלי יכולות וכישורים גבוהים, יכולים ללמוד את מקצוע הבריסטה תוך כדי עבודה.

לליאור יש ציוד וקפה שלא מבייש אנשים בחו"ל.
 

נערך לאחרונה ב:

boazj

אוהב את התחום
הודעות
92
מעורבות
50
נקודות
18
היה בוקר מקסים עם טעם של עוד.
ולא רק קפה.
גם עוד חברה, מוזיקה ושיחה.
בקרוב מקווה.
תודה לליאור על אירוח מקסים.
(והמטחנה של הערב התקלקלה, אין קפה, אולי התבישה והתבאסה...)

שבוע טוב,
בעז
 

972lior

אוהב את התחום
הודעות
239
מעורבות
106
נקודות
43
אוי, דבר איתי בפרטי, אולי אוכל לעזור
 

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור