-
מה הוא הרמקול הטוב בעולם ומה הקשר לפורום?
-
-
כתבה יפה!
דרך אגב, USB זה הרבה יותר מאשר רק זה שאין צורך ב DRIVERS.
ההיתרון המרכזי שלו לעומת חיבור אופטי לדוגמא לכרטיסי קול, שהוא מאפשר BIT PERFECT, אין שום התערבות של כל מיני DSP או DRIVERS או מיקסרים כמו במקרה של כרטיס קול.
לדוגמא רוב הכרטיסי קול עושים UPSAMPLE ל96KHZ או 48KHZ וכו'.
DAC חיצוני שמתחבר ל USB לא יעשה את זה - כלומר נקבל איכות טובה יותר.
אני חסיד גדול של מדיה דיגטלית וכל הנושא הדיגטלי.
לא יודע אם בתחום המגברים זה עוד מפותח כמו שצריך - אבל בכל מה שקשור לפורמט האודיו ו DAC.
יש כיום DAC מעולים שבשיתוף עם קבצי קול טובים, שחלקם אף באיכות MASTER של 24 ביט על 96KHZ (וכן אני יודע שזה לא כזה משנה, אבל זה נתון גם כן לויכוח נושא הביטים ותדרים), אתה מקבל איכות סאונד מדהימה.
-
שאתה אומר מדיה דיגיטלית אתה מתכוון לסטרימר?
נמר לוי -
אני עם ead
כן, אני יודע, זה מאוד לא אודיופילי לשמוע קבצים מהמחשב. עם זאת אני משער שבתוך כמה שנים כשמהירויות ההורדה משתפרות ושטחי האחסון גדלים ונהיים זולים, כמו גם השימוש ההולך וגובר בסטרימרים אין ספק שרובם המכריע של האנשים (וגם אודיופילים) יוותרו על דיסקים ויעברו לשמוע קבצים. (לתקליטים תמיד יהיה ביקוש כי זאת מדיה עם אופי אחר ומובחן)
מבחינת האיכות: בחיבור מחשב ל DAC חיצוני דרך USB ובניגון קבצי LOSSLESS התוצאה היא לא פחות ממדהימה. גם יחסית ל CDP שעולים המון כסף. ואני מזמין אתכם לבדוק בשמיעה עיוורת.
-
תומר.
יצא לך לעשות השוואה כזו?
נמר לוי -
אני אישית משתמש ב BENCHMARK DAC1 PRE החדש שלהם (עכשו כבר יש גם שלט רחוק מעולה).
הוא מתחבר ל USB של המחשב ומאפשר שמיעת קבצי 24 ביט על 96 KHZ.
הוא משתמש ביישום חדש ואיכותי של USB שמקטין מאוד JITTER וגם מאפשר BIT PERFECT.
בנתיים רק שמעתי שבחים.
השוו אותו בלא מעט מגזינים גם ל CDP איכותיים שעולים פי 10 יותר והוא בהחלט לא "פחד" מהם בשום אופן שהוא.
חוץ מזה שאני קונה מלא מדיה דיגטלית איכותית.
וגם המחשבים משתפרים (פחות רעשי מאוררים וכו')
אני באמת חושב שזה העתיד, ולאט לאט זה ישתלט על 99 אחוז מן השוק (ובאמת אחוז קטן ישאר עם אנלוגי)
-
נמר התשובה היא כן.
עם ה V-DAC החדש והנהדר שלי.
-
דרך אגב,
יש עוד מלא DAC מעולים שמשתמשים ב USB ועושים עבודה מעולה.
וגם היופי שכל הזמן המחירים יורדים והרמה משתפרת.
אני יודע שכבר עובדים על שיפורים ממש רצינים כמו אפשרות לעבודה עם 24.192 דרך ה USB
אפשרות ל 32 ביט מבחינת מעבד הפנימי (ולא 24 כמו שיש היום)
SNR יותר טוב
ועוד ועוד
וכל זה בקופסא בגודל של בערך כלום בגודל ומשקל.
אישית אם היה לי כסף למערכת ממש רצינית היום, לדוגמא רמקולים ב 50 אלף, מגבר במחיר דומה וכו', בהחלט ה SOURCE שלי היה המחשב.
-
 פורסם במקור על ידי ead לדוגמא רוב הכרטיסי קול עושים UPSAMPLE ל96KHZ או 48KHZ וכו'.
DAC חיצוני שמתחבר ל USB לא יעשה את זה - כלומר נקבל איכות טובה יותר. לא ממש נכון.
למה שעיבוד דיגיטלי יהיה יותר "הרסני" לסאונד ממעגל פיענוח אנלוגי מורכב יותר?
דווקא Upsample לפני השחזור מאפשר לנו להשיג שחזור באיכות טובה יותר מבלי להזדקק למערכת פיענוח מורכבת כ"כ שעולה הון תועפות.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN, 30-05-09 בשעה 16:29 -
הקטע שרוב הכרטיסים עושים את זה ממש רע.
למען האמת יש תוכנות שעושות את זה טוב יותר.
חוץ מזה, שרק UPSAMPLING מבלי שום פילטרים ושום בטיח יכול לגרום נזק לסאונד.
טוב לא רוצה לכנס לזה, כי יש אין ספור מאמרים על זה ברשת, וכל אחד רושם משהו אחר וכו'.
מה שברור הוא ללא ספק שאם יש לך קובץ שהוא במקור נניח 96KHZ, אז לפחות עד ה DAC אתה כן רוצה לשמור אותו כמה שיותר קרוב למקור.
ה DAC שיש היום כן עושים OVERSAMPLING אבל הרבה יותר מורכב מרק לעלות את ה KHZ, אלא משתמשים בכל מיני טכנו' די מורכבות, פילטרים, וכו'.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת liorkoren בפורום האתר
תגובות: 14
עודכן: 08-04-09, 14:44 -
מאת cavi בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 15
עודכן: 14-08-08, 13:27
כללי פרסום הודעות
| |
הוספה לשירותי סימניות: