-
תרבות דיון
מה שמייחד את הפורום הזה בפרט והאתר הזה בכלל שבזכות יחוד זה הוא גדל בצורה מטאורית עם חברים איכותיים זה חופש הביטוי.
חופש הביטוי אומר שכל אחד רשאי להביע את עמדתו המקצועית , הבנתו כנגד עמדת השני
ולפעמים ויכוחים אודיופילים מגיעים לרמה של התעמתות מקצועית בקטע של : אני מבין יותר ממך. אז מה ?
לא ראיתי כאן קללות, לא ראיתי כאן העלבות אישיות, לא ראיתי כאן איומים ., מה שראיתי כאן
זה אולי התנשאות בקטע של אני יודע יותר ממך עם הסבר התאוריה של המתנשא (שלדעתו הוא לא כזה) אז מה? מה לא בסדר כאן?
העלבות אישיות זה כאשר אדם משמיץ אדם נטו ברמה הגובלת בו אישית.
כאשר מדובר על מרכולתו , כל אחד רשאי להביע את דעתו גם אם זה לא נושא חן בעני מישהוא
כל עוד מביע הדיעה יכתוב בסיגנון תרבותי כלומר אם אני רוצה לומר על מוצר מסויים שהוא
נישמע חרה, או זבל ,(סליחה על הביטוי) אומר זאת בצורה יותר תרבותית לדוגמא : המוצר פשוט נישמע לא טוב , מאד צורמני בגבוהים ,העיצוב לא ניראה ,וכו.....מותר לא?
אך אדם שהחליט לענות , ואני מדגיש מקצועית לדעתו תוך הסבר מפורט לטענתו (גם אם זה ניראה מזלזל),לדעתי , אם ענה בצורה המסבירה את התאוריה או הנסיון שלו , אננו נחשב למעליב אישית, גם אם זה מרגיז ... מצטער ככה אני חושב.
מי שניפגע מכך שאדם המסביר את התאוריה והנסיון שלו כאשר המסביר מתייחס לגופו של מוצר ולא לגופו של אדם שלא יתערב ולא יתווכח בשירשור. ...
אז אמר מישהוא שלדעתו ומנסיונו המגבר של X נישמע יותר טוב עם רמקול Y , אז מה?
אז אמר והתרברב שהוא יודע יותר ,ושהשני אנו יודע על מה הוא שח, אז אמר, אז מה?
אנו חיים בדמוקרטיה שכל מי שמסתכל על שירשור שכזה יחליט בעצמו האם מדובר במומחה
או בשרלטן, זה הכל, לא צריך לעשות מזה עניין.
אמיר ארמה
-
-
 פורסם במקור על ידי arama-audio אנו חיים בדמוקרטיה אההה..... לא נכון. זו ליאורקרטיה. :D
-
היו כאן כמה ויכוחים שעברו מזמן את גבול הטעם הטוב, זה לא "נראה מזלזל" אלא היה מזלזל באופן בוטה כזה שלא מעט חברים הרימו גבה.
אנו מכבדים את כולם, עד לרגע בו מישהו מחליט להפסיק עם זה.
-
נקודות למחשבה-
מעניין שהעניין הזה חוזר על עצמו כהעתק מדוייק בכל פורומי האודיו (וזה כבר פורום האודיו הרביעי בשנה האחרונה...)- בכל פעם שאותו בעל "סגנון חזק" מנסה לשווק את משנתו 
ומעניין שאותו בעל "סגנון חזק" לא הצליח בעבר לתפוס חזקה באף פורום (הכוונה ל"כחול" ל"לבן" ול"כתום"), להפך ! וחבל שכך.
אני מניח ומקווה שאפשר גם אחרת (ואין הכוונה רק לצד אחד ספציפי במערכה) -
אני גם מקווה, יודע שאפשר אחרת וחוזר ומדגיש כי שום ידע או חוכמה לא מקנים את הזכות לזלזל ולבוז לאדם אחר.
-
I have no problems with this "strong style". Moreover I find it very useful for community. At least other "strong styles" - which don't hear differences between amps,cables,sources and sounds - seem to disappear from the planet and don't send us to execute blind tests. This was really intolerable Analogue rules...but -
נימוסים, עובדות
מכיוון שתשובתו של אילן אלי נמצאת בשרשור נעול, ומכיוון שהנושא עלה, מן הדין להתייחס אליו. עניין זה של דבר אדם לרעהו או ברעהו חשוב הרבה יותר מ"בס הדוק" או "מיד מפורט".
ראשית לאילן: נימוסים הם עניין אחד, עובדות או המצאתן הם עניין אחר - ואין מוציאים את האחד מתוך השני (וההפך). מי שעיוות עובדות, יש להתייחס לכך; עם זאת, עיוות אינו מהווה הצדקה להשתלחות. דעתנות - זה מבורך, רצוי כל עוד היא מנומקת ובעיקר אינה משתלחת באחר, גם אם טעה.
בוודאי ובוודאי אם טענתו אינה באמת מופרכת או נסמכת על ניסיון אמיתי אחר. פסקנות-יתר, היא כמה סנטימטרים מעבר לדעתנות, אבל בהחלט ייתכן כי יש כאן "מעבר גבול" - הן בסגנון והן באמירה עצמה. פגיעה ישירה באנשים בכלל, לעג בוטה וכיו"ב לא ממש שייכים לדיון. כאשר הנמען הוא "עוסק בתחום" - וממילא הוא חשוד לעולם - היחסים לא ממש סימטריים או הוגנים.
לגבי המהות. בעולם בו מספר המשתנים כל-כך גדול ומספר האופציות גדול מהם בסדרי-גודל - ניסיון לקבוע בפסקנות דבר כזה או אחר הוא בעייתי מהיסוד. בעולם בו לכל קביעה הנכונה לגבי רוב המקרים יש כל-כך הרבה יוצאים מהכלל, יש בעיה עם פסקנות האומרת רק ולא כך.
יותר מדי פעמים גיליתי רכיב אחד - לא חשוב מאיזו עדה - שעשה שינוי דרמטי באיכות הצליל. האם בגלל שקדם-מגבר שקניתי הכניס להגברה איכות של "האיש בתוך החדר" הופכת אותו לחשוב ביותר במערכת, או לא, תלויה בהתרשמות המאזין ו"במצב" המערכת. העסק הזה כל-כך תלוי הקשרים - חלקם תלויי מכשירים, סינרגיה, טעם וחלל האזנה - כך שיש בעיה בפסקנות.
אם הייתה דרך אחת, או אפילו כמה מעטות, כולם היו מתכנסים לשם. זה קורה בתחומים אחרים; באודיו זה לא קורה. עובדה
-
אמיר , אני מכבד מאוד את הדעות והידע של אילן , אבל לי זה צרם מאוד הצורה הזו . ואתה יודע מה אם זה היה על המוצרים שלך בצורה כזו , אני חושב שגם לך זה היה צורם . גם אם הוא צודק (ואני לא בטוח בכך ) , עליו לדעת שכול העוד העוסק המסחרי הוא אדם ישר , פגיעה יותר מידי בסמכותו ובידיעותיו עלולה ליצור מידע שלילי אצל לקוחות פוטנציאלים . וסוף כול סוף כול העוסקים המסחריים , מתעסקים אם אנשים שכותבים בפורומים האלו. אז יש כאן טעם לפגם .
אני גם בטוח שאם אילן היה צריך להביא את לחמו מיבוא של מוצרים ומישהו היה עושה לו את זה הוא היה נפגע מאוד ובצדק.
אני חושב שאתה הראשון שהיית צריך להתקומם נגד הצורה/שפה הזו בתור קוליגה , אבל בוודאי לא לתת רוח גבית לכזה דבר . ורק אוסיף "מי שחי בביית של זכוכית שלא יזרוק אבנים "
-
ביחאת דינאק , חיזקי- דבר חלש
קצת אנרגיות ומעט מקרודינאמיקה- לא יגרמו לנזק. הבחור מעט התלהב, מעט התקנא בסוחר כזו או אחר שעוברים תחת ידו אי אילו מכשירים, וכהרגלו נאם את משנתו בכיכר האינטרנט.
לאפטה פה לאפטה שם( יש עובר בחברת החשמל שהיה צריך זצס חשמלי חזק יותר כדי להתאפס) והכל מתאזן על הצד הטוב ביותר.
לי הפריע דבר אחר. יש אדם שמציג את עצמו כאחד שמקשיב למערכות, מפעיל שרותי הובלה כלל עולמיים כדי שיוכל להסיק את מסקנותיו- הכל טוב ויפה , בין אם מסקנות אילו "נכונות" או "מקובלות" או לא.
פתאום מתברר שהוא מספר על חברת רמקולים X והצורך שלה במכשירי הגברה Y ולא Z- ומיזה מפיץ תאוריות אוניברסליות....
הלו? זה רדיו- כולה שמעת דעה מצד שלישי, אם אתה חושב שהיא רלוונטית תביא אינפורמציה מי האדם שלחש לך באוזן ונוכל להעריך את אמיתות העניין.
לבלבל בין ניסיון אישי סוביקטיבי לבין היגדים המבוססים על לחשושים של אנשים לא מזוהים - יש הבדל.
ממליץ לחבר לחזור ולסקר רק את מה שהוא שמע באוזניו. אם הוא רוצה רכילות שילך להיידי ויראה איך קונים מוצרים על פי מה שאנשים אנונימים באינטרנט אומרים.
והכי חשוב- דבר חלש:P
-
ל TrueJoker
אתה יודע מה, אתה צודק . בא תראה מה עושה קולגה למקצוע לחברו( תקרא את השירשורים) : התחשתי בmusichall mmf7.1
ועוד דוגמא לאיך שמתיחס קולגה לחברו : התחדשתי בקומפקט Unison Research
ועוד אחת : http://www.hometheater.co.il/modules...er=asc&start=0
ועוד אחת: http://www.hometheater.co.il/modules...r=asc&start=15
אז לו מותר להיות ציני וארסי? זה לא נסיון לערער לרוכש שמציג את חויותיו את הבטחון כלפי המוצר שרכש
מיבואן אחר? זה לא נסיון לחבלה בפרנסה של קולגה ?
למה אז , כשראית את זה לא הערת? מדוע כתבי האתר , והאחראים על הקטגוריה לא העירו לו?
ולא חסרות עוד דוגמאות , אז בבקשה ממך , במקרה הזה (למרות שבכללי יש משהוא בדבריך) אני
לא רוצה להיות חסיד אומות העולם.
לא רוצה להשמע מתחסד ,אבל מעולם לא ניכנסתי והגבתי בציניות וברמה שלילית על מוצר של קולגה
בשום פוסט , ובמיוחד כאשר הפוסט נכתב עיי רוכש מאושר ששוטח את חויותיו ומצפה לברכת תתחדש
או הערות בונות .....איפא האתיקה והכבוד למקצוע בין סוחר לסוחר?
אז מי שבחר להתנהג בצורה כזו צינית ומזלזלת , שלא יתפלא אם יקבל יחס דומה ושלא יתלונן.
אמיר ארמה
אמיר ארמה
נערך לאחרונה על ידי arama-audio, 22-11-07 בשעה 20:50 שרשורים בנושאים דומים -
תגובות: 2
עודכן: 31-08-07, 09:54
כללי פרסום הודעות
| |
הוספה לשירותי סימניות: