-
עוז
במקום להתפלפל בענייני חשמל ואלקטרוניקה שאני לא ממש מבין בהם, אני מציע ניסוי פשוט..
קח מקור, רמקולים וקדם מגבר (PRE ) ותחליף רק מגברי הספק (POWER) שונים ..תתרשם מההבדלים בצליל ביניהם
אחר כך, קח מקור, רמקולים ומגבר הספק ותחליף רק קדם מגברים...אני בטוח שבמקרה הזה תרגיש הבדלים ושוני גדולים יותר בין המכשירים...
-
-
 פורסם במקור על ידי truejoker DIGISUN לא כול מגבר מנורות נותן צבע , ובוודאי לא היום(בכול אופן לא לאוזניים שלי)
וכשאשדרג את הפרה הנוכחי , אחד הדברים שיהיה בראש זה שקיפות ונייטרליות בתור עדיפות עליונה לא ברור לי מה הסיבה לחבר חוליה עודפת בשרשרת אם המטרה היא שקיפות ונייטרליות מקסימלית.
(אלא אם חוליה זו אינה עודפת - כלומר חייבים את ה-PRE כדי לחבר התקנים שאינם תואמים, למשל פטיפון למגבר שאין לו כניסת Phono.)
Seems you think solid-state devices don't add color...
Never said that.
-
חוליה עודפת
 פורסם במקור על ידי DigiSUN לא ברור לי מה הסיבה לחבר חוליה עודפת בשרשרת אם המטרה היא שקיפות ונייטרליות מקסימלית. ניסית לחבר פעם CD ל POWER ללא PRE ? (בהנחה שלא ל CD ולא ל POWER יש אפשרות לשלוט על עוצמת האות).
התוצאה לא ממש נעימה לאוזן - אני מבטיח.
מבחינתי הסיבה היחידה שה PRE נמצא בשרשרת היא לווסת את עוצמת האות הנכנס ל POWER ואם אפשר אז גם למתג בין מקורות שונים.
-
נכון אך לא רק.
פרה טוב לא רק מגביר\מווסת את עוצמת האות אלא , היתי קורא לזה ...מבצע Fine Tuning לצליל
בצורות שונות אם\בלי צבע מסויים .
שקיפות ונטרליות היא באזני השומע בלבד , כלומר , התוצאה מפרה מסויים היא סוביקטיבית לחלוטין.
בנגנים מסוימים כמו wadia או marc levinson ישנו מעגל פרה\פונטציומטר ווליום פשוט שמוציא את הצליל
כמו שהוא , כאשר בתחילה חשבו המאזינים שללא פרה לטענת החברה זה הצליל הכי ניטרלי ושקוף ...אולם
זה לא שהם טעו , אך המאזינים הרגישו לאורך זמן שמשהוא חסר להם בצליל , ומכל אלה שהכרתי בעבר עם
מכשירים שיש להם יציאת ווליום כזו , כולם (במוקדם או במאוחר )בלי יוצא מהכלל רכשו פרה . וזה רק מוכיח
שפרה הוא חלק בלתי ניפרד מהמערכת למרות שמדעית מישהוא יכול לקום ולומר שהשקיפות והנטרליות אינה
קיימת במקרה זה.
העניין הפרה והצליל השקוף והניטרלי דומה לדיון שהיה כאן בעבר על "שקיפות \ נאמנות למקור " להלן : מערכות שקופות.
השקיפות תהיה שונה ממערכת אחת לשניה ולכן לדעתי אין דבר כזה.
השקיפות אמורה להגזר מנאמנות למקור דבר שלדעתי קיים רק באולפן
או בהופעה (כלומר במקור)ולא דרך מכשירים כאשר עד שהמוצר המוגמר דהינו התקליטור
מגיע לנגן במערכת , מתבצעים לא מעט תהליכי עיבוד שמעגלים ומשנים את
המקור דהינו השקיפות.
בסופו של עניין לדעתי הפרה הוא הלב של המערכת המשמש כווסת לצליל שאנו
אוהבים , אין מנוס ממנו , ואין מערכת או מגבר שאנו כולל רכיב זה , וחשיבותו
הגרנדיוזית לאודיופיל המצוי לדעתי לא מוטלת בספק .
אמיר ארמה
-
 פורסם במקור על ידי truejoker תודה על ההמלצה
אם לדון ע"פ המחירים שאני יודע , אז התקציב שלי לזה מגרד בקושי את החצי (וגם זה לא בטוח , אולי שליש) 
הדגם הזה לפי דעתי ייכנס בתקציב שלך- http://www.octave.de/htdocs/verstaerker/hp300mk2.php
ביקורות עליו- http://www.octave.de/pdf/pdf_16.pdf שרשורים בנושאים דומים -
מאת alone66 בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 1
עודכן: 12-03-09, 12:54 -
מאת ead בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 40
עודכן: 07-03-09, 12:13 -
מאת michaeltalmi בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 11
עודכן: 02-02-09, 01:28 -
מאת ASAFF בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 11