+ הגב לנושא זה
מציג הודעות 1 עד 10 מתוך סך הכל של 10
    הדמות האישית של asafmoraz
    asafmoraz לא מחובר כעת חבר

HD ממתי זה קיים בכלל ????

היי.

מסקרן אותי לדעת משהו, אולי מישהו יכול להסביר במדיוק, איך זה בדיוק שקיימים סרטים כמו בחזרה לעתיד 1 למשל ב HD עם סאונד DTS ואיכות צפייה מצויינת ב 1080P ???? זה סרט מלפני 24 שנה ... האם היה קיים אז HD בכלל ? ואם לא איך בדיוק גרמו לסרט כזה ואחרים מאותה התקופה להיות HD פתאום ??? אשמח לתשובה בענייין.

תודה.

adido לא מחובר כעת חבר משקיען
    HD קיים כבר כ20 שנה. ושידורי HD היו ביפן כבר מאז. אני ראיתי חומרי HD ב91 בארה"ב בתערוכה מקצועית. מה שנקרא היום HD, זה HD לעניים לטעמי. רק אם רואים HD אמיתי (אנלוגי) אז אפשר להבין. אבל כמובן כשצריך להיות פרקטי אז מתחילים הקימפרוסים... ולגבי סרטים, פשוט עושים המרות בטלסינה או בסורקי לייזר שסורקים פריים פריים.

הדמות האישית של liorkoren
    liorkoren לא מחובר כעת מנהל
    סרטי פילם (צלולואיד) הם "אנלוגים", אבל הרזולוציה שלהם גבוהה יותר מ- FULL HD.
    לכן, ניתן להכין עותק דיגיטלי HD מסרטים שצולמו גם עשרות שנים לאחור.

לגבי פסקולי סראונד, אם לטכנאי יש גישה חומרי ההפקה המקוריים, הוא יכול "לבשל" פסקול חדש בפורמט כמו דולבי דיגיטל, DTS או אף פורמטים חדישים יותר.
    לעיתים, גם "מעבים" את הפסקול, ע"י הוספת צלילים חדשים שלא היו במקור.

ציטוט פורסם במקור על ידי adido צפה בהודעה
    HD קיים כבר כ20 שנה. ושידורי HD היו ביפן כבר מאז. אני ראיתי חומרי HD ב91 בארה"ב בתערוכה מקצועית. מה שנקרא היום HD, זה HD לעניים לטעמי. רק אם רואים HD אמיתי (אנלוגי) אז אפשר להבין. אבל כמובן כשצריך להיות פרקטי אז מתחילים הקימפרוסים... ולגבי סרטים, פשוט עושים המרות בטלסינה או בסורקי לייזר שסורקים פריים פריים.
    תודה רבה לך ולליאור על התגובות המהירות, זה עניין שבאמת מעניין המון אנשים בעיקר בשלב הזה בו ה HD נמצא בשלב שכולם כבר שמעו עליו והמון כבר התנסו בו.

לגבי הקימפרוסים, מממ מעניין כמה היה שוקל כל סרט ללא הקימפרוס ועל אף הקימפרוס אני עדיין חושב שסרט ששוקל גם 4.5 גיגה באיכות 720P מספק איכות מצויינת ואני אישית לא שואף ליותר מזה.

בכל מקרה תודה רבה על האינפרמצייה.

סרט בלוריי מקורי למשל, אמנם גם הוא בפורמט דחוס, אבל "משקלו" יכול להגיע גם ל- 45GB.

צודק בהחלט !!

את הנושא הזה כבר הספקתי לחקור, תודה בכל זאת על העידכון.

חבל רק שמחירי הסרטים האלו יקרים מאוד שלא נדבר על מחירי המדיות לצריבה והנגנים הביתיים שנעים בסביבות ה 2000 שקל לנגן ביתי עד כמה שאני יודע נכון להיום.

זה אכן מכשיר מעולה לכל חובבי האיכות (הן אודיו והן וידאו) אבל בשלב זה נראה לי שזאת עדיין טכנולוגייה היקרה מידי לצרכן הממוצע שיעדיף להוריד בטורנטים למינהם סרטים "מקומפרסים" ואם המכשירים הללו היו יותר זולים אני מניח שהם היו מחליפים את נגני ה DVD הישנים שעדיין מככבים ברוב הבתים בארץ.

בכל אופן המחיר בוודאי יירד בעתיד בדיוק כמו שקרא מאז שנות ה 90 כשנכנס לפעולה ה DVD הביתי שעשה היסטוריה לכשעצמו, היום DVD פשוט הקורא כמעט את כל סוגי הפורמטים הקיימים עם כניסות של USB/MEMORY CARD READRER מתחיל מ 150 שקל, מחיר מצחיק לעומת מה שהיה עולה מכשיר הרבה פחות משוכלל ממנו לפני כמה שנים טובות.

adido לא מחובר כעת חבר משקיען
    אסף, לפי מה שמצאתי, אזי הסטנדרט של HDTV הוגדר ב1988 כהזרמה של 1.2GB לשניה. וזה בעידן הXT להזכיר לך. קימפרוס של וידאו ברמות שידועות לנו כיום, אפילו לא היו אז בגדר מדע בדיוני...
    והנה הסטנדרט המודרניhttp://en.wikipedia.org/wiki/SMPTE_292M
    אז תעשה חשבון פי כמה הדטה דחוס כדי להכנס לDVD מכל סוג שהוא.
    ואל תשכח להשאיר קצת מקום לאודיו
    נערך לאחרונה על ידי adido, 18-08-09 בשעה 00:43 סיבה: תוספת

ב- 1991, שילמתי 4,500 ש"ח על נגן DVD בסיסי, התלהבנו כל כך מהמכשיר, מי חשב בכלל על רמות דחיסה...

כן, מי חשב על ג'יגות בכלל באותה התקופה

ציטוט פורסם במקור על ידי adido צפה בהודעה
    אסף, לפי מה שמצאתי, אזי הסטנדרט של HDTV הוגדר ב1988 כהזרמה של 1.2GB לשניה. וזה בעידן הXT להזכיר לך. קימפרוס של וידאו ברמות שידועות לנו כיום, אפילו לא היו אז בגדר מדע בדיוני...
    והנה הסטנדרט המודרניhttp://en.wikipedia.org/wiki/SMPTE_292M
    אז תעשה חשבון פי כמה הדטה דחוס כדי להכנס לDVD מכל סוג שהוא.
    ואל תשכח להשאיר קצת מקום לאודיו
    שוב, תודה רבה על המאמץ, נראה לי שהפכתי להיות "קצת" יותר חכם בנושא, באמת 1.2 גיגה לשנייה היה נשמע אז בימי ה XT כמדע בדיוני, הזכרת לי עכשיו תקופה ישנה ויפה שלי עם ה XT.

4500 שקל ?

ציטוט פורסם במקור על ידי liorkoren צפה בהודעה
    ב- 1991, שילמתי 4,500 ש"ח על נגן DVD בסיסי, התלהבנו כל כך מהמכשיר, מי חשב בכלל על רמות דחיסה...
    היום אתה בונה אחלה של מערכת מדיה סנטר במחיר הזה, אבל תמיד זה ככה בהתחלה הכל מאוד יקר עד שעובר הזמן והמחיר נהייה מצחיק.

שרשורים בנושאים דומים

1. Blu-ray - מה זה בכלל? מדריך נבוכים
    מאת dtown בפורום נגנים, מקורות וידאו
    תגובות: 11
    עודכן: 30-07-09, 01:34
  2. מתיחת תמונה האם בכלל צריך את זה
    מאת carmi בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
    תגובות: 19
    עודכן: 04-02-09, 21:54
  3. תגובות: 25
    עודכן: 16-10-08, 10:20
  4. JITTER, קיים או לא - מיתוס או אמת ?!
    מאת ead בפורום אודיו דו ערוצי
    תגובות: 89
    עודכן: 06-10-08, 18:13
  5. DIY של רמקולים או ציוד אודיו בכלל, בעד ונגד ??
    מאת KOOKE בפורום אודיו דו ערוצי
    תגובות: 100
    עודכן: 09-09-08, 22:28

הוספה לשירותי סימניות:

הוספה לשירותי סימניות:

כללי פרסום הודעות

» פרסומת

» פייסבוק

» פרסומות

» חדשות מסחריות